Новини
Останні статті і огляди
Samsung спростовує інформацію про припинення виробництва SSD з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с
-
Liam
Member
Предлагаю обсудить Samsung спростовує інформацію про припинення виробництва SSD з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с
Мати другу нирку, чи мати SSD? Наступний рік мабуть доведе, що нирок у людини забагато...
Мати другу нирку, чи мати SSD? Наступний рік мабуть доведе, що нирок у людини забагато...
-
7mindfields
Member
Дійсно, якщо 870 evo з такою собі репутацією продаються по ціні якісних m2 nvme 
-
AccessDenied
Member
Валяется два 500 GB 870 EVO в USB карманах, после продажи компа. Пользуюсь в ноуте nvme + nvme c карманом.
Не знаю, что на них писать, но греет душу, что не стал продавать в своё время за копейки.
Не знаю, что на них писать, но греет душу, что не стал продавать в своё время за копейки.
-
AlienFighter
Member
Ну от, ще одна причина, чому роз'єми SATA будуть дальше в мамках жити.
Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
А то в попередній новині набіжало народу з галасом, навіщо той SATA
А то в попередній новині набіжало народу з галасом, навіщо той SATA
-
Filabatya
Member
Якщо обєм хоча б пів тера то так, а 250 вже ні туди ні сюди 
-
Afit
Member
Скоріш за все "Навіщо той SATA" кричать ті хто крім ігрульок нічого не запускають. І думають що умовних "4 ядра, 4 гіга" всім вистачає і іншого нікому не треба. Можливість і далі використовувати старенькі накопичувачі, чи розширити об'єм, коли М2 зайнятість вже, чі неохочеш встановлювати в останній, щоб не різав якісь інші порти - це ж очевидно не зайві можливості. Чим кому заважає той SataAlienFighter: ↑ 16.12.2025 10:35 Ну от, ще одна причина, чому роз'єми SATA будуть дальше в мамках жити.
А то в попередній новині набіжало народу з галасом, навіщо той SATA![]()
Востаннє редагувалось 16.12.2025 10:56 користувачем Afit, всього редагувалось 1 раз.
-
dead_rat
Member
Afit
Новину читали?
Навіщо вам Нові Сата ссд? Ніхто з материнок розʼєми не збирався прибирати, хдд ніхто не перестає виробляти. Та й китайці завжди вам продадуть сата ссд в старий комп де нема м2.
Новину читали?
Навіщо вам Нові Сата ссд? Ніхто з материнок розʼєми не збирався прибирати, хдд ніхто не перестає виробляти. Та й китайці завжди вам продадуть сата ссд в старий комп де нема м2.
-
Afit
Member
А ви мій коментар точно читали? Завжди М2 вистачає? І справа не в новині, а в срачі в коментарях по темі, що треба випилювать SATAdead_rat: ↑ 16.12.2025 10:56 Afit
Новину читали?
-
dead_rat
Member
Afit
Я ж і кажу, ніхто в вас вашу Сата не забирає. Ви ж самі при однаковій ціні не станете купляти новий Сата якщо є м2
Я ж і кажу, ніхто в вас вашу Сата не забирає. Ви ж самі при однаковій ціні не станете купляти новий Сата якщо є м2
-
Scoffer
Member
Оскільки U.2 не отримав хоч на скількись популярного поширення в десктопному і біля того сегменті, то треба приблизно всюди куди не вистачає двох M.2 або де треба рознести ссд з материнкою в просторі чи просто підключити ссд до не-компухтера. Наприклад NAS на 4 винта не здатен утилізувати навіть гігабіт мережі на типовому рандомному навантаженні, не кажучи вже про 2.5, а сата ссд якраз саме те що треба. І не шумлять. Або в умовній копійчаній платі іот з ймовірністю близькою до 100% не буде ніякого м2, зато буде сата.dead_rat: ↑ 16.12.2025 10:56Навіщо вам Нові Сата ссд?
-
Mozdev
Member
О вони дали задню, але ціни все одно х2 і вже нижче не будуть, класна схема 
-
XXXshadyXXX
Member
Покупал как то б.у пк пол года назад под разбор, и там неожиданно для меня был на 2 тб 870 Evo... Думал я, может продать за баксов так 120, но передумал и кинул его к ноуту на внешний карман. И не ошибся)
-
Afit
Member
Звісно що куплю, бо в мене вже зайняті роз'єми М2. І я зараз розумію логіку вашої відповіді - продати старі за копійки й купити більшого об'єму нові. Дякую, не требаdead_rat: ↑ 16.12.2025 11:02 Afit
-
ImperiumAeternum
Member
Afit
Не логичнее ли тогда купить нормальный М2 и переходник M2->SATA? Линейные упрутся в Sata, но 4к будут на уровне pcie 3.0.
Не логичнее ли тогда купить нормальный М2 и переходник M2->SATA? Линейные упрутся в Sata, но 4к будут на уровне pcie 3.0.
-
Smok
Member
я б купив би am5 itx материнку з 4x m.2 слотами, це ж був би топ для itx збірокAfit: ↑ 16.12.2025 10:52Скоріш за все "Навіщо той SATA" кричать ті хто крім ігрульок нічого не запускають. І думають що умовних "4 ядра, 4 гіга" всім вистачає і іншого нікому не треба. Можливість і далі використовувати старенькі накопичувачі, чи розширити об'єм, коли М2 зайнятість вже, чі неохочеш встановлювати в останній, щоб не різав якісь інші порти - це ж очевидно не зайві можливості. Чим кому заважає той Sata
зрозуміло що у всіх є SATA диски, які хотілось би підключити до нового ПК, і зараз таких материнок 100%, але чому б не дати ринку m.2-only материнки
Відправлено через 44 секунди:
це теоретично, чи є тести?ImperiumAeternum: ↑ 16.12.2025 11:46но 4к будут на уровне pcie 3.0
-
Artem_K
Member
На прикладі 860EVO (256)/970EVO(500) в мене виходила на 4К різниця десь 30% на користь NVME.Smok: ↑ 16.12.2025 11:48це теоретично, чи є тести?
-
Afit
Member
Я не розумію цього фетішу з гонитвою за швидкістюSmok: ↑ 16.12.2025 11:48я б купив би am5 itx материнку з 4x m.2 слотами, це ж був би топ для itx збірокAfit: ↑ 16.12.2025 10:52Скоріш за все "Навіщо той SATA" кричать ті хто крім ігрульок нічого не запускають. І думають що умовних "4 ядра, 4 гіга" всім вистачає і іншого нікому не треба. Можливість і далі використовувати старенькі накопичувачі, чи розширити об'єм, коли М2 зайнятість вже, чі неохочеш встановлювати в останній, щоб не різав якісь інші порти - це ж очевидно не зайві можливості. Чим кому заважає той Sata
зрозуміло що у всіх є SATA диски, які хотілось би підключити до нового ПК, і зараз таких материнок 100%, але чому б не дати ринку m.2-only материнки
Відправлено через 44 секунди:це теоретично, чи є тести?ImperiumAeternum: ↑ 16.12.2025 11:46но 4к будут на уровне pcie 3.0
-
alexeygalas
Member
Га? https://www.pcworld.com/article/407542/best-ssds.html7mindfields: ↑ 16.12.2025 09:40870 evo з такою собі репутацією
Це яка ж "така собі" репутація? Цікаво почути враховуючи, скільки років підряд ево вже являється номер 1 2.5" sata ssd
-
Artem_K
Member
До 870EVO випуску першої половини 2021 року це не відноситься.alexeygalas: ↑ 16.12.2025 12:04скільки років підряд ево вже являється номер 1 2.5" sata ssd
-
7mindfields
Member
З підключенням, після 860 evo вже ніскількиalexeygalas: ↑ 16.12.2025 12:04Га? https://www.pcworld.com/article/407542/best-ssds.html7mindfields: ↑ 16.12.2025 09:40870 evo з такою собі репутацією
Це яка ж "така собі" репутація? Цікаво почути враховуючи, скільки років підряд ево вже являється номер 1 2.5" sata ssd
https://www.techpowerup.com/forums/thre ... re.291504/
https://forums.guru3d.com/threads/got-6 ... te.448063/
Питання, скільки з тих, хто купує самсунг, особливо версію на 4тб, знають про всраті батчі і перевіряють версію прошивки залишається риторичним
Востаннє редагувалось 16.12.2025 12:25 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.