Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
AssayMAS
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.12.2025 22:59якраз багатоканальність доступу до пам'яті є однією з причин чому АРМ настільки швидкий
нагадаю не просто швидкий, а на 50% швидше
і цей розрив лише зростатиме
x86 ніколи не наздожене
как писал выше - давай поизмеряем продуктивность системы на 1$... и окажется что сервера среднего пошиба вне конкуренции, а из доступного простым смертным это обычные ПК 5+лет от роду.
Вот из ИИшки гуголя
"ARM выигрывает в энергоэффективности, масштабируемости и задачах с высокой параллельностью благодаря простоте и большому числу ядер, в то время как x86 традиционно лидирует в однопотоковой производительности для тяжелых рабочих нагрузок (игры, 3D-моделирование) за счет более мощных отдельных ядер, хотя разница стирается, и современные ARM-процессоры успешно конкурируют в серверах и даже суперкомпьютерах"
Но опять у "суперкомпьютеров и серверов" там вопрос лицензий и отчислений - почему Arm суют везде, а не х86 - потому что х86 под юридической защитой и имеет дыры что для многих гигакорпораций критично.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 23.12.2025 23:24Десь хтось писав про 270гб/сек на м5 проці. І 32 гб максимальної ємності пам'яти це щось типу курям на сміх. Але фанати емезінга схавають
якраз дав відео з реальним досвідом використання д 32 на маку те саме що 128 на windows
dext: 23.12.2025 23:31від вас вимагається надати приклад реального, корисного коду, який часто буде генерувати інструкцїї з a+b+c+d, це ж не складно?
будь-які обчислення?
dext: 23.12.2025 23:31а для чого тоді AMD 3D кеш створили? яку він проблему вирішує?
точно не проблему нестачі каналів пам'яті, інакше серверні ЦП показували би кращі результати в іграх
іграм треба мало швидких ядер
яку проблему вирішує 3D кеш?
dext: 23.12.2025 23:31cinebench 2024, браузерні тести і тд
жоден з цих тестів не масштабується навіть на 50% від подвоєння кількості каналів, це вигадка без доказів
виходить що ви тестували на різних процесах з однаковою кількістю ядер але різною кількістю каналів пам'яті
які моделі?
dext: 23.12.2025 23:31х86 фанати розганяють і проц і пам'ять
тому, що мають можливість - чому б ні?
бо не доложили і треба все робити самому?
АРМ дає все і відразу
dext: 23.12.2025 23:31не 1%, і не від частоти ram, а від таймінгів
але ддр3, 4, 5 - демонструє ріст частоти і зростання таймінгів
як ви це поясните?
ви напевне і досі га ддр3, там ж найменші таймінги :lol: :lol:
dext: 23.12.2025 23:31а тут цілих 50%
в CP2077 чи невідомих графіках в браузері?
в Cinebench 2024

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
AssayMAS: 24.12.2025 02:04в то время как x86 традиционно лидирует в однопотоковой производительности для тяжелых рабочих нагрузок
вертайтесь на землю - в однопотоці М4 швидший на 50% за конкуруючі х86
М5 ще швидший
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 06:06вертайтесь на землю - в однопотоці М4 швидший на 50% за конкуруючі х86
М5 ще швидший
спойлер
Зображення
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 06:06дав відео з реальним досвідом використання д 32 на маку те саме що 128 на windows
Як ця магія працює?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Grava: 24.12.2025 06:32де 32 на маку те саме що 128 на windows
Як ця магія працює?
ви бачили відео?
може піти в відео спитай ти автора?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 06:06якраз дав відео з реальним досвідом використання д 32 на маку те саме що 128 на windows
Зрозуміло, святий мак і пекельний віндовс. Фанати емезінга пробивають чергове дно.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

а ви бачили до чого microsoft вже довели windows що навіть файл explorer почав запускатись дуже довго і для пришвидшення вони придумали його постійно тримати в пам'яті запущеним?

найбільш ймовірно це не macos така хороша, це windows стала така погана
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 06:40explorer почав запускатись дуже довго і для пришвидшення вони придумали його постійно тримати в пам'яті запущеним?
Він постійно запущений в пам'яті ще з часів він 95. Невигадані історії парт 4.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 24.12.2025 06:40Фанати емезінга пробивають чергове дно
люди працюють мають досвід що з windows що з макос і діляться ним
як тільки вони бачать перевагу макоз вони зразу стають фанатами емезінга?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 06:42тільки вони бачать перевагу макоз вони зразу стають фанатами емезінга?
Судячи з цієї теми - так
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 06:40windows стала така погана
Ну якщо ти настільки профі що в тебе на сучасному залізі ноут зі сплячки 30 секунд виходить то тут питання до прокладки між стулом і ноутом. ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 24.12.2025 06:41Він постійно запущений в пам'яті ще з часів він 95. Невигадані історії парт 4
"Провідник" Windows 11 настільки важкий, що Microsoft змусить його працювати в фоні для пришвидшення
https://itc.ua/ua/novini/providnyk-wind ... ydshennya/

хоча з ким я говорю ви ж явно знаєте windows краще ніж це знає microsoft :lol: :lol:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Продовжуй тягнути сюди жовтушні заголовки, хоча чого іншого чекати від фанатів емезінга у якого віндовс зі сплячки 30 секунд виходить.
dead_rat
Member

Повідомлення

Grava: 24.12.2025 06:32
yuriy_dd: 24.12.2025 06:06дав відео з реальним досвідом використання д 32 на маку те саме що 128 на windows
Як ця магія працює?
Вона помножує на 4
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 24.12.2025 06:41Він постійно запущений в пам'яті ще з часів він 95
такий процес є але він не виконує роботу файлового провідника
AntonyKandaurov: 24.12.2025 06:59Продовжуй тягнути сюди жовтушні заголовки
ви як завжди знаєте краще за всіх особливо запрезидента Windows Паван Давулурі
а те яке windows 11 стало лайном то це визнають всі. Там навіть калькулятор перший раз запускається з відчутною затримкою
dead_rat: 24.12.2025 07:19Вона помножує на 4
вам ж явно також сподобався відгук реального користувача?
dead_rat
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 07:45 вам ж явно також сподобався відгук реального користувача?
Мені параллельно, я навіть скоріше негативно ставлюся до зросту продуктивності, бо все що я отримую від цього - це все гірший код від мавпокодерів.

Років 15 вже залізо і технології дозволяли робити все. Потрібні були лише прямі руки, а зараз ми намагаємо технологіями пофіксити найм ідіотів
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.12.2025 08:14я навіть скоріше негативно ставлюся до зросту продуктивності, бо все що я отримую від цього - це все гірший код від мавпокодерів
Епл дуже старається в оптимізацію, і докази що 32 Гб на макос працюють як 128 ГБ на windows є результатом
windows дуже деградувала, я користуюся одночасно windows 7, 10 і 11 і постійно з цим стикаюсь

те що сучасні підходи передбачають використання готових компонент які дуже неефективно використовують процесор і пам'ять - для мене скоріше як плюс тому що сам я питанням оптимізації займаюся вже дуже багато років

недавно знайшов статтю яка приблизно описує проблеми роботи памятті - так я це все знав і вирішив ще більш ніж 20 років тому:
https://dou.ua/forums/topic/57031/
dead_rat
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 08:48
dead_rat: 24.12.2025 08:14я навіть скоріше негативно ставлюся до зросту продуктивності, бо все що я отримую від цього - це все гірший код від мавпокодерів
Епл дуже старається в оптимізацію, і докази що 32 Гб на макос працюють як 128 ГБ на windows є результатом
Емм, докази? Чи хтось ляпнув?
pelia
Member

Повідомлення

Хоспадє, уже навіть не х2, а х4 пам'ять, ну це тупо крінж. Далі що? 4гб на маку буде як 64 на вінді? Хтось реально вірить в цей абсурд?
Не треба кидати тут ті тупі відео де "порівнюють" девайси за зовсім різні гроші, або різні сфери використання.
Також не забуваємо як мак жере своп.
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.12.2025 06:06 Десь хтось писав про 270гб/сек на м5 проці. І 32 гб максимальної ємності пам'яти це щось типу курям
якраз дав відео з реальним досвідом використання д 32 на маку те саме що 128 на windows
Это там где жаловались что им надо бы на мак 64, а есть только 32? И гоняли компы на бракованный процессорах?
Відповісти