Інтернет = 1 Гбіт/с

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

Valdey377: 03.10.2025 09:29Если ремонт и надолго, то cat 5 уже не имеет см ысла, если по верху то да можно сэкономить
Если ремонт и на долго то стоит кинуть трубу в качестве кабельканала либо выбрать плинтус с кабельканалом.
Valdey377
Member

Повідомлення

Alligator: 03.10.2025 14:53
Valdey377: 03.10.2025 09:29Если ремонт и надолго, то cat 5 уже не имеет см ысла, если по верху то да можно сэкономить
Если ремонт и на долго то стоит кинуть трубу в качестве кабельканала либо выбрать плинтус с кабельканалом.
Суть дела не меняет, если уже ежит можно не заморачиваться пока
tablestikus
Member

Повідомлення

Якщо з нуля то можна і кат6 - хай буде, якщо вже є кат5 то міняти сенсу мінімум.
Volf54321
Member

Повідомлення

Доброго дня посовітуйте роутер до 2 тис.

Відправлено через 36 секунд:
Дивився на тп лінк арчери
Вай фай 6
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Вітаю шановні. Короче ця спокуслива акція з Водафоном. Типу оптика, безкоштовне підключення і 120грн/місяц за гіг. Нещодавно закінчив заміну проводки в квартирі, є варік замінити тирнет. Зараз 1гб ланет, 350грн, все норм працює, тримає без світла годин з 10 точно, пінг і пакет влаштовують. Є хтось з досвідом гпон від водафону, що скажете по пінгу та в цілому ваш досвід, дякую.
Евгений King
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 20.11.2025 17:41 Вітаю шановні. Короче ця спокуслива акція з Водафоном. Типу оптика, безкоштовне підключення і 120грн/місяц за гіг. Нещодавно закінчив заміну проводки в квартирі, є варік замінити тирнет. Зараз 1гб ланет, 350грн, все норм працює, тримає без світла годин з 10 точно, пінг і пакет влаштовують. Є хтось з досвідом гпон від водафону, що скажете по пінгу та в цілому ваш досвід, дякую.
У мене зара Водафон. Терпимо. Але як один єдиний провайдер - то таке собі рішення. Влітку було що вони на ПОН гілці роботи проводили, то разів 5-8 парав їх сервіс на пару годин. Зараз як відбудована вже мережа, то наче тьфу тьфу живе ок. Та у мене ще резерв від Київстар, тому якось для мене не принципово.
По пінгам і всьому іншому щось середнє по лікарні, ні краще ні гірше за інших провайдерів.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Евгений King: 20.11.2025 17:50
Enjthesilence: 20.11.2025 17:41 Вітаю шановні. Короче ця спокуслива акція з Водафоном. Типу оптика, безкоштовне підключення і 120грн/місяц за гіг. Нещодавно закінчив заміну проводки в квартирі, є варік замінити тирнет. Зараз 1гб ланет, 350грн, все норм працює, тримає без світла годин з 10 точно, пінг і пакет влаштовують. Є хтось з досвідом гпон від водафону, що скажете по пінгу та в цілому ваш досвід, дякую.
У мене зара Водафон. Терпимо. Але як один єдиний провайдер - то таке собі рішення. Влітку було що вони на ПОН гілці роботи проводили, то разів 5-8 парав їх сервіс на пару годин. Зараз як відбудована вже мережа, то наче тьфу тьфу живе ок. Та у мене ще резерв від Київстар, тому якось для мене не принципово.
По пінгам і всьому іншому щось середнє по лікарні, ні краще ні гірше за інших провайдерів.
ага, прийнято. можливо дійсно залишити резерв. а що в тебе по спідесту? мені сусід скинув свій з водафону, швидкість наче гуд, а от латенсі дивні
спойлер
Зображення
в мене якось так
спойлер
Зображення
pawn
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Якщо ви з Києва, то гляньте ще на акції в сторону Ланет, там роздають 5гбіт за 9 грн на 10 місяців.

UPD.
https://www.lanet.ua/GL/

відбій, прибрали з акції 5гбіт тарифи, і ви і так на ланеті, тому не актуально:)

В мене Ланет(напряму в ПК) + Водафон(Вай-фай).
Востаннє редагувалось 20.11.2025 18:12 користувачем pawn, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

pawn: 20.11.2025 18:08 Enjthesilence
Якщо ви з Києва, то гляньте ще на акції в сторону Ланет, там роздають 5гбіт за 9 грн на 10 місяців.

UPD.
https://www.lanet.ua/GL/

відбій, прибрали з акції 5гбіт тарифи :)
5г - то звичайно круто, але потім буде задорого) мені 1гб з головою)
Евгений King
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 20.11.2025 18:05
Евгений King: 20.11.2025 17:50

ага, прийнято. можливо дійсно залишити резерв. а що в тебе по спідесту? мені сусід скинув свій з водафону, швидкість наче гуд, а от латенсі дивні
спойлер
Зображення
в мене якось так
спойлер
Зображення
940/940 даве
То у вашого знайомого канал передавило в тесті. Якщо повністю канал не забивати буде все ок з затримками
Filabatya
Member

Повідомлення

Поки по 125 підключитися, далі шось нове шукати з 2027 :D
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Евгений King: 20.11.2025 18:24
Enjthesilence: 20.11.2025 18:05

спойлер
Зображення
в мене якось так
спойлер
Зображення
940/940 даве
То у вашого знайомого канал передавило в тесті. Якщо повністю канал не забивати буде все ок з затримками
зрозумів, ну короче трайну водафон, а ланет на резерв. раз безкоштовно підключають оптику чом би і ні.
Евгений King
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 20.11.2025 18:28
Евгений King: 20.11.2025 18:24

940/940 даве
зрозумів, ну короче трайну водафон, а ланет на резерв. раз безкоштовно підключають оптику чом би і ні.
Візьміть КС резервом, або Лайф, там комбо тарифи з пакетами і мобільного і домашнього інету. У КС резервована вита пара, по PON не чув чи чухаються чи ні, але по моєму будинку щось вони там підшаманили, то не пропадав ще їх інет. По Лайф там теж PON, якщо є покриття.
По Водафон те саме, переходите на контракт і включаєте комбо мобільний + домашній інет
Востаннє редагувалось 20.11.2025 18:31 користувачем Евгений King, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Евгений King: 20.11.2025 18:30
Enjthesilence: 20.11.2025 18:28

Візьміть КС резервом, або Лайф, там комбо тарифи з пакетами і мобільного і домашнього інету
По Водафон те саме, переходите на контракт і включаєте комбо мобільний + домашній інет
точно, а це варік.
Евгений King
Member

Повідомлення

Ланет тому і демпить так цінами, бо зайшов Лайф і Водафон з PON, ще й комбо тарифи пропонують.
Ланет в минулі відключення обляпались, коли вкарячили ціни 980 грн за підключку витої пари і 3000грн за PON, то я тепер їх якось серйозно взагалі не розглядаю, компанія жадібна, дуже. І це при тому, що їх резервована вита пара не працювала і 2х годин в моменти жорстких відключень. Кормили вони мене тим що пофіксять зарядку АКБ десь з 3 міс, ну я й плюнув з ними спілкуватись, включив PON Водафон.
Та й на початку відключень вони ще теж перли видавали - "мол давайте нам АКБ, але тільки LiFePo4 і тільки в заводському пакуванні/бренд, не якийсь галімий китай, та побільше ємності і ми виставимо їх на ваш будинок. Але за такі жертви ви не отримаєте ніякої амортизації, у вас просто буде інтернет".
Плюс до всього, у Ланет по закінченню акційного періоду включається тариф під ~400грн/міс. Якось надто дорого, бо мені зара 2 провайдери по 1Г + пакет мобільного виходять разом в 500грн :rotate:
КС собі в минулі відключення своїми кислотними АКБ репутацію теж підпортив, тому я їх сильно до уваги не беру. Але у мене пофіксились, якщо підтримка по вашій адресі підтвердить, що автономність обладнання по будинку більше 12 годин, то як резерв годиться. Та й по Києву КС краще працює в плані мобільної мережі + VoWiFi
ALEX-SS
Member

Повідомлення

Подскажите есть ли у провайдера ВЕГА сейчас скрытый лемит по трафику (читал много отзывов что 8-10ТБ в мес. и все, потом скорости сильно режит :mad:), просто у нас в городе эта самая ВЕГА выкупила нашего провайдера (фринет) и теперь всех абонентов перевели насильно на Вегу получается :mad:
Проблема вся в том что в часный сектор не особо альтернативу можно протянуть бо никто не хочет тащить на територию где уже есть сеть провайдера :weep:
Adamantium
Ghost

Повідомлення

ALEX-SS
Ну да, так тебе и раскрыли такую инфу :gigi:
В обычных спальниках не знаю, я 4-5 за месяц максимум юзал, то ограничений не было, а как там после 8-10+ - не ясно. :dontknow:
И Вега, кстати - это уже Водафон, причем не первый год.
Polybius
Member

Повідомлення

ALEX-SS: 26.02.2026 07:20есть ли у провайдера ВЕГА сейчас скрытый лемит по трафику
Если почитать вот это
https://home.vodafone.ua/files/2025/Umo ... 0.2025.pdf
то:
4.3.8. У разі виявлення аномальної інтенсивності викликів, непродуктивного трафіку, рефайлу
та/або інших нетипових навантажень на електронну комунікаційну мережу ПрАТ «ФАРЛЕП-ІНВЕСТ» та/або
несанкціонованим втручанням в роботу та/або використання електронної комунікаційної мережі,
спричинених Абонентом або вірусними програмами та різкого зростання трафіку Абонента (більше 2 ТБ
сумарного трафіку на добу, або 10 ТБ на місяць), Оператор має право скоротити перелік послуг, які він надає
Абоненту до з’ясування обставин, що викликали нетипове навантаження на електронну комунікаційну
мережу або появу непродуктивного трафіку.
Але мені здається що витягти 10 ТБ на місяць, це прям треба намагатися.
Ну і "має право" не факт, що зробить. Що там по факту - невідомо, поки не чув, щоб хтось вилазив за цей ліміт.
tablestikus
Member

Повідомлення

Polybius
Та ладно, я і більше 30Тб витягував
Зображення
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Маю 10гбіт від Ланета і 2.5 від Веги.
Відповісти