EvgeniyK86: ↑
24.01.2026 07:54Є іще інвертори без функцій зарядки (автоінвертори) які лише з 12 роблять 220. цей варіант я не розглядав і не обговорював.
murzik
Дякую, хороший варіант. Я так розумію клон того що я виставляв але під іншим брендом. 1985god
Під залізофосфат дійсно практично немає, але той що я виставляв можна налаштовувати як завгодно.
Окремий інвертор+окрема зарядка мене лякає бо я не розумію як це працює. Коли є напруга в розетці струм з зарядки біжить через батарею на інвертор, чи як?
24.01.2026 07:54Є іще інвертори без функцій зарядки (автоінвертори) які лише з 12 роблять 220. цей варіант я не розглядав і не обговорював.
самі надійні зі списку
А як від розетки такий інвертор живиться? Із зарядки через акумулятор?
ставиться АВР і він виключений, потім включається коли немає світла і працює. можна і вручну перемикати 3 позиційним автоматом. Зарядка працює кли акум рзряджений а не весь час також ставиться модуль. все загалом просто а стандартних покупках з Алі. Але воно моодульне і легко міняється. Гібридник ти викинеш а не заміниш в ньому щось
1985god: ↑
24.01.2026 11:48де не де ще є в навності мінуси є ! але це вже лінь розписувати якщо коротко високий холостий струм самоспоживання 150 Вт та відносно не великий струм заряджання , ну і так вони на 48 Вольт
це бред таке купляти. при виключеннях більше 10 годин акумулятор треба безкінечний
Hotspur людина не хоче переплачувати за "сонце " мппт контролер , я показав варіанти без сонця Струм заряджання щось близько 20А ( мало) але без сонця . То виходячи з ціни то у імпульсних китайських сонце в подарунок. А в трансформаторних, купа міді ( чи алюмінію) на котушці інвестиція в кольоровий металобрухт . по струму заряду треба виходити з потреби наприклад, якщо розряджаєш струмом 5А ( 5 *48 = 250 Вт) , а заряджаєш 20А то чому ні . Або повторюсь Victron, більше без сонця і "щоб не переплачувати за сонце" не знаю.
спойлер
Трансформаторні (лінійні) Їх ще називають: лінійні на мережевому трансформаторі 50 Гц - дуже надійне рішення стійке до перевантаження пускових токів і так далі
Плюси:
дуже прості й надійні
мінімум електромагнітних завад
добре для аудіо, вимірювальної техніки
Мінуси:
великі й важкі
низький ККД
гріються
Імпульсні (високочастотні) — тут ти теж правий
Коректні назви:
імпульсні блоки живлення
високочастотні БЖ
англійською — SMPS (Switch-Mode Power Supply)
Як працюють:
220 В → випрямлення → високочастотний перетворювач (десятки/сотні кГц) → маленький трансформатор → стабілізація
Плюси:
компактні й легкі
високий ККД
широкий діапазон вхідної напруги
Мінуси:
більше електричних завад
складніші в ремонті
дешеві моделі можуть «шуміти»
Як правильно казати коротко
Те, що ти написав, цілком зрозуміє будь-який електрик:
трансформаторний блок живлення
імпульсний (високочастотний) блок живлення
Якщо хочеш звучати максимально технічно:
лінійний БЖ
імпульсний БЖ (SMPS)
Якщо цікаво — можу пояснити:
чому імпульсні «свистять»
який тип краще для UPS / інверторів / аудіо
як відрізнити їх з першого погляду
Востаннє редагувалось 24.01.2026 12:10 користувачем 1985god, всього редагувалось 2 разів.
ставиться АВР і він виключений, потім включається коли немає світла і працює. можна і вручну перемикати 3 позиційним автоматом. Зарядка працює кли акум рзряджений а не весь час також ставиться модуль. все загалом просто а стандартних покупках з Алі. Але воно моодульне і легко міняється. Гібридник ти викинеш а не заміниш в ньому щось
А коли є світло то як живляться насоси? Все що вимагає ручного перемикання точно мимо бо треба автоматична система
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди: 1985god
Дякую за інформацію, але ваші варіанти вибиваються з бюджету, і акумулятор у мене 12 а не 48. Мені не треба система для будинку, для цього маю генератор
ставиться АВР і він виключений, потім включається коли немає світла і працює. можна і вручну перемикати 3 позиційним автоматом. Зарядка працює коли акум рзряджений а не весь час також ставиться модуль. все загалом просто а стандартних покупках з Алі. Але воно модульне і легко міняється. Гібридник ти викинеш а не заміниш в ньому щось
навіщо ти радиш людині китайський дешевий АВР для великого пускового струму типу насосів і тому подібного воно таке собі сумнівне рішення в одних працює роками в інших палить техніку , уже обговорювали тут дискутували дуже довго . Для малих якихось навантажень з встановлення реле напруги перед ним з відсіканням напруги менше 170 Вольт ( при якій воно може згоріти бо не зможе перемкнутися) ще куди не йшло але якщо там реактивне навантаження то ну його
Відправлено через 50 секунд: EvgeniyK86 еко флоу стрім обгооврювали вам пропонували ? ecoflow stream pro AC
1985god
Мені треба живити насос опалення, там 40 ват потужності
Екофло навіщо, якщо є вже 100аг ліфер + не бюджет.
Всім дякую, варіантів достатньо запропонували.
24.01.2026 11:48де не де ще є в навності мінуси є ! але це вже лінь розписувати якщо коротко високий холостий струм самоспоживання 150 Вт та відносно не великий струм заряджання , ну і так вони на 48 Вольт
це бред таке купляти. при виключеннях більше 10 годин акумулятор треба безкінечний
квартира в Києві, на 12квт акумі, відключення по 25-27 годин поспіль, все витримує ніяких проблем.
24.01.2026 11:43
Окремий інвертор+окрема зарядка мене лякає бо я не розумію як це працює. Коли є напруга в розетці струм з зарядки біжить через батарею на інвертор, чи як?
коли є напруга в розетці :
варіант 1) акумулятор заряджений на 100% від зарядки струм буде йти до навантаження поки потужність навантаження не перевищить потужність зарядного пристрою, коли навантаження його перевищить все чого не вистачить із зарядки піде з акумулятора
2) акумулятор не заряджений навантаження нема - струм із зарядки піде в АКБ
3) акумулятор не заряджений навантаження менше ніж потужність зарядки , струм зарядки розподілиться між навантаженням і зарядкою АКБ пропорція не відома
4) акумулятор розряджений навантаження більше ніж потужність зарядки , струм піде в навантаження і з зарядки і решту добре з АКБ , якщо АКБ розрядиться рано чи пізно то зарядка піде у захист по перевантаженню.
це стосується розумної зарядки .
Загалом так воно б мало працювати при розумній зарядці, але перевіряти на практиці токовимірювальними кліщами бажано їх мати пару штук ( у мене 1 шт) , і ще я зараз не маю як провезти такий експеримент бо потужного інвертора на 12 Вольт теж немає є думка завязати із 12 вольтовими системами і почати ігри з 48 вольт
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
ось мій мікро експеримент зарядка АКБ та інвертор = чайник , там багато слушних та не дуже коментарів
1985god
До мене дійшло що пан Hotspur мав на увазі. Із інвертора виходить провід до авр і з розетки виходить провід на той самий авр. Коли світло є то авр перемикне живлення насосу напряму з розетки, минуючи зарядне і інвертор.
А от схему як у відео зарядне-інвертор-споживач мегні і не хочеться, це подвійне перетворення струму 220-12-220 + постійна робота зарядки і інвертора + десь між ними акумулятор який теж може підзаряджатись розряджатись в цей момент. Навіть при наявності струму в розетці
Востаннє редагувалось 24.01.2026 13:24 користувачем EvgeniyK86, всього редагувалось 1 раз.
EvgeniyK86 але якщо насос в цей момент захоче стартувати , то цей авр фіг витримає його пусковий струм , а далі добре якщо сам АВР згорить, а якщо насос згорить? а якщо в момент переключення буде менше 170 Вольт ? Виходимо із законів Мерфі , а саме основного закону - якщо якась фігня може трапитися - значить вона трапиться
І мені в голову приходить думка яку вже тут озвучували , реле напруги із затримкою включення ДО АВР та таке саме реле Після АВР ( перед насосом) Відправлено через 38 секунд: Основний закон Мерфі
«Якщо щось може піти не так — воно піде не так».
Тобто за наявності хоча б мінімальної можливості помилки — саме вона й реалізується, і зазвичай у найнезручніший момент.
Популярні похідні закони Мерфі
Все, що може зламатися, зламається.
Якщо є кілька способів зробити щось неправильно, людина вибере найгірший.
Подія, на яку ти не готовий, трапиться першою.
Черга в сусідній касі рухається швидше.
Бутерброд падає маслом донизу (особливо якщо підлога чиста).
Проблема, про яку ти забув, з’явиться саме тоді, коли вже пізно.
Якщо річ працює — не чіпай, бо зламається.
Востаннє редагувалось 24.01.2026 13:27 користувачем 1985god, всього редагувалось 1 раз.
EvgeniyK86 можливо не багато . Мені сьогодні робити нічого, то я в інтернетах бздури пишу поставити реле напруги із затримкою перед АВР та після АРВ перед насосами і тоді вже 100% захист. Нагадую дисклеймер : якщо у вас щось вийде з ладу жоден радник не компенсує вам вартість втраченого обладнання майна та здоров'я - ну цю аксіому я думаю всі знають . Як і ту аксіому що слухати поради незнайомих людей ( мене ) в інтернеті вони нарадять
24.01.2026 13:22EvgeniyK86 але якщо насос в цей момент захоче стартувати , то цей авр фіг витримає його пусковий струм , а далі добре якщо сам АВР згорить
Та от що ви таке мелете?
У моїх батьків від APC SUA1500i стартує холодильнік. Також запускається насос 800Вт який кача воду з глибини 30 метрів. Бачили якого розміру реле в упсах?
І порівняйте з контактами у нормальних АВР. Тим більше що мова про насос у котлі на 40Вт. Які нафіг "пускові" струми?
Якщо там навіть є пусковий струм який перевищує номінальну потужність у 10 разів та становить 400Вт, то на АВР буде струм грубо кажучи 400/220 = 1.8 Ампери. Це ніщо.
АВР можна поставити на 125А наприклад.
Не забувайте що АВР стоїть по лінії 220В змінного струму, а не на акумуляторі 12В. Тому, струм щоб вирахувати, треба потужність на 220 ділити (чі що там у вас у мережі), а не на 12 чі 24 чі скільки там на акумі.
24.01.2026 12:14навіщо ти радиш людині китайський дешевий АВР для великого пускового струму типу насосів і тому подібного воно таке собі сумнівне рішення в одних працює роками в інших палить техніку , уже обговорювали тут дискутували дуже довго . Для малих якихось навантажень з встановлення реле напруги перед ним з відсіканням напруги менше 170 Вольт ( при якій воно може згоріти бо не зможе перемкнутися) ще куди не йшло але якщо там реактивне навантаження то ну його
Я казав про виробника АВР ? Ти не виспався ?
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
24.01.2026 12:04Hotspur людина не хоче переплачувати за "сонце " мппт контролер , я показав варіанти без сонця
ти показав пристрій до якого треба 30 000 Wh батарею бо дике споживання холостого ходу.
Відправлено через 52 секунди:
24.01.2026 13:261985god
Так насоси дуже енергоефективні, кожен до 40 ват. Ну нехай при старті 100 ват, хіба це багато?
я б поміряв що там за споживання. холодильник також їсть 90 ватт, пусковий ток 1800 ватт
Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
Timedemo: ↑
24.01.2026 13:00квартира в Києві, на 12квт акумі, відключення по 25-27 годин поспіль, все витримує ніяких проблем.
Так-с пішли пости в мордокнизі що тиха Дея не працює з тиристорними-симисторними стабілізаторами. Реагує на перемикання обмоток як на стрибки напруги і ховається на АКБ.
А тим часом мережі щось зовсім погано. Вхідна напруга 150-160В.
За цей тиждень ще жодного разу не перемкнувся з ДБЖ на "велику" мережу. Живе будинок на стабілізованому кіловаті ДБЖ з переходами на АКБ при графіках відключень.