Розкрито ціни процесорів Intel Granite Rapids-WS для робочих станцій: близько $8300 за топовий Xeon 698X

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yurius_r
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
По перше ми тут обговорюємо WS сегмент, а не серверний. По друге по продажах останніми кварталами, а не по ринковій частці за весь час я припускаю що AMD має все більші і більші продажі. Але нажаль швидко я не знайшов цифри, тож це лише моє припущення, про що я відверто і кажу. Не стверджуючи всякої фігні як вище стверджують про "лути" і "гнучку цінову політику".

Відправлено через 33 хвилини 2 секунди:
P.S. Той проц від червоних, з яким ці дивні люди будуть конкурувати - 9980x. Він коштує 5к$.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

yurius_r
Та не продаються ці "камінці" по цінах з новини. ;)
Продажі AMD з виходом Threadripper та Epic дійсно зросли і показують ріст, але доля ринку Intel значно, значно більша і відповідно звідси і незрозуміло хто кого і чому повинен наздоганяти.
yurius_r
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Це камінці для WS. Їх не купують партіями по декілька тисяч в серверну, це або під кастомні машини, або якимось інтеграторам дуже великим. Так, там є спец пропозиції, але той самий 9980x - це ціна з інтернету з магазина, а не сайта AMD. Думаєте при рекомендованій 9к, в магазині за Інтел проситимуть вдвічі менше?
waryag
Member

Повідомлення

yurius_r: 23.12.2025 13:35Тобто ви подивилися на ринкову долю, а не на продажі останніми кварталами і їх динаміку і зробили висновок що вона та доля така, бо Інтел щось там лутає. Хоча між фактом цифр ринкової долі і вашим висновком відстань в світових роках. Для прикладу гляньте статистику цифр Steam - просто в моменті, без трендів. Висновок у вас буде такий самий? Що Інтел там щось лутає в десктопі?
Ринкова доля радується по продажам за рік.
І при чому стім до серверного сегменту?
yurius_r
Member

Повідомлення

waryag
Ринкова доля рахується за весь час, а не по продажах за рік. Як і в Стім - хто зна коли хтось там щось купляв, дивляться в моменті всіх користувачів. Така сама історія по всіх ринках якщо ніде спеціально не кажуть що це саме продажі і саме за якийсь період. Стім я привів як приклад як саме та частка рахується

P.S. Знайшов як там Intel квартал за кварталом все більше лутають в серверах
спойлер
Зображення
waryag
Member

Повідомлення

yurius_r: 24.12.2025 11:24Ринкова доля рахується за весь час, а не по продажах за рік.
Її рахують саме по річним (частіше крартальним) продажам. Бо їх можна відносно точно відслідковувати, на відміну від долі вже проданих.
yurius_r: 24.12.2025 11:24P.S. Знайшов як там Intel квартал за кварталом все більше лутають в серверах
Вже кілька років АМД об'єктивно робить кращі процесори, але так і не змогла наблизитися до половини продажів.
yurius_r
Member

Повідомлення

waryag
Її рахують саме по річним (частіше крартальним)
Подивіться як рахує долю Steam.
Вже кілька років АМД об'єктивно робить кращі процесори
Бо є довгострокові контракти, є забобони і т.і. Але динаміка відображає тренди вірно. Хоча повертаючись до WS ринку - я думаю там давно вже в AMD більше половини
Відповісти