Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

tornadox: 09.02.2026 14:03
kabostebeztak: 09.02.2026 14:00Добре я в школі на уроках в телефоні сиджу, але він як справляється?
він теж :)
блін... нас обіграли...
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 09.02.2026 06:11Знову міряємо спідометр як real world задачу, тест, який до реальності взагалі нічого немає
10 років лідери ринку Гугл, Майкрософт, Мозіла, Епл писали, що світило на форумі сказав що тест не має нічого до реальності
pelia: 09.02.2026 06:11бо звичайна людина не помітить на око різниці навіть на пк якому 10 років в порівнянні з будь-яким сучасним рішенням
ви напевне не знаєте - але вже давно в браузері можна запускати повноціні програми/додатки - де й база і логіка і генерація і обробка все працює офлайн на клієнті
і там дуже видно різницю між М4 і іншими процами
але ж ви в печері, і навіть не намагаєтесь вилізти
pelia: 09.02.2026 06:11 Колесо сансари зробило повний оберт :rotate:
а що робити - якщо народ тут або не знає, або забув і знову те саме питає
waryag: 09.02.2026 08:23 Топові версії маків можуть жрати за 300Вт, більше тільки у топових карт останніх поколінь. Під навантаженням!
а х86 проц + ВК - десь під кіловат, і що далі? фанат х86 і далі буде продовжувати рахувати лише одне? мізків не вистачає в комплексі?
0F: 09.02.2026 09:31В тебе не вистачає знань і досвіду, щоб зрозуміти, що тести - це таке саме натягування сови на глобус
а стільки людей їх пишуть, і значно більше використовують як індустріальні стандарти, на які всі орієнтуються
пс: знаєте кращі способи порівняти? власні тести ви запускати чи розробляти не вмієте, знань бракує
yuriy_dd
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 09.02.2026 09:51 Оце в AMD та Intel дебіли сидять, щось там ддр5 прикручують, якийсь там кеш додають, енергоефективні ядра, AVX інструкції вигадують...
таки тупі, якщо М4 вже на 50% швидший, а М5 ще більше. І х86 все що можуть це лише повторювати рішення за АРМ/М
kabostebeztak: 09.02.2026 10:13Юрі впродовж 106 сторінок В 2026 РОЦІ пояснюють що однопотік не є життєво важливим, бенчмарк браузера не є хорошим показником продуктивності в реальних задачах
а може навпаки? а може ви це індустрії поясніть?
dext: 09.02.2026 10:51ви так і не пояснили, чому там, де практично критичний однопотік як от в іграх, CyberPunk-2077 - емейзінг більше жере і видає менше fps
це поправимо. А ось швидкість одно-потоку на х86 вже ніколи не стани більше ніж у АРМ, і розрив лише зростатиме. Зараз 50% а за 2 роки буде 100%
фанати х86 луснуть від заздрощів, і таки доведеться переходити :weep: :weep:
waryag: 09.02.2026 11:27Мабуть, коректно називати його малопотоком
так, я писав так раніше, але влом постійно повторювати
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 09.02.2026 13:23він списує на високе споживання і погану продуктивність як ваду архітектури, а не наприклад через те що Інтел значно програвала в конкуренції модемів в SoC які відіграють ключову роль в смартфонах.
у вас бракує знань. Підвальний МТК спокійно зробив свій модем. Але Інтел не зміг, і фанати х86 це використовують як відмазку
kabostebeztak: 09.02.2026 13:31 і все ще не може запустити the finals на машині за 1000+ баксів
це напевне гра. Ігри в МакОС - не в приоритеті. Подумайте чому.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.02.2026 20:21
0F: 09.02.2026 09:31В тебе не вистачає знань і досвіду, щоб зрозуміти, що тести - це таке саме натягування сови на глобус
а стільки людей їх пишуть, і значно більше використовують як індустріальні стандарти, на які всі орієнтуються
пс: знаєте кращі способи порівняти? власні тести ви запускати чи розробляти не вмієте, знань бракує
Запуск The Finals - прекрасний тест.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 09.02.2026 21:53Запуск The Finals - прекрасний тест
прямо зараз на сайті новина:
Intel Core Ultra 5 250K Plus показав слабкий результат у Geekbench відносно попередника Core Ultra 5 245K

чому нема жодної подібної новини з The Finals?
невже всі тупіші за вас?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

давно маю питання - а скільки коштує максимально швидкий однопотік на х86?
ціна за всю стстему
яке буде споживання?
Z440_User
Member

Повідомлення

А скільки коштує швидкий однопотік ARM без MacOS обов'язковим причепом з повним функціоналом заліза, а не лише що змогли ентузіасти запустити реверс-інжинірінгом?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.02.2026 22:02
kabostebeztak: 09.02.2026 21:53Запуск The Finals - прекрасний тест
прямо зараз на сайті новина:
Intel Core Ultra 5 250K Plus показав слабкий результат у Geekbench відносно попередника Core Ultra 5 245K

невже всі тупіші за вас?
це я до того, що не синтетикою єдиною все вимірюється. окрім сінебенчу є також ті ж самі ігри. чи запуститься на маку взагалі The Finals? кс2 не запустилась. інженерного софту по моєму там все одно менше ніж на windows x86

Хто мені поставив мінус? Я що хіба щось не так сказав?
Востаннє редагувалось 09.02.2026 22:21 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Z440_User: 09.02.2026 22:16 А скільки коштує швидкий однопотік ARM без MacOS обов'язковим причепом з повним функціоналом заліза, а не лише що змогли ентузіасти запустити реверс-інжинірінгом?
...і який можна вільно апгрейдити і розганяти, на якому можна вільно програмувати і запускати все що заманеться, хоч віндовс, хоч лінукс, хоч хайку ос...
yuriy_dd
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 09.02.2026 22:17що не синтетикою єдиною все вимірюється. окрім сінебенчу є також ті ж самі ігри
кажіть виключно про себе
індустрія включно з даним сайтом міряють продуктивність проців виключно індустріальними тестами, типу Geekbench
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.02.2026 22:21
kabostebeztak: 09.02.2026 22:17що не синтетикою єдиною все вимірюється. окрім сінебенчу є також ті ж самі ігри
кажіть виключно про себе
індустрія включно з даним сайтом міряють продуктивність проців виключно індустріальними тестами, типу Geekbench
ну ось хороший приклад чому арм не майбутнє
в гікбенч все розносить, а гру запустити не може (вона безкоштовна до речі, скачай в стімі і скажи чи запуститься і який фпс на мінімалках в 1080п в тренувальній зоні)
мені не підходить, і опа! -1 потенційний клієнт
до мене ще можеш додати десь 8к людей що грають в цю гру в стімі і 500к гравців в кс2

в будь-якому огляді будь-якої залізки окрім синтетики є і реальні задачі.
Z440_User
Member

Повідомлення

Z440_User: 09.02.2026 22:16 А скільки коштує швидкий однопотік ARM без MacOS обов'язковим причепом з повним функціоналом заліза, а не лише що змогли ентузіасти запустити реверс-інжинірінгом?
Юрій, є відповідь на це питання?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Z440_User: 09.02.2026 22:35
я вважаю що треба мірятись понад усе продуктивністтю в реальних задачах
Арм проци мені ігри не запускатимуть, то ж вони відразу летять в топку.
Але що по роботі, продуктивність на ватт, продуктивність за доллар (не рахуючи можливість апгрейду у х86)? Я щас не про сінебенч і не про гікбенч, а про кодування відео в Handbrake, чи рендеринг проєкту в DaVinci Resolve?
За скільки хвилин мені той чи інший комп'ютер завантажить на ютуб 10хв відео в 2560 на 1080 через меню експорту в тому ж резолві?
Востаннє редагувалось 09.02.2026 22:51 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 09.02.2026 22:40
Z440_User: 09.02.2026 22:35
я вважаю що треба мірятись понад усе продуктивністтю в реальних задачах
Арм проци мені ігри не запускатимуть, то ж вони відразу летять в топку.
Але що по роботі, продуктивність на ватт, продуктивність за доллар (не рахуючи можливість апгрейду, якщо за одні й ті ж самі гроші і в арм і в х86 8 гіг оперативи то хай буде так)? Я щас не про сінебенч і не про гікбенч, а про кодування відео в Handbrake, чи рендеринг проєкту в DaVinci Resolve?
За скільки хвилин мені той чи інший комп'ютер завантажить на ютуб 10хв відео в 2560 на 1080 через меню експорту в тому ж резолві?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Юра реально образився на свій низький рейтинг, то ж вирішив потопити і мій...
pelia
Member

Повідомлення

pelia: 09.02.2026 06:11Знову міряємо спідометр як real world задачу, тест, який до реальності взагалі нічого немає
10 років лідери ринку Гугл, Майкрософт, Мозіла, Епл писали, що світило на форумі сказав що тест не має нічого до реальності
pelia: 09.02.2026 06:11бо звичайна людина не помітить на око різниці навіть на пк якому 10 років в порівнянні з будь-яким сучасним рішенням
ви напевне не знаєте - але вже давно в браузері можна запускати повноціні програми/додатки - де й база і логіка і генерація і обробка все працює офлайн на клієнті
pelia: 09.02.2026 06:11 Колесо сансари зробило повний оберт :rotate:
Так стоп. Яким боком веб апки до спідометра, який просто по факту перевіряє лише responsiveness?
Тупо спроба перевести тему в інше русло, як завжди.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

pelia: 09.02.2026 23:15

Так стоп. Яким боком веб апки до спідометра, який просто по факту перевіряє лише responsiveness?
Тупо спроба перевести тему в інше русло, як завжди.
як я вже казав іксбокс це теж майкрософт і він х86
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.02.2026 20:26 це поправимо. А ось швидкість одно-потоку на х86 вже ніколи не стани більше ніж у АРМ, і розрив лише зростатиме. Зараз 50% а за 2 роки буде 100%
фанати х86 луснуть від заздрощів, і таки доведеться переходити :weep: :weep:
Майбутній час - найкращий союзник фанатів ARM :gigi:
А в поточному - і жере більше, і відстає в іграх
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.02.2026 20:2110 років лідери ринку Гугл, Майкрософт, Мозіла, Епл писали, що світило на форумі сказав що тест не має нічого до реальності
Ще може скажеш, що всіма ресурсами писали? Чи виділили 3,5 непотрібних бомжів і якийсь бюджет тим на пиво?
yuriy_dd: 09.02.2026 20:21 а х86 проц + ВК - десь під кіловат, і що далі? фанат х86 і далі буде продовжувати рахувати лише одне? мізків не вистачає в комплексі?
Топові конфіги типово 600-800Вт, а при бажанні 400 і менше. :facepalm:
І ти, клоуне, знову ігноруєш виконання будь-яких завдань як найбільш приоритетну вимогу.
yuriy_dd: 09.02.2026 20:21а що робити - якщо народ тут або не знає, або забув і знову те саме питає
Сходи до лікаря, прийми пігулочки. Може і відпустить?
Або попроси чатик зробити підбірку з відповідей на твої питання. І обов'язково вкажи, щоб не ускладнював та орієнтувався на максимально тугу аудіторію )
yuriy_dd: 09.02.2026 22:02прямо зараз на сайті новина:

невже всі тупіші за вас?
Тут уже всі знають, що ти тугий. Навіщо вкотре ганьбитися? :facepalm:
yuriy_dd: 09.02.2026 20:21а стільки людей їх пишуть, і значно більше використовують як індустріальні стандарти, на які всі орієнтуються
Всі це хто? Цей тест практично ніколи не використовується ні чипмейкерами, ні оглядачами заліза.

Ти взагалі уявляєш юзкейс з умовами, схожими на тестові? Епілептичний припадок юзера чи атаку вірусу не пропонувати.
Відповісти