Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
nochnik89
Member

Повідомлення

acm_fan
нашел тут на просторах у СДВ ченел :lol:
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
Z440_User: 14.01.2026 09:05Але по графіку. Але 75...277В.
о, коллега. А у меня так последние 2 дня
спойлер
Зображення
Hotspur
Member

Повідомлення

nochnik89: 14.01.2026 09:27нашел тут на просторах у СДВ ченел
:lol: :lol: :lol:
Cirax
Member

Повідомлення

Hotspur: 14.01.2026 04:38
acm_fan: 13.01.2026 21:57В общем до Deye и её 800 USD есть что купить, и оно - внезапно - всё разное.
абсолютно згоден

Відправлено через 5 хвилин 40 секунд:
Як там ваші блекаути ? Я сиджу по 16-20 годин без світла
Ровно сутки без электричества. Аккумы разрядились на 20%.
8 часов было, и снова отключили.
Z440_User
Member

Повідомлення

nochnik89, якби воно хоч +/- постійне було. Будинковий стабілізатор рятує, але його межі 110-290В. Коли падає нижче 110 - він вимикає будинок і чекає коли свєта повернеться до притомних параметрів.
А це повністю рандомні по тривалості та частоті провали. Після 75В може бахнути 260В і одразу впасти до 140В.
А ДБЖ лише 1кВт, але з вбудованим стабілізатором 140-280В. Будинок останнім часом тупо на ньому висить і клацає то АКБ то мережа.
Dubass
Member

Повідомлення

Сьогодні вирубили світло о 7 ранку, по графіку повинно було до 11:00, а тепер пишуть до 17:00 :rolleyes:
goldenvirus
Member

Повідомлення

Нормально, світло по графіку 2/2, вода є, тепло газове є, електрика автономка ще з 23 року.
gloomy
Junior

Повідомлення

3 доби не було. Збірка 8s 280ah на 60% розрядилась за цей час.

Відправлено через 45 хвилин 46 секунд:
goldenvirus: 13.01.2026 22:17
Dubass: 13.01.2026 16:57 Не знаю навіщо, але не втримався і заказав інвертор на 48 в, хоча поки що мені вистачає мого на 24 в, тепер залишилося знайти Аккум на 48 вольт.. :rolleyes:
Сейчас на Нкон есть дешёвые якейки 50а/ч, 16шт выходит 149 евриков. Берите пока есть и собирайте себе батарейку
Я себе заказал комплект...не знаю зачем, но цена вкусная, либо перепродам потом, либо пусть лежат...
На перепродажу разве что. Собирать из 50ah ячеек 16s это такое себе. К тому же еще корпус придется самому колхозить.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

fludimir: 13.01.2026 23:22этот минимальный шум с чем можно сравнить из например пкшных вентиляторов?
Если верить ютуберам, на Anenji (один AC выход) стояли (два) 80 мм / 25 мм с шарикоподшипниками, шум как у типичных 80 мм такого размера - уровень офисных ПК образца 10-15 лет давности.
Судя по всему, у Aninerel (два AC выхода) стоят уже другие вентиляторы, видимо на втулке, поэтому они а) потише, но б) работать (нормально) будут меньше. Но может там просто другая модель/производитель, а подшипники на месте :dontknow:
Таймкод я оставлял, смотрите видео (там после рассуждений будет микрофон у самих вентилей).
Dubass
Member

Повідомлення

acm_fan: 14.01.2026 16:22
fludimir: 13.01.2026 23:22этот минимальный шум с чем можно сравнить из например пкшных вентиляторов?
Если верить ютуберам, на Anenji (один AC выход) стояли (два) 80 мм / 25 мм с шарикоподшипниками, шум как у типичных 80 мм такого размера - уровень офисных ПК образца 10-15 лет давности.
Судя по всему, у Aninerel (два AC выхода) стоят уже другие вентиляторы, видимо на втулке, поэтому они а) потише, но б) работать (нормально) будут меньше. Но может там просто другая модель/производитель, а подшипники на месте :dontknow:
Таймкод я оставлял, смотрите видео (там после рассуждений будет микрофон у самих вентилей).
Ок шумный, и что ,можно же в крайнем случае поменять вентиляторы на тихие или поставить вместо 80мм - 92мм или 120мм, такую проблему на ровном месте разводите :shuffle:
nochnik89
Member

Повідомлення

удивил нкон )
заказал
спойлер
Зображення
11 декабря заказал, сегодня выслали, хех) брал на эксперимент.
Почти месяц заказ был в обработке.
Timedemo
Member

Повідомлення

nochnik89: 14.01.2026 09:27 нашел тут на просторах у СДВ ченел :lol:
спойлер
Зображення
шедевр.
1985god
Member

Повідомлення

Розпаковка
Stanley
Member

Повідомлення

nochnik89: 14.01.2026 18:45 удивил нкон )
Я долго на них смотрел и пока смотрел появились Cornex 314 в наличии) От заказа до курьера 2 недели)
goldenvirus
Member

Повідомлення

nochnik89: 14.01.2026 18:45 удивил нкон )
заказал
спойлер
Зображення
Ну так они ж вроде были тогда по предзаказу, неудивительно что так долго...
murzik
Member

Повідомлення

генератор вже купили?
хонда оригінальна 75 тисяч , я шатав

бо люди сидять декілька днів без елекроенергії, а я нічим не краще за них, і те, що у мене є світло, лише лотерея. але так може бути не завжди.

Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
nochnik89
я наче лох, який має всього 25.6В 100А*г акум аж за 30500 грн в 2023 році брав
нормальні люди мають 5-10 кіловат*годин 48В і тоді можна 4-8 діб!!! без світла

ну або мій варіант - це генератор маленький, який увімкнути 1 раз в 1.5-2 доби на 3 години зарядити акум
але генерато я не купив ще. тоді я буду на нулях по грошах. мене вже плавить від цієї реальності сцука
зеля дав тисячу людям (я не брав), а люди повинні купити резервне живлення на 30-40-50 тисяч, генереатор за 20-30 тисяч, інші запасаси на родину 20+ тисяч
ну якого біса
nochnik89
Member

Повідомлення

murzik
А продать и собрать новое же можно ? cейчас спрос вроде хороший.
Уже же кучи обзоров на 48в инвертора. Есть на любые кошельки. Батареек тоже полно вроде.
Есть место под солнечные панели ?
goldenvirus
Member

Повідомлення

murzik: 14.01.2026 20:48 генератор вже купили?
я наче лох, який має всього 25.6В 100А*г акум аж за 30500 грн в 2023 році брав
нормальні люди мають 5-10 кіловат*годин 48В і тоді можна 4-8 діб!!! без світла
Оце ти розігнався..які ще 4-8діб з 5квт батареєю? Я в максимально економному варіанті (насос опалення, холодильник, роутер) максимум одну добу можу протягнути...
В мене 5квт аккум, з них тільки один насос котла за добу зжирає майже 2квт, а ще інвертор на власні потреби майже кіловатт
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

murzik: 14.01.2026 20:48нормальні люди мають 5-10 кіловат*годин 48В і тоді можна 4-8 діб!!! без світла

Ок, Илон, 10 кВт*ч на 8 суток, или на 8*24=192 ч. Сколько это на час потребления? 52 Вт? Ого, щедро... Как раз на 8 суток, да :apes: И это я ещё КПД не считал. Хватит на котёл, у кого он есть, у кого нет - на холодильник. И всё. Вместо холодильника проще улицу использовать, благо мороз :gigi:
GreenMile
Member

Повідомлення

goldenvirus: 14.01.2026 22:07 Оце ти розігнався..які ще 4-8діб з 5квт батареєю? Я в максимально економному варіанті (насос опалення, холодильник, роутер) максимум одну добу можу протягнути...
В мене 5квт аккум, з них тільки один насос котла за добу зжирає майже 2квт, а ще інвертор на власні потреби майже кіловатт
Можна, якщо не нахабніти, тобто не живити всю квартиру нонстопом на все підряд, що треба і що не треба. "Дешеві" кіловат-години розбещують, забули вже як на початку 22-го кожен ват рахували сидячи на свинцевих акумах :)
У мене квартира з електроплитою, то ж я вам розповім: закип'ятити повний чайник води (1,7л) - це десь 160Вт*годин, розігріти їжу в мікрохвильовці (2 хв) - 60Вт*год. Умовно один повноцінний прийом їжі - 250 Вт*год з запасом. Три рази на день - 750Вт*год, днів на 5 вистачить плюс позаряджати телефони і освітлення світлодіодне. Холодильник на балконі, так. А якщо оптимізуватись, наприклад, заливати окроп в термоси, використовувати газову/походну плитку - то вистачить може і холодильник на кілка циклів по кілька годин, щоб не розморозився. У мене зараз холодильник не заживлений від резерву - нормально, бо в хаті +16 )) А якщо газ в квартирі, то взагалі халява і все спрощується.
Коротше, якщо не шикувати на широку ногу, то 5кВт*год - це дофіга.
Z440_User
Member

Повідомлення

Я від своїх 3,3кВт на 12В почуваюся наче в безліміті.
Ось якраз чергове відключення. Світлодіодне світло в парі кімнат, торохтить холодильник (саме торохтить), котел ганяє воду = BMS пише що споживання 168-170Вт йде. 12,8А.

Відправлено через 40 секунд:
О, замовк холодильник, лишилося світло та котел= 97Вт.
Відповісти