Новини
Останні статті і огляди
NVIDIA попереджає про напружену ситуацію з постачанням відеокарт у найближчі квартали
-
Vpupkin
Member
xIIImaL
Дякую, стараюся.
Дякую, стараюся.
-
evenmore
Member
Как для рабочих задач - 5090 зачастую излишне/дорого, а у остальных памяти мало. 4090 в декабре уже пошла в рост выше 1500$, кроме неё остаётся только 7900XTX, но красных... не любят.dead_rat: ↑ 26.02.2026 16:33 Їм перед новим роком куртка все пояснив, причому карти були по адекватній ціні.
Потенциальные 5070ti/5080s на 24Гб были бы (относительно) выгодными даже с msrp +50% и пдв сверху. Просто потому что свежее 4090 и дешевле 5090.
Ну а для игр все эти карты нужны примерно так же, как разгон i9 последнего поколения. Вот у меня 4к 144Гц монитор (43" - для понимания размера пикселей). В последних ААА играх, разницу качества картинки между 9070XT и 5090 при одинаковом таргетном фпс я бы оценил в какие-то очень условные 10-15%. Надо постараться, чтоб заметить.
-
tablestikus
Member
evenmore
для робочих задач треба А100 чи В200 брати, а то і не одну. Те що 5090 можна якось під роботу заюзати то скоріш недогляд куртки.
для робочих задач треба А100 чи В200 брати, а то і не одну. Те що 5090 можна якось під роботу заюзати то скоріш недогляд куртки.
-
МОНАХ
Member
► Так на початковій стадії розробки ж нібиkairo: ↑ 27.02.2026 00:54 Скоріше повноцінну нову частину.
-
MqM
Member
Якби хотіти мало, треба мати і можливість тим більше у наш час з війноюerkins007: ↑ 26.02.2026 16:07 Предлагаю обсудить NVIDIA попереджає про напружену ситуацію з постачанням відеокарт у найближчі квартали
Кто хотел обновится уже давно за год на новую серию переехали
-
kairo
Member
Та зрозуміло, що в наш час є багато гарних ігор, які не потребують надпотужних карт. Але ж хочеться людям і гарну сучасну графіку в іграх побачити. От і чекали на Супери. Я навіть не певен, що буду оновлюватись на 6080 чи 6090. Буде видно по цінам та продуктивності.waryag: ↑ 27.02.2026 06:42Є величезна кількість старих красних ігор, які ти з різних причин міг пропустити.
Та й переважна більшість нових доволі толерантна до заліза. Ну не пограєш в такий "шедевр" ігроладу як четверта борда, і що?
-
erkins007
Member
Если вам нужно год искать возможность апгрейда, то вам он не нужен в принципе, а нужно тратить меньше времени на игры и больше на работуMqM: ↑ 27.02.2026 14:28Якби хотіти мало, треба мати і можливість
-
kairo
Member
Вона в такій стадії ще років 10 може знаходитись. Зараз основні зусилля на Відьмаку 4, потім патчі, ДЛЦ, Баттлпас і тому подібне.МОНАХ: ↑ 27.02.2026 13:40Так на початковій стадії розробки ж ніби
-
waryag
Member
Я б не став переоцінювати потенційні супери по можливостям і свіввідношенню ціна-якість (думаю, там було би щось накшалт 5060ті16).kairo: ↑ 27.02.2026 15:39Та зрозуміло, що в наш час є багато гарних ігор, які не потребують надпотужних карт. Але ж хочеться людям і гарну сучасну графіку в іграх побачити. От і чекали на Супери. Я навіть не певен, що буду оновлюватись на 6080 чи 6090. Буде видно по цінам та продуктивності.
А просто 5060, що мала б найбільший профіт від додаткової пам'яті, с супером прокинули.
Реди дуже хочуть осилити одночасну розробку 2 ААА. Чи зможуть - питання. Якщо вдасться - можуть викотити КП2078 років через 6.kairo: ↑ 27.02.2026 15:42 Вона в такій стадії ще років 10 може знаходитись. Зараз основні зусилля на Відьмаку 4, потім патчі, ДЛЦ, Баттлпас і тому подібне.
-
man1242
Member
У 5080 чіпак заслабкий щоб оті 24гб врам реалізувати на 100% навіть під під ОС вона лише наближається до 4090 а це всеодно мало для трасування шляху у 4к + перфоманс длсс, у інших сценаріях 2к без рт ще буде достатньо довго. Не факт через декілька років умовна 6080 за 1000$ буде значно привабливіша ніж умовний супер версія.evenmore: ↑ 27.02.2026 10:17Как для рабочих задач - 5090 зачастую излишне/дорого, а у остальных памяти мало. 4090 в декабре уже пошла в рост выше 1500$, кроме неё остаётся только 7900XTX, но красных... не любят.dead_rat: ↑ 26.02.2026 16:33 Їм перед новим роком куртка все пояснив, причому карти були по адекватній ціні.
Потенциальные 5070ti/5080s на 24Гб были бы (относительно) выгодными даже с msrp +50% и пдв сверху. Просто потому что свежее 4090 и дешевле 5090.
Ну а для игр все эти карты нужны примерно так же, как разгон i9 последнего поколения. Вот у меня 4к 144Гц монитор (43" - для понимания размера пикселей). В последних ААА играх, разницу качества картинки между 9070XT и 5090 при одинаковом таргетном фпс я бы оценил в какие-то очень условные 10-15%. Надо постараться, чтоб заметить.
-
evenmore
Member
man1242
Реализовать в чём? Про игры я своём мнение выше написал
Реализовать в чём? Про игры я своём мнение выше написал
-
FirstTDM
Member
Угу... только вот для рабочих задач именно 5090 достаточно дешево для экспериментов по сравнению с RTX PRO 6000 BlackwellVpupkin: ↑ 27.02.2026 08:38Как для рабочих задач - 5090 зачастую излишне/дорого
Хм... а что такое разница в качестве картинки? Скорость (фпс) в 4К у 5090 на макисмалках с RT в 2-3 раза выше (при DLSS + MFG) vs 9070XT - и этот факт позволяет играть, например, в КП2077 на частоте 165/240 Гцevenmore: ↑ 27.02.2026 10:17В последних ААА играх, разницу качества картинки между 9070XT и 5090 при одинаковом таргетном фпс я бы оценил в какие-то очень условные 10-15%.
-
Earanak
Member
5090 под рабочие задачи конечно интересно, с точки зрения производительности самого GPU, но так же в моменте и RTX Pro Blackwell 5000 на 48гб стоили 210к грн в Телемарте. Это вам не заказывать с Китайских пердей 4090 на 48GB
-
MqM
Member
"Дослідницька агенція Info Sapiens робить власні оцінки його рівня. Відповідно до них, у січні 2026 року рівень безробіття в Україні трохи скоротився до 15,8%. Проксі-показник рівня бідності — частка опитаних людей, що змушена економити на їжі — у січні зменшилася до рівня 18,8%."erkins007: ↑ 27.02.2026 15:40Если вам нужно год искать возможность апгрейда, то вам он не нужен в принципе, а нужно тратить меньше времени на игры и больше на работуMqM: ↑ 27.02.2026 14:28Якби хотіти мало, треба мати і можливість
Ви точно почути поради в такому ж стилі, які саме даєте? Ну наприклад, якщо не подобається подорожчання їжі піти на грядки і тд
-
erkins007
Member
MqM
Еда предмет первой необходимости. Новая видеокарта нет. Если вам не хватает на еду и вы при этом работаете, то это проблемы общества. Если вам не хватает на новую видеокарту для игр, то это исключительно ваши проблемы.
Еда предмет первой необходимости. Новая видеокарта нет. Если вам не хватает на еду и вы при этом работаете, то это проблемы общества. Если вам не хватает на новую видеокарту для игр, то это исключительно ваши проблемы.
-
MqM
Member
Воно то так, але це ніяким чином не підтверджує вашу тезу, що ті хто хотів той і купив собі відяху. Зараз війна, і навіть ті хто був заможним втратили цю можливість, і навіть робота зараз не допомагає багатьом наскладати. Можна хіба роздавати безглузді поради всім йти в айтіerkins007: ↑ 28.02.2026 05:53 MqM
-
erkins007
Member
Ещё раз, если вам нужно копить на видеокарту, то вам следует меньше времени тратить на игры и больше на работу.MqM: ↑ 28.02.2026 14:17і навіть робота зараз не допомагає багатьом наскладати
Видеокарты это развлечение, если вам нужно копить на развлечение неважно на какое - гейминг, отдых на курорте, Лего и т.д. если вам нужно копить на развлекуху, то значит нужно больше работать и меньше развлекаться.
И не нужно про айти. Я недавно переезжал и делал ремонт в новой квартире и расценки тех же ремонтников, сантехников, электриков могут поспорить с некоторыми айтишниками, а начинающих так и превзойдут легко.
-
Ochepatka
Member
Якщо прийняти вашу логіку, то треба ліквідувати всіх соціальних працівників, і тих що підтримують життєдіяльність міст, а також майже всіх держ працівників, бо у всіх них зп, з якої можна тільки наскладати на дорогу покупку, а не "більше працювати".erkins007: ↑ 28.02.2026 19:32Ещё раз, если вам нужно копить на видеокарту, то вам следует меньше времени тратить на игры и больше на работу.MqM: ↑ 28.02.2026 14:17і навіть робота зараз не допомагає багатьом наскладати
Видеокарты это развлечение, если вам нужно копить на развлечение неважно на какое - гейминг, отдых на курорте, Лего и т.д. если вам нужно копить на развлекуху, то значит нужно больше работать и меньше развлекаться.
И не нужно про айти. Я недавно переезжал и делал ремонт в новой квартире и расценки тех же ремонтников, сантехников, электриков могут поспорить с некоторыми айтишниками, а начинающих так и превзойдут легко.
-
erkins007
Member
Это тех которые на подсосе у всяких фондов, которых щас как собак нарезанных?)Ochepatka: ↑ 28.02.2026 20:08соціальних працівників
Специалисты вне основной работы шабашками нормально зарабатывают, мне варочную подключал чувак который в газовой службе работает - косарь за полчаса работы и я не считаю что это несправедливо, потому что он знает как это сделать безопасно, а я нет.Ochepatka: ↑ 28.02.2026 20:08тих що підтримують життєдіяльність міст
А если речь про чернорабочих, то извините нужно было в юности учится чтобы щас играть.
Ещё раз, видеокарты, консоли, шубы и айфоны это не предметы первой необходимости.
-
dead_rat
Member
Ні, по його словам соціальеим працівникам не варто заертати увагу на дорогі відеокарти. Я з ним згоденOchepatka: ↑ 28.02.2026 20:08Якщо прийняти вашу логіку, то треба ліквідувати всіх соціальних працівників, і тих що підтримують життєдіяльність міст, а також майже всіх держ працівників, бо у всіх них зп, з якої можна тільки наскладати на дорогу покупку, а не "більше працювати".erkins007: ↑ 28.02.2026 19:32
Ещё раз, если вам нужно копить на видеокарту, то вам следует меньше времени тратить на игры и больше на работу.