Новини
Останні статті і огляди
Выбор ИБП/UPS
-
Барбарис
Member
Crazy_8, якщо онлайн, то 900Вт/1500Ва, лінійний - то від 1100 Вт
-
Crazy_8
Junior
подойдет с любой синусоидой? Может есть какие то варианты которые подсказать можете?Барбарис: ↑ 20.01.2026 10:47 Crazy_8, якщо онлайн, то 900Вт/1500Ва, лінійний - то від 1100 Вт
-
Барбарис
Member
Crazy_8, з любою. Найкраще арс, еатон, як на мене, а далі залежить від бюджету.
-
Crazy_8
Junior
такой подойдет?Барбарис: ↑ 20.01.2026 11:00 Crazy_8, з любою. Найкраще арс, еатон, як на мене, а далі залежить від бюджету.
-
ROG__84
Member
Уже больше года пользуюсь ИБП PowerWalker VFI 1000 AT , в нынешних реалиях и с напругой меньше 180, справляется на ура, конфиг профильный акумы в нагрузке в тех же играх держат 5-7 мин, но есть ньюанс: штатный кулер шумноват для комнаты, особенно в ночное время, жду когда гарантия закончится чтоб поменять на нокту.
-
Барбарис
Member
Crazy_8, він то піде навіть з великим запасом, але він без акумів. Це радше для котла чи економної квартири.
-
YumaX
Member
Він онлайн, це радше для серверів, скоріш за все постійно вентилятор буде працювати, далі, судячи з ваги, він йде без АКБ, а це 6*7,5Аг, що в сумі дасть 45Аг, це вже ~0.5 кВт/г енергії, на годину має вистачати, проте, це ще додаткові кошти, акуми кислотні, а вони в екстремальних режимах швидко втратять свою ємність!Crazy_8: ↑ 20.01.2026 11:02такой подойдет?
Для кількох хвилин роботи вистачить ось такого - APC Easy UPS 1600VA Schuko, наприклад, проте пишуть про надокучливий писк
Особисто взяв собі і рекомендую ДБЖ під зовнішній акум + lifepo4, вистачає не лише вимкнути, а не вимикати на >3 годин
-
Filabatya
Member
YumaX
А який взяли? Можна в профіль дописати)
А який взяли? Можна в профіль дописати)
-
Барбарис
Member
YumaX, він всього 900Вт. Для блока на 850 Вт з арфс. А якщо не ввімкнеться чи не втримає під навантаженням? Якщо брати такий, то вже на 2000 Ва/1200 Вт.
-
МОНАХ
Member
► Останні пів-року по АРС-ах якісь "половинчасті" відгукиYumaX: ↑ 20.01.2026 15:35 ...APC Easy UPS 1600VA Schuko, наприклад, проте пишуть про надокучливий писк...
-
Барбарис
Member
МОНАХ, перевірені були мге, але коли їх поглинули еатон, то всі стали трохи не дуже. А споживчий сегмент - постійно працюючі шумні вентилі. У них норм лише дорожчі лінійки.
-
МОНАХ
Member
►Барбарис,
ясно... З пізнішими Еатонами трохи стикався на нетривалий час (360-тки), не встиг якихось явних недоліків за ними помітити. Але й не досліджував, звісно: працює, то й працює. З 2012-го по 2021-й на основній тоді роботі була АРС-на "класика" і під кінець якісь монструозні (по розмірах) Дельти нам підігнали на 600Вт (для піталова АРМ в складі ФулХД-21'-монітора і "в дошку" офісного нет-топа
: от вже ці держ-закупки і держзакупники з "пиляними" бюджетами під техніку). Чудо-"Мастеки" - не рахую, бо це було ще те "чудо-природи", а не ДБЖ...
► Але - так, то - так; з одного боку погано, з іншого - навпаки, добре, менше геморою з вибором, якщо і так все "не айс": FSP - значить FSP,
доведеться їх на власній "шкурі" потестувати.
► P.S. Мене що реально до білого накалу в хрінових ДБЖ доводить - після нештатної їх прямої роботи, звісно - це, коли навіть нормальні CSB-ешні "акуми" висажуються за рік-півтора!
Якщо не за пів-року! От за це, будь моя воля і головне фізична можливість, я б ці "юпс"-и персонально кожному інженеру, що їх "схемотехніку" розробляв, засовував би туди, де не світить сонце! Як і кєтайцям, чиїми руками таке фуфло складалося!..
► Але - так, то - так; з одного боку погано, з іншого - навпаки, добре, менше геморою з вибором, якщо і так все "не айс": FSP - значить FSP,
► P.S. Мене що реально до білого накалу в хрінових ДБЖ доводить - після нештатної їх прямої роботи, звісно - це, коли навіть нормальні CSB-ешні "акуми" висажуються за рік-півтора!
-
YumaX
Member
Так у нього БЖ 850 Вт, а той дбж 900 Вт, VA якраз і є характеристика пікового навантаження, а воно вже вдвічі вище, в першу чергу залежить все від акумів, чи зможуть вони видати пікову потужність, нові можливо так, поюзані вже питання! В мене бж 750 Вт, дбж 700, були певні нюанси з кислотним АКБ на 85 АГ, в автономному режимі він не стартував з першого разу але з друго ок, при втраті живлення переходив на АКБ теж без питань, зараз поставив сотку ліфер, взагалі все чудово, стартує в автономному без питань!Барбарис: ↑ 20.01.2026 15:58він всього 900Вт. Для блока на 850 Вт з арфс. А якщо не ввімкнеться чи не втримає під навантаженням? Якщо брати такий, то вже на 2000 Ва/1200 Вт.
-
Crazy_8
Junior
Купил себе по итогу EnerGenie 2000VA (EG-UPS-PS2000-01) по уценке(вскрытая упаковка, причина была указана). Проверил, работает все. Хотел взять как советовали APC, но его не оказалось в наличии там где заказывал, купил этот.Crazy_8: ↑ 20.01.2026 10:33 Доброго времени суток. Вижу тут такое уже обсуждают. Подскажите, какой упс можно взять для пк, что бы он во время внезапных отключений не поджарился и можно было бы спокойно его выключить. Блок питания кугар гех про 850 + 5080 .
-
Shpoker
Member
Crazy_8
Охренеешь батарейки в нем менять, просто поверь (из плюсов - на жопе там андерсон(50а, серый), в который 36 вольт можно подать паралельно внутренним батареям. Киллер-фича дешевого упса)
И еще, при потреблении с батарей киловатта, гудят они так, будто бомбардировщики
Охренеешь батарейки в нем менять, просто поверь (из плюсов - на жопе там андерсон(50а, серый), в который 36 вольт можно подать паралельно внутренним батареям. Киллер-фича дешевого упса)
И еще, при потреблении с батарей киловатта, гудят они так, будто бомбардировщики
-
Crazy_8
Junior
Я не рассчитываю на особо длительное использование, так что для меня это не проблема.Shpoker: ↑ 24.01.2026 15:39 Crazy_8
Ну а если таки буду его юзать долго, тогда это уже не будет проблемой, я думаю.
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
год-пол года если прослужит без проблем, уже норм
-
_VlaD_
Member
Комплект свинцевих батарей на цей упс CSB наприклад - це 4000 грн.Crazy_8: ↑ 24.01.2026 17:31 год-пол года если прослужит без проблем, уже норм
Якщо раз в півроку їх мінять, то за півтора роки на акуми піде ціна нового такого упса.
-
Shpoker
Member
_VlaD_
там не в цене 3х батарей вопрос, а в гениальном батарейном отсеке)
-
МОНАХ
Member
► "Спікає" батареї?Shpoker: ↑ 25.01.2026 15:01 _VlaD_
-
Shpoker
Member
МОНАХ
Не, там ИИ ненавидящий людей забацал неразборной каркас. При первой замене батарей в таких упсах теперь делаю "технологические пропилы" и добавляю изоленты, и можно хоть на горячую менять.
Не, там ИИ ненавидящий людей забацал неразборной каркас. При первой замене батарей в таких упсах теперь делаю "технологические пропилы" и добавляю изоленты, и можно хоть на горячую менять.