Нужен совет по этой серии игр. Я прошел кампании классических игр Rome, Medieval 2, Empire, Shogun 2, Rome 2. Различные спинофы типа Наполеона и Атиллы не интересно, пропустил. Недавно пытался играть в китайскую часть - Three Kingdoms, но не понравилось, потому что китайский сеттинг не зашел, развитие городов не понравилось и много разных непонятных механик, в которых долго разбираться.
Решил попробовать серию Warhammer, но я совершенно не разбираюсь в этой вселенной и сеттинге. Также слышал, что все 3 части как-то связаны между собой. У меня есть 1я и 3я часть без dlc, вторую могу купить, если понадобится. Не совсем понимаю, как эти части связаны между собой. Есть ли смысл проходить все 3 части по очереди или сразу начинать с 3й? Мне не интересны все эти расы из dlc. Я хочу просто пройти по кампании в каждой части за определенную какую-то базовую расу с захватом всей карты, как я это делал в классических частях Total War. Еще интересует, насколько эта серия перегружена различными механиками? Она ближе к классическим частям с захватом городов, постройкой зданий, наймом армий и базовой дипломатией или есть куча дополнительных механик, в которые нужно вникать, как в Three Kingdoms?
Новини
Останні статті і огляди
Total War: Warhammer I / II / III
-
Panasi
Member
-
Neo_City
Member
Panasi
Просто почніть грати з Третьої частини. Вам потрібна лише кампанія в Смертних імперіях, глобальна пісочниця. Все. Безумовно, якщо хочете пограти в кампанію Вихору, і отримати доступ до лордів то можете придбати і другу частину. А так, просто берете третю частину і граєте, а вже по ходу, докупите щось. Там лордів і кампаній достатньо на сотні годин.
Механік не багато, в кожної раси і лорда по одній дві механіки. Якщо тільки починаєте, то краще спробувати з лордів першої частини. Дворфів, Бретонії, вампірів, років. Там все просто. Чим більш пізній контент, тим більш різноманітні механіки, але вони не обов'язково можуть використовуватися.
Просто почніть грати з Третьої частини. Вам потрібна лише кампанія в Смертних імперіях, глобальна пісочниця. Все. Безумовно, якщо хочете пограти в кампанію Вихору, і отримати доступ до лордів то можете придбати і другу частину. А так, просто берете третю частину і граєте, а вже по ходу, докупите щось. Там лордів і кампаній достатньо на сотні годин.
Механік не багато, в кожної раси і лорда по одній дві механіки. Якщо тільки починаєте, то краще спробувати з лордів першої частини. Дворфів, Бретонії, вампірів, років. Там все просто. Чим більш пізній контент, тим більш різноманітні механіки, але вони не обов'язково можуть використовуватися.
-
lewerlin
Member
DLC зв'язані. DLC з ранніх частин працюють в більш пізніх. Карта фактично одна й та ж, тільки росте, від частини до частини(в третій вона вже повна). Раси, юніти - аналогічно. Але баланс карти і окремих механік - відрізняється. Також в першій і другій частині, через неповну карту, деякі раси/персонажі в "нелорних" позиціях.Panasi: ↑ 11.02.2026 16:14Также слышал, что все 3 части как-то связаны между собой.
Дуже перевантажена. Як повноцінна РПГ. На "тактиці" особливо, фентезі розгулялося(вампіри можуть викошувати армії фулл "рпг" стеком). Різниця між расами - шалена, не тільки в сенсі грати за них, а й в сенсі проти них.Panasi: ↑ 11.02.2026 16:14Еще интересует, насколько эта серия перегружена различными механиками?
-
ramm
Member
Головна проблема WH:TW - це думстаки, на відміну від більш історичних частин, тут більше вирішує армія елітних юнітів. В вх ти можеш виносити (і тебе також можуть) стаком топ-юнітів, без хитрих тактик, просто тупий брутфорс. Комп компенсує свою примітивність нескінченними ресурсами і раз за разом розбивати його тактикою (кавалерія з флангу, виманювання скірмішерами та розстріл артилерією/лучниками) може швидко набриднути, тому ти набиваєш військо одним-двома юнітами з найвищого тіру і виграєш бій через клік лкм.
Але серія відрізняється від інших великою кількістю унікальних механік для кожної раси, тому варто спробувати. Раджу ознайомитись спочатку з першою частиною у формі "демо-версії" з усіма длц, можливо якщо не зайшли китайці, то так само й не зайде все це фентезі, особливо якщо ти не фанат всесвіту.
Але серія відрізняється від інших великою кількістю унікальних механік для кожної раси, тому варто спробувати. Раджу ознайомитись спочатку з першою частиною у формі "демо-версії" з усіма длц, можливо якщо не зайшли китайці, то так само й не зайде все це фентезі, особливо якщо ти не фанат всесвіту.
-
Panasi
Member
Neo_City
lewerlin
ramm
Дякую за ваші думки і поради. Все ж таки вирішив почати з першої частини. Геймплейно вона набагато ближче до олдскульних тотал вор, ніж три королевства, навіть елементи інтерфейсу і керування такі самі, як були раніше. Я буквально за годину у всьому розібрався. Нові механіки відносяться до рас, в кожної раси своя фішка, але сам кор геймплею такий самий, як був. Сеттинг фентезі теж сподобався, буду потрохи вникати в лор вахи. Думаю, що пройду всі 3 частини в кінці кінців.
lewerlin
ramm
Дякую за ваші думки і поради. Все ж таки вирішив почати з першої частини. Геймплейно вона набагато ближче до олдскульних тотал вор, ніж три королевства, навіть елементи інтерфейсу і керування такі самі, як були раніше. Я буквально за годину у всьому розібрався. Нові механіки відносяться до рас, в кожної раси своя фішка, але сам кор геймплею такий самий, як був. Сеттинг фентезі теж сподобався, буду потрохи вникати в лор вахи. Думаю, що пройду всі 3 частини в кінці кінців.
-
lewerlin
Member
Тактика радикально інша, через, РПГ складову, магію і "літунів". Один, вдало кинутий спелл, може знести відразу кілька юнітів(в тому числі і елітних), а якийсь прокачаний Влад/Імрік - зламати ворота, вирізати гарнізон і взяти поселення в одну харю(тупо в одну).Panasi: ↑ 12.02.2026 12:11Нові механіки відносяться до рас, в кожної раси своя фішка, але сам кор геймплею такий самий, як був.
Стартові лучники, не особливо видатні по своїм статам, під баффом вогнемага перетворюються на зірку смерті.
Твоя елітна броньована кава, запросто застрягне в морі зомбі, яких секунду назад не було, а був лише некромант навпроти тебе.
Такого дуже багато.
-
Panasi
Member
lewerlin
Цікаво, я поки ще до магії не дійшов, в мене тільки з'явився один маг у війську з одним слабким заклинанням. Думаю, що це суттєво додасть різноманіття в бій. А на глобальній карті наче все зрозуміло, тільки є дебафи на кшталт вихру чи як там воно називається, поки що не розумію звідки воно береться і як з ним боротись.
Цікаво, я поки ще до магії не дійшов, в мене тільки з'явився один маг у війську з одним слабким заклинанням. Думаю, що це суттєво додасть різноманіття в бій. А на глобальній карті наче все зрозуміло, тільки є дебафи на кшталт вихру чи як там воно називається, поки що не розумію звідки воно береться і як з ним боротись.
-
lewerlin
Member
Спели витрачають "вітри магії"(як ману). На страткарті, "вітри" щось на кшталт погоди. Якщо почати битву при слабких "вітрах", то на тактиці не буде з чого кастувати і навпаки. Можна скомпенсувати перками персонажів і кількістю самих персонажів(маги-батерейки).Panasi: ↑ 12.02.2026 14:04 на глобальній карті наче все зрозуміло, тільки є дебафи на кшталт вихру чи як там воно називається, поки що не розумію звідки воно береться і як з ним боротись.
Не треба їх недооцінювати. Крім того маги качаються, як в РПГ.Panasi: ↑ 12.02.2026 14:04з одним слабким заклинанням