Новини
Останні статті і огляди
Digital Foundry попереджає про темні часи для геймінгу через подорожчання пам’яті
-
AntonyKandaurov
Member
MqM
Ну, одне діло суша а інше діло сунути через пролив до острова. Комуністу звісно пофіг, але маленька пабєданосна війна інколи йде зовсім не по плану. Приклад ви чудово знаєте.
Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
моли би змогу захопити- зробили б це ще в 1956 році. Але щось ніяк
Ну, одне діло суша а інше діло сунути через пролив до острова. Комуністу звісно пофіг, але маленька пабєданосна війна інколи йде зовсім не по плану. Приклад ви чудово знаєте.
Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
моли би змогу захопити- зробили б це ще в 1956 році. Але щось ніяк
Востаннє редагувалось 17.12.2025 11:28 користувачем AntonyKandaurov, всього редагувалось 1 раз.
-
dfcz
Member
Не, это так легко не сделать. У них уже все линии загружены на 99-100%, и из всего произведённого с недавних пор 40% скупает OpenAI и прочие ИИ-конторы. Расширить можно только строительством новых линий производства / фабрик, а это минимум на 1.5-2 года работы (строительство помещений, сборка и запуск оборудования, отладка процесса, и наконец окончательный запуск). Даже если бы Samsung / Hynix / Micron рашили бы это сделать, первое пополнение рынка пошло бы на втором году цирка. А учитывая что они и не собираются расширяться, то наверняка что-то знают, почему не сто́ит.yariksom: ↑ 17.12.2025 10:49 Максимум за рік китайці підімнуть під себе цю нішу. Самсунги і хюнікси могли б легко збільшити обсяги але не хочуть, самі значить винуваті.
А вот Китай с их резким как п0н0с рынком может и вклиниться в бюджетный, средний и upper middle сегменты в течении тех самых 1.5-2 лет. Скорее всего займут место Micron, которые поблично всех облили калом когда закрыли бренд Crucial.
-
leif
Member
dfcz: ↑ 17.12.2025 11:28 А вот Китай с их резким как п0н0с
1) сподіваюсь, у вас все окdfcz: ↑ 17.12.2025 11:28 место Micron, которые поблично всех облили поносом
2) можна детальніше, що з рішенням мікрон щодо крушиал, що ви його описуєте саме таким чином?
Востаннє редагувалось 17.12.2025 11:36 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
-
FarCry
Member
А знаете... может быть в этой ситуации будет и небольшой позитивный момент. Если не будет нового железа - народ будет меньше покупать и дольше сидеть на том, что есть. Соответсвенно разработчикам придётся впервые за 15 лет снова основательно вкладываться в оптимизацию своего софта и игр.
-
leif
Member
FarCry
Згадуючи періоди майнінгового попиту, якось це не дуже спрацювало
Ну, може на цей раз
Згадуючи періоди майнінгового попиту, якось це не дуже спрацювало
Ну, може на цей раз
-
Васильович
Member
Або нам прийдеться грати на мінімалкахFarCry: ↑ 17.12.2025 11:35Соответсвенно разработчикам придётся впервые за 15 лет снова основательно вкладываться в оптимизацию своего софта и игр.
-
item2
Member
А Інтел випадково не хоче свої старі фабрики 14++ перепрофілювати на пам'ять? Одразу б акції злетіли в ціні. І можна б було в навантаження до пам'яті продавати ще проц (або відяху). Ну хай би трохи більше грілась, це не проблема.
-
dfcz
Member
1. Да норм ваще.leif: ↑ 17.12.2025 11:35 1) сподіваюсь, у вас все ок
2) можна детальніше, що з рішенням мікрон щодо крушиал, що ви його описуєте саме таким чином?
2. Бренд Crucial больше не будет существовать в производстве с февраля 2026 (вроде бы). Обгадили потребителя, ещё и поржали "We would like to thank our millions of customers, hundreds of partners and all of the Micron team members who have supported the Crucial journey for the last 29 years" – пока нам было выгодно, мы вам продавали, а сейчас у нас появился более лучший клиент, так что идите далеко и надолго.
-
leif
Member
dfcz
Так, я знаю шо вони закривають бренд, але ви ж розумієте що жоден бізнес юзерам взагалі нічого не винен і його мета робити так, як вигідно бізнесу а не вам?
Ну, вирішили і вирішили, це їхнє право, чи не так? Вони вам щось обіцяли чи що? Щось я вашої логіки взагалі не розумію.
Які компанії вас також можуть образити, якщо раптом ухвалять рішення піти зі споживчого ринку? Це шо, взагалі всі, чи як?
Так, я знаю шо вони закривають бренд, але ви ж розумієте що жоден бізнес юзерам взагалі нічого не винен і його мета робити так, як вигідно бізнесу а не вам?
Ну, вирішили і вирішили, це їхнє право, чи не так? Вони вам щось обіцяли чи що? Щось я вашої логіки взагалі не розумію.
Які компанії вас також можуть образити, якщо раптом ухвалять рішення піти зі споживчого ринку? Це шо, взагалі всі, чи як?
-
dfcz
Member
Так. Если бегаешь от прибыли к прибыли, оставляя предыдущую клиентскую базу с пустым корытом, то шкура продажная и доверия не достойны. Их продукция для меня теперь хуже сала для мусульманина.leif: ↑ 17.12.2025 11:48 Які компанії вас також можуть образити, якщо раптом ухвалять рішення піти зі споживчого ринку? Це шо, взагалі всі, чи як?![]()
-
vil2
Junior
Ні не буде. Чим вони будуть воювати? У них авіаносець тріснув по корпусу як по воді пішов. Дивіться он як вони воювали проти В'єтнаму 1979році. Не було ким воювати, солдати розбігалися. І там просто по землі перейти. А що буде якщо треба плити а потім висаджуватися. Я не вірю. Вони не такі дурні.MqM: ↑ 17.12.2025 11:13
Так це ще без війни з Тайванем, щоб тоді з електронікою робилося би? А по прогнозам війна може бути в 2027 році.
-
Artem_K
Member
Так і є. Особливо прозрівають люди, коли взнають, що навіть фармацевтика останнє, що враховує, це користь людям. Собівартість та прибуток. Якщо держава регламентує ціну на ліки, а розрахунок не влаштовую компанію, то препарат просто знімається з виробництва не моргнувши оком.leif: ↑ 17.12.2025 11:48жоден бізнес юзерам взагалі нічого не винен
-
kairo
Member
"Тату, горілка подорожчала, тепер ти менше питимеш?" – "Ні, синку, тепер ти менше їстимеш."Васильович: ↑ 17.12.2025 11:37Або нам прийдеться грати на мінімалках
-
leif
Member
dfcz
Здається, ви плутаєте бізнес і благодійність. Вони по різному влаштовані, принципи діяльності відрізняються
Бізнес вам сьогодні хоче пропонувати продукт – завтра не хоче і це його право. Ви сьогодні хочете купувати продукт бізнесу завтра не хочете і це ваше право.
я не думаю, що ви йшли купувати 30 сетів по 256гб оперативки, коли мікрону це було треба, тому що попит на ринку був слабкий, чи не так? А чому?
Відправлено через 6 хвилин :
Artem_K
Ну а як ще може бути? З мізерним прибутком, а тим паче в збиток собі ніхто працювати не буде. На будь якому ринку
Здається, ви плутаєте бізнес і благодійність. Вони по різному влаштовані, принципи діяльності відрізняються
Бізнес вам сьогодні хоче пропонувати продукт – завтра не хоче і це його право. Ви сьогодні хочете купувати продукт бізнесу завтра не хочете і це ваше право.
я не думаю, що ви йшли купувати 30 сетів по 256гб оперативки, коли мікрону це було треба, тому що попит на ринку був слабкий, чи не так? А чому?
Відправлено через 6 хвилин :
Artem_K
Ну а як ще може бути? З мізерним прибутком, а тим паче в збиток собі ніхто працювати не буде. На будь якому ринку
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Какие игрушки? Все товары помимо электроники и техники тоже могут подорожать. Не знаю кто там покрывает Альтмана и Гнусмас с Хайниксом, но первому удалось провернуть аферу похлеще братьев Хант с серебром. Вторые как дурачки ничего не знали о последствиях сделки. Охотно верится что так.FarCry: ↑ 17.12.2025 11:35 А знаете... может быть в этой ситуации будет и небольшой позитивный момент. Если не будет нового железа - народ будет меньше покупать и дольше сидеть на том, что есть. Соответсвенно разработчикам придётся впервые за 15 лет снова основательно вкладываться в оптимизацию своего софта и игр.
-
MSiAventador
Member
-
Afit
Member
Так це й позитивний момент. Це означає що далі сповільниться старіння того заліза що вже у нас є. Тим паче що візуал на теперішньому рівні нормальний
-
Mumik
Member
Аж темні часи? Піду збудую зі своєї cx400 та залишків ддр4 храм і буду на нього молитись.
-
AntonyKandaurov
Member
MSiAventador
Треба брати бо завтра буде вже дорожче
Треба брати бо завтра буде вже дорожче
-
KPAH
Member
Так же как и право потребителя быть недовольным решениями компаний? Не совсем понимаю сути ваших претензий.leif: ↑ 17.12.2025 12:02 Ви сьогодні хочете купувати продукт бізнесу завтра не хочете і це ваше право.