Оновлені iPad Air отримали однокристальну систему Apple M4 та 12 ГБ ОЗП

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

7mindfields: 03.03.2026 16:58 Ціна питання - $15 за притомний usb hub, враховуючи що в мак еір з m2 повернули magsafe - два thunderbolt 4 розʼєми цілком вистачає.
а на пробук я можу підключити без usb hub, тим більш usb hub з нормальним hdmi коштує більше ніж 15 баксів
ну і типу 2 thunderbolt не вистачить - клавіатура+миша+апаратний ключ+зовнішній монітор
Востаннє редагувалось 03.03.2026 18:00 користувачем rjavyi_pastor, всього редагувалось 1 раз.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

7mindfields: 03.03.2026 17:00
rjavyi_pastor: 03.03.2026 16:16 Плюс він не почитає грітися та тупити від пари годин мітінгів в тімсі на відміну від мака.
Зараз би порівнювати ноути з активним і пасивним охолодженням в контексті тротлінгу :facepalm:
ну так а чого він тротлить від мітів в тімсу? де емейзінг та інновації? :lol:
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.03.2026 17:04 Важко сказати, років з 10 користуюся макбуками, зараз м4 про. Не бачу зазначених недоліків, ну окрім що він не апгрейдиться.

В дружини віндовий ноут за 2500$ і це якесь горе, воно гріється, шумить, навіть закритим може прокинутися і грітися. Не сперечаюся, можливо щось не налаштовано, але вот повне розчарування у порівнянні.
ну так в тебе про, а в мене ейр. Макміні на м2 тупить менше через активне охолодження.

ну в мене є, точніше був, асус А15(бо він сдох через апдейт біосу, дякую Асус :gigi: ). І там були ті самі проблеми що ви описуєте, на пробуку з лінуксом в мене таких проблем немає.
В цілому з досвіду зрозумів що купувати ноут з дискреткою тим більш від асусу не варто тому що це викинуті гроші які працюють як попало.
Striker
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.03.2026 17:06600€ це забагато, щоб 8 років не паритися планшетом?
Я собі так же само куплю новий свіжий планшет через 4-5 років, коли цей вже тупо набридне і буде щось суттєво краще на ринку. В якому місці мені паритись? :) По-аналогії, купив RTX 3060, погрався 2 роки, продав і купив нову 9070 XT, і взагалі не парюсь, тільки вже роки на 3-4 точно. Бо коли купував 3060, то вона вже була посередня на той момент. Потім, крім відеокарти, ще оновив весь комп і не парюсь. :spy:
Я взагалі не парюся стосовно техніки, в мене із старого тільки смартфон куплений в 2020 році, який мене поки влаштовує, і Kindle Paperwhite 2012, бо до сих пір працює. B-)
The_Rusik
Member

Повідомлення

Планшеты эпл можно покупать, только если купил, чисто для ютуба, и отключить обновления. Тогда может проработает 5 лет. Начинаешь обновлять, оно превращается в тыкву. То батарея садится, то греется, то плавность пропадает.
7mindfields
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 03.03.2026 17:55
7mindfields: 03.03.2026 16:58 Ціна питання - $15 за притомний usb hub, враховуючи що в мак еір з m2 повернули magsafe - два thunderbolt 4 розʼєми цілком вистачає.
а на пробук я можу підключити без usb hub, тим більш usb hub з нормальним hdmi коштує більше ніж 15 баксів
ну і типу 2 thunderbolt не вистачить - клавіатура+миша+апаратний ключ+зовнішній монітор
Наприклад anker 332 з амазону часто буває на розпродажах по $15-17.
Провідні миша і клавіатура в 2026 це сильно, дивно що ти ще зовнішній мікро і навушники з вбудованою звуковою не згадав :lol:
Я теж на сінкпаді можу більше підключити, до чого це? Тим паче це не відміняє того, що в майже базовій версії сучасного сінкпаду t серії 32/1tb (моделі 23 року як мінімум) посередня якість збірки, жахливі люфти на тачпаді, ніякий екран і лайняний звук (і це майже за цінник m4 air в конфігурації 24/514), не думаю що в бізнес лінійці hp набагато краще.
rjavyi_pastor: 03.03.2026 17:56 ну так а чого він тротлить від мітів в тімсу? де емейзінг та інновації? :lol:
А скільки вже років скарги на high cpu usage в тімс нагадаєш?
Востаннє редагувалось 03.03.2026 19:35 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 3 разів.
7mindfields
Member

Повідомлення

The_Rusik: 03.03.2026 19:02 Планшеты эпл можно покупать, только если купил, чисто для ютуба, и отключить обновления. Тогда может проработает 5 лет. Начинаешь обновлять, оно превращается в тыкву. То батарея садится, то греется, то плавность пропадает.
Класна історія, тримай в курсі
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

7mindfields: 03.03.2026 19:10 Наприклад anker 332 з амазону часто буває на розпродажах по $15-17.
Провідні миша і клавіатура в 2026 це сильно, дивно що ти ще зовнішній мікро і навушники з вбудованою звуковою не згадав :lol:
Я теж на сінкпаді можу більше підключити, до чого це? Тим паче це не відміняє того, що в базовій версії сучасного сінкпаду t серії (моделі 23 року як мінімум) посередня якість збірки, жахливі люфти на тачпаді, ніякий екран і лайняний звук (і це майже за цінник m4 air в конфігурації 24/514), не думаю що в бізнес лінійці hp набагато краще.
ти не повіриш! в мене є зовнішня звукова, навушники(навіть не одні),гарнітура(зі своєю звуковою) та колонки :gigi: Але зараз через відключення сетап не використовуєтся. Та і в мак його підключити ніяк, тому підключена дешева гарнітура на проводі.
якщо мишка і клавіатура працюють то навіщо купувати нові? мене все влаштовує
На хп люфтів нема, екран нормальний(окрім того що він sureview), звук у всіх ноутбуків лайно.
З апгрейдами до 1tb та 32 ram вийшов десь в 1300 долларів в 22р.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

7mindfields: 03.03.2026 19:10 А скільки вже років скарги на high cpu usage в тімс нагадаєш?
не нагадаю, на лінупсі в мене ніякого high cpu usage в тімс нема. Божа кара у вигляді маку на мене зійшла тільки рік тому :laugh:
MqM
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.03.2026 17:06
Striker: 03.03.2026 16:34
Тут немає що порівнювати. Платити х2 ціну, щоб отримати майже все те ж саме, що дає планшет Xiaomi. :laugh:
Ну як те саме…

Я вже вище написав, давайте порахуємо в абсолютних цифрах.
Айпад ейр купив у 2022 за 600€ і він досі відчувається як новий. Тобто 4 роки вже пройшло і сподіваюся на ще 4 чи більше.

600€ це забагато, щоб 8 років не паритися планшетом?
Як люди зі стратегічним далекоглядним мисленням можуть щось щось людям з які живуть одним днем)
У Епл попри всі мінуси націнки таки доволі довга підтримка власних продуктів, а не максимум три роки оновленнями

Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
The_Rusik: 03.03.2026 19:02 Планшеты эпл можно покупать, только если купил, чисто для ютуба, и отключить обновления. Тогда может проработает 5 лет. Начинаешь обновлять, оно превращается в тыкву. То батарея садится, то греется, то плавность пропадает.
а програми з апстор втрачають сумісність чи ні? Бо такий фінт на Айфонах приводить до того, що навіть додаток Ютуба відмовляється працювати
The_Rusik
Member

Повідомлення

MqM
Если прям старая версия, то да, некоторые приложения чтобы скачать, пишет какая версия айос нужна.

7mindfields
https://www.reddit.com/r/iphone/comment ... ing/?tl=ru
Такого валом, мне даже лень искать и тратить время на это.
Но фанаты не видят проблем :lol:
Striker
Member

Повідомлення

The_Rusik: 04.03.2026 06:28 Такого валом, мне даже лень искать и тратить время на это.
Но фанаты не видят проблем
Не ламайте шаблони людям зі стратегічним далекоглядним мисленням.
MqM
Member

Повідомлення

The_Rusik: 04.03.2026 06:28 MqM
Если прям старая версия, то да, некоторые приложения чтобы скачать, пишет какая версия айос нужна.

7mindfields
https://www.reddit.com/r/iphone/comment ... ing/?tl=ru
Такого валом, мне даже лень искать и тратить время на это.
Но фанаты не видят проблем :lol:
Ну в китайських такого точно немає
Тут ще доказували, що реклами немає. Те, що на платному девайся взагалі йде мова про рекоаму багато, що говорить про репутацію китайської продукції

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Striker: 04.03.2026 07:03
The_Rusik: 04.03.2026 06:28 Такого валом, мне даже лень искать и тратить время на это.
Но фанаты не видят проблем
Не ламайте шаблони людям зі стратегічним далекоглядним мисленням.
Зачепило? Та вас влаштовує оновлюватися кожні декілька років в чому ж проблема? :gigi: Саме ж так і задумано, хто ж буде розвивати китайську економіку? Одних росіян же мало :rotate: ;)
Striker
Member

Повідомлення

MqM: 04.03.2026 11:32кожні декілька років
Декілька років = 4-5 років. Цікава математика. :lol:
MqM
Member

Повідомлення

Striker: 04.03.2026 12:23
MqM: 04.03.2026 11:32кожні декілька років
Декілька років = 4-5 років. Цікава математика. :lol:
Ти сам писав про два роки на відяху :lol:
Striker: 03.03.2026 19:00 По-аналогії, купив RTX 3060, погрався 2 роки, продав і купив нову 9070 XT, і взагалі не парюсь, тільки вже роки на 3-4 точно. Бо коли купував 3060, то вона вже була посередня на той момент. Потім, крім відеокарти, ще оновив весь комп і не парюсь. :spy:)
Купити комп на два роки це сильно, за те заощадив на плантшеті аж на цілих 4-5 років!
А на телефоні ще більше заощадив мабуть :lol:
VovaII
Member

Повідомлення

The_Rusik
Начинаешь обновлять, оно превращается в тыкву. То батарея садится, то греется, то плавность пропадает.
Декілька останніх років про це говорять власники техніки Аппл. Це відбувається при виході нової версії іОС. Але за декілька оновлень все нормалізується.
Я таке на своєму іФон Х теж спостерігав. Цією зимою на нього щось чимале(нова версія іОС) прилетіло.
Зараз 16.7.14.

Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
От думаю ноутбук чи планшет?
f24gun69
Member

Повідомлення

А сертификаты Сафари будешь вручную обновлять ? В курсе, что это такое ?
Striker
Member

Повідомлення

MqM: 04.03.2026 15:20Купити комп на два роки це сильно, за те заощадив на плантшеті аж на цілих 4-5 років!
А на телефоні ще більше заощадив мабуть
Ви розумієте взагалі що таке доцільність? На той момент я купував комп, бо потрібний був другий комп для дружини і для ігор достатньо було середнього компа, тому взяв замість 10400f трошки новіший 11400f, і середню відеокарту, якої тоді було з головою для Full HD. Через пару років вийшов STALKER 2 і вже захотілося щось серйозніше, щоб пограти. Зібрав новий комп, купив 2к монік IPS, через декілька місяців купив 2к OLED. В якому місці тут про заощадження? ;) А от планшета мені вистачить точно не на 2 роки, а на 4-5, бо я не граю на планшеті, мені потрібний YouTube і фільми. А купляти заради цього за х2 огризок просто немає жодного сенсу. Так що це не про економію мова.
7mindfields
Member

Повідомлення

Striker, The_Rusik я більш ніж впевнений, що ви жодного iPad’у в руках ніколи не тримали, але все про них знаєте краще за інших, типова класика для фанатів ксяомі
Striker: 04.03.2026 16:48 Ви розумієте взагалі що таке доцільність?
Striker: 04.03.2026 16:48 тому взяв замість 10400f трошки новіший 11400f
Зображення
Striker
Member

Повідомлення

7mindfields
Тримав, бо в мене брат займається ремонтом комп'ютерної техніки, смартфонів і т.д. Не знаю за що люди платять такі гроші. Точніше, знаю. За понти.

Валянок, я ж написав, що зібрав ДРУГИЙ комп. H410M , H510M, відповідні проц і опертива.
Відповісти