умер 9800x3d

Обсуждение всего, что связано с CPU
Автор
Повідомлення
Org
Member

Повідомлення

Поменяли проц на такой же, что просто прекрасно. Заводской брак говорят :lol:
Filabatya
Member

Повідомлення

добре що мамка жива :lol:
Org
Member

Повідомлення

Ну я им отдавал и мать и проц, и просил потестить мать, всё описал. Всем пофиг ) Говорят мать тоже была в сервисе) ну будем дальше жить с тем что есть :)
SandmanN
Junior

Повідомлення

В мене Asrock X870E Nova Wifi та 9800X3D. Кому 2 місяця. Які є поради щоб не вмер проц? (окрім того щоб купити нову материнку) Дякую.
MessiaH
Member

Повідомлення

SandmanN: 07.02.2026 20:21В мене Asrock X870E Nova Wifi та 9800X3D. Кому 2 місяця. Які є поради щоб не вмер проц?
ни в коем случае не включать экспо профиль, всё только в ручную, ну и бивис ставь последний какой есть под твою мамку
Nutbar
Member

Повідомлення

SandmanN: 07.02.2026 20:21 В мене Asrock X870E Nova Wifi та 9800X3D. Кому 2 місяця. Які є поради щоб не вмер проц? (окрім того щоб купити нову материнку) Дякую.
За минулий рік не було виявлено жодних закономірностей у налаштуваннях. Тож які б поради вам тут не написали зараз - ви лише зробите собі гірше, повіривши що це якось допоможе.

Вже користуйтесь раз купили (до речі, нашо?). Помре - здасте по гарантії. Не помре - вам пощастило. Якщо тривожить час простою поки не вишлють вам новий проц, то візьміть 8400 як тимчасову затичку - їх за безцінь продають і вони доволі ліквідні, швидко продасте назад, або залишите на наступний випадок.
SandmanN
Junior

Повідомлення

Nutbar
MessiaH
Дякую. EXPO профіль стоїть. Оперативка в мене не дужа швидка 6000 CL30
Feras
Member

Повідомлення

SandmanN: 07.02.2026 20:41 Nutbar
MessiaH
Дякую. EXPO профіль стоїть. Оперативка в мене не дужа швидка 6000 CL30
:eek: , не дуже швидка це CL 38-40, а CL 30 це швидка і вгазалі зараз як розкіш йде. Як на мене, то краще не гратись з напругами в Біосі, а то здається, що понизив вольтаж і температуру, а по факту вийде по іншому. Якщо працює, нехай собі і працює, не треба чипати в Біосі налаштування по вольтажу.
SandmanN
Junior

Повідомлення

Feras
Дякую, в біосі я тільки активував AMD PBO та EXPO. Я брав таку оперативку тому що AMD казали що це Sweet Spot для 9800X3D. Щойно обновив BIOS. Асрок сьогодні виклала нову бета версію. Ось що вони пишуть в опису:

1. Update AGESA to ComboAM5 PI 1.3.0.0a.
2. Optimized Memory Compatibility.
3. Resolve a boot failure occurring on certain CPU configurations.
NST1983
Member

Повідомлення

А ліміти які стоять? По замовчуванню? Я собі порізав до 120-130 здається та курву -20 по всім ядрам зробив. Плюс 85 градусів MAX температуру. Правда у мене гігабайт для 9800X3d, але там пункти налаштування PBO однакові +/-. SoC Voltage не чипали?
SandmanN
Junior

Повідомлення

NST1983
Я в ручну нічого не виставляв. Поки що руки не дійшли...
l-m
Member

Повідомлення

SandmanN: 07.02.2026 21:10Дякую, в біосі я тільки активував AMD PBO та EXPO.
Цього вистачить :gigi:
AndP
Member

Повідомлення

Feras: 07.02.2026 20:54 а то здається, що понизив вольтаж і температуру, а по факту вийде по іншому.
Как это понимать?
Yurius
Member

Повідомлення

AndP: 08.02.2026 15:29Как это понимать?
відповідь прийде з часом :D
robxxx
Junior

Повідомлення

От момент покупки прошло 3 года? Редко слышал что бы проццы ломались, ты наверно вошёл в от 0.5% брака
Відповісти