Новини
Останні статті і огляди
Сліпе тестування показало, що DLSS 4.5 подобається користувачам більше за FSR і нативний формат із TAA
-
Georgin
Member
Enjthesilence
Це зрозуміло, колись на цю тему вже вели дискусію на прикладі ігор на UE5.
Розробники самі зробили глобальну проблему на рівні рушія своїм небажанням розбиратись у інструментах, лінню та пофігізмом і як наслідки отримуємо неоптимізований важкий код, статтери, шиммерінг і факт, що тепер без купи "улучшайзерів" ігри виглядають як шайзе. Серйозно, більшість цих технологій існує тільки як "костилі" для вирішення проблем розробників, які вони самі собі створили криволапим кодінгом і ефективними манагерами з їхнім "шнель, шнель". Можна тільки посумувати з цього приводу.
Розробники самі зробили глобальну проблему на рівні рушія своїм небажанням розбиратись у інструментах, лінню та пофігізмом і як наслідки отримуємо неоптимізований важкий код, статтери, шиммерінг і факт, що тепер без купи "улучшайзерів" ігри виглядають як шайзе. Серйозно, більшість цих технологій існує тільки як "костилі" для вирішення проблем розробників, які вони самі собі створили криволапим кодінгом і ефективними манагерами з їхнім "шнель, шнель". Можна тільки посумувати з цього приводу.
Востаннє редагувалось 18.02.2026 16:25 користувачем Georgin, всього редагувалось 2 разів.
-
VovaII
Member
VladimirV
Для 3080 радили К.
Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Bukakanga
Для 3080 радили К.
Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Bukakanga
— З яких це пір гравці із поганим зором не гравці? Сумарно їх під мільярд.5. Были ли отсеяны из выборки опрошенных люди с плохим зрением?
-
VladimirV
Member
VovaII
Спробую, але вже в іншій грі. Цю я налаштував під ДЛАА, і своїми рідними 2560х1080 воно нормально грається.
Взагалі, я думаю, при умові якщо не 4к монік, і особливо для гравців з крутими дорогими ВК
Якщо Нвідіа і вк+монітор дозволяє - краще грати в натив резолюцію + ДЛАА.
Якщо Радеон і вк+монітор дозволяє - краще грати в натив резолюцію + ФСР Натів.
Якщо гра реально якась стара і дуже невимоглива до ВК - краще грати с DLDSR (з підвищення резолюції рендеру).
Нехай це буде моя суб'єктивна думка на своєму досвіді.
Апскейлер (суперсемплінг) в першу чергу це метод підняття фпс, знову ж на мою суб'єктивну думку. В деяких іграх і в деяких сет-апах вк+монітор він прям необхідний по цим причинам.
Спробую, але вже в іншій грі. Цю я налаштував під ДЛАА, і своїми рідними 2560х1080 воно нормально грається.
Взагалі, я думаю, при умові якщо не 4к монік, і особливо для гравців з крутими дорогими ВК
Якщо Нвідіа і вк+монітор дозволяє - краще грати в натив резолюцію + ДЛАА.
Якщо Радеон і вк+монітор дозволяє - краще грати в натив резолюцію + ФСР Натів.
Якщо гра реально якась стара і дуже невимоглива до ВК - краще грати с DLDSR (з підвищення резолюції рендеру).
Нехай це буде моя суб'єктивна думка на своєму досвіді.
Апскейлер (суперсемплінг) в першу чергу це метод підняття фпс, знову ж на мою суб'єктивну думку. В деяких іграх і в деяких сет-апах вк+монітор він прям необхідний по цим причинам.
-
erkins007
Member
Нет, апскейлер ее наоборот уменьшает. Задержку даёт длаа и то минимальную в 2.17 мсDuckRider: ↑ 18.02.2026 12:44так скейлер тоже дает задержку
Отправлено спустя 6 минут 10 секунд:
Потому что фср4 хуже по качеству чем длссBukakanga: ↑ 18.02.2026 13:30Но тут встает вопрос - а почему тогда ФСР4 выглядит хуже натива
-
Firebrand
Member
Кстати да, если еще лет 7-10-13 назад игры без сглаживания выглядели очень хорошо и глаз не цеплялся за те самые лесенки в графике, живой пример tomb raider 2013, то сегодня ,без всех этих улучшайзеров, мы получаем шумящую кашу на экране даже с большим количеством пикселей,на маленьком экране.Georgin: ↑ 18.02.2026 16:23 Enjthesilence
Востаннє редагувалось 18.02.2026 17:18 користувачем Firebrand, всього редагувалось 1 раз.
-
unique-neon
Member
В GTA V грав і там здається був MSAA (це ще було до того, як туди DLSS завезли). Так ось він і виглядав так собі і по перфоменсу добре бив, якщо вищий рівень виставити, де якість все-одно була так собі. Я з того всього всі зглажки там відключив, і грав з DLDSR. При кращій якості був кращий перфоменс. Але до DLSS (порівняно з іншими іграми, бо ГТА його ще не було) дещо не дотягував усе-одно.Mozdev: ↑ 18.02.2026 14:03Це зроблено навмисне, TAA( він дуже фіговий ) в нативі, якщо натив був би хоча б з MSAA, ніхто не обрав би апскейлер.
Так що думаю підстав журитись за MSAA нема.
-
Earanak
Member
Не пойму, в чем проблема просто потыкать туда-сюда настройки разные и выбрать то что тебе больше нравится. На кой черт нужно проходить какие то опросы, переться на форум и чет кому то доказывать. Шизы какие то, ей богу. Ты (я имею ввиду собирательный образ) настолько тупой что не можешь просто сам для себя без чужого мнения выбрать настройку в игре ? Или тебе нужно твой личный выбор кому то на форуме объяснять ? Чё за дичь 
-
Liam
Member
Почитайте про експеримент Фредеріка Броше.Earanak: ↑ 18.02.2026 17:18 Не пойму, в чем проблема просто потыкать туда-сюда настройки разные и выбрать то что тебе больше нравится. На кой черт нужно проходить какие то опросы, переться на форум и чет кому то доказывать. Шизы какие то, ей богу. Ты (я имею ввиду собирательный образ) настолько тупой что не можешь просто сам для себя без чужого мнения выбрать настройку в игре ? Или тебе нужно твой личный выбор кому то на форуме объяснять ? Чё за дичь![]()
-
Georgin
Member
EaranakEaranak: ↑ 18.02.2026 17:18 Не пойму, в чем проблема просто потыкать туда-сюда настройки разные и выбрать то что тебе больше нравится. На кой черт нужно проходить какие то опросы, переться на форум и чет кому то доказывать. Шизы какие то, ей богу. Ты (я имею ввиду собирательный образ) настолько тупой что не можешь просто сам для себя без чужого мнения выбрать настройку в игре ? Или тебе нужно твой личный выбор кому то на форуме объяснять ? Чё за дичь![]()
Форум це спілкування, не хочете спілкуватись - не робите цього. Зараз особисто Ви написали абсолютно пустий коментар не по темі - але ж Ви для чогось його написали
От що Ви відчули коли запостили свою думку? Навіщо Ви намагались комусь її донести? Подумайте над цим
-
VovaII
Member
unique-neon
Кажуть її нещодавно патчили. Може і DLSS додали?
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Earanak
Не забувайте, що всі люди різні. Комусь цікаво в налаштуваннях поклпирсатись, а у когось часу замало(після роботи) і він хоче в саму гру пограти. Тому хтось пише які налаштування кращі, а хтось їх просто використовує.
Кажуть її нещодавно патчили. Може і DLSS додали?
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Earanak
Не забувайте, що всі люди різні. Комусь цікаво в налаштуваннях поклпирсатись, а у когось часу замало(після роботи) і він хоче в саму гру пограти. Тому хтось пише які налаштування кращі, а хтось їх просто використовує.
-
Filabatya
Member
підписатися на канал бенчмарк кінга, тай копіювати, якщо нема часу вникати 
-
Mercator
Member
Мабуть ви не дуже розумієте принципи роботи апскейлерів. Вони давно вже не є "Милом" і працюють на нових моделях навчання. І да Апскейл може бути кращє за натив навіть матиматично.Georgin: ↑ 18.02.2026 11:31 Пропоную обговорити Сліпе тестування показало, що DLSS 4.5 подобається користувачам більше за FSR і нативний формат із TAA
Продублюю мою думку з іншої теми:
"Ну якщо комусь Native гірший за апскейлер - це вже до окуліста (проблеми із зором)."
Хоча сліпе тестування це цікаво - завжди бувають неочікуванні результати![]()
Інша справа якщо хтось свідомо, на повному серйозі публічно просуває точку зору, що Native гірший за апскейлери - тоді це вже не до окуліста, це вже до психолога (фанатство і критична вразливість до маркетингового буллшіта)
-
vsx
Member
это что за версия?item2: ↑ 18.02.2026 13:34 Після оновлень до 4.0.4 FSR змістився ближче до початкового DLSS 4.
-
Earanak
Member
Я лишь потешался с пчелов которые срутся на тему натива и апскейлеров, в том числе и на форуме и в опросе.Georgin: ↑ 18.02.2026 17:35Earanak
Форум це спілкування, не хочете спілкуватись - не робите цього. Зараз особисто Ви написали абсолютно пустий коментар не по темі - але ж Ви для чогось його написали
От що Ви відчули коли запостили свою думку? Навіщо Ви намагались комусь її донести? Подумайте над цим![]()
Если вы это на себя приняли - сорян, это не мои проблемы
-
man1242
Member
Початоковаvsx: ↑ 18.02.2026 18:52это что за версия?item2: ↑ 18.02.2026 13:34 Після оновлень до 4.0.4 FSR змістився ближче до початкового DLSS 4.
-
Earanak
Member
Спасибо, выжимка из этого исследования была интереснее местных сообщений.Liam: ↑ 18.02.2026 17:30Почитайте про експеримент Фредеріка Броше.
Есть над чем подумать мне, по поводу моих же сообщений и моего же недоумения.
Почитаю в сторонке местных форумчан ))
-
Enjthesilence
Member
Погоджусь, це головна проблема. МСАА може виглядати непогано, як приклад ХЛ:Алекс. З урахуванням потреби в оптимізації під вр, там дуже пристойний рівень згладжування, але тут потрібен скрупульозний підхід на рівні розробки, а це не про сучасні студії. Можливо, якби не пішов упор в напрямку ТАА, ми мали альтернативу dlss, але реалії сьогодення такі. І сьогодні, якщо в гри нема ДЛСС, ти просто страждаєш від жахливого згладжування і тобі потрібен суперсемпнлінг, який зжере всю продуктивність, як от Хелдайверс 2, це просто гра, в якій потрібен ДЛСС не для продуктивності, а для якості, тому що рідний метод згладжування там просто жахливий.Georgin: ↑ 18.02.2026 16:23 Enjthesilence
-
Georgin
Member
EaranakEaranak: ↑ 18.02.2026 19:24Я лишь потешался с пчелов которые срутся на тему натива и апскейлеров, в том числе и на форуме и в опросе.Georgin: ↑ 18.02.2026 17:35Earanak
От що Ви відчули коли запостили свою думку? Навіщо Ви намагались комусь її донести? Подумайте над цим![]()
Если вы это на себя приняли - сорян, это не мои проблемыУ меня таких болячек нету
![]()
Після цих слів можу лише побажати Вам перерости свої підліткові комплекси
Дуже сумне це видовищє коли фізично доросла людина (Ви, якщо не зрозуміло про кого я) ментально застрягла у віці тінейджера.
Відправлено через 24 хвилини 44 секунди:
MercatorMercator: ↑ 18.02.2026 18:19Мабуть ви не дуже розумієте принципи роботи апскейлерів. Вони давно вже не є "Милом" і працюють на нових моделях навчання. І да Апскейл може бути кращє за натив навіть матиматично.Georgin: ↑ 18.02.2026 11:31 Пропоную обговорити Сліпе тестування показало, що DLSS 4.5 подобається користувачам більше за FSR і нативний формат із TAA
Продублюю мою думку з іншої теми:
"Ну якщо комусь Native гірший за апскейлер - це вже до окуліста (проблеми із зором)."
Хоча сліпе тестування це цікаво - завжди бувають неочікуванні результати![]()
Інша справа якщо хтось свідомо, на повному серйозі публічно просуває точку зору, що Native гірший за апскейлери - тоді це вже не до окуліста, це вже до психолога (фанатство і критична вразливість до маркетингового буллшіта)
Ви можете сказати, що у Вашому розумінні апскейл? На базі чого Ви робите висновок, що я не розумію принцип роботи апскейлу?
Я бачив у дії практично всі апскейлери та методи антиалайзінгу і висновки роблю на особистому досвіді.
Під "милом" я маю наувазі не перетворення картинки на абсолютну невнятну мазню, а "стирання" дрібних елементів на об'єктах.
І дечого я дійсно не розумію - яким боком якість зображення з або без апскейлу корелює з з тим, що "апскейлери працюють на нових моделях навчання" і "апскейл може бути кращє за натив навіть математично".
Поясніть будь ласка, бо зараз для мене Ваші аргументи (це ж аргументи?) виглядають як рандомний набір слів. Можете навіть привести якесь відео з ютубу, де ютубер порівнює різні режими апскейлу.
Я дійсно хочу зрозуміти, де конкретно можна побачити, що рівень деталізації картинки у чистому нативі поступається деталізації цієї ж картинки з застосуванням апскейлу.
-
kairo
Member
Це коли таке було? В мене від тих драбинок в 1080р очі витікали.Firebrand: ↑ 18.02.2026 17:13Кстати да, если еще лет 7-10-13 назад игры без сглаживания выглядели очень хорошо и глаз не цеплялся за те самые лесенки
Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
ЛОЛ, люди які не бачать драбинки аліасингу в 1080р, рекомендують комусь там звернутись до окуліста.Georgin: ↑ 18.02.2026 11:31Продублюю мою думку з іншої теми:
-
Enjthesilence
Member
питання трохи маніпулятивне, тому що нема проекту сьогодні, де можливо одночасно порівняти ДЛАА з чимось крім ТАА, а без ТАА той натив виглядатиме жахливо і автоматично програватиме зображенню з сучасним апскейлером, з мсаа можна порівняти у крайзіс, там він програє. СМАА у ксд2 програє ДЛСС. насправді, завантаж стару гру, метро там чи крайзис і пограй, мені здається що пречудове згладжування домальовується вашою уявою, тому що воно було нестабільним, а суперсемплінг неюзабельним через дуже сильну втрату продуктивності. я точно можу сказати, що в усіх іграх де є длсс, я завжди виберу його, в першу чергу через кращу якість зображення, якщо запропонуєш варіант гри, де є кращий метод згладжування, запропонуй, мені також цікавоGeorgin: ↑ 18.02.2026 20:14 Я дійсно хочу зрозуміти, де конкретно можна побачити, що рівень деталізації картинки у чистому нативі поступається деталізації цієї ж картинки з застосуванням апскейлу.