Навіщо?Scoffer: ↑ 30.12.2025 13:13ще там не випилюється дефендер простими методами
Новини
Останні статті і огляди
Windows 11
-
Grava
Member
-
Scoffer
Member
А ти думаєш в нього зараз ші не завезуть і не зливатимуть всю інфу якщо вже до блокноту добрались?Grava: ↑ 30.12.2025 13:23Навіщо?
-
SergiusTheBest
Member
Цікаве порівняння швидкості різних версій Windows на одному й тому ж залізі:
-
alumem
Member
Scoffer
Если вырезаешь дефендер то обновляться нельзя будет..
Если вырезаешь дефендер то обновляться нельзя будет..
-
Scoffer
Member
alumem
Можна якщо вирізаєш не ти, а сама МС
В тому і плюс ентерпрайз-ге, там все зроблено "з заводу". з Мінусів тільки складна процедура отримання образу цього самого ге.
Можна якщо вирізаєш не ти, а сама МС
-
Васильович
Member
Для когось це буде мінус, не спорю.Scoffer: ↑ 30.12.2025 13:13Проблема іот ентерпрайз в тому шо вона не оновлюється автоматом на нові випуски і, відповідно, можуть не ставитись наприклад драйвери на відеокарту поки не накатиш зверху нову іот ентерпрайз.
Хоча я назвав би це особливістю - просто більше речей попадає у сферу контролю та відповідальності самого користувача.
Але це якраз же те, що вони хотіли. Умовна "золота середина" між звичайною косюмерською версією, де користувач має мінімум контролю, та між Windows 10/Linux, де потенційні ризики зайвих втручань вищі із-за гіршої підтримки вендорами.
P.S. Ну, добре, в 2025 для Windows 10 це поки ще не так актуально і яскраво не проявляється.
-
Donate
Member
Проблема 11 вінди в дефендері. Він ну дуже все стопить. Візьми G встанови на віртуалку і побачиш що система працює там швидше чим твій натив..Васильович: ↑ 31.12.2025 12:08Для когось це буде мінус, не спорю.Scoffer: ↑ 30.12.2025 13:13Проблема іот ентерпрайз в тому шо вона не оновлюється автоматом на нові випуски і, відповідно, можуть не ставитись наприклад драйвери на відеокарту поки не накатиш зверху нову іот ентерпрайз.
Хоча я назвав би це особливістю - просто більше речей попадає у сферу контролю та відповідальності самого користувача.
Але це якраз же те, що вони хотіли. Умовна "золота середина" між звичайною косюмерською версією, де користувач має мінімум контролю, та між Windows 10/Linux, де потенційні ризики зайвих втручань вищі із-за гіршої підтримки вендорами.
P.S. Ну, добре, в 2025 для Windows 10 це поки ще не так актуально і яскраво не проявляється.
-
Scoffer
Member
Я от точно не пам'ятаю вже, але чи-то на 19й, чи-то на 21 іот відеодрова від хуанга вже не ставляться. Раніше в принципі те ж саме було - вимагали сервіспаки. Тільки сервіспак ставився на всі версії, а не вибірково. Фігня коротше. Індуси цілодобово працюють щоб таки замучити цю вінду як до того замучили "важкі" юнікси. А дуже шкода, остання нормальна ос.Васильович: ↑ 31.12.2025 12:08P.S. Ну, добре, в 2025 для Windows 10 це поки ще не так актуально і яскраво не проявляється.
-
FirstTDM
Member
Как интересно - а точно есть подтверждение этой гипотезы?Donate: ↑ 31.12.2025 13:02Проблема 11 вінди в дефендері. Він ну дуже все стопить.
А то я как-то ради интереса гонял тесты при On/Off дефендере - разницы нет никакой. Коллеги как-то тестили комп с "пацанской сборкой" бех дефендера, магазина, телеметрии... и опять на аналогичном современном железе - не никакой разницы по тестам.
-
Васильович
Member
Ну, це логічно, що система без антивіруса працюватиме швидше, ніж з ним.Donate: ↑ 31.12.2025 13:02Візьми G встанови на віртуалку і побачиш що система працює там швидше чим твій натив..
Але я знаю мало людей, які погодилися б використовувати англійську версію вінди, і ще менше тих, хто взагалі відмовився б від антивіруса
-
StTechnik
Member
Васильович
Будем знакомы. Ставлю всегда и на все девайсы английскую версию винды.Але я знаю мало людей, які погодилися б використовувати англійську версію вінди
-
Donate
Member
FirstTDM: ↑ 31.12.2025 14:14Как интересно - а точно есть подтверждение этой гипотезы?Donate: ↑ 31.12.2025 13:02Проблема 11 вінди в дефендері. Він ну дуже все стопить.
А то я как-то ради интереса гонял тесты при On/Off дефендере - разницы нет никакой. Коллеги как-то тестили комп с "пацанской сборкой" бех дефендера, магазина, телеметрии... и опять на аналогичном современном железе - не никакой разницы по тестам.
-
SergiusTheBest
Member
Будь-який антивірус не працює безкоштовно: він споживає RAM, CPU, додає затримки, робить зайві операції до диску. Тести це покажуть, якщо робити правильні тести. Якщо просто запустити CPU-Z і поміряти score - то різниці не буде, бо це тест сам в собі, він не взаємодіє з ОС, а міряє суто роботу CPU.FirstTDM: ↑ 31.12.2025 14:14 А то я как-то ради интереса гонял тесты при On/Off дефендере - разницы нет никакой.
-
Васильович
Member
Я маю на увазі своє оточення в реалі. Зрозуміло, що на технічному форумі таких людей знайдеться більшеStTechnik: ↑ 31.12.2025 16:59Будем знакомы. Ставлю всегда и на все девайсы английскую версию винды.
-
FirstTDM
Member
Согласен. Странно было бы с этим спорить... в винде куча служб на фоне работают.SergiusTheBest: ↑ 01.01.2026 10:53Будь-який антивірус не працює безкоштовно: він споживає RAM, CPU, додає затримки, робить зайві операції до диску.
Ну да - вот я и спрашиваю: какой тест показывает разницу в скорости при On/Off встроенного дефендера?SergiusTheBest: ↑ 01.01.2026 10:53Тести це покажуть, якщо робити правильні тести.
Не надо в общем рассказывать банальные истины - прошу конкретно указать более/менее известный тест.
p.s. Напомню очевидные истины - рабочие папки (в которых создаются собственные файлы) и папки с играми всегда добавлены в "Исключения" для дефендера.
-
SergiusTheBest
Member
Є сайти, де тестують штук 20 різних антивірусуів. Конкретно дефендер https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... 18-251516/ дає просідання на 15-20% у швидкості відкривання веб сторінок, запуску та інсталяції програм. На швидкість мережі та копіювання файлів не впливає.FirstTDM: ↑ 01.01.2026 12:25 Ну да - вот я и спрашиваю: какой тест показывает разницу в скорости при On/Off встроенного дефендера?
Також є тестування не дефендера, а окремої опції Windows - VBS (за допомогою якої ви працюєте всередині віртуальної машини, що дає додатковий захист, але сповільнює роботу):
- спойлер

-
FirstTDM
Member
Благодарю за ответ!SergiusTheBest: ↑ 02.01.2026 14:23Є сайти, де тестують штук 20 різних антивірусуів. Конкретно дефендер https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... 18-251516/ дає просідання на 15-20% у швидкості відкривання веб сторінок, запуску та інсталяції програм. На швидкість мережі та копіювання файлів не впливає.
Имхо, страницы и так открываются мгновенно и разницы между 0,5 сек и 0,7 сек я не вижу. Первые запуски программ не считаем, а все последующие - опять же никак не тормозятся антивирусом. Ну и привычные тесты типа 3DMark, AIDA64, Cinebench, Geekbench, FurMark, CrystalDiskMark... никакой разницы от включенного дефендера не показывают...
-
Donate
Member
Тормозятся. Причем заметно. Программы у вас постоянно обновляются вместе с сигнатурами антивирусов. Если целый день работать за ПК разница начинает чувствоваться. Открываешь ты хром мгновенно или за пару секундFirstTDM: ↑ 02.01.2026 14:32Благодарю за ответ!SergiusTheBest: ↑ 02.01.2026 14:23Є сайти, де тестують штук 20 різних антивірусуів. Конкретно дефендер https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... 18-251516/ дає просідання на 15-20% у швидкості відкривання веб сторінок, запуску та інсталяції програм. На швидкість мережі та копіювання файлів не впливає.
Имхо, страницы и так открываются мгновенно и разницы между 0,5 сек и 0,7 сек я не вижу. Первые запуски программ не считаем, а все последующие - опять же никак не тормозятся антивирусом. Ну и привычные тесты типа 3DMark, AIDA64, Cinebench, Geekbench, FurMark, CrystalDiskMark... никакой разницы от включенного дефендера не показывают...
Если вы офк доту овечером открыли то и пофиг, если идёт постоянное жонглирование программами выглядит как апгрейд ПК
-
FirstTDM
Member
НетDonate: ↑ 02.01.2026 14:50Тормозятся. Причем заметно.
Рабочие программы обновляются не чаще, чем раз в месяц, а то и реже... причем часто это просто дополнительные библиотеки/плагины...Donate: ↑ 02.01.2026 14:50Программы у вас постоянно обновляются вместе с сигнатурами антивирусов.
Нет, подавляющее большинство юзеров в офисах этого не чувствует - и тесты этого не показывают.Donate: ↑ 02.01.2026 14:50Если целый день работать за ПК разница начинает чувствоваться.
Ну вот это - наверное оно и естьDonate: ↑ 02.01.2026 14:50Открываешь ты хром мгновенно или за пару секунд
Трудно уловить разницу между "мгновенно" и 1-2 сек... да и на что это влияет, когда хром всегда открыт с десятками вкладок...
Ну да... и все локально установленные синглы ААА вообще никак не страдают от включенного дефендера...Donate: ↑ 02.01.2026 14:50Если вы офк доту овечером открыли то и пофиг
Ох... а что это за работа, если надо "постоянно жонглировать" прогами... аж интересно стало...Donate: ↑ 02.01.2026 14:50если идёт постоянное жонглирование программами выглядит как апгрейд ПК
-
vdemeshko
Member
сижу на eng версии винды с 2000ой NT начиная уже точно (может и раньше, но это уже не точно ) и я не ставлю никакого антивируса с момента появления его в 10ке в виде дефендераВасильович: ↑ 31.12.2025 15:17Але я знаю мало людей, які погодилися б використовувати англійську версію вінди, і ще менше тих, хто взагалі відмовився б від антивірусаDonate: ↑ 31.12.2025 13:02Візьми G встанови на віртуалку і побачиш що система працює там швидше чим твій натив..![]()
PS уже конечно баян, но...
https://robert.ocallahan.org/2017/01/di ... xcept.html