блін... нас обіграли...tornadox: ↑ 09.02.2026 14:03він тежkabostebeztak: ↑ 09.02.2026 14:00Добре я в школі на уроках в телефоні сиджу, але він як справляється?![]()
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
kabostebeztak
Member
-
yuriy_dd
Member
10 років лідери ринку Гугл, Майкрософт, Мозіла, Епл писали, що світило на форумі сказав що тест не має нічого до реальностіpelia: ↑ 09.02.2026 06:11Знову міряємо спідометр як real world задачу, тест, який до реальності взагалі нічого немає
ви напевне не знаєте - але вже давно в браузері можна запускати повноціні програми/додатки - де й база і логіка і генерація і обробка все працює офлайн на клієнтіpelia: ↑ 09.02.2026 06:11бо звичайна людина не помітить на око різниці навіть на пк якому 10 років в порівнянні з будь-яким сучасним рішенням
і там дуже видно різницю між М4 і іншими процами
але ж ви в печері, і навіть не намагаєтесь вилізти
а що робити - якщо народ тут або не знає, або забув і знову те саме питає
а х86 проц + ВК - десь під кіловат, і що далі? фанат х86 і далі буде продовжувати рахувати лише одне? мізків не вистачає в комплексі?waryag: ↑ 09.02.2026 08:23 Топові версії маків можуть жрати за 300Вт, більше тільки у топових карт останніх поколінь. Під навантаженням!
а стільки людей їх пишуть, і значно більше використовують як індустріальні стандарти, на які всі орієнтуються0F: ↑ 09.02.2026 09:31В тебе не вистачає знань і досвіду, щоб зрозуміти, що тести - це таке саме натягування сови на глобус
пс: знаєте кращі способи порівняти? власні тести ви запускати чи розробляти не вмієте, знань бракує
-
yuriy_dd
Member
таки тупі, якщо М4 вже на 50% швидший, а М5 ще більше. І х86 все що можуть це лише повторювати рішення за АРМ/Мkabostebeztak: ↑ 09.02.2026 09:51 Оце в AMD та Intel дебіли сидять, щось там ддр5 прикручують, якийсь там кеш додають, енергоефективні ядра, AVX інструкції вигадують...
а може навпаки? а може ви це індустрії поясніть?kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 10:13Юрі впродовж 106 сторінок В 2026 РОЦІ пояснюють що однопотік не є життєво важливим, бенчмарк браузера не є хорошим показником продуктивності в реальних задачах
це поправимо. А ось швидкість одно-потоку на х86 вже ніколи не стани більше ніж у АРМ, і розрив лише зростатиме. Зараз 50% а за 2 роки буде 100%dext: ↑ 09.02.2026 10:51ви так і не пояснили, чому там, де практично критичний однопотік як от в іграх, CyberPunk-2077 - емейзінг більше жере і видає менше fps
фанати х86 луснуть від заздрощів, і таки доведеться переходити
так, я писав так раніше, але влом постійно повторюватиwaryag: ↑ 09.02.2026 11:27Мабуть, коректно називати його малопотоком
-
yuriy_dd
Member
у вас бракує знань. Підвальний МТК спокійно зробив свій модем. Але Інтел не зміг, і фанати х86 це використовують як відмазкуtornadox: ↑ 09.02.2026 13:23він списує на високе споживання і погану продуктивність як ваду архітектури, а не наприклад через те що Інтел значно програвала в конкуренції модемів в SoC які відіграють ключову роль в смартфонах.
це напевне гра. Ігри в МакОС - не в приоритеті. Подумайте чому.kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 13:31 і все ще не може запустити the finals на машині за 1000+ баксів
-
kabostebeztak
Member
Запуск The Finals - прекрасний тест.yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 20:21а стільки людей їх пишуть, і значно більше використовують як індустріальні стандарти, на які всі орієнтуються0F: ↑ 09.02.2026 09:31В тебе не вистачає знань і досвіду, щоб зрозуміти, що тести - це таке саме натягування сови на глобус
пс: знаєте кращі способи порівняти? власні тести ви запускати чи розробляти не вмієте, знань бракує
-
yuriy_dd
Member
прямо зараз на сайті новина:kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 21:53Запуск The Finals - прекрасний тест
Intel Core Ultra 5 250K Plus показав слабкий результат у Geekbench відносно попередника Core Ultra 5 245K
чому нема жодної подібної новини з The Finals?
невже всі тупіші за вас?
-
yuriy_dd
Member
давно маю питання - а скільки коштує максимально швидкий однопотік на х86?
ціна за всю стстему
яке буде споживання?
ціна за всю стстему
яке буде споживання?
-
Z440_User
Member
А скільки коштує швидкий однопотік ARM без MacOS обов'язковим причепом з повним функціоналом заліза, а не лише що змогли ентузіасти запустити реверс-інжинірінгом?
-
kabostebeztak
Member
це я до того, що не синтетикою єдиною все вимірюється. окрім сінебенчу є також ті ж самі ігри. чи запуститься на маку взагалі The Finals? кс2 не запустилась. інженерного софту по моєму там все одно менше ніж на windows x86yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 22:02прямо зараз на сайті новина:kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 21:53Запуск The Finals - прекрасний тест
Intel Core Ultra 5 250K Plus показав слабкий результат у Geekbench відносно попередника Core Ultra 5 245K
невже всі тупіші за вас?
Хто мені поставив мінус? Я що хіба щось не так сказав?
Востаннє редагувалось 09.02.2026 22:21 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
-
kabostebeztak
Member
...і який можна вільно апгрейдити і розганяти, на якому можна вільно програмувати і запускати все що заманеться, хоч віндовс, хоч лінукс, хоч хайку ос...Z440_User: ↑ 09.02.2026 22:16 А скільки коштує швидкий однопотік ARM без MacOS обов'язковим причепом з повним функціоналом заліза, а не лише що змогли ентузіасти запустити реверс-інжинірінгом?
-
yuriy_dd
Member
кажіть виключно про себеkabostebeztak: ↑ 09.02.2026 22:17що не синтетикою єдиною все вимірюється. окрім сінебенчу є також ті ж самі ігри
індустрія включно з даним сайтом міряють продуктивність проців виключно індустріальними тестами, типу Geekbench
-
kabostebeztak
Member
ну ось хороший приклад чому арм не майбутнєyuriy_dd: ↑ 09.02.2026 22:21кажіть виключно про себеkabostebeztak: ↑ 09.02.2026 22:17що не синтетикою єдиною все вимірюється. окрім сінебенчу є також ті ж самі ігри
індустрія включно з даним сайтом міряють продуктивність проців виключно індустріальними тестами, типу Geekbench
в гікбенч все розносить, а гру запустити не може (вона безкоштовна до речі, скачай в стімі і скажи чи запуститься і який фпс на мінімалках в 1080п в тренувальній зоні)
мені не підходить, і опа! -1 потенційний клієнт
до мене ще можеш додати десь 8к людей що грають в цю гру в стімі і 500к гравців в кс2
в будь-якому огляді будь-якої залізки окрім синтетики є і реальні задачі.
-
Z440_User
Member
Юрій, є відповідь на це питання?Z440_User: ↑ 09.02.2026 22:16 А скільки коштує швидкий однопотік ARM без MacOS обов'язковим причепом з повним функціоналом заліза, а не лише що змогли ентузіасти запустити реверс-інжинірінгом?
-
kabostebeztak
Member
я вважаю що треба мірятись понад усе продуктивністтю в реальних задачахZ440_User: ↑ 09.02.2026 22:35Юрій, є відповідь на це питання?Z440_User: ↑ 09.02.2026 22:16 А скільки коштує швидкий однопотік ARM без MacOS обов'язковим причепом з повним функціоналом заліза, а не лише що змогли ентузіасти запустити реверс-інжинірінгом?
Арм проци мені ігри не запускатимуть, то ж вони відразу летять в топку.
Але що по роботі, продуктивність на ватт, продуктивність за доллар (не рахуючи можливість апгрейду у х86)? Я щас не про сінебенч і не про гікбенч, а про кодування відео в Handbrake, чи рендеринг проєкту в DaVinci Resolve?
За скільки хвилин мені той чи інший комп'ютер завантажить на ютуб 10хв відео в 2560 на 1080 через меню експорту в тому ж резолві?
Востаннє редагувалось 09.02.2026 22:51 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
-
kabostebeztak
Member
kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 22:40я вважаю що треба мірятись понад усе продуктивністтю в реальних задачах
Арм проци мені ігри не запускатимуть, то ж вони відразу летять в топку.
Але що по роботі, продуктивність на ватт, продуктивність за доллар (не рахуючи можливість апгрейду, якщо за одні й ті ж самі гроші і в арм і в х86 8 гіг оперативи то хай буде так)? Я щас не про сінебенч і не про гікбенч, а про кодування відео в Handbrake, чи рендеринг проєкту в DaVinci Resolve?
За скільки хвилин мені той чи інший комп'ютер завантажить на ютуб 10хв відео в 2560 на 1080 через меню експорту в тому ж резолві?
-
kabostebeztak
Member
Юра реально образився на свій низький рейтинг, то ж вирішив потопити і мій...
-
pelia
Member
Так стоп. Яким боком веб апки до спідометра, який просто по факту перевіряє лише responsiveness?yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 20:2110 років лідери ринку Гугл, Майкрософт, Мозіла, Епл писали, що світило на форумі сказав що тест не має нічого до реальностіpelia: ↑ 09.02.2026 06:11Знову міряємо спідометр як real world задачу, тест, який до реальності взагалі нічого немає
ви напевне не знаєте - але вже давно в браузері можна запускати повноціні програми/додатки - де й база і логіка і генерація і обробка все працює офлайн на клієнтіpelia: ↑ 09.02.2026 06:11бо звичайна людина не помітить на око різниці навіть на пк якому 10 років в порівнянні з будь-яким сучасним рішенням
Тупо спроба перевести тему в інше русло, як завжди.
-
kabostebeztak
Member
як я вже казав іксбокс це теж майкрософт і він х86pelia: ↑ 09.02.2026 23:15Так стоп. Яким боком веб апки до спідометра, який просто по факту перевіряє лише responsiveness?yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 20:21
10 років лідери ринку Гугл, Майкрософт, Мозіла, Епл писали, що світило на форумі сказав що тест не має нічого до реальності
ви напевне не знаєте - але вже давно в браузері можна запускати повноціні програми/додатки - де й база і логіка і генерація і обробка все працює офлайн на клієнті
Тупо спроба перевести тему в інше русло, як завжди.
-
dext
Member
Майбутній час - найкращий союзник фанатів ARMyuriy_dd: ↑ 09.02.2026 20:26 це поправимо. А ось швидкість одно-потоку на х86 вже ніколи не стани більше ніж у АРМ, і розрив лише зростатиме. Зараз 50% а за 2 роки буде 100%
фанати х86 луснуть від заздрощів, і таки доведеться переходити![]()
![]()
А в поточному - і жере більше, і відстає в іграх
-
waryag
Member
Ще може скажеш, що всіма ресурсами писали? Чи виділили 3,5 непотрібних бомжів і якийсь бюджет тим на пиво?yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 20:2110 років лідери ринку Гугл, Майкрософт, Мозіла, Епл писали, що світило на форумі сказав що тест не має нічого до реальності
Топові конфіги типово 600-800Вт, а при бажанні 400 і менше.yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 20:21 а х86 проц + ВК - десь під кіловат, і що далі? фанат х86 і далі буде продовжувати рахувати лише одне? мізків не вистачає в комплексі?
І ти, клоуне, знову ігноруєш виконання будь-яких завдань як найбільш приоритетну вимогу.
Сходи до лікаря, прийми пігулочки. Може і відпустить?yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 20:21а що робити - якщо народ тут або не знає, або забув і знову те саме питає
Або попроси чатик зробити підбірку з відповідей на твої питання. І обов'язково вкажи, щоб не ускладнював та орієнтувався на максимально тугу аудіторію )
Тут уже всі знають, що ти тугий. Навіщо вкотре ганьбитися?yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 22:02прямо зараз на сайті новина:
невже всі тупіші за вас?
Всі це хто? Цей тест практично ніколи не використовується ні чипмейкерами, ні оглядачами заліза.yuriy_dd: ↑ 09.02.2026 20:21а стільки людей їх пишуть, і значно більше використовують як індустріальні стандарти, на які всі орієнтуються
Ти взагалі уявляєш юзкейс з умовами, схожими на тестові? Епілептичний припадок юзера чи атаку вірусу не пропонувати.