Intel вимагає пам’ять зі швидкістю не менше 7467 МТ/с для інтегрованої графіки Arc B370/B390

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.02.2026 16:24Поки ще не готові
Кх-кх-кх5РОКІВ

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Graveworm: 02.02.2026 16:266400 цл92 це круто
:laugh: Ага.
на 6400 там CAS 68 здається. Там менші затримки він показує
Але я думаю це фігню якусь він читає просто. Бо я пробував і гру запускати і бенч - він одне і теж показує постійно.
Проте це не змінює того, що графіка як для такого мініатюрного цп крутяцька. Шпарить відмінно
Afit
Member

Повідомлення

yuriy_dd Без тебе було так сумно :super:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Я дивлюсь експерд по +50% прогресу за вихідні набрався сміливості і покинув межі свого загончика у гілці процесорів. Я б теж не витримав коли вже майже 2к повідомлень а об тебе ноги витирають :rotate:

Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
yuriy_dd: 02.02.2026 15:50як у М5 - +50% до х86
У м4 було +50%, у м5 вже має бути +100%, ти хоч би за брехнею своєю слідкував. :rotate:
alexeygalas
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 02.02.2026 16:41У м4 було +50%, у м5 вже має бути +100%, ти хоч би за брехнею своєю слідкував.
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/co ... e=16128665
по факту 35% по гик-бенчу
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Earanak: 02.02.2026 15:53 Почему требования только к частоте. Типа можно бахнуть 7467Mhz на CL80 и норм будет ? :D
Якщо доведеться копирсатися у біосах відеокарт, здивуєшся, які там затримки високі. Так що це ок.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

по факту від пари мітінгів в тімсі підряд може почати лагати і бути гарячим(ейр м4, стандартне офісне використання:браузери, тімс, аутлук, офіс)
alexeygalas
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 02.02.2026 17:44по факту від пари мітінгів в тімсі підряд може почати лагати і бути гарячим
В курсі. Працюю на M4 PRO від компанії. Запускаєш тести на проєкті - і він через 15 сек починає обпікати ноги. А вентилятори зовсім не поспішають його тушити.
rizakrko
Member

Повідомлення

alexeygalas
В мене робочий m3 pro. Більшість часу абсолютна тиша, але якщо щось важке запустити - то ледь не на всю квартиру чути. Я перший раз аж злякався від того шуму, подумав що брак якийсь. Поговорив з колегами - у всіх так.
Щодо температури то не знаю, адже ніколи не використовую з колін.
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.02.2026 15:45 може для швидкодії? бо у М5 - вона сильно вища - наприклад одно-потік. А він дуже важливий для користувачів - вся взаємодія з системою - це одно-потік
з офісом, веб сторінкою і тд. Ви згідні? хотіли би щоб вас ноут мав швидкий одно-потік?
чому ж тоді M2 з 8-каналами зливає 1360p з 2-каналами - ніхто так і не відповів
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.02.2026 16:24все одно треба буде 4 слота для 8 каналів - місця скільки займе?
Невже забанили в гуглі? Всі розміри слотів відомі.
yuriy_dd: 02.02.2026 16:24на АМД для 395 - зробили аж 4-и. Вони теж люблять тірібонькати?
пс: хороше слово, застосою для фанатів х86
Це дорога професійна платформа для ШІ/робочих завдань.
Навіщо 8(!) каналів мультимедійним, по суті, молодшим макбукам - цікаве питання.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 02.02.2026 23:01 Навіщо 8(!) каналів мультимедійним, по суті, молодшим макбукам - цікаве питання.
може забанили в гуглі?
пошукайте скільки каналів у проців Епл М? а у Snapdragon X?
чому вони обидва мають так багато? чому вони не задавали цікавих питань а просто зробили? вони тупі, а ви розумний?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.02.2026 23:06пошукайте скільки каналів у проців Епл М? а у Snapdragon X?
чому вони обидва мають так багато? чому вони не задавали цікавих питань а просто зробили? вони тупі, а ви розумний?
От я в тебе і питаю, навіщо стільки каналів пам'яті молодшим макбукам? Професійні завдання вони не вивозять ні по об'єму пам'яті, ні по охолодженню.
Для мультимедійки і двох достатньо, та навіть на одному працює, у багатьох випадках.

П.С. Ти впевнений, що хочеш приводити провальні снепдрагони у якості прикладу, як треба робити?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.02.2026 15:50
alexeygalas: 02.02.2026 15:48 Ні ) мої однопотоки мене всюди влаштовують :)
а я якось за прогрес, і хочеться швидше - наприклад як у М5 - +50% до х86
Юрий , уже 10 раз показали, доказали в твоей прошлой теме что в реальных задачах под длительной работой м5 сдувается и уже цифорки за х86-64 , а один прогон одно потока в синтетики не кому не нужен :) ток адептам яблока коем ты являешься ;)

Отправлено спустя 2 минуты 53 секунды:
rizakrko: 02.02.2026 19:23 alexeygalas
В мене робочий m3 pro. Більшість часу абсолютна тиша, але якщо щось важке запустити - то ледь не на всю квартиру чути. Я перший раз аж злякався від того шуму, подумав що брак якийсь. Поговорив з колегами - у всіх так.
Щодо температури то не знаю, адже ніколи не використовую з колін.
Юра такие коменты как у вас не замечает . Ну и естественно не верит ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 02.02.2026 23:20От я в тебе і питаю, навіщо стільки каналів пам'яті молодшим макбукам?
ще раз питаю - чому виробники швидких проців поставили 8+ каналів, а тупикова х86 в десктопі лише 2? (правда в серверах аж до 12)
waryag: 02.02.2026 23:20 Для мультимедійки і двох достатньо, та навіть на одному працює, у багатьох випадках.
ну це лише у тупикових х86. Там людям швидкість не потрібна, вони готові терпіти, аби лише Епл чи АРМ не купити. Яких лише казочок не придумають
waryag: 02.02.2026 23:20 П.С. Ти впевнений, що хочеш приводити провальні снепдрагони у якості прикладу, як треба робити?
а де провал? перші SpaceX коли падали (при чому багато падали) - теж провал?
isusik63: 03.02.2026 00:11уже 10 раз показали, доказали в твоей прошлой теме что в реальных задачах под длительной работой м5 сдувается
це лише у ваших мріях здувається
isusik63: 03.02.2026 00:11 Юра такие коменты как у вас не замечает . Ну и естественно не верит ;)
а що там коментувати? ну може макбук працювати безшумно, люди звикають до тиші. Це ж не х86 - який шумить навіть на робочому столі. А для швидкості потрібно обовязково бути біля розетки.
HaruMamberu
Member

Повідомлення

KimRomik: 02.02.2026 15:27 дуже невдалий період вони вибрали для нових інтеграшок, коли пам"ять нині стала дорогою

якби вони зайнялись цим ще років 2-3 тому, то вони стали б серйозним конкурентом не тільки Нвідії/Амд, а ще й консолям
вони і зайнялись цим 2-3 роки назад
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 03.02.2026 00:30поставили 8+ каналів, а тупикова х86 в десктопі лише 2? (правда в серверах аж до 12)
Так тупикова чи все ж таки ні? Каналів більше ніж в яблука, хіба важко зробити 12+ каналів в яблука щоб бути краще тупикового х86? :laugh:

Відправлено через 5 хвилин 13 секунд:
yuriy_dd: 03.02.2026 00:30ну це лише у тупикових х86. Там людям швидкість не потрібна, вони готові терпіти, аби лише Епл чи АРМ не купити. Яких лише казочок не придумають
Звичайно, нафіг потрібен шматок пропрієтарщини який тільки і вміє в криворукометрі папуг гоняти та не троттлити в однопотоці, дуже цінний девайс.
Купляти снапдрагон - теж така собі ідея, нуль притомних аргументів щоб купляти на єбей 16/256. Прогрес купівлею у сіряка не підтримаєш ;)
yuriy_dd: 03.02.2026 00:30а що там коментувати? ну може макбук працювати безшумно, люди звикають до тиші. Це ж не х86 - який шумить навіть на робочому столі. А для швидкості потрібно обовязково бути біля розетки.
В гуглі забанили, не маєш знання і вмінь гуглити ноути які безшумно працюють - краще вже нічого не пиши. ;)
s1nedus
Member

Повідомлення

Бесшумные маки - смешно :lol:
dext
Member

Повідомлення

s1nedus: 03.02.2026 09:40 Бесшумные маки - смешно :lol:
рівень шуму мак+фанат є постійним: чим більше шумить мак - тим менше шумить фанат яблука, і навпаки :rotate:
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 03.02.2026 00:30ще раз питаю - чому виробники швидких проців поставили 8+ каналів, а тупикова х86 в десктопі лише 2? (правда в серверах аж до 12)
Бо тебе розвели дешевими маркетинговими трюками. :lol:
Бо ПОТУЖНІ 8 каналів АРМ і нікчемні 2 канали х86 на практиці... означають одну й ту ж 128-бітну шину LPDDR5X (у х86 можливі і інші варіанти).
yuriy_dd: 03.02.2026 00:30ну це лише у тупикових х86. Там людям швидкість не потрібна, вони готові терпіти, аби лише Епл чи АРМ не купити. Яких лише казочок не придумають
Згадаємо твою чудову (без жартів) аналогію з авто. Абсолютній більшості споживачів потрібні не спорткари, а жоповозки: зручні, міскі, надійні, відносно недорогі, і лише десь далі у списку вимог - якась динаміка, щоб триматися у потоці. :rotate:
yuriy_dd: 03.02.2026 00:30а де провал? перші SpaceX коли падали (при чому багато падали) - теж провал?
Оце я розумію талант! Ти навіть тут обісрався, переплутавши назви компанії і ракети.
У фалконів була ніша - відсутність у Штатів власного комерційного носія, також вони були потрібні для наступних проєктів Маска, того ж старлінку. І була кілерфіча - багаторазовість, що в результаті перетворила спейсХ на абсолютного лідера.

А квалком намагається вдертися в суперконкурентну нішу, не пропонуючи нічого: їх процесори не краще (часто гірше) і не дешевше (часто дорожче) за конкурентів, а на додачу мають купу проблем.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Я ж казав - з аналогіями не дуже. Перше про коней і трактори ще так сяк, але далі спорткари а тепер і спейсІкс - ну тут вже все погано :laugh:
Відповісти