Новини
Останні статті і огляди
Шутер Highguard від колишніх розробників Titanfall і Apex Legends стартував із негативними оцінками
-
dret09
Member
Пропоную обговорити Шутер Highguard від колишніх розробників Titanfall і Apex Legends стартував із негативними оцінками
На що розробники очікують випускаючи сьогодні такі ігри? Подібне сміття вже усім набридло
На що розробники очікують випускаючи сьогодні такі ігри? Подібне сміття вже усім набридло
-
waryag
Member
Інколи воно може вистрілити.dret09: ↑ 27.01.2026 11:05 На що розробники очікують випускаючи сьогодні такі ігри? Подібне сміття вже усім набридло
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Звичайно, шанси низькі, і для невеликої студії це дивний вибір в порівнянні з синглом, якому простіше окупитися.
-
KimRomik
Member
ну тут дивуватись нема чомуРозробкою займалися колишні творці Titanfall і Apex Legends
ці розробники відомі тим, що раніше працювавши в EA, вони не прислуховувались до ком"юніті і займались в основному монетними др**ильнями, тому не дивно що їх гра стартувала погано
інституціональний ізоморфізм - штука не завжди корисна
Востаннє редагувалось 27.01.2026 12:47 користувачем KimRomik, всього редагувалось 4 разів.
-
karokum
Member
Та це буквально уже п'ятикратно переварений ...
-
Vpupkin
Member
От арк чомусь вистрілив, але ж там теж нічого революційного нема, бігаєш, стріляєш, лутаєш, вже ж ніби набігалися, настрілялися і налуталися. Де хто взагалі що нове пропонує?
-
Grava
Member
Інді. У великих іграх не буде нічого революційного бо великий бюджет - великий ризик.Vpupkin: ↑ 27.01.2026 12:32Де хто взагалі що нове пропонує?
«Я думав, що зможу зробити все, якщо буду незалежним, але насправді я не можу. Я завжди думаю про інші, більш дивні речі, які можна створити. Але якщо я це зроблю, а вони не продадуться, то моя студія збанкрутує. Я знаю всіх співробітників. Я знаю сім’ї співробітників. Я несу цей тягар на своїх плечах», — розповів Коджіма.
-
Shaolin_Style
Member
Арк не хиро шутер, а экстракшн с очень низким порогом входа. Буквально игра для тех кто хочет играть в экстракшен-шутеры, но не хочет нести все бремя от потери лута, ожидания сессии и т.д. Они четко знали какая у них целевая аудитория и что от них хотят. А вот хиро шутеры, даже не знаю кому вообще сейчас интересны. Опыт Concord показал что рынок перенасыщен, новые тайтлы не интересны буквально никому.Vpupkin: ↑ 27.01.2026 12:32 От арк чомусь вистрілив, але ж там теж нічого революційного нема, бігаєш, стріляєш, лутаєш, вже ж ніби набігалися, настрілялися і налуталися. Де хто взагалі що нове пропонує?
-
karokum
Member
Цього не станеться, мабуть, ніколиVpupkin: ↑ 27.01.2026 12:32 вже ж ніби набігалися, настрілялися і налуталися
По перше, Арк в цілому добре зроблений. Змогли знайти баланс між аркадністю і реалізмом (читати як імерсивність). Персонаж інертний, Арки також. Всі речі мають непогану фізику, анімації - це все занурює в процес. З іншої сторони в грі немає душних моментів по типу складної системи луту, ушкоджень, ран, дебафів. Все настільки спрощено щоб у це було просто і весело грати. Формула яка працює чудово.
І ще одна річ, не те щоб революційна, просто Арк дає свободу вибору там, де інші подібні ігри не дають. Я про софіальний фактор. Для жанру це +- щось нове - дружба, зрада, випадкова кооперація, помста, знайомства, комунікація. Я про це писав ще в перші дні коли пограв в неї.
Це все притягнуло велику кількість гравців які взагалі з жанром були або не знайомі, або цуралися через описану духоту
-
KimRomik
Member
karokum
у Арка є як мінімум один недолік - він не чіпляє
так там є багато чого цікавого, можна досліджувати, крафтити, займатись прогресом, присутній невеликий азарт через рандомність вижити або померти тощо, але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день
це причина чому я в нього граю лише періодично, за бажанням, умовно 1-2 разів в тиждень і то по 1-3 годин
в мене були ігри, коли я грав ледь не кожен день по 4-8 годин, оце був справжній гачок, чого не скажеш про Арк
так там є багато чого цікавого, можна досліджувати, крафтити, займатись прогресом, присутній невеликий азарт через рандомність вижити або померти тощо, але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день
це причина чому я в нього граю лише періодично, за бажанням, умовно 1-2 разів в тиждень і то по 1-3 годин
в мене були ігри, коли я грав ледь не кожен день по 4-8 годин, оце був справжній гачок, чого не скажеш про Арк
-
MqM
Member
Бачиш Арк дбає навіть про психологічне здоровя гравців:)KimRomik: ↑ 27.01.2026 13:22 karokum
Щоб ніхто 10 годин щодня не марнував
І звідки в когось скільки вільного часу?
-
Васильович
Member
Але ж це... добре?KimRomik: ↑ 27.01.2026 13:22він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день
-
Grava
Member
Я знаю людину що з релізу 12 годин в день грає майже без перервKimRomik: ↑ 27.01.2026 13:22але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день
-
tornadox
Member
KimRomik
Лутер-шутери - це класичний приклад дофамінової пастки: спочатку несамовито ганяєш рейди заради луту та адреналіну, а потім раптово перегораєш, бо безкінечний грайнд стає нудним і втрачає сенс. В класичних мультиплеєрах та батл-роялях нижча психологічна ціна помилки.
Лутер-шутери - це класичний приклад дофамінової пастки: спочатку несамовито ганяєш рейди заради луту та адреналіну, а потім раптово перегораєш, бо безкінечний грайнд стає нудним і втрачає сенс. В класичних мультиплеєрах та батл-роялях нижча психологічна ціна помилки.
-
Nouriel
Member
ше треба знайти стільки часу на ігри))KimRomik: ↑ 27.01.2026 13:22але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день
-
Afit
Member
Я доречі теж помітив, що швидко в нього наігруєшся. Пару каток і виходжу. Але це й не погано. Наступного дня теж хочеться зайти. Правда вже всі завдання виконав. До 75лвл докачався з дня релізуKimRomik: ↑ 27.01.2026 13:22 karokum
-
MqM
Member
Мені цікавий вік і рід занятьGrava: ↑ 27.01.2026 13:50Я знаю людину що з релізу 12 годин в день грає майже без перервKimRomik: ↑ 27.01.2026 13:22але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день![]()
-
kairo
Member
Вчора вночі зміг годинку пограти, бо возився з малим допізна. Грати по 6-10 годин на день, ну таке. Але не засуджую, кожен сам обирає, як йому жити.
-
Enjthesilence
Member
кхм кхмKimRomik: ↑ 27.01.2026 12:24ну тут дивуватись нема чомуРозробкою займалися колишні творці Titanfall і Apex Legends
ці розробники відомі тим, що раніше працювавши в EA, вони не прислуховувались до ком"юніті і займались в основному монетними др**ильнями, тому не дивно що їх гра стартувала погано
інституціональний ізоморфізм - штука не завжди корисна
-
daesz
Member

-
DuckRider
Member
Там великолепная рекламная компания, в которой сверхпримитивные вещи возводятся в эмейзинг. Даже выше тут пишут про взаимодействия с другими игроками, будто никогда в дейз не играли и им "ай фрэндли" кепка топор в спину не засаживал или не участвовали в перестрелке, где ты орешь противнику, что ты френдли, выпуская очередь, а он в ответ тоже орет что он френдли и стреляет по тебе с винтовки. Кстати и неткод в арке такой же парашный как в дейзVpupkin: ↑ 27.01.2026 12:32 От арк чомусь вистрілив, але ж там теж нічого революційного нема, бігаєш, стріляєш, лутаєш, вже ж ніби набігалися, настрілялися і налуталися. Де хто взагалі що нове пропонує?