Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.02.2026 00:16ніяке, просто до слова - якраз мені потрібен power bank, маю на 35 ватний (20В підтримує), а х86 ноут заряджати від нього відмовляється, а від 65 Вт-ного - заряджається.
А макбук ейр - навіть від 5 Вт - заряджається
Гроші не проблема, але купити нормальний павер проблема, до Вашого відома, навіть ноути без тайп-ц прекрасно заряджаються від паверів з допомогою тригера PD за 100-150грн, мої ноути на р5 4500у та і7 1360р від 5 вольт заряджаються, ноут на і5 6200у хоче вже 12в, але є велика кількість дешевих паверів 18вт, в яких 12в 1.5а, ось старенький на і3 2470м вже хоче тригер PD і павер, який 20 вольт може видати, чи треба воно в реальному житті? Я при покупці перевірив які є способи зарядити ноут і все, ось так і бачу як Ви намагаєтеся витягнути 50 годин ютубу з мінімальною яскравістю на своєму ейрі :rotate:
yuriy_dd: 19.02.2026 00:16в мене тормозить
до слова - якраз в когось вилітав, захочете знайдете
Ну це ж Ваш аргумент, Ви й шукайте і доводьте свою точку зору.
yuriy_dd: 19.02.2026 00:16у мене - працює довго, по відкритих доступних джерелах - М4 - в 3-5 разів більш енерго-ефективний за х86 проци шукайте причину в себе
Який же Ви тупий селюк, та відкрийте той же ноутбук чек, там яскравість якщо на максимум викрутити то вийде 7 годин ютубу в ейра 13 м4, я на 100 викручую рідко, але часто 60-80% і + навантаження важче ютубчика, от і виходить що xps на інтелі не дуже по автономності в простої, але під навантаженням доволі близькі показники як в ейра.
yuriy_dd: 19.02.2026 00:16в нього пасивне охолодження. Якщо ви обрали такий ноут для важких задач - ви зробили не правильний вибір
я свідомо купив ейр - і мені навіть потрібно постратись щоб заставити його тротлити
для постійної роботи я обрав мак міні - він ще й сильно дешевше
потрібно думати перед тим як робити вибір і в першу чергу звинувачувати себе
Він не вивозить звичайну офісну багатопокову продуктивність, які важкі задачі? Конференція з відео в зум це важка задача? Звичайно, Ви там однопотоки ганяєте то Вам всерівно, але ж це Ваші слова, що ейр задовільняє 90% користувачів, то виходить що тільки 10% користувачів ейрів юзають зум з відео? Ну і зустрічне питання, який павер треба для Вашого мак міні? Що робити як інтернет не дуже? І Ви знову ж забуваєте, що по факту макміні як термінальний сервер в Вас, а значить даж в Вашому конкретному випадку до мак міні треба докупити ноутбук щоб віддалено підключатися, хочеться стаціонар - монітор/миша/клава/колонки. Маніпулятор.
yuriy_dd: 19.02.2026 00:16а що ви маєте на увазі під маніпуляцією? це коли я кажу що швидкий одно-потік, але ігри не працюють?

Відправлено через 29 хвилин 27 секунд:
чи може ви маєте на увазі що по тестам 1360P споживає до 92 Вт - наголошую лише проц, не вся система
але порівнювати мені його можна лише з М2, який споживає вся система десь 40 Вт?

а може ви самі порівняєте? ви вмієте таке робити? достатньо у вас на таке знань?
Ви стверджували що навіть м2 взує 1360р в неоптимізованому під м2 сб23, по факту даж м2 про зливає, маніпуляція ж, зараз тупо виляєте і спригуєте на споживання, але ж в dext nuc і йому на споживання з розетки всерівно, а в себе я не бачу суттєвого прогресу в автономності ейра бо все псує не енергоефективний дисплей, але в великого механізатора села недостатньо знань щоб дійти до цього висновку.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Grava: 19.02.2026 06:02Така собі перевага. За скільки заряджається?
заряджається скоріше ніж розряджається, так що мені ок
тестував на макбук ейр М1
Барбарис: 19.02.2026 08:30Чи існують такі документи в реальності?
У тому вигляді, як ви надали — ні, майже ніколи.
* Сенс файлу: В основному тексті ми бачимо гігантську таблицю, заповнену одиницями
якщо ви знаєте то офіс підтримує VBA, за допомогою якого можна автоматизувати процес створення документів на основі інших даних
Рекомендований метод - це використання це файл шаблон з Content Controls - захочете дізнатись детальніше - пошукайте або питайте в мене

в реальному документі замість "1" в мене реальні дані - текст, і кількість сторінок 100+, і то довелось розбивати на декілька документів.

Відправлено через 10 хвилин 52 секунди:
LVladislavchik: 19.02.2026 08:42навіть ноути без тайп-ц прекрасно заряджаються від паверів з допомогою тригера PD за 100-150грн
думаєте я таке не знаю?
LVladislavchik: 19.02.2026 08:42мої ноути на р5 4500у
мої всі Райзени хочуть мін 20В
LVladislavchik: 19.02.2026 08:42та і7 1360р від 5 вольт заряджаються
у мене ноути на інтел - теж через typeC заряджались від малих напруг
але в DC порт зарядки я 5В не ризикнув давати. Всі зарядки десь на 19.5В
LVladislavchik: 19.02.2026 08:42Який же Ви тупий селюк
о, бачу культуру спілкування, за відсутності аргументів
LVladislavchik: 19.02.2026 08:42Він не вивозить звичайну офісну багатопокову продуктивність, які важкі задачі?
сучасні Інтел проци мають лише від 2 потужні ядра, які явно сильно гірші за М4/М5
то що тоді взагалі вони вивозити можуть?
LVladislavchik: 19.02.2026 08:42Ви стверджували що навіть м2 взує 1360р в неоптимізованому під м2 сб23
ну я не точно так казав, але ви можете пошукати дослівно що я казав, заодно і тести глянути:
https://nanoreview.net/en/cpu-compare/i ... s-apple-m2
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.02.2026 10:50
Барбарис: 19.02.2026 08:30Чи існують такі документи в реальності?
У тому вигляді, як ви надали — ні, майже ніколи.
* Сенс файлу: В основному тексті ми бачимо гігантську таблицю, заповнену одиницями
якщо ви знаєте то офіс підтримує VBA, за допомогою якого можна автоматизувати процес створення документів на основі інших даних
Рекомендований метод - це використання це файл шаблон з Content Controls - захочете дізнатись детальніше - пошукайте або питайте в мене

в реальному документі замість "1" в мене реальні дані - текст, і кількість сторінок 100+, і то довелось розбивати на декілька документів.
Тобто не виривати з контексту не здатен?
Мова не тільки про це, а ще й про те що офіс 16 не придатний для такого. 365 більш універсальний інструмент і в роботі з багатопотоком, і з таким типом.
Навіщо знову переводити тему?
Ми ж не говорим про автоматичне створення документів. Лише про необхідність документу з таким наповненням.
Тому щоб не було пі ... дєжу давай реальний приклад: що за дані, навіщо та чому не в ексель. Не обов'язково відкривати комерційну таємницю, можна просто написати типу підрахунок горіхів у тарі сферичного типу в складних атмосферних умовах. :lol:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Барбарис
Барбарис: 19.02.2026 08:30Роблю висновок, що автор свідомо зробив таке безглуздя.
Цитата від юри
я просто над вами знущаюсь, а ви не те що швидко шукати не вмієте, ви взагалі шукати не вмієте. До речі не лише ви - але й решта х86 фанатів
все що ви можете - це періодично якусь гадість проти мене сказати або мінуси за правду поставити
або гавкати з бану як AntonyKandaurov періодично робить, можу вас заспокоїти - є ще тупіші гірші за вас
це ваш рівень, вище ви не зможете, в силу як ви сказали профнепридатності
Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
yuriy_dd: 19.02.2026 10:50думаєте я таке не знаю?
Судячи з того які питання задаєш- ні не знаєш, дізнався коли прочитав і швиденько загуглив що це таке. :rotate:

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
yuriy_dd: 19.02.2026 10:50, бачу культуру спілкування, за відсутності аргументів
Максимально точне і лаконічне описання топікстартера. Я від себе ще додам - сліпошарий :rotate:
Барбарис
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov,
думаєте, я таке не знаю?
Викупив ще раніше.
То більше для людей, які ведуться і не перевіряють інформацію.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.02.2026 11:40Мова не тільки про це, а ще й про те що офіс 16 не придатний для такого
та ви що. І як же люди 25+ років здійснють автоматизацію, чому вони не чекали офіс 365
Барбарис: 19.02.2026 11:40365 більш універсальний інструмент і в роботі з багатопотоком, і з таким типом
вам дати офіс скажімо з 2013 до 365 - там нема відміностей практично взагалі, дуже потрібно постаратись щоб відрізнити
а що нового в 365? ви реально думаєте що вони оптимізували код?
Барбарис: 19.02.2026 11:40 Ми ж не говорим про автоматичне створення документів. Лише про необхідність документу з таким наповненням.
я замінив реальні дані на цифру 1, з питань інформаційної безпеки
Барбарис: 19.02.2026 11:40навіщо та чому не в ексель
а ви взагалі задумувались чому в ворді є таблиці?
а як в Excel на одному аркуші зробити 2 різні таблиці - з різним набором колонок і ширин

Excel зручний коли вам треба працювати з табличними даними - як з числами
Барбарис: 19.02.2026 11:40типу підрахунок горіхів у тарі сферичного типу в складних атмосферних умовах
різні дані - персональні, фінансові, майно, пристрої, гео, ..
pelia
Member

Повідомлення

знову вляпався в це гівно, блін :D
Нажаль, не можу пруфанути, щоб не підставити людину, але у мене є знайомий, котрий працює над 365, я щойно йому задав питання про відмінності 356 і 2019 і він сказав що під капотом це абсолютно різні речі і воно постійно переписується
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.02.2026 22:25 може я обираю найкращу ціну. А за скільки на х86 можна купити максимально швидкий одно чи мало потік?
yuriy_dd: 18.02.2026 22:25 а що реально хороші ноути? напевне дуже великі продажі мають
Ноути справді хороші, повністю ремонтопридатні і повна кастомізація, +8гб оперативки всього $70. Є навіть материнська плата з RISC-V. Будь-яка ОС. Будь який порт.
Ти бісишся бо ніколи не зможеш таке собі позволити от і придумуєш всякі гадості. Твій бюджет $400 б/у мак міні.
Grava: 19.02.2026 06:02За скільки заряджається?
Якщо виключений то може за 10 годин :laugh:
Крута фіча, нічого не скажеш.
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.02.2026 13:27а ви взагалі задумувались чому в ворді є таблиці?
а як в Excel на одному аркуші зробити 2 різні таблиці - з різним набором колонок і ширин
Топові задачі программіста в комерційній компанії з досвідом в 30 років :laugh:
Мінімалку хоча би виплачують?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 19.02.2026 13:54відмінності 356 і 2019 і він сказав що під капотом це абсолютно різні речі і воно постійно переписується
а як він це може визначити?
де у Майкрософта стільки ресурсів щоб повністю (ви написали що абсолютно різні речі) переписати офіс ворд?
пс: насправді це дуже крутий софт, враховуючи яку роботу він робить і як мало місця займає в оперативці
Накриклад веб браузер - лише показує розмітку - але споживає разів в 20 більше оперативки. А ворд - не лише показує, а ще й редагує
denon312: 19.02.2026 14:43Ноути справді хороші, повністю ремонтопридатні і повна кастомізація
ви маєте його? скільки років володієте? який досвід?
denon312: 19.02.2026 14:43 Ти бісишся бо ніколи не зможеш таке собі позволити от і придумуєш всякі гадості
я лише припустив що буде скрипіти. Як і кожна річ що не є монолітна
denon312: 19.02.2026 14:43 Твій бюджет $400 б/у мак міні.
і ви хочете порівнятись грошима?
denon312: 19.02.2026 14:45 Топові задачі программіста в комерційній компанії з досвідом в 30 років :laugh:
попросили допомогти - допоміг
а так - на мому основному робочому компі - офіса навіть не встановлено
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.02.2026 15:26
pelia: 19.02.2026 13:54відмінності 356 і 2019 і він сказав що під капотом це абсолютно різні речі і воно постійно переписується
а як він це може визначити?
Тим, що він розробник в МС вже більше 10 років і останні роки працює над 365?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 19.02.2026 15:55Тим, що він розробник в МС вже більше 10 років і останні роки працює над 365?
то передайте йому що за стільки років зміни які бачить кінцевий користувач - практично нема
і як був однопотоковий так і залишився
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

під капотом
зміни які бачить кінцевий користувач - практично нема
Я ж кажу що Юра - сліпошарий селюк, а він ображається :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, я розумію, що тобі лиш би покривлятись, але ж я чітко написав- мова не про автоматизацію створення.
Як зробити в екселі різні таблиці вчать ще в школі.
Про майно, авто та інше нецікаво. Розкажи про таблиці та принцип роботи, бо в файлі лише одна. Просто опиши сенс саме такої таблиці.
Якщо для підрахунків, то ворд, якщо це просто вивести дані, то є бази даних.
В мене на роботі офіси від 2007 до 365, і ще 95 щоб проги на старі верстати кидати. І 4 є.
Вони навіть візуально відрізняються, не кажучи вже про об'єми, окремі додатки чи вбудовані редактори для формул тощо. Тому не треба втирати.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.02.2026 16:33однопотоковий
У мене твій горефайл завантажує два ядра. ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.02.2026 16:41Як зробити в екселі різні таблиці вчать ще в школі
дуже добре - прошу показати приклад як у Екселі створити 2 таблички на одному аркуші, кожна по 2 рядка, і щоб в кожній можна було легко незалежно додавати/забирати колонки, та міняти їх ширину
я стверджую що це зробити не можливо, але ви ж це зробите? правда?
Барбарис: 19.02.2026 16:41Розкажи про таблиці та принцип роботи, бо в файлі лише одна
в реальному файлі - їх багато
Барбарис: 19.02.2026 16:41Просто опиши сенс саме такої таблиці
я вже попробував - ви не зрозуміли. Ви запитайте у ChatGPT: для чого використовуються таблиці у word документах?
Барбарис: 19.02.2026 16:41Якщо для підрахунків, то ворд
ви напевне хотіли написати - Excel
але ні - лише для виводу інформації, хоча брешу - іноді є якась к-ть - доводиться рахувати під час генерації
Барбарис: 19.02.2026 16:41якщо це просто вивести дані, то є бази даних
точно? офісні працівники для всіляких дрібних задач використовують бази даних? а хто їм їх пише?
Барбарис: 19.02.2026 16:41Вони навіть візуально відрізняються
зможете зробити скріни пустого документу у версіях Ворд-у починаючи від 2016?
спробуємо побачити на скільки відрізняються
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, жах, один раз описався з телефону.
На який скріни? Ми ж про вигляд самої програми, а не документу.
Не знаєш що таке Microsoft Access і як там працювати? Під базами маю на увазі саме їх. Цілком собі працюють там офісні працівники. І ми ж не про загальних офісних працівників, а про твій файл на 100+ сторінок. І визначся нарешті чи одна табличка чи безліч різних.
Нічого ти не пробував пояснити. Жалко слів чи важко описати? Яка мета такої таблиці?
Декілька різних таблиць поруч вивести чи систематизувати якісь дані? Просто перелік чи зв'язки між ними? Тоді тут знову краще МА.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.02.2026 10:50думаєте я таке не знаю?
yuriy_dd: 19.02.2026 10:50у мене ноути на інтел - теж через typeC заряджались від малих напруг
але в DC порт зарядки я 5В не ризикнув давати. Всі зарядки десь на 19.5В
Після цієї цитати я сумніваюся що знали :rotate:
yuriy_dd: 19.02.2026 10:50мої всі Райзени хочуть мін 20В
Huawei Matebook D15 достатньо 5в.
yuriy_dd: 19.02.2026 10:50сучасні Інтел проци мають лише від 2 потужні ядра, які явно сильно гірші за М4/М5
то що тоді взагалі вони вивозити можуть?
Питання як реалізовано охолодження цих 2 ядер, там є вентилятор, умовно в зумі хпс запускає вертушку, але там оберти такі що її чути тільки якщо вухо притулити, зате стабільна передбачувана продуктивність, на ейрі якщо я тільки запустив зум/слак то хвилин 20-30 ок, а тоді тротлінг та затупи, якщо ж я працював, то в зумі тротлить за хвилини 2 вже. І мені абсолютно начхати що Ваша дружина користується гугл мітом без камери та ще й на ковдрі, в мене абсолютно інший кейс з іншими корпоративними стандартами.
yuriy_dd: 19.02.2026 10:50LVladislavchik: ↑ 19 лютого 2026 08:42
Який же Ви тупий селюк
о, бачу культуру спілкування, за відсутності аргументів
LVladislavchik: 19.02.2026 08:42Який же Ви тупий селюк, та відкрийте той же ноутбук чек, там яскравість якщо на максимум викрутити то вийде 7 годин ютубу в ейра 13 м4, я на 100 викручую рідко, але часто 60-80% і + навантаження важче ютубчика, от і виходить що xps на інтелі не дуже по автономності в простої, але під навантаженням доволі близькі показники як в ейра.
А Ви далі перших 5 слів не читаєте? Там аргумент чому ейр живе як хпс.
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.02.2026 15:26 і ви хочете порівнятись грошима?
давай, ти перший.
yuriy_dd: 19.02.2026 15:26попросили допомогти - допоміг
а так - на мому основному робочому компі - офіса навіть не встановлено
ти тут пів вітки говориш про текстові дані, ворд, ексель, про генерацію файлів, фу так брехати.
yuriy_dd: 19.02.2026 15:26 я лише припустив що буде скрипіти. Як і кожна річ що не є монолітна
Ні, ти чітко написав про те в чому не розумієшся і добавив дурнуватий аргумент про аудіосистему.
Ось твоя цитата
yuriy_dd: 17.02.2026 20:12ще до порівняння це як самому купувати колонки і підсилювач або відразу студійні монітори де виробник узгодив роботу динаміків і підсилювачів (на кожен динамік окремий) досягаючи практично рівної АЧХ
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.02.2026 18:22На який скріни? Ми ж про вигляд самої програми, а не документу.
так - скрін програми з пустим документом
Барбарис: 19.02.2026 18:22Не знаєш що таке Microsoft Access і як там працювати? Під базами маю на увазі саме їх. Цілком собі працюють там офісні працівники
хто їм пише цю Access базу?
LVladislavchik: 19.02.2026 18:28 Після цієї цитати я сумніваюся що знали :rotate:
потіштесь. Особисто маю і PD trigger і готові в корпусі DC з трігером і штекером під ноут
LVladislavchik: 19.02.2026 18:28І мені абсолютно начхати що Ваша дружина користується гугл мітом без камери та ще й на ковдрі
ну не завжди ж потрібно камеру включати
denon312: 19.02.2026 18:36 давай, ти перший.
арбітр, завдаток. З чого почнемо порівнювати - техніка, майно, нерухомість, авто?

denon312
denon312: 19.02.2026 18:36 ти тут пів вітки говориш про текстові дані, ворд, ексель, про генерацію файлів, фу так брехати.
це просто приклад одно-потоку. Мій напрям який я часто використовую - браузер
denon312: 19.02.2026 18:36Ні, ти чітко написав про те в чому не розумієшся
а що тут розуміти? що речі які втикаються за якийсь час почнуть скріпіти? а ноут то часто на колінах - ось прямо як я зараз
denon312: 19.02.2026 18:36і добавив дурнуватий аргумент про аудіосистему
ви не зрозуміли про студійні монітори? там все до купи зєднав виробник і все монолітне.
Відповісти