Я наче не просив порад.Ektalion: ↑ 11.02.2026 17:22 Він її що не може повернути ? Чи вона вже умудрилась втратити товарний вигляд ?
Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
Yurius
Member
-
unlnu
Member
Yurius
роботу лише на останніх драйверах перевіряли чи і на попередніх версіях спробували?
версія біоса така ж як на праймах чи можливості порівняти не було?
роботу лише на останніх драйверах перевіряли чи і на попередніх версіях спробували?
версія біоса така ж як на праймах чи можливості порівняти не було?
-
Yurius
Member
Останній драйвер ,біоси не перевіряв.unlnu: ↑ 11.02.2026 17:30Yurius
версія біоса така ж як на праймах чи можливості порівняти не було
-
unlnu
Member
Звісно це не порада, просто ділюсь досвідом, бо карта в мене червона, а не зелена.
Але неодноразово було так, що виходять нові дрова і карта починалаа вести себе не стабільно і не адекватно.
Вирішував проблему відкатом на попередню версію. Згодом виходили оноблені дрова з фіксами, знову пробував і проблема зникала.
Детально не вивчав, бо не маю в тому потреби. Але факт залишається фактом. Може і тут така поведінка згодом зникне.
Але неодноразово було так, що виходять нові дрова і карта починалаа вести себе не стабільно і не адекватно.
Вирішував проблему відкатом на попередню версію. Згодом виходили оноблені дрова з фіксами, знову пробував і проблема зникала.
Детально не вивчав, бо не маю в тому потреби. Але факт залишається фактом. Може і тут така поведінка згодом зникне.
-
Yurius
Member
Та це просто дефолтна робота/особливості 5070 ,проблем то нема,просто моменти з якими я ,так сказати,не згоденunlnu: ↑ 11.02.2026 17:38Звісно це не порада, просто ділюсь досвідом, бо карта в мене червона, а не зелена.
-
Robostyle
Member
Есть какая-нибудь актуальная альтернатива погорельцу с редактором курвы?
-
SPEC1AL1ST
Member
Фиг чего понятно что надо, альтернатива чему и кому.Robostyle: ↑ 12.02.2026 17:41 Есть какая-нибудь актуальная альтернатива погорельцу с редактором курвы?
-
Filabatya
Member
SPEC1AL1ST
afterburner
afterburner
-
SPEC1AL1ST
Member
4 дня тиші... що сталось?
-
Striker
Member
SPEC1AL1ST
Всі вже затарились або немає грошей.
Всі вже затарились або немає грошей.
-
FirstTDM
Member
0) Всё дорожает - спрашивать и покупать надо было вчера/позавчера...SPEC1AL1ST: ↑ 16.02.2026 16:454 дня тиші... що сталось?
1) Всем новым линейкам видях уже почти год - всё уже изучено и проверено неоднократно - о чем говорить?
2) Новых видях в этом году не будет - ждать нечего - о чем говорить?
Ну и самое главное: "Всі вже затарились або немає грошей." (С)
-
Piter Cantrope
Member
Карти дорогі, оперативка дорога, ссд дорогі, харди дорогі. Комп нормально не збереш зараз.
Лишається хіба сидіти на тому, що вже є, і купувати інші частини сетапу, якщо є бажання себе потішити. Монітори все дешевшають і дешевшають, в т.ч. оледи. Можна купити гарні акустичні колонки або навушники. Можна купити хороший зручний стіл, врешті-решт.
Я дуже оцінив який вау-ефект був від купівлі хороших колонок. Скільки зручності додала купівля нової великої поверхні для стола. Ну і олед - це кайф для очей.
А витрачати зараз гроші на системник - то таке. Це як купувати 3070 за $1500 в 2020.
Лишається хіба сидіти на тому, що вже є, і купувати інші частини сетапу, якщо є бажання себе потішити. Монітори все дешевшають і дешевшають, в т.ч. оледи. Можна купити гарні акустичні колонки або навушники. Можна купити хороший зручний стіл, врешті-решт.
Я дуже оцінив який вау-ефект був від купівлі хороших колонок. Скільки зручності додала купівля нової великої поверхні для стола. Ну і олед - це кайф для очей.
А витрачати зараз гроші на системник - то таке. Це як купувати 3070 за $1500 в 2020.
-
Patruletz
Member
хто заробляє гроші з його допомогою банально куплять та змінять вартість своїх послуг, це завжди так працювало.Piter Cantrope: ↑ 17.02.2026 00:31Комп нормально не збереш зараз.
комп явно не є річчю котра конче необхідна для життяPiter Cantrope: ↑ 17.02.2026 00:31Лишається хіба сидіти на тому, що вже є, і купувати інші частини сетапу, якщо є бажання себе потішити.
-
man1242
Member
що там наразі збирать для ігор коли є пс5 за 18к грнPiter Cantrope: ↑ 17.02.2026 00:31 Карти дорогі, оперативка дорога, ссд дорогі, харди дорогі. Комп нормально не збереш зараз.
-
Ektalion
Member
То тільки на розпродажі була така ціна.
- спойлер

-
Striker
Member
Ektalion
Все одно набагато дешевше за ПК. Хоча я б краще хоч на відносно донному ПК грав з DLSS, хоч на 5050.
Все одно набагато дешевше за ПК. Хоча я б краще хоч на відносно донному ПК грав з DLSS, хоч на 5050.
-
Cirax
Member
Развлечения всегда дорого стоили.Piter Cantrope: ↑ 17.02.2026 00:31 Карти дорогі, оперативка дорога, ссд дорогі, харди дорогі. Комп нормально не збереш зараз.
Для работы будет достаточно блока за 70-100 тысяч. Кроме специфических задач, где нужны сотни гигов оперативки, или топовые видеокарты.
Возьмите 9070xt за 36кгрн, а не 5070ti за 55+кгрн.
-
shnok
Member
Cirax
Ну так 36 тисяч взагалі не кошти для пересічного українця
Ну так 36 тисяч взагалі не кошти для пересічного українця
-
Cirax
Member
Для работы, если ты на этом зарабатываешь - недорого.
Развлечения, ну тут уж сами выбирайте.
Плейстейшн будет дешевле купить.
-
Entar
Member
А хто сказав що якісь світові корпорації повинні в часи дефіциту виробництва чіпів та памяті пересічному українцю продавати відеокарту, яка буде тягнути всі ігри на ультрах в 2к на чудовому фпс, за вартість нижче середньої зп?shnok: ↑ 17.02.2026 17:33 Ну так 36 тисяч взагалі не кошти для пересічного українця
Як сказали вище, розваги завжди коштували дорого.
Якщо пересічний українець може собі дозволити:
- ходити в кіно за 600 грн на двох за білети + попкорн + кола ще 400 = 1000 грн
- сходити на каток + на атракціон якийсь на вднх - 1300 грн на двох
- пити оверпрайс каву за 100+ грн замість розчинного якобзу, та ходити вечеряти кудись знову ж таки за over 1000 грн на двох 100%.
- купувати в якості дзвонилок айфони та самсунг галаксі всякі
То один раз в 3-5 років заплатити за відеокарту на якій "все літає" 900 баксів не здається чимось катастрофічним від слова взагалі.
Недавно із-за наслідків обстрілів встановлював родичам без перспектив відновлення ГВП - бойлер. При вартості самого бойлера, самого базового відносно якісного - 8000, вартість фурнітури/обвязки/електрики (диф.автомат, 15 м кабеля, редуктор, трійники/коліна/крани/підводка/кріплення тощо) - 9000. 17 тис без роботи, і це "просто поставити бойлер". А хтось відкриває розетку, сортує по ціні і думає що це 4000 коштує.
Так ось, це якби базова необхідність, а відеокарта нова - ніфіга ні. І якщо "пересічний українець" просто хоче мати доступ до світу відеоігор, без претензії в стилі "я повинен виставляти все на ультра, фпс в мене має бути під сотню, і НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ ЗЛОБНИЙ АПСКЕЙЛ", то він може грати на своїй, придбаній до часів ШІ-буму відеокарті, або взяти б.в.
Якщо 36 тисяч це дорого, то можна взяти, приблизно за:
1. 15000 - б.в. 4060 ti на нашій оверській барахолці з гарантією.
2. 19-23 тис. - б.в. 4070 там же.
3. 21 тис - нову 5060 ti 8 ГБ.
4. 30 тис - нову 5060 ti 16 ГБ (імхо перебор) - краще пошукати "майже нову" в нас на барахолці.
Чи що не так? Чи нашому "пересічному українцю" це не відеокарти? Тоді він мабуть не зовсім пересічний, бо пересічний може чудово і на 1660s грати і отримувати задоволення, хіба ні?