Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
spong
Member

Повідомлення

Вітаю. Підкажіть будь ласка, СВО для AM5 под ryzen 7 9700x, на 2 або 3 вентилятора. З квадратним LCD дисплеєм на помпі. До 8к.

Дивився на https://hard.rozetka.com.ua/ua/deepcool ... 438156623/ це норм, чи є щось краще чи дешевше ?

І ще питання:
1: на СВО можна регулювати швидкість вентиляторів ?
2: СВО на скільки вентиляторів краще купувати ?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Robostyle
В barrow та bykski точно інша, напевно краще в ек купити, в них там 1 стандарт діаметру та різьби вже 3 покоління.
Yurius
Member

Повідомлення

spong: 23.12.2025 08:14 Вітаю. Підкажіть будь ласка, СВО для AM5 под ryzen 7 9700x, на 2 або 3 вентилятора. З квадратним LCD дисплеєм на помпі. До 8к.

Дивився на https://hard.rozetka.com.ua/ua/deepcool ... 438156623/ це норм, чи є щось краще чи дешевше ?

І ще питання:
1: на СВО можна регулювати швидкість вентиляторів ?
2: СВО на скільки вентиляторів краще купувати ?
https://telemart.ua/ua/products/thermal ... 360-black/ (повноцінний дисплей, вертушка для обдуву врм ,дуже потужні та якісні 120мм вертушки,гарантія 5 років)
1.Можна;
2.360 це база.
spong
Member

Повідомлення

Yurius

Дякую, те що треба. Замовив :super:
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Повідомлення

spong: 23.12.2025 08:14 З квадратним LCD дисплеєм на помпі.
Дожилісь. Вимога до охолодження - LCD дісплей :facepalm: :banghead: :censoured:
spong
Member

Повідомлення

a_z_z_y: 24.12.2025 02:38
spong: 23.12.2025 08:14 З квадратним LCD дисплеєм на помпі.
Дожилісь. Вимога до охолодження - LCD дісплей :facepalm: :banghead: :censoured:
А що в цьому такого ? Зараз процессори споживають 60-120W, такої прям необхідності охолоджувати їх СВО немає. Особисто я, купив більше для естетичного задоволення, і тому що є можливість. :super:

Відправлено через 2 години 28 хвилин 41 секунду:
за що мінус, не зрозуміло :rotate: . Написав чіткі вимоги, в темі для вибору СВО. :facepalm: :banghead: :censoured:
Yurius
Member

Повідомлення

spong: 24.12.2025 13:40А що в цьому такого ? Зараз процессори споживають 60-120W, такої прям необхідності охолоджувати їх СВО немає. Особисто я, купив більше для естетичного задоволення, і тому що є можливість
Все правильно кажете, епоха відбитих інтелів зі споживанням 300вт пішла, для ам5 достатньо повітря за 1500-2000,або базової сро за 2500-3000, але зараз комп'ютери збирають для естетики та в багатьох випадках ставлять на стіл ,тому чому б ні,якщо є бажання/можливість.

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
spong: 24.12.2025 13:40за що мінус, не зрозуміло . Написав чіткі вимоги, в темі для вибору СВО.
діди місцеві мінусят,не звертайте. :D
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Повідомлення

Yurius: 24.12.2025 14:06
spong: 24.12.2025 13:40А що в цьому такого ? Зараз процессори споживають 60-120W, такої прям необхідності охолоджувати їх СВО немає. Особисто я, купив більше для естетичного задоволення, і тому що є можливість
Все правильно кажете, епоха відбитих інтелів зі споживанням 300вт пішла, для ам5 достатньо повітря за 1500-2000,або базової сро за 2500-3000
Тестив на Ryzen 7700 та 7500f кулер "ID-COOLING Frozn A410". На всі 100 справляється з задачами за менш ніж 1к.
Кулер доволі тихий, температури тримає до 82-87С при анлокнутому навантаженні (110-120вт).
Але для сайлент фріків там трохи моторчик жужжить тож вертушку бажано замінити B-)
Yurius
Member

Повідомлення

a_z_z_y: 26.12.2025 00:16Кулер доволі тихий, температури тримає до 82-87С при анлокнутому навантаженні (110-120вт).
Ну а на 360мм воді (термалрайт за 2700 грн) у мене було на 7700 при 112 ватах +- 70-75 .
Cirax
Member

Повідомлення

Yurius

Так СВО собирают и для охлаждения видеокарты.
Мой профильный в средней игре кушает под 500Вт.

К тому-же современные AMD несмотря на относительно небольшое энергопотребление довольно сложно охлаждаются.

Ps.
На alphacool.com кто - то делал заказы?
Сколько примерно по времени отправляют?
StTechnik
Member

Повідомлення

Cirax
если все в наличии - на след день отправят.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
У них там написано должно быть в Шипинг Полиси
Cirax
Member

Повідомлення

StTechnik: 27.12.2025 14:44 Cirax
если все в наличии - на след день отправят.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
У них там написано должно быть в Шипинг Полиси
Странно.
Заказал, и оплатил 25.12
Alphacool Core 1 Aurora White.
Ноль реакциии.
Заказ обрабатывается.
В наличии 100+ штук пишет.

Ps.
Написал в поддержку. После отправки письма, служебное сообщение - заказы отправляются 3-5 рабочих дней, в связи с большой загруженностью.
Неужели так сложно нарисовать на главной странице об этом.
StTechnik
Member

Повідомлення

Cirax
Ты еще учти, что там 25-03 - это все мертвые. Рождественские каникулы. Мне вон в Канаде тоже четвертый день откгрузить свичи для клавиатуры не могут. Сегодня только у видел банер, что они бухают, и протрезвеют 3 числа. А по факту 5 только отправят. )
Cirax
Member

Повідомлення

StTechnik: 30.12.2025 19:55 Cirax
Ты еще учти, что там 25-03 - это все мертвые. Рождественские каникулы. Мне вон в Канаде тоже четвертый день откгрузить свичи для клавиатуры не могут. Сегодня только у видел банер, что они бухают, и протрезвеют 3 числа. А по факту 5 только отправят. )
Та я уже понял.
Буду ждать.
Всё равно еще месяц-два буду покупать.
spong
Member

Повідомлення

Help! водянка Thermalright Stream Vision 360 Black, все було нормально, грав в гру, раптом lcd дисплей перестав показувати інформацію, видно що тільки слабо горить підсвітка дисплея і все, перезавантажував, пробував різні usb виходи на мат. платі, в різні sata підключав, ефекту нема. Це тільки в сервіс ?
Yurius
Member

Повідомлення

Скільки через мене СЖО пройшло і з гордістю заявляю що сама гучна і самий мерзений звук від помпи у Арктіка Ліквіда 3 го (ревізія 2 у мене зараз), віще 50 % категорично заборонено ставити іі оберти :D
super37
Member

Повідомлення

хочите тиші , будуюте кастом
Feras
Member

Повідомлення

Yurius: 07.01.2026 16:54 Скільки через мене СЖО пройшло і з гордістю заявляю що сама гучна і самий мерзений звук від помпи у Арктіка Ліквіда 3 го (ревізія 2 у мене зараз), віще 50 % категорично заборонено ставити іі оберти :D
Підтверджуєте те що я читав на реддіт стосовно Арктіка, до того як я реально почав шукати і вибирати сво, я думав Арткік Ліквід без без варіантів вибір, вона ж ефективна і дешевша за інші сво і наскільки було моє здивування, що Арктік Ліквід 3 про коштує не набагато менше своїх прямих конкурентів, а в деяких випадках і більше і багато претензій до Арктіка на реддіт, ньюегг і амазон. Подивився, які більше всього сво купують на амазон і Corsair Nautilus 360 має доволі гарний рейтинг і відзиви, лідер по продажам. Виявилось вони у нас офіційно продаються з гарантією 5 років і ціна була на той момент доволі гуманна - напевно тоді знову якісь зміни-акції в ЕХЕ.ua були, то за 5.300 грн вихопив Corsair Nautilus 360 RS, так трохи дорожче ніж коштує Arctic Liquid Freezer III Pro 360 на який я цілився з самого початку.
І такі відгуки, як Ваш підтверджують, що схоже новіші Liquid Freezer стають гірше ніж попередні покоління і вже не такі ноу-брейн вибір серед не дуже дорогих сво. Чи подібні проблеми з шумом помпи та вентиляторів були і в І та ІІ поколіннях?
Yurius
Member

Повідомлення

Feras: 07.01.2026 17:59Підтверджуєте те що я читав на реддіт стосовно Арктіка, до того як я реально почав шукати і вибирати сво, я думав Арткік Ліквід без без варіантів вибір, вона ж ефективна і дешевша за інші сво і наскільки було моє здивування, що Арктік Ліквід 3 про коштує не набагато менше своїх прямих конкурентів, а в деяких випадках і більше і багато претензій до Арктіка на реддіт, ньюегг і амазон. Подивився, які більше всього сво купують на амазон і Corsair Nautilus 360 має доволі гарний рейтинг і відзиви, лідер по продажам. Виявилось вони у нас офіційно продаються з гарантією 5 років і ціна була на той момент доволі гуманна - напевно тоді знову якісь зміни-акції в ЕХЕ.ua були, то за 5.300 грн вихопив Corsair Nautilus 360 RS, так трохи дорожче ніж коштує Arctic Liquid Freezer III Pro 360 на який я цілився з самого початку.
І такі відгуки, як Ваш підтверджують, що схоже новіші Liquid Freezer стають гірше ніж попередні покоління і вже не такі ноу-брейн вибір серед не дуже дорогих сво. Чи подібні проблеми з шумом помпи та вентиляторів були і в І та ІІ поколіннях?
Ну тут в мене є два но :
1.На 40 % помпа безшумна , і в моєму випадку с 7800х3д різниця між помпа на 75% і на 40% аже 1,5 градуса ;
2.Я купив білу АРГБ версію на 240 мм по акції в КТС за 2700 грн ,з 5 річною гарантією , за таку ціну хай буде :D

Але так , за фул прайс 4100 грн , чи 5000+ грн за 360 мм я б обійшов його 3ю дорогою.

з.і. і благо Ревізія 2 НАБАГАТО простіше прикручується к АМ5 (була 280мм куплена на старті , там просто пекло через короткі болти).
vdemeshko
Member

Повідомлення

Yurius: 07.01.2026 18:10.На 40 % помпа безшумна
точно речь про помпу а не про кулер, который VRM охлаждает над ней ?
https://www.reddit.com/r/arcticcooling/ ... se_issues/
:spy: у меня правда первая ревизия LF III 280 без RGB (где я не совсем могу подтвредить указанный шум помпы - но вот шум вертушки там да есть и его нужно отрегулировать в биосе - до 800-850 оборотов шум минимальный, на 600-650 - его нет вообще. ~850 об/м это 42% в биосе в фан контрол с PWM) , купленная у них на сайте в Германии когда несколько лет назад была распродажа по поводу какого то юбилея компании - там 25 или 30% скидка была (а цена там и так на 25-30% была ниже чем у нас + я купил может за месяц до того как она у нас в рознице появилась на самом старте продаж).

Отправлено спустя 5 минут 51 секунду:
Feras: 07.01.2026 17:59Чи подібні проблеми з шумом помпи та вентиляторів були і в І та ІІ поколіннях?
на 1 и 2 поколении AFAIK не было вентилятора над помпой, для охлаждения VRM в качестве дополнительного источника шума. :gigi: но опять же у меня управляется через смарт контрол помпа и от температуры обороты. Может мой проц не так тепла дает как 7800х3д выше и разные условия + у меня 280ка, которая более эффективная чем 240ка (по тестам примерно как 360ка по эффектиности) и , соовтественно, я просто в моих конекретных условиях могу не слышать такой шум помпы как он может быть на связке 7800х3д + LF III 240

PS
https://www.reddit.com/r/arcticcooling/ ... t/ksusd42/
тут пишут что это дефект и ему меняли его по гарантии - полученный взамен экземпляр был тише, хотя все еще шум присуствовал. Соотвествтенно есть разброс от партии к партии и от экземпляра к экземпляру, что может в моем случае быть более удачным вариантом и менее удачным выше с 240кой
Востаннє редагувалось 08.01.2026 13:30 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 10 разів.
Відповісти