Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
karokum
Member

Повідомлення

Підкупили мене слова konb999 про FiiO FT1 Pro - тож обрав їх
Огляди в інтернетах уже все сказали, та й експертизи в мене нуль, але особисті враження - просто космос
І щодо виховання смаку Radio Bay добре підмітив - не лише про звучання, а й про сам матеріал. Половина бібліотеки відлетіла: усе, що раніше просто вайбово бумкало фоном, тепер здається сірим і пласким. Натомість композиції з сильним вокалом чи інструментальною сценою просто захоплюють увагу й не відпускають. Хочеться вслухатися в усі деталі
З відкритою конструкцією теж не прогадав - легко, повітряно, музика не давить ні на вуха ні на мозок
Щодо ЦАП - жаба трохи задушила, та й K7 у бюджет не дуже вписувався, тож поки взяв KA11. І навіть так різниця дуже відчутна: чистіше, чіткіше, а бас - замість глухого стуку з’явилася глибина. Все як книжка пише як то кажуть :)
Одним словом - фантастика! Дякую за рекомендації і допомогу :up:
Radio Bay
Member

Повідомлення

karokum: 12.02.2026 19:21Половина бібліотеки відлетіла: усе, що раніше просто вайбово бумкало фоном, тепер здається сірим і пласким
1. Переходи на флак.
2. Зрозумій у чому різниця мп3 та флаку на слух
3. Почни слухати другий план, не те, щоб прям слухати, а помічати, що там відбувається, ой, яка фігня цікава, які баби на беквокалі і хто це з маракасами?
4. Постав нормальний плеєр, в мене Jriver, але то діло смаку. Він грає одразу з коробки, не треба колупати, не простий, але , як на мене, найліпший по підтримці колекції.
5. Заведи 10 тестових треків для себе, які ти гарно знаєш для порівняння
6. Виріши, який вихід використовивати: Direct Sound, WASAPI (exclusive/non-exclusive), ASIO та в чому різниця

Раджу одразу структурувати колекцію:

- Виконавець
- Виконавець - Альбом (рік), рік за бажанням

Код: Виділити все

Beth Hart
	Beth Hart - You Still Got Me (2024)
        Beth Hart - My California (2010)	
В мене у самого не так все супер, але більш-менш
та й K7 у бюджет не дуже вписувався, тож поки взяв KA11
Встигнеш, якщо буде буде бажання, й так стрибок
Filabatya
Member

Повідомлення

а баби на беквокалі, дійсно, завжди файні :gigi:
під той во ваш флак, треба віник на 8тб :shuffle:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.02.2026 23:35а баби на беквокалі, дійсно, завжди файні
Мої референсні баби на бєквокалі, вогонь
konb999
Member

Повідомлення

karokum: 12.02.2026 19:21 Підкупили мене слова konb999 про FiiO FT1 Pro - тож обрав їх
Огляди в інтернетах уже все сказали, та й експертизи в мене нуль, але особисті враження - просто космос
І щодо виховання смаку Radio Bay добре підмітив - не лише про звучання, а й про сам матеріал. Половина бібліотеки відлетіла: усе, що раніше просто вайбово бумкало фоном, тепер здається сірим і пласким. Натомість композиції з сильним вокалом чи інструментальною сценою просто захоплюють увагу й не відпускають. Хочеться вслухатися в усі деталі
З відкритою конструкцією теж не прогадав - легко, повітряно, музика не давить ні на вуха ні на мозок
Щодо ЦАП - жаба трохи задушила, та й K7 у бюджет не дуже вписувався, тож поки взяв KA11. І навіть так різниця дуже відчутна: чистіше, чіткіше, а бас - замість глухого стуку з’явилася глибина. Все як книжка пише як то кажуть :)
Одним словом - фантастика! Дякую за рекомендації і допомогу :up:
Хорошо что зашло! Я сам как услышал планары динамики вообще как-то не заходят. И вообще у планаров в принципе считается немножко, скажем так мало баса, - это связано с относительно небольшим объемом воздуха, который вытесняет мембрана, т.к. ход у нее по сравнению с динамиком на подвесе в разы меньше, по этому у планаров для хорошего басса должна быть просто конская площадь мембраны, при этом планарный басс он резкий, быстрый, хлесткий без послезвучий и гудения. И вот именно в фт 1 про с басом просто гонь получилось. При том что сохранилась планарная детализация верхов и средины добавился значительное количество, прямо много чёткого планарного басса. Я бы не назвал их звучание точным и мониторным. Скорее попсовым, музыкальным, ярким , даже v образным. Но реально звучат они весело и круто. А за свою цену... такой звук это просто на шару.
Но к ним нужен источник, хотяб по 1 ватту в ухо, при чем с хорошим именно током. Это планары, хоть и импеданс низкий, но они очень прожерливые по току.
Вот к7 должен с ними просто огонь играть. Я когда то к7 имел. Очень достойный аппарат... я свой кстати год назад на лохе за 6500 продал годовалый еще на гарантии от эры.
А так поздравляю со вступлением в тусовку планарных аудиозадротов! B-) :up:

Отправлено спустя 10 минут 36 секунд:
Radio Bay: 12.02.2026 23:21
karokum: 12.02.2026 19:21Половина бібліотеки відлетіла: усе, що раніше просто вайбово бумкало фоном, тепер здається сірим і пласким
1. Переходи на флак.
2. Зрозумій у чому різниця мп3 та флаку на слух
3. Почни слухати другий план, не те, щоб прям слухати, а помічати, що там відбувається, ой, яка фігня цікава, які баби на беквокалі і хто це з маракасами?
4. Постав нормальний плеєр, в мене Jriver, але то діло смаку. Він грає одразу з коробки, не треба колупати, не простий, але , як на мене, найліпший по підтримці колекції.
5. Заведи 10 тестових треків для себе, які ти гарно знаєш для порівняння
6. Виріши, який вихід використовивати: Direct Sound, WASAPI (exclusive/non-exclusive), ASIO та в чому різниця

Раджу одразу структурувати колекцію:

- Виконавець
- Виконавець - Альбом (рік), рік за бажанням

Код: Виділити все

Beth Hart
	Beth Hart - You Still Got Me (2024)
        Beth Hart - My California (2010)	
В мене у самого не так все супер, але більш-менш
та й K7 у бюджет не дуже вписувався, тож поки взяв KA11
Встигнеш, якщо буде буде бажання, й так стрибок
Jriver є також, є roon, - він класний саме для декодування справжнього хай резу, а саме dsd, mqa, але якщо справді хош кайфонути, - фііо м 17 на двох ess 9038pro вам в допомогу, в режимі чистої музики з хардверним декодуванням всіх відомих фарматів і по 3 вати у вухо.
Але я особисто коли на пк то в більшості користуюсь AIMP. Плеєр підарський, але, ІМХО, мені зручніше за все. Підтримує всі відомі формати включаючи образи sacd і bd audiо, підтримує aside вивод. Постійно оновлюється є купа налаштувань вбудований конвертер (досить непоганий по якості, можно і перекодувати і cue нарізати) і редактор тегів, - корисно коли колекцію збираєш.
До речі, бет харт теж обожнюю, - особливо коли вони з банамассою, той на гітарі валить, а вона вакалом задає! Soul on fire з альбому black coffee!

Отправлено спустя 9 минут 44 секунды:
До речі хто де музику качає? Як на мене найбільша колекція в хайрезі рутор і рутрекер підарські! Нажаль вітчизгяного нічого і близько немає!
dead_rat
Member

Повідомлення

Закину і я огляд. Nicehck yd30 - репліка Зенхайзерів мх500
спойлер
Зображення
Заказував по приколу, хоча це відомі китайці, саме на цій репліці і піднялися.
Сміх сміхом, а вони нормально грають, якщо не страждати аудіофілією. Включити класичний рок і в задоволення слухати.

На хозяйстві є Fiio ff5 за 120€, та є класика Beyerdynamic 770 і Зенхі hd580, то мені є з чим порівняти. Звичайно, ви не споутаєте Фііо та ці, але і розчарування не відчуєте.

Хто поставив мінус, давай, пояснюй
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 13.02.2026 13:15хотяб по 1 ватту в ухо
Ну, то камрад по грошиках не вписався, нехай поки так слухає, і так у захваті й це головне
Щось я почитав, покрутив, возні багато, CUE не підтримує, не стільки бенефітів, щоб морочитися. Я ж стрибав по плеєрах туди-сюди, зупинився на Рівері. Я якось навіть LMS налаштовував та Volumio до купи, набавився. Бавився у Рівері з настройками буферу, він там впливає, остогидло, повернув в дефорт, норм :)

konb999: 13.02.2026 13:15фііо м 17 на двох ess 9038pro вам в допомогу
Я з AudioGD D77 Full upgrade також на двох ess 9038pro на Musician Pegasus стрибнув, тому double mono мене не дивує. R2R вміє у таку дивну річ, як драйв. Коли здається, що він грає трохи скоріше, це не про якість — це про манеру. Так, звуки обидва грають класно. Один на одному стояли 2 дні на вихідних, поки один не повернувся у Еру, хоча я одразу зрозумів, у чому тема: в мене до питання драйву є неперевершена тестова Motorhead — Ace of Spades, треба грати чітко, швидко, жирно та ніде не мазати цей жир.
konb999: 13.02.2026 13:15Як на мене найбільша колекція в хайрезі рутор і рутрекер підарські!
спойлер
- рутрекер
- jazznblues.club
- losslessalbums.club
- losslessclub.com
konb999: 13.02.2026 13:15особливо коли вони з банамассою
Як намене дуже рівний альбом, без надриву, Бономасса взагалі не надривний хлопець. За що я люблю Харт, коли вона перетворюється у скаженну Бетті :)
Скажена Бетті то так, мабуть Плант лайкнув )
WeRvOlF79
Member

Повідомлення

konb999: 13.02.2026 13:15 До речі хто де музику качає?
Я попесенно флаки тягаю:
1. Lucida (тут можно и альбом скачать,но он глючный очень этот сайт)
2. Flac Downloader

Отправлено спустя 4 минуты 11 секунд:
Есть кто с Аnanda Nano? Дайте отзыв
ДР скоро,думаю не порадовать ли себя.... :shuffle:
dr-kart
Member

Повідомлення

До речі хто де музику качає?
deezer купил подписку
спойлер
High Fidelity 1411 kb/s FLAC Paid users (HiFi subscription)
Radio Bay
Member

Повідомлення

WeRvOlF79: 13.02.2026 16:50 1. Lucida (тут можно и альбом скачать,но он глючный очень этот сайт)
2. Flac Downloader
Перше не дуже зрозуміло, мусорка якась. Друге — сорси не зрозумілі. Бувало, стягнеш, а там "полка" на 16 кГц у спектограмі, пережатка MP3. Бувало, слухаєш, лайно якесь. Упс, Спека, зрозуміло, матюк, у корзині. Поки тих, що вище вистачай. Там або ріпи, або хайрез, але є відгуки.
Музона у якості слухати не переслухити, от тільки-но у ленту у ЮТ залетіло, ну, першого я гарно знаю, послухав, пійшов шукати, знайшов ріп за 2 хв. В мене то так працює, я не шукаю музику, сама залітає, ще буває й Споті закинути може
Само залітає якось

The Wynton Marsalis Quintet, Richard Galliano – From Billie Holiday To Edith Piaf - [Live In Marciac] - практика знайди ріп за 2 хв
dr-kart: 13.02.2026 18:19deezer купил подписку
Міркував, якось руки не доходять, нема дефіциту музики. Буває фоном Споті стандарт грає, але відкритим звуком. Є плеєри-репаки без реклами (ElChupakabra mastered)

За Галльяно залетіло, само почало грати, вау, одразу у колекцію, це у хайрезі 24-48, 2 хв на пошук, мені достатньо
спойлер
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Товариство, відправте мені якісь навушники послухати. Я купив цап до колонок. Той, шо знизу. Ну і ще оцю штуку, що зверху. Сам не знаю нашо...
спойлер
PXL_20260214_184906184.jpg
Але слухати зовсім не маю на чому. Маю тільки bluetooth навушники Edifier, в них є 3.5 дірка, і можна підключити провід. Але розумію, що то не воно. Відправте щось послухати. Бо я взагалі не до навушників. Відправка в обидва боки за мій кошт + шоколадка :shuffle:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 14.02.2026 21:01Сам не знаю нашо...
Щоб, купити тепер навушники :)
Piter Cantrope: 14.02.2026 21:01відправте мені якісь навушники послухати
- Sennheiser HD560
- FiiO FT1 Pro

Якщо перші зайдуть, можна поміркувати о

Як цапа?

Відправлено через 9 хвилин 21 секунду:
Piter Cantrope
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/hi-f ... %7Corganic
Filabatya
Member

Повідомлення

https://www.aliexpress.com/item/1005010 ... in_prod%3A
в цю ж ціну 6хх на олх
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.02.2026 21:49в цю ж ціну 6хх на олх
Він хоче спочатку послухати, що я підтримую

Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
На мене планари не зручні у довгостроковому використанні, я не можу цілий день у них перебувати, тому уйшов назад на HD560 з HE560 (кумедні цифри)
Filabatya
Member

Повідомлення

Ці теж там можна взяти послухати, вдвічі дорожче ніж на алі :gigi:
просто між ними і прошками 20 баксів різниці на алі, прямі конкуренти
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.02.2026 22:56просто між ними і прошками 20 баксів різниці на алі, прямі конкуренти
Це таке не прццює по звуpу

Відправлено через 38 хвилин 4 секунди:
спойлер
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Ви вже тут розігналися шось нове купувати. Дякую, але ні. Я не до навушників зовсім. По-перше, я ніколи особливо їх і не мав, і не хотілось. А по-друге, відколи купив колонки, то зрозумів, що акустика в 100 разів дає більше емоцій і задоволення, ніж навушники. Ну особисто для мене. :dontknow: Як вона наповнює кімнату звуком, як огортає тебе. А так як живу сам, сусіди далеко, то й потреби в навушниках нема. Маю якісь безпровідні Edifier з LDAC, слухаю їх, коли варю їсти на кухні або кошу газони, і мені норм.

А цю штуку взяв тільки тому, що брав разом з цапом, і ціна була надто хороша. Буду вдячний, якщо хтось дасть послухати якісь навушники на кілька тижнів, так чисто щоб оцінити що воно таке, і чи є там якийсь вау-звук. І після того я його продам зі спокоєм на душі.
По характеристиках у нього: 32 ohms 6W RMS per channel, 600 ohms 600mW RMS per channel.
Я так розумію, що від нього нормально будуть грати будь-які навушники, які існують.
Дроти йшли в комплекті, я його вже підключив.

Відправлено через 2 години 22 хвилини 7 секунд:
Питання навіть не в ціні. Я нікуди не спішу, і цілком міг би почекати на якусь "жирну" скидку на навушники, чи купити на якомусь форумі.
Просто я не буду ними користуватись, дурно стоятимуть на столі.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 15.02.2026 17:49дурно стоятимуть на столі
Тоді може не треба, хоча можна так, в мене таке. Геніальна цаца, теж не люблю особливо зайвого на столі. Я також більше люблю відкритий звук, але іноді тягне зануритися у кокон, відморозитися, ще залежить від часу доби
Piter Cantrope: 15.02.2026 17:49Я так розумію, що від нього нормально будуть грати будь-які навушники, які існують.
Так, будь-які розгойдає, в мене також 32 ohms 6W RMS per channel у Schiit Lyr
Piter Cantrope: 15.02.2026 17:49Дроти йшли в комплекті, я його вже підключив
Тобто "щось" :D
konb999
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 15.02.2026 17:49 Ви вже тут розігналися шось нове купувати. Дякую, але ні. Я не до навушників зовсім. По-перше, я ніколи особливо їх і не мав, і не хотілось. А по-друге, відколи купив колонки, то зрозумів, що акустика в 100 разів дає більше емоцій і задоволення, ніж навушники. Ну особисто для мене. :dontknow: Як вона наповнює кімнату звуком, як огортає тебе.
Це ствердження цілком виправдане, саме так працює психоакустика, так наш мозок сприймає звук! Коли перед тобою грає скажімо оркестр, лівим вухом ти чуєш прикладом саксафон, але ти його чуєш і правим вухом через систему відображень та часових затримок і так стосується всіх джерел звуку у понарамі, - саме тому ти їх і позиціонуєш, саме тому і будується сцена перед тобою де ти чуєш саме розташування джерел звуку у часі і просторі. В навушниках не так,- там ліве вухо не чує того що чує праве вухо, тому саме в навушниках ніколи не буде настільки ешелонованої в ширину і в глибину сцени, як у відкритій акустики! АЛЕ, під час прослуховування відкритої акустики необхідно приділяти значну увагу підготовці приміщення та місцю прослуховування щоб уникнути фазових викривлень та стоячих хвиль у непідготовленій середі прослуховування. Окрім того, у навушниках напорядок краща деталізація, з огляду на звукоізоляцію, підбор амбушур та інших інженерних рішень, і на відміну від акустики не треба готувати приміщення, за вас вже все підготували інженери, просто одяг і слухаєш. Тому, як на мене саме навушники надають більшу можливість відчути беспосередньо якість аудіоматеріалу.
І, як на мене повинні бути і відкриті акустичні системи і навущники. У кожного з цих засобів прослуховування є як беззаперечні плюси, так і беззаперечні мінуси!
Filabatya
Member

Повідомлення

konb999
спойлер
бінаруальний запис, як варіант :gigi:
Відповісти