Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Tim
Member

Повідомлення

Отправил укрпочтой наложкой на olx (olx сделкой говорил - нет пункта наложки,хотя у меня біл с другого профиля),после этого - профиль отключен (заблокирован за нарушение правил). Звоню по телефону,там вообще другой чел не вкурсе чего либо! Еще и без предоплаты ему выслал. И до сих пор не понял,смысл было заказывать?
Теперь что б вернуть - нужно дождаться пока приедет туда,потом писать заявление в отделении! укрпочты и ждать. Допотопной конторой как были,так и остались,никакого функционала. Не наступайте на те же грабли.
p0_x_1
Junior

Повідомлення

Tim: 01.03.2026 12:50 Отправил укрпочтой наложкой на olx (olx сделкой говорил - нет пункта наложки,хотя у меня біл с другого профиля),после этого - профиль отключен (заблокирован за нарушение правил). Звоню по телефону,там вообще другой чел не вкурсе чего либо! Еще и без предоплаты ему выслал. И до сих пор не понял,смысл было заказывать?
Теперь что б вернуть - нужно дождаться пока приедет туда,потом писать заявление в отделении! укрпочты и ждать. Допотопной конторой как были,так и остались,никакого функционала. Не наступайте на те же грабли.
Як варіант на пошті, де звісно немає камер, Вашу посилку відкриють, дістануть Ваш товар, покладуть "цеглу" для ваги та відправлять назад ніби за витіком 7 днів зберігання а потім будете довго і нудно вирішувати з операторами якого біса сталося з посилкою. Класична схема
overload17
Member

Повідомлення

p0_x_1: 04.03.2026 10:25
Tim: 01.03.2026 12:50 Отправил укрпочтой наложкой на olx (olx сделкой говорил - нет пункта наложки,хотя у меня біл с другого профиля),после этого - профиль отключен (заблокирован за нарушение правил). Звоню по телефону,там вообще другой чел не вкурсе чего либо! Еще и без предоплаты ему выслал. И до сих пор не понял,смысл было заказывать?
Як варіант на пошті, де звісно немає камер, Вашу посилку відкриють, дістануть Ваш товар, покладуть "цеглу" для ваги та відправлять назад ніби за витіком 7 днів зберігання а потім будете довго і нудно вирішувати з операторами якого біса сталося з посилкою. Класична схема
Верно, укрпочтой можно слать только то что вы готовы потерять) Продавал игрушки ребенка, отправил укрпочтой, покупатель уже получил посылку, а мне приходит отказ от получения, и в итоге деньги у нее и посылка у нее, а мне гемморой с почтой потому что там натупил оператор. Повезло что покупатель адекватный был и просто перевел мне на карту потом.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Укрпошту лають, і є за що.
Але от при купівлі чогось делікатного я завжди замовляю Укрпоштою. Ноут, телефон, інша електроніка.
Чому? Бо на НП неможливо перевірити. Не дають нічого підключити, висять над тобою і через 5 хвилин починають казати 'час вичерпано' і т.д. От як можна умовний ноут за 5 хвилин перевірити?
А на Укрпошті - будь ласка. Сиди собі пів години, клацай, включай свої зарядки, тикай мультиметром, заглядай під кришки.

Я і розумію, що з того боку у людини можуть бути підозри, і що дехто Укрпоштою не відправляє. Ну, ні так ні. Я краще пропущу оголошення, аніж куплю через НП без можливості перевірити нормально.
alumem
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Меняй отделение, у меня на одном тоже не дают проверять, на другом вообще без проблем
Georgin
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.03.2026 11:11 Укрпошту лають, і є за що.
Але от при купівлі чогось делікатного я завжди замовляю Укрпоштою. Ноут, телефон, інша електроніка.
Чому? Бо на НП неможливо перевірити. Не дають нічого підключити, висять над тобою і через 5 хвилин починають казати 'час вичерпано' і т.д. От як можна умовний ноут за 5 хвилин перевірити?
А на Укрпошті - будь ласка. Сиди собі пів години, клацай, включай свої зарядки, тикай мультиметром, заглядай під кришки.

Я і розумію, що з того боку у людини можуть бути підозри, і що дехто Укрпоштою не відправляє. Ну, ні так ні. Я краще пропущу оголошення, аніж куплю через НП без можливості перевірити нормально.
Це ж класична "зворотня сторона монети" :) Як покупцю Вам добре, а для продавця - Ви самі все описали оцим реченням
"А на Укрпошті - будь ласка. Сиди собі пів години, клацай, включай свої зарядки, тикай мультиметром, заглядай під кришки."

А продавець читає це і у нього в уяві одразу виникають базові проблеми:
1. Назад приїде ноут без оперативки та SSD, а може навіть і без матплати або "вбитий" тиканнями щупів не туди, куди потрібно.
2. Назад прийде не той ноут, який відправляв, а якесь дешеве (можливо навіть непрацююче) лайно.
3. Назад приїде взагалі не ноут, а пара книжок чи журналів схожої ваги.

Так що, узагальнюючи, "Укрпошта" - добре для покупця, який не робив повну передплату за посилку.
А от для продавця - навіть не знаю... мабуть відсилати щось повністю передплачене або не дуже цінне (дешевше, ніж на "НП").
Grava
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.03.2026 11:11А на Укрпошті - будь ласка. Сиди собі пів години, клацай, включай свої зарядки, тикай мультиметром, заглядай під кришки.
Цікава інфа, дякую. Більше нічого Укрпоштою не відправлю. Не хочу щоб мої девайси зламали колупаючись під кришками мультиметром :-/
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Georgin: 04.03.2026 11:41 А продавець читає це і у нього в уяві одразу виникають базові проблеми:
1. Назад приїде ноут без оперативки та SSD, а може навіть і без матплати або "вбитий" тиканнями щупів не туди, куди потрібно.
2. Назад прийде не той ноут, який відправляв, а якесь дешеве (можливо навіть непрацююче) лайно.
3. Назад приїде взагалі не ноут, а пара книжок чи журналів схожої ваги.
Це питання до працівників на відділенні і поліції. Ну і я не знаю, в якому страшному світі ви живете, що для вас така висока небезпека підміни якоїсь. Особисто з моїми відправленнями ніколи нічого не траплялось.

А от продати мені всяке дефектне пробували, і не раз.
Georgin
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
З того, що я чув і бачив, працівники на відділенні зазвичай крадуть дуже часто і чудово знають, де немає спостереження :)
А поліція не працює взагалі, доки не буде колективної скарги (або масових скарг) на відділення або крадіжки на велику суму.

Ну і відповідаючи точно Вашим аргументом - я не знаю, в якому страшному світі Ви живете, що для Вас така висока небезпека покупки дефектних товарів якихось.
Особисто з моїми покупками на OLX без ретельних перевірок ніколи нічого не траплялось :)
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.03.2026 12:21Це питання до працівників на відділенні і поліції. Ну і я не знаю, в якому страшному світі ви живете, що для вас така висока небезпека підміни якоїсь. Особисто з моїми відправленнями ніколи нічого не траплялось.
999 тем тут на форумі, починай просто
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Georgin
Ми говоримо про різні речі. Ви кажете про крадіжку, що є злочином.
Я кажу про "відправив якусь штуку напів-робочу", що є буденністю, і нікого цікавити не буде.

Ну а про "чув і бачив працівники на відділенні крадуть дуже часто". Це розмова рівня на лавочці під під'їздом.
Мій дядько працював в 90-х в райцентрі слідчим. Розказував, що тоді було по 2-3 крадіжки на день. В середньому більше 2-х, в місяць більше 60, взимку в грудні-січні поза 100. В 2010х і до початку війни в тому ж районі було по 8-10 в місяць.
Я розмовляв сином колишнього дядькового співробітника, який теж пішов у слідство. То казав, що з серпня 2025 до кінця грудня по тому ж районі не було жодної крадіжки. Жодної. Настільки впав рівень злочинності. Зі зрозумілих причин. Зараз шлях від крадіжки і заяви на тебе до лбз дуже короткий, і мало хто ризикує, повірте.

Не знаю, може в мене в місті відділення такі, але на НП навіть не дозволяють до умовної зарядної станції підключити дріт і телефон, щоб перевірити, чи працюють USB порти.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.03.2026 11:11 Укрпошту лають, і є за що.

З точки зору продавця ніколи дорогу електроніку не буду відправляти укрпоштою.
Підмінили ОЗУ 32 гб на 16гб. Візуально вона однакова, тільки по маркуванню видно. Камер немає, нічого не повернули. Була ситуація з підміною процесору на НП, і по камерам все було видно. Все повернули.

Та і у мене на відділенні навряд чи можна пів години перевіряти. Оператор не може прийняти наступного клієнта, поки людина не завершить огляд. Кажуть що програма відкрита, не можна звернути вікно поки не буде підтвердження чи відмови клієнта з оглядом. А коли за тобою черга велика то не знаю як це робити.

тикай мультиметром, заглядай під кришки - типу зняти нижню кришку на болтах? ну то вже занадто. На укрпошті впринципі 0 стандартів. Чисто як домовишся з оператором по собі знаю, але це неправильно. Має бути один алгоритм дій.

Ще бісять їх робочі місця, де торчить одна голова. Можеш взяти товар в руки і сидячи оператор нічого не побачить що ти з ним робиш. На НП стандартний стіл сантиметрів 50 і під столом точно нічого не зробиш, бо це вже виглядатиме дуже дивно/підозріло.
Georgin
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Ніхто не забороняє нікому використовувати будь які сервіси. Але Ви висловлюєте тільки свою точку зору - точку зору покупця, у якій для Вас все чудово.
Продавець на цю ситуацію дивиться зовсім по іншому і я це достатньо зрозуміло пояснив з прикладами.

Який сенс у придирках "злочин чи не злочин", якщо факт залишається фактом - як Ви не хочете отримати дефектний або несправний товар і тому радієте можливості ретельної перевірки на "УП"
і Вам не подобається відсутність такої можливості на "НП", так і продавець не хоче, щоб його товар підмінили чи зламали при перевірці і тому радіє обмеженням на "НП" і йому не подобається відсутність контролю на "УП".

Особисто я на боці "НП" у цьому питанні, бо хоча і дуже нечасто щось продаю, але завжди намагаюся ставити себе на протилежний бік і думати - а сам би я як відреагував на той чи інший випадок.

Як продавець, у вседозволеності "УП" я бачу більшу загрозу ніж у обмеженнях "НП".
Як покупець - всеодно мені більше подобається "НП", бо кращій сервіс і надійніші гарантії при втратах чи пошкодженні посилок.

Ось і все.
nummus777
Junior

Повідомлення

Якось в мене одного разу товар пошкодили на НП, так НП все компенсувала. Цікаво чи була б якась компенсація на УП?
AmigoPhoenix
Member

Повідомлення

Чи є можливість якось деактивувати кнопку "Поторгуватися" у своєму оголошенні?

Взагалі не розумію нахіба вони її туди додали...

В мене в оголошенні вимкнутий пункт "договірна ціна"
Плюс в тексті оголошення великими буквами "БЕЗ ТОРГУ"

Умовно ціна 6200, фактично низ ринку...
І все рівно регулярно прилітають в чаті "нові пропозиції" по 3300, 3500 і т.д. від різного роду приматів.
Барбарис
Member

Повідомлення

Piter Cantrope, :lol: :lol: :lol:
В тт, інсті поширюють відео з ветклініки в Одесі - жінка зайшла та забрала скриньку з пожертвами на операції/ліки для безпритульних тварин. Якраз багато ризикують, просто схоже нікого не шукають.
Підключати зарядку точно не заборонено на нп.
tornadox
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.03.2026 11:11 А на Укрпошті - будь ласка. Сиди собі пів години, клацай, включай свої зарядки, тикай мультиметром, заглядай під кришки.
дякую за інформацію, я бачу люди обирають УкрПошту бо майже в два рази дешевше виходить, але укрпошту я лише з після оплатою відправляю.
AmigoPhoenix: 04.03.2026 15:02Чи є можливість якось деактивувати кнопку "Поторгуватися" у своєму оголошенні?
Просто ігнорувати, це перекупи. Вимкнути не знайшов.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.03.2026 13:18Мій дядько працював в 90-х в райцентрі слідчим. Розказував, що тоді було по 2-3 крадіжки на день. В середньому більше 2-х, в місяць більше 60, взимку в грудні-січні поза 100.
То в одному під'їзді такий "беспредел" був, або в цілому домі?
movi
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 04.03.2026 13:27На НП стандартний стіл сантиметрів 50 і під столом точно нічого не зробиш, бо це вже виглядатиме дуже дивно/підозріло.
Купували електричний тонометр через НП. При отриманні не дозволили відійти від стола прийомки - перевіряйте отут.)) Хоча поряд в 5 кроках стіл і стульчик)) Прийшлося стоячи закочувати рукав і вмикати прилад.)
На УП при перевірці оператор навіть не дивиться в сторону стола де покупець робить свої маніпуляції з товаром. Та йому і не видно. Підмінити - раз плюнути.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Есть один такой товарищ.
Лунин Александр Евгеньевич.
Якобы имеет магазин на Проме. Может так и есть.
Незабиратор.
Бабки крутит через свою якобы жену.
Чуричканич Анжелика.
Телефон 0663022196.
Товар заказывают в Киев на отделение Новой почты №85.
Предоплату он мне кинул, но катание посылки выйдет дороже.
Плюс я время потерял.
Не рекомендую с этим Луниным дела иметь.
Відповісти