Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 24.12.2025 14:37крім тактильних
Да я ими не планирую пользоваться. На ближайшее будущее так точно. Я практически уверен что возьму HMX Cloud v2 - они линейные. И по обзорам очень хорошие.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 24.12.2025 15:25Я практически уверен что возьму HMX Cloud v2 - они линейные. И по обзорам очень хорошие.
світч в своїй тональності і категорії солідний, єдине, оскільки у тебе з механікою небагато досвіду, враховуй, що це лонг-полл світч і тому він звучить яскраво, різко, гучно + має жорсткий боттом-аут в тому що стосується відчуттів від тайпінгу. це не погано і добре, просто такий світч, такі його особливості. можливо, для тебе це те, що треба і ти одразу попадеш в яблучно, але може і захочеться такий же ЛП по відчуттях, але менш хай-пітчевий клакі по звуку, з нижчим і глибшим звучанням, можливо захочеться щось ЛП нейтральне типу morandi. а можливо тобі не зайде лонг-полльний боттом аут взагалі і тоді треба буде подивитись в бік рейл боттом-аутних світчів :kbd: зі світчами теж все цікаво: вони (як і бербоуни) можуть відрізнятись не дуже сильно, а можуть бути кардинально різні і що заходить одній людині -- інша не сприймає і навпаки :rotate:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 24.12.2025 17:19зі світчами теж все цікаво:
Тааак. Даже не начинай :lol:
Я много посмотрел видео с 80Ку + Клоуд В2 - мне все зашло по звуку. В принципе у меня будет где разгуляться и сравнить на разных плейтах. Шумку со старта ставить не планирую даже. Я думаю (даже почти уверен) что будет именно случай
leif: 24.12.2025 17:19одразу попадеш в яблучно
И это.. во всем этом в первую очередь заслуга твоя. За что тебе огромный респект :beer:
leif
Member

Повідомлення

хлопці, поставив кейкапи, а вони якісь браковані, мало того, що українські літери, так навіть англійські не просвічуються :weep:
спойлер
Зображення
шо робити? як вийти з ситуації?

набирав це повідомлення на екранній клавіаутрі мишкою, по одній літері

попрошу без флуду :nunu: тільки реальні поради, будь ласка
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
шо робити? як вийти з ситуації?
Ну можно взять GMK Dots.
Ну или универсальный вариант - Hator всем подойдет :D

Блин. Вот как у тебя терпения хватает по полгода ждать гб? Тут блин месяц какой то -я уже извелся 🤣
vdemeshko
Member

Повідомлення

Где гравировку кейкапов посоветуете лучше делать в Киеве ?
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.12.2025 14:12Ну можно взять GMK Dots.
Ну или универсальный вариант - Hator всем подойдет
це вам не якийсь там галімий штучний інтелект, справжні корисні поради тільки на форумі :learn: :write:
StTechnik: 25.12.2025 14:12Блин. Вот как у тебя терпения хватает по полгода ждать гб? Тут блин месяц какой то -я уже извелся
клавіатурне хоббі воно таке, але правильний підхід до нього треба набути (принаймні до мене прийшло з часом, може у когось вроджене, не знаю): тут постійна медитація і потрібно багато терпіння, в цьому весь кайф. якщо хотіти швидко і одразу і все, то це точно не до клавіатурної двіжухи :teacher:

- почекати пів року-рік кошмплішон ГБ ✅
- змащувати 5-8 годин сет світчів ✅
- переміряти з десяток сетів капів на клавіатурі поки знайдеш найкращий✅
- перезібрати один і тот же борд 50 разів з різними світчами, плейтами, пцб і кейкапами для того щоб відшукати омега-білд ✅
- тюнити цілий день стаби (можна один пробіл) щоб все було ідеально✅
- вишукувати місяцями вінтажні світчі або інші рарні айтеми✅
- дивитись кількагодинні стріми зі збираннями і детальними оглядами клавіатур ✅

Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
клавіатурне хоббі для мене це той самий якісний, кошерний дофамін, до якого дооовго йдеш, мучишся, матюкаєшся, витрачаєш гроші, чекаєш, але коли нарешті приходиш до фінальної точки відтинку клавіатурної подорожі, отримуєш методом спроб і помилок саме те, що треба --- ааааа, кайф B-)

в нашу то епоху рілзів, тіктоку, та різного роду швидкого дофаміну -- чудовий спосіб з нього зіскочити. бо швидкий дофамін шкідливий для психіки, як кажуть спеціалісти, і я схильний з ними погодитись в даному питанні на свій хлопський розум

Відправлено через 14 хвилин 12 секунд:
але білд сфотканий вище довелось перебрати, на жаль. причина: 7ю пробіл в цьому сеті, курча мать. якось недобре він сідає на стаб і не звучить правильно :-/

можливо, спрацювало б з іншим стабом, з менш товстими стемами, бо виходить так, що в пробілі досить щільні пази, а на стабі досить товстий стем + пробіл трошечки кривуватий(?), ніде в усій конструкції немає люфту, і навпаки всюди натяг якийсь нездоровий -- виходить в сумі фігня. але випаювати туди-сюди світчі мені вже було сильно обломно, з вчорашнього вечора я на цій клавіатурі зробив це 3 рази :insane:

довелось перекинути ось так (заодно притягнув айрон і сфоткав одразу три свої 65% клавіатури):
спойлер
Зображення
на айрон додав все таки кольорових акцентів на Modo2, бо без них униніє :) світчі там зараз запаяні nixie HG (L+F+SS) на алю плейті

а на кор65+, власне, я чому хотів пбт капи. тому що, після трьох запаяних сетів (і ще до десятка опробуваних без пайки) я врешті-решт запаяв на нього те що я шукав, а саме ink v2. офігєннєший світч, як відомо. мені здається, пбт капи йому пасуть краще ніж гмк, підкреслють його низьку благородну тональність, осообливо з цим бербоуном і на алю плейті, вкрай цікаво вийшло, найкраще з безлічі різних конфігів.
StTechnik
Member

Повідомлення

vdemeshko
Fankeys.com.ua

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
leif
На желтый борд обязательно поставь потом вот тот ядовитый зеленый сет что ты показывал :D
vdemeshko
Member

Повідомлення

хм.. я думал они только гравировку делают тем что продают, а не как сервис для купленных в другом месте - даже не задумывался у них узнавать.
StTechnik
Member

Повідомлення

vdemeshko
Делают. Я два сета им отправлял и отлично. С ними предварительно надо просто прозвонится - они спросят что за кейкапы, какой цвет, материал. Сразу скажут примерно что получится. Потому что например если это PBT и темного цвета (темносерый например) - можно не гравировать. Видно будет мало что. Светлый пластик - там хорошо все видно. Белый - идеально. Ну и т.д.
vdemeshko
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.12.2025 18:20 два сета им отправлял и отлично. С ними предварительно надо просто прозвонится - они спросят что за кейкапы, какой цвет, материал.
я еще в раздумьях надо или нет, но спасибо за подсказку
StTechnik
Member

Повідомлення

vdemeshko: 25.12.2025 18:29я еще в раздумьях надо или нет
Я как то уже себе ответил что нет. После того как один сет у меня вообще никак не гравируется технически (керамика) - я как то научился без кирилицы обходится. Там неделя делов привыкнуть. Сейчас уже постоянный сет с центральным расположением букв - и как бы ни малейшего желания его гравировать. Иногда гравировка даже портит внешний вид.
vdemeshko
Member

Повідомлення

StTechnik
та я печатаю в слепую и мне кириллица не так что бы принципиально на клаве - для работы она мне не нужна )) , но жена может взять клаву в теории)) она беспроводная
Барбарис
Member

Повідомлення

Я зазвичай друкую без проблем, якщо розкладку не провтикав. Алемколи починаю задумуватись, де яка буква, тоді не попадаю :gigi:
Ніби сліпим не володію, бо мало друкую. Але от вдома без проблем, на роботі треба піддивлятись - але там мембранки та використовую 3-4 різних пк.
StTechnik
Member

Повідомлення

vdemeshko: 25.12.2025 18:59но жена может взять клаву в теории
а ты на практике возьми ей другую клавиатуру которая бы ей нравилась - и она перестанет брать твою. К слову я так и сделал :D
feniks_tm
Member

Повідомлення

feniks_tm: 21.12.2025 22:19 Tierlist магнітних свічів від японця під'їхав :super:
У форматі відео + саундтести для S/SS.

Тим часом на укрпошті клава полежала день і вони якимось чином вирішили, що її треба переадресувати на інше відділення, яке за півміста від мене :mad:
StTechnik
Member

Повідомлення

Я вам принес что то на багатом :gigi:
https://www.norbauer.co/products/the-seneca
leif
Member

Повідомлення

StTechnik
Нічого не нагадує з недавнього? ;)

Якщо цікаво, пошукай по цьому топіку Seneca/Сенека, там я кидав її огляди, писав іншу відому мені інфу про ній і т.п., коли був період покупки мого норбафорсу

Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
StTechnik: 25.12.2025 17:17 вот тот ядовитый зеленый сет что ты показывал :D
Та навряд я його куплю, 300 баксів за бейс, який ще знайди, це рахуй два інших новеньких гмк бейс сети по ГБ. не настільки хайвіз мені подобається, щоб я був готовий стільки віддати.

Дочекаюсь R2 років через 5 в крайньому випадку :gigi: це ж не перестройка, якої вже ніколи не буде :weep:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
Нічого не нагадує з недавнього?
Да да да. :D Одна из тех что ты покрывал недавно церакотом. Я почему и обратил внимание.
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm
Кириличний сет в відосі топовий :gigi:

СДУФК

КУЕГТ

УТЕУК

СГККТЕ

:lol: :lol:

Відправлено через 9 хвилин 1 секунду:
StTechnik: 25.12.2025 21:27 leif
Нічого не нагадує з недавнього?
Да да да. :D Одна из тех что ты покрывал недавно церакотом. Я почему и обратил внимание.
Про всяк зазначаю для всіх присутніх, що у мене не сенека, а норбафорс :D

Це можна сказати її предок, коли норбауер ще не дійшов до створення власного ЕС-начиння і треба було купити окремо кейс, окремо ріалфорс і перекинути начиння. Втім без модів цим користуватись взагалі неможливо, ну добре, не неможливо, але моди реально вкрай потрібні, з ними і без них це земля і небо. А на моди не усі готові. Тож норбауер побачив тут подальші бізнес можливості і успішно ними скористався, згорнувши проект норбафорс і пропонуючи його вже в довершеному виді, але сильно дорожче B-)
Відповісти