Отак ми і дожились до регресу техпроцесів
Новини
Останні статті і огляди
Дженсен Хуанг не виключає повернення старих відеокарт і адаптацію під них нових технологій на основі ШІ
-
Scoffer
Member
Пропоную обговорити Дженсен Хуанг не виключає повернення старих відеокарт і адаптацію під них нових технологій на основі ШІ
-
erkins007
Member
Предлагаю обсудить Дженсен Хуанг не виключає повернення старих відеокарт і адаптацію під них нових технологій на основі ШІ
Ну плюс тут только один - возможно разрабы задумаются над оптимизацией. Пусть не на уровне KCD2 или дума, но хотябы на уровне Индианы или Аватара пусть игры выпускают.
Ну плюс тут только один - возможно разрабы задумаются над оптимизацией. Пусть не на уровне KCD2 или дума, но хотябы на уровне Индианы или Аватара пусть игры выпускают.
-
Rhizone
Member
Якщо завезуть МФГ під четверту серію, то буде дуже добре =)
-
StingerYar
HWBOT OC Team
Ну нарешті розробники ПЗ й шпілок почнуть як слід оптимізовувати свої творіння, і шикарні новаторства 2026 зможуть пахати на всі 250% на GeForce RTX 3060 і її ребрендинговій GT 5030 6GB на базі того ж GA106!
Чи я знову залетів не в ту об'єктивну реальність? Oh shi... походу це та де кастомні збірки і апгрейди роблять тільки люди з бюджетами $2000++?
Чи я знову залетів не в ту об'єктивну реальність? Oh shi... походу це та де кастомні збірки і апгрейди роблять тільки люди з бюджетами $2000++?
-
AlexWest
Member
007 First light: для 60 ФПС в 1080p рекомендується 12 ГБ відео і 32 ГБ оперативки. Схоже, я надто вірю в людей. Або системки гри були готовими ще до початку всього цього (зацензурено). Релізи кінця року покажуть чіткіше наскільки розробники адекватні люди.
Востаннє редагувалось 07.01.2026 14:09 користувачем AlexWest, всього редагувалось 1 раз.
-
vsx
Member
Особенно иронично это звучит после выпуска useless технологии dlss 4.5 для карт 20 и 30 серии. Но как говорит эркинс 0.5 - зато поддерживают старые карты и это главное.
Кстати поставки 5070Ti и выше в Европу уже прекратились.
-
Enjthesilence
Member
Dlss 4 все ще чудово працює на картах 2 та 3 серії, пресет "К" все ще кращий за "фср4", якого нема навіть у рдна3, тому закидон взагалі мимо касиvsx: ↑ 07.01.2026 14:08 Особенно иронично это звучит после выпуска useless технологии dlss 4.5 для карт 20 и 30 серии. Но как говорит эркинс 0.5 - зато поддерживают старые карты и это главное.
-
Alex Pepper
Member
Ага, держите карман шире!Возможно, в компании попытаются улучшить эффективность работы новых версий DLSS на старых GPU
-
vsx
Member
Во первых я писал про 4.5 а не 4. Во вторых при чем тут вообще фср4 и рдна 3? Не надоело одно и то же писать постоянно?Enjthesilence: ↑ 07.01.2026 14:15
Dlss 4 все ще чудово працює на картах 2 та 3 серії, пресет "К" все ще кращий за "фср4", якого нема навіть у рдна3, тому закидон взагалі мимо каси
-
erkins007
Member
Хехе, как же у краснопузых бомбит что нвидиа поддерживает карты десяток лет, а АМД одно поколение.vsx: ↑ 07.01.2026 14:08useless технологии dlss
-
Enjthesilence
Member
я розумію, що ти плаваєш трохи в темі. длсс 4 і 4.5 відрізняються лише 1) новим пресетом апскейлера "М"; 2) новим 6х фреймгенератором, який ще не вийшов (непотріб), подивись різницю між пресетом "К" та "М" в якості)vsx: ↑ 07.01.2026 14:29Во первых я писал про 4.5 а не 4. Во вторых при чем тут вообще фср4 и рдна 3? Не надоело одно и то же писать постоянно?Enjthesilence: ↑ 07.01.2026 14:15
Dlss 4 все ще чудово працює на картах 2 та 3 серії, пресет "К" все ще кращий за "фср4", якого нема навіть у рдна3, тому закидон взагалі мимо каси
при тому, що нвідія таки дала гарний сучасний апскейлер старим картам, длсс 4 чудово працює на них, а фср4, який гірший навіть за длсс4, мають тільки нові 9000, тому я і кажу, що твої закидони нвідії в цьому плані - абсолютно недолугі
-
stakanctl
Member
В 2026 году в рекомендованных требованиях просят 12GB VRAM. Совсем обленились неадекватные. Бегом оптимизировать для 1060!AlexWest: ↑ 07.01.2026 14:08 007 First light: для 60 ФПС в 1080p рекомендується 12 ГБ відео і 32 ГБ оперативки. Схоже, я надто вірю в людей. Або системки гри були готовими ще до початку всього цього (зацензурено). Релізи кінця року покажуть чіткіше наскільки розробники адекватні люди.
-
Bukakanga
Member
оптискейлер смотрит на этот комментарий с недоумением. Лично пробовал фср4 на рх7600 - вполне миленько работал.Enjthesilence: ↑ 07.01.2026 14:35я розумію, що ти плаваєш трохи в темі. длсс 4 і 4.5 відрізняються лише 1) новим пресетом апскейлера "М"; 2) новим 6х фреймгенератором, який ще не вийшов (непотріб), подивись різницю між пресетом "К" та "М" в якості)vsx: ↑ 07.01.2026 14:29
Во первых я писал про 4.5 а не 4. Во вторых при чем тут вообще фср4 и рдна 3? Не надоело одно и то же писать постоянно?
при тому, що нвідія таки дала гарний сучасний апскейлер старим картам, длсс 4 чудово працює на них, а фср4, який гірший навіть за длсс4, мають тільки нові 9000, тому я і кажу, що твої закидони нвідії в цьому плані - абсолютно недолугі
-
Grava
Member
Мені здається мова про це -Enjthesilence: ↑ 07.01.2026 14:35длсс 4 і 4.5 відрізняються лише
https://www.tomshardware.com/pc-compone ... ng-rollout20%+ performance loss on older RTX 30 and 20 series GPUs compared to DLSS 4.0
-
vsx
Member
Меня не то что не бомбит, мне вообще наплевать что на одних что на других. Что на желтых что на фиолетовых. Просто у тебя элементарно не хватает интеллекта это понять. Видишь все только в красно-зеленых цветах и лезешь в каждую тему оставлять свои пустые и бессмысленные комментарии.erkins007: ↑ 07.01.2026 14:31Хехе, как же у краснопузых бомбит что нвидиа поддерживает карты десяток лет, а АМД одно поколение.vsx: ↑ 07.01.2026 14:08useless технологии dlss
-
proos
Member
Даёшь 980 RTX!! 
-
Enjthesilence
Member
дуже чудово, що з оптіскейлером фср4 працює на рх7600, це прекрасно. правда працює не те щоб добре, на гітхабі цілий список ігор і проблем з цим методом, аще прям кайфово не пускає в багацько онлайн-ігр, чи сінглів на ліцензії з деякими антічитам, це крута підтримка.Bukakanga: ↑ 07.01.2026 14:37оптискейлер смотрит на этот комментарий с недоумением. Лично пробовал фср4 на рх7600 - вполне миленько работал.Enjthesilence: ↑ 07.01.2026 14:35
я розумію, що ти плаваєш трохи в темі. длсс 4 і 4.5 відрізняються лише 1) новим пресетом апскейлера "М"; 2) новим 6х фреймгенератором, який ще не вийшов (непотріб), подивись різницю між пресетом "К" та "М" в якості)
слухай, а якщо все ж так чудово працює на рдна3, чому ліза не дала його нормальну підтримку, без танців?
-
erkins007
Member
Не сравниваете костыли и нативную поддержку. Оптискейлер это "в этой игре работает, в этой нет, в этой артефачит, в этой вылетает". Я уже молчу что там потери производительности куда больше чем у условной 2060 с 4.5Bukakanga: ↑ 07.01.2026 14:37оптискейлер смотрит на этот комментарий с недоумением. Лично пробовал фср4 на рх7600 - вполне миленько работал.
-
vmsolver
Member
В смысле обнадёживающий? Вопрос, про будут ли сглаживать рост цен и про возобновление производства старых видеокарт это два разных вопроса, ответ на второй вопрос значит, что на первый ответа нет, типа не будут бороться или сглаживать. Это самый худший вариант. Обнадёживающий!?..як NVIDIA планує боротися зі зростанням цін, чи можливе виробництво старих відеокарт на базі старих техпроцесів і пам’яті.
У відповідь керівник «зеленого» гіганта відповів, що повернення таких відеокарт можливе. Також він зазначив, що в компанії можуть подумати про адаптацію деяких нових технологій на основі ШІ для старих GPU. Це потребуватиме серйозних інженерних зусиль, але цілком посильне завдання. Це гарна ідея.
Відповідь обнадійлива, але розпливчаста.
Обнадёживающе взять 3060 в 2026-м, обхохочешься ))
Это ж не разрабы задумываются о оптимизации, а выделение бюджетов менеджментом, разраб может копать, а может не копать ))erkins007: ↑ 07.01.2026 13:58Ну плюс тут только один - возможно разрабы задумаются над оптимизацией
Забавнее, что у нас 5070ти не исчезла полностью, хорошие модели раскупили, но не всеvsx: ↑ 07.01.2026 14:08Кстати поставки 5070Ti и выше в Европу уже прекратились.
Им технология досталась просто потому что железо может делать нужные операции, это не означает, что им обязательно использовать 4.5, может это не должен, есть выбор и возможность.vsx: ↑ 07.01.2026 14:08Особенно иронично это звучит после выпуска useless технологии dlss 4.5 для карт 20 и 30 серии
-
erkins007
Member
Ахха, чувак тебе самому не смешно?)vsx: ↑ 07.01.2026 14:39Меня не то что не бомбит, мне вообще наплевать что на одних что на других. Что на желтых что на фиолетовых. Просто у тебя элементарно не хватает интеллекта это понять. Видишь все только в красно-зеленых цветах и лезешь в каждую тему оставлять свои пустые и бессмысленные комментарии.
Ты первый пришел в зелёную тему, первый меня упомянул просто так с ходу и попробовал уколоть и в итоге тебя закономерно в ответе ткнули носом.