Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
antihope
Member

Повідомлення

якщо я дістану ссд з одного ноута і вставлю в інший, є взагалі шанси що вінда (10) заведеться і після перестановки драйверів нормально працюватиме?, ну от дуже сильно ламає все заного встановлювати всі налаштування згадувати
Scoffer
Member

Повідомлення

antihope: 17.02.2026 21:00якщо я дістану ссд з одного ноута і вставлю в інший, є взагалі шанси що вінда (10) заведеться і після перестановки драйверів нормально працюватиме?
Максимум ліцензія злетить якщо це оем прив'язана до заліза. В іншому проблем бути не має.

Відправлено через 8 хвилин 25 секунд:
А, ну ще треба розшифрувати диск якщо зашифрований! Бо переносити ключі той ще квест.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Чому вазонку стало погано? Як його врятувати?

Минулий рік він провів в мене в кімнаті, і чудово себе там почував. Восени 25 я витягнув його надвір, він гарно помився під дощем, під прямим сонечком постояв. Потім я його забрав в коридор, який теж отримує доволі багато сонця. Він стояв увесь красивий, зелений, з молодими листочками.
Коли почались сильні морози в кінці грудня і на початку січня, я забрав його назад в кімнату. Поставив в те ж місце, де він до цього провів рік.

Він почав трохи жовтіти і сипатися. Я думав, що він сезонно скидає листя. Але потім листя якось зовсім пожовкло, зажолобіло, похилилося донизу, він втратив більшу половину листків, і навіть стебла здаються якими сухими і ламкими. Нема жодного молодого зеленого листочка.
Я його і підливав, і обприскував кругом, і завжди тримав штору відкритою. Але йому тільки гіршає.

Єдина підозра в мене - йому чомусь не сподобалась висока температура в цій кімнаті, в якій є опалення. Бо все листя вгорі пожовкло і скрутилося, а кілька листків в самому низу зелені і виглядають здорово.
Я щойно виніс його в іншу більш холодну кімнату. Ну і поставив під вікно. Більш нічого мені на думку не спадає. Я б його на вулицю виніс, якби не ці морози.
спойлер
PXL_20260218_142033373.jpg
PXL_20260215_144133983.jpg
Filabatya
Member

Повідомлення

може зволожувач повітря допоможе?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Filabatya
А як він може допомогти?
mumu
Member

Повідомлення

Який зараз є софт для моделювання ремонту в квартирі? В ідеалі безкоштовний.
Думав sketchup встановити, але він платним став з моменту останнього разу, коли ним користувався. Може щось зручніше є?
_VlaD_
Member

Повідомлення

mumu: 19.02.2026 14:04 Який зараз є софт для моделювання ремонту в квартирі? В ідеалі безкоштовний.
Думав sketchup встановити, але він платним став з моменту останнього разу, коли ним користувався. Може щось зручніше є?
Blender?
Troya
Junior

Повідомлення

mumu: 19.02.2026 14:04 Який зараз є софт для моделювання ремонту в квартирі? В ідеалі безкоштовний.
Sweet Home 3D
big_bang
Member

Повідомлення

pro100
mumu
Member

Повідомлення

Troya: 19.02.2026 16:31 Sweet Home 3D
Дякую, те, що треба

Блендер і про100 для дещо інших задач
Ostin
Member

Повідомлення

Чим змащуєте замок вхідних дверей?
Продув серцевину WD-40, зараз працює ок, легенько. В інтернетах пишуть, що варто щось туди ще щось довготривале залити. ШІ пише, що можна настругати олівця простого і лійкою задути та й усе буде круто.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ostin: 22.02.2026 11:23Чим змащуєте замок вхідних дверей?
Продув серцевину WD-40
Після вд-40 туди можна лити лише мінеральну оливу. А до можна було б плеснути силіконовою змазкою.
Ostin: 22.02.2026 11:23ШІ пише, що можна настругати олівця простого і лійкою задути та й усе буде круто.
Та одразу цементом, чого розмінюватись на дрібниці.

Відправлено через 9 хвилин 26 секунд:
В сенсі можна всю мінеральну групу мастил, хоч ріденьке, хоч солідоли/літоли/обрати своє. Головне щоб без силіконів в складі, бо останнім від мінералки не добре якось.
Sachem
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.02.2026 12:13хоч солідоли/літоли/обрати своє
Иногда разбираю свой замок и смазываю солидолом. Не нравится, что не надолго хватает. В квартире. Много не мажу. Но лучшего не искал и не пробовал. То что было изначально прослужило много лет. Теперь каждые пару лет смазываю.
Scoffer
Member

Повідомлення

Sachem
Ну от силіконове мастило тримається довше. Але звичайне силіконове після мінерального не працює. То або попередньо змивати старе, або шукати якесь модне силіконове з присадками серед зброярських за багато грошей. Простіше і далі плеснути мінералки якщо почав вже.
Ostin
Member

Повідомлення

Щось типу такого піде?
- rozetka.com.ua/ua/polo-expert-5907586800572/p521463179/
- rozetka.com.ua/ua/yuko_litol_24_150gr/p73674813/
Scoffer
Member

Повідомлення

Ostin
піде
Sachem
Member

Повідомлення

Как проверить POE "сборку"?

Нужно запитать GPON на расстоянии метров 12, вроде где-то тут уже спрашивал про нюансы низковольта. Почитал Али, решил POE то, что нужно.
На данный момент имею в наличии два варианта.
1) Пассивный.
POE "инжектор": вход 1 - витая пара, вход 2 - DC5521 мама для 12В, выход - витая пара.
Сплиттер (заявлен 1 Gb): вход - витая пара, выход 1 - витая пара, выход 2 - DC5521 папа для 12В (минус просадка).
2) Активный.
POE инжектор (вход 1 - 220В, вход 2 - витая пара, выход - витая пара с 48В 0.5А).
Сплиттер (заявлен 2.5 Gb, наверное китайских): вход - витая пара (42-57В), выход 1 - витая пара, выход 2 - DC5521 папа 12В 3А.

Сразу как получил, проверил питание. У пассивного просадка около 1.5 вольт. У активного на выходе 12В. Успокоился и расслабился.
А сегодня у меня возник вопрос "а как с целостностью линии данных, передаются ли?"
Решил проверить "тестером" витых пар. Когда втыкаешь просто концы патч корда, то по очереди загораются восемь пар светодиодов (на передатчике и на приёмнике).
В данном случае, с POE, всё либо не работает, либо есть какие-то нюансы.
В активном варианте загораются только 1, 2, 4 и 5 контакты. И только на передатчике. На приёмнике ничего не загорается.
В пассивном варианте загораются светодиоды и на передатчике и на приёмнике, но только 1, 2, 3, 6 - нормально. А 4 и 5 как-то промигивают, но очень быстро, не ярко, не уверенно, короче, в нештатном режиме.

Кто-то может помочь разобраться. А то что-то мне стрёмно втыкать такую схему и в ONU и тем более в роутер.
Shpoker
Member

Повідомлення

Sachem
Воткнуть да проверить (надеюсь там не китайские наконечники, которые втупую две пары (синюю и коричневую) отбирают под свои 12 вольт, делая кабель 100мегабитным)
nam5580
Junior

Повідомлення

Sachem: 26.02.2026 19:01 1) Пассивный.
POE "инжектор": вход 1 - витая пара, вход 2 - DC5521 мама для 12В, выход - витая пара.
Сплиттер (заявлен 1 Gb): вход - витая пара, выход 1 - витая пара, выход 2 - DC5521 папа для 12В (минус просадка).
Сразу как получил, проверил питание. У пассивного просадка около 1.5 вольт.
Купіть 2 штуки Mikrotik RBGPOE, в товариша онушка в щитку підключена через них і 13 метрів мідної витухи – просадка була, але менше 500 мВ, якщо не помиляюсь. Ваші 1.5 В щось трохи дофіга.
MobileLord
Member

Повідомлення

Хто вивчав англiйську поділіться досвiдом що реально допомогае, а на що не слiд витрачати час. Зараз займаюсь з репетитором, дивлюсь youtube канали деякi по темi, працюю з книгою english grammar in use, намагаюсь спiлкуватись, але здаеться все йде досить повiльно. Пам'ять погана.
Востаннє редагувалось 27.02.2026 17:51 користувачем MobileLord, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти