Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Entar
Member
Так ми вже говоримо про окремий цап.Radio Bay: ↑ 28.12.2025 17:01 Тому ліпше ставити окрему карту.
Отправлено спустя 2 минуты 36 секунд:
І получається що там де оптика як правило стоїть краще?feson: ↑ 28.12.2025 17:31 По перше.
По USB входу карти та входу оптики - стоять різні мікросхеми з різним рівнем якості подачі I2S на цапу.
То я зрозумів, тому й кажу, як перейшов на оптику так краще. 5В окрема лінія? Можливо, хоча в мене на 5В куча кулерів висить, але чи є сенс якщо є оптичний вихід?feson: ↑ 28.12.2025 17:31 По друге.
Живлення МП USB 5В те що позаду - йде з лінії 12В.....а там на цих 12В сидять всі фази твого процессору та відеокарти....і сруть туди.....перешкодами.
Вихід - окрема плата USB яка чомусь отримує живлення з 5В лінії БП - а там зараз нікого нема ні проца ні відеокарти....там пусто та чисто.....
Це так, подивимося)feson: ↑ 28.12.2025 17:31 В ноуті - все може бути краще по USB - там акумулятор та нема стільки фаз живлення процессора та відеокарти - це ж РОБОЧИЙ ноут.........![]()
Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
Та звісно послухаю, на днях в Портативі обидва і k7 в придачу.Hotspur: ↑ 28.12.2025 19:12r2r специфічні речі, краще послухай спочаткуEntar: ↑ 28.12.2025 14:21Як я розумію k11/k13 r2r теж краще буде по оптиці підключати?)
В експертних оглядах правда пишуть що в режимі OS k13 r2r мало відрізняється від типових дельта сігм FiiO
-
Firebrand
Member
feson
А на вашем графике, уже чисто аудиофильские заморочки. Обычному человеку, который просто хочет наслаждаться звуком, тот график ,говорит, ровно ничего.
График показывает,что те самые искажения от подключения по usb на материнке,это -70дб, самая худшая гармоника. К тому же, нельзя на 100% утверждать,что все порты usb материнской платы одинаково фонят..RMAA це теж чудово показує.
Зелений графік - з USB материнської плати.
Білий графік - з USB NEC.
А на вашем графике, уже чисто аудиофильские заморочки. Обычному человеку, который просто хочет наслаждаться звуком, тот график ,говорит, ровно ничего.
-
Hotspur
Member
я взагалі ЦАПи після 100 погано розрізняюRadio Bay: ↑ 28.12.2025 21:29Нічого там нама специфічного, гарний меломанський звук, а не ццц-ццц. У багато кого нема змоги послухати, якщо є, я тільки "за"
-
Radio Bay
Member
Так, почали. ЦАП - завнішня звукова карта. Я говорю про окрему карту з usb виходомEntar: ↑ 28.12.2025 21:51Так ми вже говоримо про окремий цап.
https://rozetka.com.ua/ua/429072497/p429072497/
https://rozetka.com.ua/ua/410015103/p410015103/
https://www.amazon.co.uk/Delock-PCIe-3- ... B00CX6GJOA
https://jcat.eu/product/usb-card-femto- ... io-output/
О, це супер. Непогано б домовитися спочатку. ПодзвонитиEntar: ↑ 28.12.2025 21:51Та звісно послухаю, на днях в Портативі обидва і k7 в придачу
СпівчуваюHotspur: ↑ 28.12.2025 21:58я взагалі ЦАПи після 100 погано розрізняю
-
Hotspur
Member
життя більRadio Bay: ↑ 28.12.2025 22:17Співчуваю
-
StTechnik
Member
Ну… как скзать. R2r это матрца резисторов. Ноль цапов. От слова вообще. Иногда они теряют свои свойства. Иногда нет. Хочется с этим играться- выбор каждого индивидуально. Для себя лично я этот вопрос решил
-
Radio Bay
Member
А чего с ним играться? Включил, слушаешь, чем и занимаюсьStTechnik: ↑ 28.12.2025 23:57Хочется с этим играться
-
Firebrand
Member
Я говорю про окрему карту з usb виходом
Отправлено спустя 10 минут 16 секунд:
Entar
искал пост,откуда полезла аудиофильская болячка и нашел.
У к11/к13 р2р, внешнее питание от сети. За какие помехи/наводки вы переживаете?.Ну я просто як розумію, само по собі живлення має значення, а коли живлення і звук йдуть через юсбі з материнки де можуть бути погане екранування, наводки відеокарти тощо то це реально погано, щось я довго цим нехтував)
Як я розумію k11/k13 r2r теж краще буде по оптиці підключати?)
Я свій smsl хочу на роботу забрати ... А там у ноута немає оптичного виходу, що робити?)
-
Radio Bay
Member
На USB порт, я так розумію.Firebrand: ↑ 29.12.2025 01:46У к11/к13 р2р, внешнее питание от сети. За какие помехи/наводки вы переживаете?
-
Entar
Member
Так я не про питание, а про то откуда сам звук идет. Я так понимаю что лучше через оптику подключать источник звукового сигнала с ПК, чем через юсби, но выше писали что оптика чем-то плохаFirebrand: ↑ 29.12.2025 01:46 У к11/к13 р2р, внешнее питание от сети. За какие помехи/наводки вы переживаете?![]()
-
StTechnik
Member
Да ничем она не плоха. Все с ней ок. Просто она ограничена частотой, но по факту ты особо нигде этого не почувствуешь. Я сомневаюсь что ты в DSD хранишь музыку. Можно вполне использовать оптику если она тебя более чем устраивает.Entar: ↑ 29.12.2025 13:42что оптика чем-то плоха
-
Евгений King
Member
Це до речі неймовірно дивний аспект S/PDIF, за стільки років він не отримав ніяких апдейтівStTechnik: ↑ 29.12.2025 13:47Да ничем она не плоха. Все с ней ок. Просто она ограничена частотой, но по факту ты особо нигде этого не почувствуешь. Я сомневаюсь что ты в DSD хранишь музыку. Можно вполне использовать оптику если она тебя более чем устраивает.Entar: ↑ 29.12.2025 13:42что оптика чем-то плоха
Суто технічно оптичний роз'єм дозволяє передавати дуже великі об'єми даних, але ми маємо що маємо
-
Entar
Member
А в играх и спотифае частота больше или меньше?)StTechnik: ↑ 29.12.2025 13:47 Да ничем она не плоха. Все с ней ок. Просто она ограничена частотой, но по факту ты особо нигде этого не почувствуешь. Я сомневаюсь что ты в DSD хранишь музыку. Можно вполне использовать оптику если она тебя более чем устраивает.
-
StTechnik
Member
Меньше.. И там и там.Entar: ↑ 29.12.2025 13:58А в играх и спотифае частота больше или меньше?)
-
Scoffer
Member
Бо це коцнута версія AES3. Якщо він стане вміти все що вміє AES3, то нашо тоді цей AES3 за мільйони грошей?)Евгений King: ↑ 29.12.2025 13:54Це до речі неймовірно дивний аспект S/PDIF, за стільки років він не отримав ніяких апдейтів
-
Firebrand
Member
Entar

Пока сами не попробуете, на своей системе, со своими портами, толку не будет. Писать здесь, можно что угодно. Но есть конкретно ваш комп, берите и сравнивайте, а не верьте наслово, не проверив .Так я не про питание, а про то откуда сам звук идет. Я так понимаю что лучше через оптику подключать источник звукового сигнала с ПК, чем через юсби, но выше писали что оптика чем-то плоха
-
Radio Bay
Member
Так и есть, будет конкретный конфиг будет конкретный разговор, свой опыт, свои выводы, а пока написали достаточно. Обсуждать, что предпочтительней будет в конкретном конфиге бессмысленноFirebrand: ↑ 29.12.2025 14:54Но есть конкретно ваш комп, берите и сравнивайте, а не верьте наслово, не проверив
-
Radio Bay
Member
Entar
Добавлю, играть он будет норм, вопрос, как лучше. Иногда какую-то мелочь поправишь и ух ты, прикольно и почему я этого раньше не сделал.
Я так, долго жил с этим, выяснил, что не надо ставить некратную частоты дискретизации в ЗК. Стояло 24.96.
Поставил 24/88.2, опа, обертона откуда-то появились
Сейчас вообще не трогаю, грає, як грає
Добавлю, играть он будет норм, вопрос, как лучше. Иногда какую-то мелочь поправишь и ух ты, прикольно и почему я этого раньше не сделал.
Я так, долго жил с этим, выяснил, что не надо ставить некратную частоты дискретизации в ЗК. Стояло 24.96.
Поставил 24/88.2, опа, обертона откуда-то появились
Сейчас вообще не трогаю, грає, як грає
- Наприклад так
-
-
Entar
Member
Таки взяв собі k11 r2r. k13 до мене розібрали і сказали не буде поки і в найближчій доставці також.
Порівнював k11 r2r і k7 на своїх meze 99 neo. Якихось прямо критичних недоліків, суттєвих відмінностей таких щоб сказати що один прямо КРАЩЕ іншого взагалі не помітив. З одної сторони, в k11 r2r м'якіше та сама неприємна мені частота на 4 кГц напевно, з іншої, здається безпосередньо середні частоти музики трохи... голосніше чи чіткіше (?) на фоні іншого на k7.
Довго клацав між NOS і OS, режимами, різниця на слух здалася настільки мінімальна, що помітити її складно навіть при моментальному переключенні.
Зі своїм smsl вже не став особливо порівнювати, тому що все-рівно вирішив зробити покупку, а smsl на роботу віднести. В цілому якогось прямо супер-супер вау ефекта не було, щоб от прям до цього було погано а тут прямо 10 із 10. Я логічно запідозрив що все-таки основний ефект все-таки вносять навушники, і вирішив послухати для різноманіття якісь інші, на що чудовий геніальний консультант Портатива запропонував мені послухати FiiO FT1 Pro. Коротше кажучи в ігрових роликах на ютубі я почув те що не чув ніколи, саме так як я хотів це чути, і це справило на мене вау ефект, що я схопив не думаючи.))
Декілька запитань по ділу:
1. DSD D2P чи 16 bit ставити? При переключенні наче різниця є але не впевнений що можу її описати чи це взагалі просто "глюк" сприйняття після 0.5 сек. тишини.
2. Не можу визначитися між OS і NOS. З одної сторони, вона здається зовсім незначною... а з іншої, наче як швидкі інструменти краще звучать на OS а щось краще звучить на NOS. Складно.
Порівнював k11 r2r і k7 на своїх meze 99 neo. Якихось прямо критичних недоліків, суттєвих відмінностей таких щоб сказати що один прямо КРАЩЕ іншого взагалі не помітив. З одної сторони, в k11 r2r м'якіше та сама неприємна мені частота на 4 кГц напевно, з іншої, здається безпосередньо середні частоти музики трохи... голосніше чи чіткіше (?) на фоні іншого на k7.
Довго клацав між NOS і OS, режимами, різниця на слух здалася настільки мінімальна, що помітити її складно навіть при моментальному переключенні.
Зі своїм smsl вже не став особливо порівнювати, тому що все-рівно вирішив зробити покупку, а smsl на роботу віднести. В цілому якогось прямо супер-супер вау ефекта не було, щоб от прям до цього було погано а тут прямо 10 із 10. Я логічно запідозрив що все-таки основний ефект все-таки вносять навушники, і вирішив послухати для різноманіття якісь інші, на що чудовий геніальний консультант Портатива запропонував мені послухати FiiO FT1 Pro. Коротше кажучи в ігрових роликах на ютубі я почув те що не чув ніколи, саме так як я хотів це чути, і це справило на мене вау ефект, що я схопив не думаючи.))
Декілька запитань по ділу:
1. DSD D2P чи 16 bit ставити? При переключенні наче різниця є але не впевнений що можу її описати чи це взагалі просто "глюк" сприйняття після 0.5 сек. тишини.
2. Не можу визначитися між OS і NOS. З одної сторони, вона здається зовсім незначною... а з іншої, наче як швидкі інструменти краще звучать на OS а щось краще звучить на NOS. Складно.
-
StTechnik
Member
Entar
Відправлено через 7 хвилин 8 секунд:
Відправлено через 56 секунд:
Вот тут почитай.
https://www.reddit.com/r/iems/comments/ ... _dsd_1bit/
d2p это не совсем native но в него видимо оно не может из за отсутствия микросхемы цапа. Но это лучше чем 16 бит.DSD D2P чи 16 bit ставити? При переключенні наче різниця є але не впевнений що можу її описати чи це взагалі просто "глюк" сприйняття після 0.5 сек. тишини.
Відправлено через 7 хвилин 8 секунд:
Стоп. Охрана отмена. Меня в заблуждение ввело 16 бит. Там должно быть 1 бит. И это и есть его природный режим. D2P конвертит поток DSD в PCM.Entar: ↑ 31.12.2025 00:181. DSD D2P чи 16 bit ставити?
Відправлено через 56 секунд:
Вот тут почитай.
https://www.reddit.com/r/iems/comments/ ... _dsd_1bit/