Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 12.01.2026 11:26В нього 80, в тебе 208)) В мене на M1pro - 55
але хороший погрес у Епл від М1 Про до. М4?
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 13:38але хороший погрес у Епл від М1 Про до. М4?
Ви знову порівнюєте непорівнюване. Самі ж на цьому робили акцент.
1. В мене лептоп, у вас Студіо.
2. Я не проводив тест на Macbook Pro M4, він зараз трошки зайнятий.
.
.
.
3. Ну і х86 відстале гівно зробило ваш студіо в 2.5 рази при такому ж споживанні.

Юра, ваш хід.

P.S. В мене є маленький шмат коду на Пайтоні на обрахування нулів гіпотези функції Рімана(через метод рядів Діріхле). Вона дуже добре запаралелиться. Як на CPU , так і на GPU через Metal + Taichi. То вона просто уніжаєт М1 Pro. Просто в гівно вкатує.

P.P.S. Ні, це не через ШІ, я просто цікавлюсь такими штуками, ну або типу фунцій Tree(3). Я не погромізд, але просто для досугу упражняюсь.
Востаннє редагувалось 12.01.2026 13:54 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 2 разів.
Евгений King
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 13:14 хоч я у своїх збірках ставлю Макс напругу до 3:45
Нічосі експертний експерт, вашою експертністю будуть захоплюватись тільки бабки на лавках
Представте собі, акб можна заряджати не на повну, а юзати діапазон 20-80, 20-90 і т.д.
Ану видайте нам еквівалент 80% ємності Lifepo4 комірки виражений напругою, давайте, я записую :rotate:
Станція на Lifepo4 міряє залиту і віддану ємність, на основі цих даних вона і прогнозує заряд/розряд і все інше. Заряд до відсічки BMS то прерогатива самосборів, станції троооооошечки більш складні за самозбори.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 12.01.2026 13:42В мене лептоп, у вас Студіо
в мене мак міні М4 і макбук ейр М4
RoMiLiUs: 12.01.2026 13:42Ну і х86 відстале гівно зробило ваш студіо в 2.5 рази при такому ж споживанні
результат не виглядає реальним бо у 8940HX споживання сильно більше, плюс ще обвязка
RoMiLiUs: 12.01.2026 13:42То вона просто уніжаєт М1 Pro. Просто в гівно вкатує
не зрозумів
Евгений King: 12.01.2026 13:48Станція на Lifepo4 міряє залиту і віддану ємність, на основі цих даних вона і прогнозує заряд/розряд і все інше
ви особисто перевіряли? чи ви так думаєте?
а на низькому споживанні теж перевіряли?
Евгений King
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 14:07
Евгений King: 12.01.2026 13:48Станція на Lifepo4 міряє залиту і віддану ємність, на основі цих даних вона і прогнозує заряд/розряд і все інше
ви особисто перевіряли? чи ви так думаєте?
а на низькому споживанні теж перевіряли?
Йой, вам пора в похід всім відомим кораблем.
Чому я вам маю пояснювати таблицю множення. Вам же як об стіну горохом. Толку з вами балакати рівно нуль. Ви уособлюєте поняття форумного недолугого троля, котрого просто не треба кормити.
Якщо ви не маєте хоч приблизної уяви як працює пристрій, то звідки у вас ця вся ваша експертність, і чому я взагалі маю вам щось пояснювати/перевіряти.
Я все, піду з цієї теми, нема сечі терпіти ці пекельні борошна.
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 14:07результат не виглядає реальним бо у 8940HX споживання сильно більше, плюс ще обвязка
Тобі споживання з розетки показали.
Востаннє редагувалось 12.01.2026 14:28 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 13:14хоч я у своїх збірках ставлю Макс напругу до 3:45
- Петька, прилади!
- 300!
- Що 300?
- А що прилади? :rotate:
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.01.2026 23:36
dext: 10.01.2026 22:33тож цей синтетичний бенчмарк не є репрезентитавним
його результати повністю корелюють з GB який у свою чергу є індустріальним стандартом
До чого тут синтетичні бенчмарки, якщо мова про практичні задачі як от компіляція, де "емейзінга" не видно?
Ну і GB не є індустріальним стандартом хоча б тому, що набір тестів не є стандартизованим/узгодженим -- ви взагалі розумієте значення слова "стандарт"? :facepalm:
що саме вам пояснити?
Не мені, а собі: чим одноразова SoC відрізняється від дискретного ЦП
А ви готові спробувати порівняти швидкодію цих що ви навели з сучасними М4?
Клас ультрабуків існував задовго до "емейзінгу" і завжди мав дуже обмежену аудиторію, бо більшості потрібні доступні та практичні пристрої - що x86 завжди мав і має, на відміну від одноразових неремонтопридатних поробок за оверпрайс :dontknow:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Евгений King: 12.01.2026 14:21Якщо ви не маєте хоч приблизної уяви як працює пристрій, то звідки у вас ця вся ваша експертність, і чому я взагалі маю вам щось пояснювати/перевіряти
тобто ви сліпо вірите виробнику, і особисто нічого не перевірили.
Я на відміну від вас - не вірю і перевіряю. Це вас і бісить
RoMiLiUs: 12.01.2026 14:28Тобі споживання з розетки показали
я не впевнений чи там розуміють різницю між максимальним та поточним споживанням. Не маю часу зараз глянути

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
швидко глянув - 8940hx в багатопотокових тестах споживання порядку 100-120 Вт. Що будемо робити?
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 16:12швидко глянув - 8940hx в багатопотокових тестах споживання порядку 100-120 Вт. Що будемо робити?
Вмикати голову та дивитися ще.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Grava: 12.01.2026 16:22
yuriy_dd: 12.01.2026 16:12швидко глянув - 8940hx в багатопотокових тестах споживання порядку 100-120 Вт. Що будемо робити?
Вмикати голову та дивитися ще.
Ооо, це ви не за адресою, там голова вмикається трошки інакше ніж у всіх, бо нам усім знань і вмінь не вистачає щоб осягнути це :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Евгений King
Там закони фізики інакше працюють, виробник спеціально пише неправду аби його юри по судах затягали та на ос.юа довели що прогрес є, просто фанати х86 заважають бачити ;)

Відправлено через 2 хвилини :
yuriy_dd: 12.01.2026 11:41чого так псіхуєте? звідки я маю знати що там за екран ви показали
Знань і вмінь не вистачає читати повідомлення ;)
tornadox
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 11.01.2026 19:41І то там є ще такий момент читерства. От ти сильно навантажив Макбук на пів години і він там умовно сів на 10 відсотків. Умовно. А потім за наступну годину-другу в простої десь ще 25-30 пропадає. Ну це щоб емейзінг не сильно випаровувався.
От я теж це помітив. Видно епл дуже сильно грає психологічно де важливіше показати довгу роботи між 100-90%, а якщо вже розряд нижче умовно якогось %, то там уже видно що юзер навантажує ноут і йому не особливо цікавий цей емейзінг. Ось видно на графіку який я скидав, і навантаження там не змінювалося практично, але після 70% почав майже в 2 рази швидше сідати.
Зображення
В Coconut Battery можна переключити на % по вольтажу, тоді одразу видно що емейзінг заскриптований.
Зображення

Відправлено через 10 хвилин 32 секунди:
yuriy_dd: 12.01.2026 16:12Я на відміну від вас - не вірю і перевіряю. Це вас і бісить
Ну ми вже бачили ці перевірки які не витримують жодної критики, то показометр за $7 в якого інтервал оновлення декілька секунд, то якісь уявні 28 годин в ютубі. От наприклад зарядна станція чітко бачить спайки до 37 ват при оновленні сторінки ютуба, а потім стає в два рази менше. Такий дешевий показометр на малій потужності взагалі мабуть має 50% похибки.
Евгений King
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 16:12
швидко глянув - 8940hx в багатопотокових тестах споживання порядку 100-120 Вт. Що будемо робити?
Що робити, що робити. Йти в аптеку по каплі для очей і пігулки і дивитись далі
120Вт - це де так наливають? Вище 75Вт ноут на проц не виділяє у мене.
Загалом в цілому завжди живе з профілем:
45W CPU sustained
54W CPU 1 min boost

В навантаженні 7z він і цього не вижрав, бо 7z це не OCCT і навіть не бенч CPU 3DMark, це проста операція орхівування, в ній не задіюється прямо весь проц :rotate:

Я вам привів інфу з станції в момент замірів, споживання всієї розетки, що вам ще треба? Відео записати, з бубном навколо вас побігати?

PS: я так часто юзаю 7z, що мені його бенчі не здались взагалі. Тільки обмежена платформою Йопл істота шукатиме перевагу там, де вона не має жодного сенсу. Удачі в ваших починаннях. Я все сказав.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Евгений King
Нє, ну на ноутбукчєк там є цифірь 103 вт авєрадж в тесті прайм95. Ну ви зрозуміли ;) чергова маніпуляція

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Просто він такий злий бо йому епл забороняє крутити ліміти та робити з пристроєм все що він хоче, тож доводиться за рахунок інших самостверджуватись на вузькоспеціалізованому форумі аби набрати уявних вагомих причин й далі користуватись огризком. Це лише моя теорія, як воно є насправді - не знаю.
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

tornadox: 12.01.2026 16:58От я теж це помітив. Видно епл дуже сильно грає психологічно де важливіше показати довгу роботи між 100-90%, а якщо вже розряд нижче умовно якогось %, то там уже видно що юзер навантажує ноут і йому не особливо цікавий цей емейзінг. Ось видно на графіку який я скидав, і навантаження там не змінювалося практично, але після 70% почав майже в 2 рази швидше сідати.
З 18(19?) року був тред на реддіті, там ця проблема обговорювалась. + кейс коли останні 5-10% тягнуть довше аніж спуск від 50 до 10. Там був дуже завзятий хлопець і він показав все з коефіцієнтами як то робиться і викладками з реверс інжинірингу, він там реально заморочився. Я зараз цього треду не знаходжу, навіть в кешах. Тому пруфів не буде, але такий момент був. Даю слово:)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Евгений King: 12.01.2026 17:04120Вт - це де так наливають?
невже не шукали тести свого проца пкред купівлею?
https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen ... 310.0.html
https://www.notebookcheck.net/Zen-4-at- ... #c14099844
Евгений King
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 19:27
Евгений King: 12.01.2026 17:04120Вт - це де так наливають?
невже не шукали тести свого проца пкред купівлею?
https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen ... 310.0.html
https://www.notebookcheck.net/Zen-4-at- ... #c14099844
Мене не цікавлять тести десь там на непойми чому
Я знаю шо мій ноут з цим процом -30 по курві бустить 5.3Ггц, не перегрівається, і лишається в рамках 54Вт. Якщо навантаження не короткочасне і значне, то буст опускається до 4.8-4.9Ггц і тримається в рамках 45Вт
Нашо мені дивитись тести непойми кого, щоб отримати хибне враження. Я глянув тести такоїж шасі G16 у Jarrod'sTech, температури і споживання/шум повністю відповідають тому що я у нього бачив.
tornadox
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 12.01.2026 17:20Просто він такий злий бо йому епл забороняє крутити ліміти та робити з пристроєм все що він хоче, тож доводиться за рахунок інших самостверджуватись на вузькоспеціалізованому форумі аби набрати уявних вагомих причин й далі користуватись огризком. Це лише моя теорія, як воно є насправді - не знаю.
Якби Юрі платили за весь той час, що він убив на тести, бенчмарки та перегляд відосів для форумних перепалок, він би вже давно не розказував тут байки "не розумію людей, котрі купують Макбук Про", а купив би собі MacBook M5 Pro 16" у топовій конфігурації.

А так маємо смішну картину: у коментарях це "дуже зайнята людина", яка постійно в роз’їздах, але при цьому в нього вистачає часу щотижня мазохістично перепрошивати смартфон, переносити дані, крутити гугл-камери та воювати з Play Integrity. І це все навіть не враховуючи часу на безпосередні форумні баталії.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Евгений King: 12.01.2026 19:40Я знаю шо мій ноут з цим процом -30 по курві бустить 5.3Ггц, не перегрівається, і лишається в рамках 54Вт
а що так що довелось самому щось там конфігурувати? невже інжинери що зробили проц/ноут - не змогли?
tornadox: 12.01.2026 19:40Якби Юрі платили за весь той час
не подобається що знань мало зі мною сперечатись?
tornadox: 12.01.2026 19:40не розказував тут байки "не розумію людей, котрі купують Макбук Про"
вам зараз пояснити що я мав на увазі?
tornadox: 12.01.2026 19:40а купив би собі MacBook M5 Pro 16" у топовій конфігурації.

бідненький ви знову за гроші переживаєте?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Евгений King
Забийте, він притягнув тести де проц+дискретка і судячи з усього чєл не знає що таке курва -30 і лещата через пбо бо не вистачає знань, походу :laugh:
Відповісти