Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 28.12.2025 17:01 Тому ліпше ставити окрему карту.
Так ми вже говоримо про окремий цап.

Отправлено спустя 2 минуты 36 секунд:
feson: 28.12.2025 17:31 По перше.
По USB входу карти та входу оптики - стоять різні мікросхеми з різним рівнем якості подачі I2S на цапу.
І получається що там де оптика як правило стоїть краще?
feson: 28.12.2025 17:31 По друге.
Живлення МП USB 5В те що позаду - йде з лінії 12В.....а там на цих 12В сидять всі фази твого процессору та відеокарти....і сруть туди.....перешкодами.
Вихід - окрема плата USB яка чомусь отримує живлення з 5В лінії БП - а там зараз нікого нема ні проца ні відеокарти....там пусто та чисто..... :up:
То я зрозумів, тому й кажу, як перейшов на оптику так краще. 5В окрема лінія? Можливо, хоча в мене на 5В куча кулерів висить, але чи є сенс якщо є оптичний вихід?

feson: 28.12.2025 17:31 В ноуті - все може бути краще по USB - там акумулятор та нема стільки фаз живлення процессора та відеокарти - це ж РОБОЧИЙ ноут......... :laugh:
Це так, подивимося)

Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
Hotspur: 28.12.2025 19:12
Entar: 28.12.2025 14:21Як я розумію k11/k13 r2r теж краще буде по оптиці підключати?)
r2r специфічні речі, краще послухай спочатку
Та звісно послухаю, на днях в Портативі обидва і k7 в придачу.
В експертних оглядах правда пишуть що в режимі OS k13 r2r мало відрізняється від типових дельта сігм FiiO
Firebrand
Member

Повідомлення

feson
.RMAA це теж чудово показує.
Зелений графік - з USB материнської плати.
Білий графік - з USB NEC.
График показывает,что те самые искажения от подключения по usb на материнке,это -70дб, самая худшая гармоника. К тому же, нельзя на 100% утверждать,что все порты usb материнской платы одинаково фонят.
А на вашем графике, уже чисто аудиофильские заморочки. Обычному человеку, который просто хочет наслаждаться звуком, тот график ,говорит, ровно ничего. :gigi:
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 28.12.2025 21:29Нічого там нама специфічного, гарний меломанський звук, а не ццц-ццц. У багато кого нема змоги послухати, якщо є, я тільки "за"
я взагалі ЦАПи після 100 погано розрізняю
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 28.12.2025 21:51Так ми вже говоримо про окремий цап.
Так, почали. ЦАП - завнішня звукова карта. Я говорю про окрему карту з usb виходом

https://rozetka.com.ua/ua/429072497/p429072497/
https://rozetka.com.ua/ua/410015103/p410015103/
https://www.amazon.co.uk/Delock-PCIe-3- ... B00CX6GJOA
https://jcat.eu/product/usb-card-femto- ... io-output/
Entar: 28.12.2025 21:51Та звісно послухаю, на днях в Портативі обидва і k7 в придачу
О, це супер. Непогано б домовитися спочатку. Подзвонити
Hotspur: 28.12.2025 21:58я взагалі ЦАПи після 100 погано розрізняю
Співчуваю :)
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 28.12.2025 22:17Співчуваю
життя біль :gigi:
StTechnik
Member

Повідомлення

Ну… как скзать. R2r это матрца резисторов. Ноль цапов. От слова вообще. Иногда они теряют свои свойства. Иногда нет. Хочется с этим играться- выбор каждого индивидуально. Для себя лично я этот вопрос решил
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 28.12.2025 23:57Хочется с этим играться
А чего с ним играться? Включил, слушаешь, чем и занимаюсь :)
Firebrand
Member

Повідомлення

Я говорю про окрему карту з usb виходом
:facepalm:

Отправлено спустя 10 минут 16 секунд:
Entar
искал пост,откуда полезла аудиофильская болячка и нашел.
.Ну я просто як розумію, само по собі живлення має значення, а коли живлення і звук йдуть через юсбі з материнки де можуть бути погане екранування, наводки відеокарти тощо то це реально погано, щось я довго цим нехтував)

Як я розумію k11/k13 r2r теж краще буде по оптиці підключати?)
Я свій smsl хочу на роботу забрати ... А там у ноута немає оптичного виходу, що робити?)
У к11/к13 р2р, внешнее питание от сети. За какие помехи/наводки вы переживаете? :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Firebrand: 29.12.2025 01:46У к11/к13 р2р, внешнее питание от сети. За какие помехи/наводки вы переживаете?
На USB порт, я так розумію.
Entar
Member

Повідомлення

Firebrand: 29.12.2025 01:46 У к11/к13 р2р, внешнее питание от сети. За какие помехи/наводки вы переживаете? :gigi:
Так я не про питание, а про то откуда сам звук идет. Я так понимаю что лучше через оптику подключать источник звукового сигнала с ПК, чем через юсби, но выше писали что оптика чем-то плоха
StTechnik
Member

Повідомлення

Entar: 29.12.2025 13:42что оптика чем-то плоха
Да ничем она не плоха. Все с ней ок. Просто она ограничена частотой, но по факту ты особо нигде этого не почувствуешь. Я сомневаюсь что ты в DSD хранишь музыку. Можно вполне использовать оптику если она тебя более чем устраивает.
Евгений King
Member

Повідомлення

StTechnik: 29.12.2025 13:47
Entar: 29.12.2025 13:42что оптика чем-то плоха
Да ничем она не плоха. Все с ней ок. Просто она ограничена частотой, но по факту ты особо нигде этого не почувствуешь. Я сомневаюсь что ты в DSD хранишь музыку. Можно вполне использовать оптику если она тебя более чем устраивает.
Це до речі неймовірно дивний аспект S/PDIF, за стільки років він не отримав ніяких апдейтів
Суто технічно оптичний роз'єм дозволяє передавати дуже великі об'єми даних, але ми маємо що маємо
Entar
Member

Повідомлення

StTechnik: 29.12.2025 13:47 Да ничем она не плоха. Все с ней ок. Просто она ограничена частотой, но по факту ты особо нигде этого не почувствуешь. Я сомневаюсь что ты в DSD хранишь музыку. Можно вполне использовать оптику если она тебя более чем устраивает.
А в играх и спотифае частота больше или меньше?)
StTechnik
Member

Повідомлення

Entar: 29.12.2025 13:58А в играх и спотифае частота больше или меньше?)
Меньше.. И там и там.
Scoffer
Member

Повідомлення

Евгений King: 29.12.2025 13:54Це до речі неймовірно дивний аспект S/PDIF, за стільки років він не отримав ніяких апдейтів
Бо це коцнута версія AES3. Якщо він стане вміти все що вміє AES3, то нашо тоді цей AES3 за мільйони грошей?)
Firebrand
Member

Повідомлення

Entar
Так я не про питание, а про то откуда сам звук идет. Я так понимаю что лучше через оптику подключать источник звукового сигнала с ПК, чем через юсби, но выше писали что оптика чем-то плоха
Пока сами не попробуете, на своей системе, со своими портами, толку не будет. Писать здесь, можно что угодно. Но есть конкретно ваш комп, берите и сравнивайте, а не верьте наслово, не проверив . ;)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Firebrand: 29.12.2025 14:54Но есть конкретно ваш комп, берите и сравнивайте, а не верьте наслово, не проверив
Так и есть, будет конкретный конфиг будет конкретный разговор, свой опыт, свои выводы, а пока написали достаточно. Обсуждать, что предпочтительней будет в конкретном конфиге бессмысленно
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar
Добавлю, играть он будет норм, вопрос, как лучше. Иногда какую-то мелочь поправишь и ух ты, прикольно и почему я этого раньше не сделал.
Я так, долго жил с этим, выяснил, что не надо ставить некратную частоты дискретизации в ЗК. Стояло 24.96.
Поставил 24/88.2, опа, обертона откуда-то появились :)

Сейчас вообще не трогаю, грає, як грає
Наприклад так
Зображення
Entar
Member

Повідомлення

Таки взяв собі k11 r2r. k13 до мене розібрали і сказали не буде поки і в найближчій доставці також.
Порівнював k11 r2r і k7 на своїх meze 99 neo. Якихось прямо критичних недоліків, суттєвих відмінностей таких щоб сказати що один прямо КРАЩЕ іншого взагалі не помітив. З одної сторони, в k11 r2r м'якіше та сама неприємна мені частота на 4 кГц напевно, з іншої, здається безпосередньо середні частоти музики трохи... голосніше чи чіткіше (?) на фоні іншого на k7.
Довго клацав між NOS і OS, режимами, різниця на слух здалася настільки мінімальна, що помітити її складно навіть при моментальному переключенні.

Зі своїм smsl вже не став особливо порівнювати, тому що все-рівно вирішив зробити покупку, а smsl на роботу віднести. В цілому якогось прямо супер-супер вау ефекта не було, щоб от прям до цього було погано а тут прямо 10 із 10. Я логічно запідозрив що все-таки основний ефект все-таки вносять навушники, і вирішив послухати для різноманіття якісь інші, на що чудовий геніальний консультант Портатива запропонував мені послухати FiiO FT1 Pro. Коротше кажучи в ігрових роликах на ютубі я почув те що не чув ніколи, саме так як я хотів це чути, і це справило на мене вау ефект, що я схопив не думаючи.))

Декілька запитань по ділу:
1. DSD D2P чи 16 bit ставити? При переключенні наче різниця є але не впевнений що можу її описати чи це взагалі просто "глюк" сприйняття після 0.5 сек. тишини.
2. Не можу визначитися між OS і NOS. З одної сторони, вона здається зовсім незначною... а з іншої, наче як швидкі інструменти краще звучать на OS а щось краще звучить на NOS. Складно.
StTechnik
Member

Повідомлення

Entar
DSD D2P чи 16 bit ставити? При переключенні наче різниця є але не впевнений що можу її описати чи це взагалі просто "глюк" сприйняття після 0.5 сек. тишини.
d2p это не совсем native но в него видимо оно не может из за отсутствия микросхемы цапа. Но это лучше чем 16 бит.

Відправлено через 7 хвилин 8 секунд:
Entar: 31.12.2025 00:181. DSD D2P чи 16 bit ставити?
Стоп. Охрана отмена. Меня в заблуждение ввело 16 бит. Там должно быть 1 бит. И это и есть его природный режим. D2P конвертит поток DSD в PCM.

Відправлено через 56 секунд:
Вот тут почитай.
https://www.reddit.com/r/iems/comments/ ... _dsd_1bit/
Відповісти