Новини
Останні статті і огляди
GSC Game World перенесла вихід оновлення з додатковим контентом для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
alex_sul
Advanced Member
IronWithin
Прекрасного багато тільки у Шрама-гренкі в хворій кабіні.
Не фонатики завжди знаходять те, чого нема.
Гра вийшла адекватна. А от рушій - шлак. Робота з ним проведена колосальна, але йому це не допоможе. Про економіку - взагалі регіт)
Гра вийшла адекватна. А от рушій - шлак. Робота з ним проведена колосальна, але йому це не допоможе. Про економіку - взагалі регіт)
-
IronWithin
Member
А якщо ваш знайомий рідко грає взагалі в ігри, то його думку точно можна вважати хоч чогось вартою? Йому ж точно є з чим порівнювати … А критикувати точно може тільки вата? А ваша думка я дивлюсь вартує приблизно сотню інших, чи не так?Diablique: ↑ 16.12.2025 21:06 Mumik
Ну може і краще, якщо читати "ватні" коментарі, то здається що гра жахлива, але я пройшов одразу, 100 часів, на одному подиху і мені сподобалось, знайомий який взагалі в ігри грає дуже рідко, завершив її за неділю, для нього це майже рекорд. Той хто хоче, той грає, інші пишуть русняві вкиди, так, гра має проблеми, але не такі роздуті як пише вата.
Що за люди пішли, вважають себе пупом всесвіту а інших якимись недомірками сліпими…
Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
А, вже рушій винен?alex_sul: ↑ 16.12.2025 21:30 IronWithin
-
AlexWest
Member
Треба купувати в steam – там зразу патчі й хотфікси самі ставляться, а не качати піратку. Так люди й пройшли на релізі.Nehrk: ↑ 16.12.2025 20:23 Diablique этот кусок …овна для скуфяр можно было на релизе пройти? Мы с одной планеты вообще?![]()
Отправлено спустя 6 минут 1 секунду:
Розраби вклали у гру нереальну кількість сил. Але клятий рушій буквально розсипається. Не для таких він ігор. Хоч я не заперечую, що вони його поганенько знають, і перед Сталкером їм варто було на ньому кілька років потренуватися.
-
Mumik
Member
Там ще якийсь мод для слабких пк використовувався(наскільки зрозумів він ще мильнішим все зробив). І на диво видавити 30-40 фпс в фулл хд вийшло.IronWithin: ↑ 16.12.2025 21:27Фанатикам нічого довести нереально, в мене друг якраз із «вашого» табору, йому скріни кидаєш, а він «не знаю, в мене все прекрасно»alex_sul: ↑ 16.12.2025 20:34
блабла! Запахло чікеном)
До речі, якщо Мозко-промиті не звертають увагу, то певно менше гратись консоллю треба.. Щось накшталт XALifeDisable![]()
![]()
![]()
Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
- Один баг який я знайшов перепрходячи вже на 1.7.1 виглядає так
- Загін Граніт вимагає такого на "Майстрі"
Screenshot_95.png
Ліва - від Шрама, Права - Двупалов
Nehrk
- Так сонечко, можна :D
- Ось тобі тоді, та зараз на Майстрі
Screenshot_11.jpg
Screenshot_97.png
І софтлоків не було) Шо конечно же ніправда!, з вами сперечатись я бачу теж сенсу приблизно нуль, «Ти їм сци в очі, а вони - то божа роса». Можете хоч все життя в грі провести, це не відмінить той факт що гра вийшла сирою та недоробленою в реліз.
P.S Модів ніяких взагалі не ставив, нічого з грою не робив, стім версія. Хоча здається краще б ставив, можливо б відношення до неї було б краще без кривої зміни освітлення, перевантажень, недостачі витривалості і дебільної економіки через яку тільки на ремонт грошей вистачало, це правда виправили частоково в патчах, але ж в ваших очах це теж напевно була «фішка» гри, а не недолік правда?)
Відправлено через 6 хвилин 30 секунд:Ваш друг - мазохіст, моя 1080ті пихтіла більше ніж чорношкірі на плантаціях в фулхд на середніх просідаючи хоч і не часто але до менше 60, він що його в potato-mode запускав?Mumik: ↑ 16.12.2025 20:57 Вже наче півтора року пройшло як зробив передзамовленням, але руки так і не дійшли до нового Сталкера. А знайомив умудрився його пройти ще на релізі на мобільній 1050.![]()
Коли є велике бажання в щось пограти, то тебе нічого не зупинить. І я мабуть би обміняв це бажання на все нове залізо яке накупив.
-
alex_sul
Advanced Member
IronWithin
UE5 - не хороший рушій взагалі. Він просто умовно безкоштовний. Тому й був використаний у грі де бюджет не сотка+ лямів зелених.
А ви не думали що у вас карта древня? Ну реально ж у же музейна. От вам і вильоти з аномаліями. І люмен-жартівник з дідом-просадкою. Це дуже погано все виглядає... От і гра стала "паршивою" для вас..
Економіка - на скріні вище, і це після ПОВНОГО фаршу "Рубіна" та "Х7". А це пів ляма на апгрейди, і залишився десь лям. Де ж ці кожти я взяв?
І це при тому що мультиплікатор торговців на складності "ВЕТЕРАН" в ~2.75 кращий за той шо на "МАЙСТР". До прикладу:
- 27 гавриків за енергетик на Майстер;
- 68 гавриків за енергетик на Ветеран.
Тож логічне питання: як я ці кошти заробив?!
Я просто грав у гру, і купони самі сипалися
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
Mumik
Той мод мочить люмен так, що на відстані 30 метрів у підземці стіни світятся наче їх облучило. То зло а не мод. Не треба вам таке
Відправлено через 12 хвилин 53 секунди:
Якщо так, то я теж таке хочу. Але в 37 вже розумієш що мало що здивує.
UE5 - не хороший рушій взагалі. Він просто умовно безкоштовний. Тому й був використаний у грі де бюджет не сотка+ лямів зелених.
А ви не думали що у вас карта древня? Ну реально ж у же музейна. От вам і вильоти з аномаліями. І люмен-жартівник з дідом-просадкою. Це дуже погано все виглядає... От і гра стала "паршивою" для вас..
Економіка - на скріні вище, і це після ПОВНОГО фаршу "Рубіна" та "Х7". А це пів ляма на апгрейди, і залишився десь лям. Де ж ці кожти я взяв?
І це при тому що мультиплікатор торговців на складності "ВЕТЕРАН" в ~2.75 кращий за той шо на "МАЙСТР". До прикладу:
Mumik
Той мод мочить люмен так, що на відстані 30 метрів у підземці стіни світятся наче їх облучило. То зло а не мод. Не треба вам таке
Відправлено через 12 хвилин 53 секунди:
Ви про те що обміняли б своє нове залізо на нові враження, наново (як вперше) отримати задоволення від гри\заняття?Mumik: ↑ 16.12.2025 21:52 Коли є велике бажання в щось пограти, то тебе нічого не зупинить. І я мабуть би обміняв це бажання на все нове залізо яке накупив.
Якщо так, то я теж таке хочу. Але в 37 вже розумієш що мало що здивує.
Востаннє редагувалось 16.12.2025 22:08 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
-
IronWithin
Member
Ще раз, і в трупах без рук і ніг стара карта винна, і в тупості ігрових персонажів, і в тому що вони болта поклали на менеджмент витривалості і перевантаження, і вильоти з цим не повʼязані, можете повірити на слово тому хто компʼютер знає краще ніж ви свою дружину(якщо така є)… ви з кого тут дурника робите? У вас в грі проведено купа часу, і ви мені за економіку на релізі розповідаєте скрінами недавніми, а навіщо вони тоді в перших же патчах її правили тоді? Системні вимоги на момент релізу бачили у грі? я їм заважав там ставити в мінімалки 3ххх серію ставити чи що? Це ви мені зі своєю 6600хт будете за ігрове залізо розповідати?alex_sul: ↑ 16.12.2025 21:54 IronWithin
Mumik
Той мод мочить люмен так, що на відстані 30 метрів у підземці стіни світятся наче їх облучило. То зло а не мод. Не треба вам таке![]()
В грі софтверний люмен досі наскільки я знаю, чи донедавна там був, а він мені за освітлення…
Коротше іди паси овець як кажуть, «невата»
-
AntonyKandaurov
Member
Diablique
Ватні, ватні.

Ватні, ватні.
-
alex_sul
Advanced Member
IronWithin
Економіка - не чіпана з релізу. Просто наростили установчі формули для Майстер.
Тю моя бувша більш-менш актуальна 6600хт стабільно перла на середніх 60фпс у 1080.
Ваша 1080ті ж мала древню архітектуру, і намагалась брутфорсом все ішачить. Не вийшло. Бо тупа вона. Тай таке)
А чого вата? Ви вата? Я вас не називав. Взагалі нічого паганого не сказав. Аж сам дивуюсь)
Хтось пасе овець, а хтось задню. Чи задній ... Хтой зна
Тю моя бувша більш-менш актуальна 6600хт стабільно перла на середніх 60фпс у 1080.
Ваша 1080ті ж мала древню архітектуру, і намагалась брутфорсом все ішачить. Не вийшло. Бо тупа вона. Тай таке)
А чого вата? Ви вата? Я вас не називав. Взагалі нічого паганого не сказав. Аж сам дивуюсь)
Хтось пасе овець, а хтось задню. Чи задній ... Хтой зна
-
AntonyKandaurov
Member
Із-за цього костиля я досі не хочу намагатись перепройти, бо впевнений якщо цей сраний люмен стане хардварним то моєму шматку GPU стане трошки полегше.IronWithin: ↑ 16.12.2025 22:07В грі софтверний люмен
-
vansoul
Member
Прошел игру после релиза. Баги были, но ничего такого прям значительного, что делало бы игру неиграбельной. Так что прошел с удовольствием. Сейчас обновил пекарню, буду второй заход делать 
-
IronWithin
Member
https://www.stalker2.com/ru/patch-notes?id=1.0.1alex_sul: ↑ 16.12.2025 22:15 IronWithin
Хтось пасе овець, а хтось задню. Чи задній ... Хтой зна![]()
Патч 1.01, 1.1, 1.2(баланс по складності) розділ «баланс», не чіпана з релізу? І це тільки те що я застав, все інше що я сказав «опустимо», бо нічого відповісти? тільки «я пройшов, мені сподобалось, гра чудова»? Ти що думаєш що зайти на сайт і прочитати пару строк це надважка задача?
Там до речі ще й витривалість спорядження фіксили що теж на економіку впливає, читай на «регочи» далі…
P.S Свої дебіли гірше ніж росіянські, тих можна ігнорувати, а з цими жити доводиться поруч…
-
Барбарис
Member
IronWithin,
Чо домахався до економіки? У мене за 15 днів потрачено було лям, при чому грав порівняно з іншими не дуже багато(але були й заходи перед роботою вранці, судячи з ачівок).І це ще до патча 1.1 виходить, але вже 1,01 був судячи з гугла.
І на профільній системі теж вильотів не було. А ноги\руки та баги багато залежать від карти.
Розкажу свою історію для знавця компів: Скайрім спершу грав на мобільній 103м, потім на 550Ті, так в стартовій сцені в'язень якого лучники підстрелили постійно в клубок скручувався. А тоді я обновив карту, здається до 1080Ті і виявилось, що там є нормальна анімація, просто в мене не відмальовувалась.
Витривалість мені в грі жодного разу не заважала та й зараз доволі чітерська(приблизно таку ж відстань можу пробігти з такою ж вагою, але так швидко як в Скіфа моя витривалість не відновлюється як постою
).
І на профільній системі теж вильотів не було. А ноги\руки та баги багато залежать від карти.
Розкажу свою історію для знавця компів: Скайрім спершу грав на мобільній 103м, потім на 550Ті, так в стартовій сцені в'язень якого лучники підстрелили постійно в клубок скручувався. А тоді я обновив карту, здається до 1080Ті і виявилось, що там є нормальна анімація, просто в мене не відмальовувалась.
Витривалість мені в грі жодного разу не заважала та й зараз доволі чітерська(приблизно таку ж відстань можу пробігти з такою ж вагою, але так швидко як в Скіфа моя витривалість не відновлюється як постою
-
IronWithin
Member
Бо ми обговорюємо релізну версію, і мені чорт доводить що її не чіпали, але це ж брехня, і відеокарти наші рівня по швидкодії в іграх, навіть різниця у віці там не величезна, ви хоч впевнені що проблема була в відеокарті, а не патчах?Барбарис: ↑ 16.12.2025 22:52 IronWithin, Чо домахався до економіки? У мене за 15 днів потрачено було лям, при чому грав порівняно з іншими не дуже багато(але були й заходи перед роботою вранці, судячи з ачівок).І це ще до патча 1.1 виходить, але вже 1,01 був судячи з гугла.
Витривалість мені в грі жодного разу не заважала та й зараз доволі чітерська(приблизно таку ж відстань можу пробігти з такою ж вагою, але так швидко як в Скіфа моя витривалість не відновлюється як постою).
Раніше таке як ви описуєте могло творитися через різні технології підтримувані відеокартами по різному імплементованими в кастомні(свої) рушії, але ж ми зараз за гру на уе5.
-
Барбарис
Member
IronWithin, мені все рівно, що ви там обговорюєте та що міняли. Ти стверджуєш, що економіка дебільна. Я тебе питаю звідки ж тоді моя ачівка? Після Малої пішов на Кордон, а тоді на Смітник і там якраз заробив. Навіть по сюжету ще сильно не пройшов.
Які карти одного рівня 6900 та 1080Ті? Точно впевнений, бо в Скайрімі це було навіть на останньому патчі.
Які карти одного рівня 6900 та 1080Ті? Точно впевнений, бо в Скайрімі це було навіть на останньому патчі.
-
alex_sul
Advanced Member
Барбарис
Так в цілому і є з економікою і картою. Карта дійсно додає анімації і інші фічі. Майже дзеркально було у фоличі4 (почав на 5770->R9 Nano->6600xt).
Тож якщо у вас, я до всіх пишу, є баги/софтлоки/ересь якась- міняйте залізо! Завжди є фактор нових інструкцій у ваших нових відяхах/процах.
Простий приклад (ще один).
Компіляція шейдерів на розігнаній в дрисло 6600хт займала десь 6хв майже кожного разу. А Arc B570 управився за 40 секунд. Новіша і інша архітектура та набір інструкції роблять дива)
Так в цілому і є з економікою і картою. Карта дійсно додає анімації і інші фічі. Майже дзеркально було у фоличі4 (почав на 5770->R9 Nano->6600xt).
Тож якщо у вас, я до всіх пишу, є баги/софтлоки/ересь якась- міняйте залізо! Завжди є фактор нових інструкцій у ваших нових відяхах/процах.
Компіляція шейдерів на розігнаній в дрисло 6600хт займала десь 6хв майже кожного разу. А Arc B570 управився за 40 секунд. Новіша і інша архітектура та набір інструкції роблять дива)
-
Барбарис
Member
alex_sul, по карті зрозумів. 4 фол вис через півгодини, поки не поставив планки 2+8(лише одну зміг знайти на 8 тоді, а було 2+2).
А з економікою як, за чи проти? Я просто в іграх, особливо сталкері, нічого не купляю де це можливо. Тому мене влаштовувала і до патчів. А до першого Мізері на ЗП чи сучасного Аномалі навіть релізна версія не дотягнеться
А з економікою як, за чи проти? Я просто в іграх, особливо сталкері, нічого не купляю де це можливо. Тому мене влаштовувала і до патчів. А до першого Мізері на ЗП чи сучасного Аномалі навіть релізна версія не дотягнеться
-
IronWithin
Member
Ти що ще один з «унікалів»? Якщо не читав за що перемова йде набіса тут зі своїм «мені все одно що ви там обговорювали» влізаєш? Половина відповідей на твої питання, у сенсі нашого з НИМ обговорення, йди читай якщо писати хочеться, я казав за 6600хт vs 1080ті, до чого тут твоя 6900? Ще раз, - хочеш влізати в суперечки - ЧИТАТИ З ЧОГО ВОНИ ПОЧАЛИСЯ - ОБОВʼЯЗКОВО!Барбарис: ↑ 16.12.2025 23:11 IronWithin, мені все рівно, що ви там обговорюєте та що міняли. Ти стверджуєш, що економіка дебільна. Я тебе питаю звідки ж тоді моя ачівка? Після Малої пішов на Кордон, а тоді на Смітник і там якраз заробив. Навіть по сюжету ще сильно не пройшов.
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Приклад швидкості компіляції шейдерів vs відсутності або неправильної роботи деяких технологій не релевантний, ще й за інструкції тут каже, ой не можуalex_sul: ↑ 16.12.2025 23:12 Барбарис
«Розумники» яких ми «заслужили»(з якогось біса)
Може пан тоді приклад таких інструкцій наведе, чи ляпати термінами які випадково почув в інтернеті це тепер ознака інтелектуального розвитку?))
-
Барбарис
Member
IronWithin, злився? Я тебе питаю лише в чому дебільна економіка, а ти не здатен на відповідь. Схоже тут справа в місці звідки кінцвки ростуть.
-
Diablique
Member
IronWithin
Та ви можете не враховувати ні чию думку, я цього і не прошу, але коли заходиш в тему про сталкера, там критики нема, там просто на кшталт, бета ще іде, ще рік чекати, коли можно грати, неігрвбільне ...овно та інше, а це, що можно назвати критикою? Якісь баги, що не дають людям спокою, я в кіберпанк грав через два роки після релізу, і забаговані квести, анімації, текстури, усе було, але вони меркнуть на фоні самої гри, пройшов з задоволенням, також і з сталкером, так, були баги, но я їх не запам'ятовую, а щоб і скрінити ще, я отримав гарні враження від ігри і рекомендую цю гру, але якщо ви прийшли скрінити баги(не розумію нащо) бо в грі можно робити і гарні скріни, тоді може вам просто краще грати в те, що вам приносить задоволення?
Короче, крута гра, яку разраби не кидають, та продовжують латати і не тому що хтось, десь пише "НєІграБільно!!!, 100500 багов", а тому що, разраби дійсно намагаються її зробити краще, якщо б вони забили через місяць після релізу, тоді базару ноль.
Та ви можете не враховувати ні чию думку, я цього і не прошу, але коли заходиш в тему про сталкера, там критики нема, там просто на кшталт, бета ще іде, ще рік чекати, коли можно грати, неігрвбільне ...овно та інше, а це, що можно назвати критикою? Якісь баги, що не дають людям спокою, я в кіберпанк грав через два роки після релізу, і забаговані квести, анімації, текстури, усе було, але вони меркнуть на фоні самої гри, пройшов з задоволенням, також і з сталкером, так, були баги, но я їх не запам'ятовую, а щоб і скрінити ще, я отримав гарні враження від ігри і рекомендую цю гру, але якщо ви прийшли скрінити баги(не розумію нащо) бо в грі можно робити і гарні скріни, тоді може вам просто краще грати в те, що вам приносить задоволення?
Короче, крута гра, яку разраби не кидають, та продовжують латати і не тому що хтось, десь пише "НєІграБільно!!!, 100500 багов", а тому що, разраби дійсно намагаються її зробити краще, якщо б вони забили через місяць після релізу, тоді базару ноль.
-
Volodymyr1985
Member
Не хочу нікого образити але пройшов уже три рази і отримав саме те, на що і розраховував - задоволення. Я чекав на продовження серії, воно і вийшло зі своїми плюсами і мінусами. Чесно кажучи, думав буде гірше. Ну а хто чекав відразу з релізу добре оптимізованого шедевру зі всіма обіцянками, тим співчуваю. Очевидно вам не відома історія створення першої частини, там теж мало бути все ''трошки'' не так але врешті решт випустили те що було
А якщо по темі, то DLC і інших покращень в S.T.A.L.K.E.R забагато не буває.