Зафіксовано найсерйозніший випадок вигоряння роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

dext: 13.12.2025 23:51це не відповідь
яке питання - така відповідь. предмет "математика" одним словом у мене останній раз був в 3 класі, вас це цікавить?
dext: 13.12.2025 23:51залік по відповідним предметам я не здавав, бо отримав його "автоматом"
госпадє, що це за ПТУ таке, в якому ви вчились, що вам залік автоматом поставили, а як розуміти результати статистичних даних ви не засвоїли від слова геть? соромно за нашу систему освіти
dext: 13.12.2025 23:51зате ви все зрозуміли, тож от вам і ще про "новини": https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... pter_fried
там далі в коментах є і другий користувач, в якого воно також згоріло, але в "новини" це не потрапило
та я ж за шо і кажу. дуже шкода, що в новини не потрапляє. маркетологи перемагають, сволочі :weep:
dext: 13.12.2025 23:51Це коли ви пишете "ну і де прогари за 2 тижні"
я писав не так, читайте уважніше.
dext: 13.12.2025 23:51 я вам надаю і у відповідь - "ви всьо врьоті"
ні. яким місцем ви читиєте? щось зовсім кепсько з розумінням написаного :-/
dext: 13.12.2025 23:51Звичайно не полізете, бо з мізерним ресурсом та нульовим tolerance - навіть рухів різких навколо цієї поробки робити не будете доки вона працює, тому що я би робив так само
навіть якби у мене був там божественний і ніколи не горящий 8пін я б не поліз, уявляєте?
dext: 13.12.2025 23:51Але не відміну від вас я не захищаю і не буду захищати цей дефективний дизайн
ОТРЯДИ ХУАНГА НА ЗАХИСТІ 12 пін!!! ворог не пройде! маркетинг переможе! ура товаріщі!
dext: 13.12.2025 23:51Уникаю через галюцинації та упередженість
до ваших галюцинацій і упередженості сучасним ШІ моделям дуже далеко. ви спробуйте актуальні моделі, закиньте стату ГН і напишіть ваші тейки, переконаєтесь, що він вас загонить в кут з три ітерації, без галюцинацій і упередженості
dext
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 15:46 госпадє, що це за ПТУ таке, в якому ви вчились, що вам залік автоматом поставили, а як розуміти результати статистичних даних ви не засвоїли від слова геть? соромно за нашу систему освіти
там, де вивчали та моделювали згорткові мережі ще у 2004-му, особисто на моїй кафедрі B-)
та я ж за шо і кажу. дуже шкода, що в новини не потрапляє. маркетологи перемагають, сволочі :weep:
так і є, без іронії
я писав не так, читайте уважніше.
ви писали так, саме в такій зневажливій манері, тож паруйте і не жалійтеся, це виглядє ганебно
навіть якби у мене був там божественний і ніколи не горящий 8пін я б не поліз, уявляєте?
ні, бо закрити питання питання 1 (одним) скріном і потім завжди на нього посилатить - простіше
ОТРЯДИ ХУАНГА НА ЗАХИСТІ 12 пін!!! ворог не пройде! маркетинг переможе! ура товаріщі!
чатстота застосування демагогії видає у вас... гуманітарія за освітою, чи не так? :rotate:
до ваших галюцинацій і упередженості сучасним ШІ моделям дуже далеко
я максимально упереджений щодо фундаментальних та точних наук, років так з 8-10, так B-)
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 16:58ви писали так, саме в такій зневажливій манері, тож паруйте і не жалійтеся, це виглядє ганебно
а ну ка, ну ка, чекаю цитату
dext: 14.12.2025 16:58ні, бо закрити питання питання 1 (одним) скріном і потім завжди на нього посилатить - простіше
як це воно може бути закрите? чому, якщо сьогодні не поплавився "поганий роз'єм", він не поплавиться завтра? і як на нього можна посилатись? :laugh: кожен раз свіжу фотку робити?
dext: 14.12.2025 16:58я максимально упереджений щодо фундаментальних та точних наук, років так з 8-10, так
ви таки спробуйте, побачите наскільки вас не туди завели ваші підходи і наскільки навіть вже масова технологія вас поставить на місце в цьому питанні, може будете скромніше:

- закидаєте в ШІ скріншотом статистику GN
- пишете йому вашу маячню про 21% і оце от все
- намагаєтесь сперечатись
...
- profit!
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2025 15:26 от тільки що робив собі шнурок і заміряв опір терміналів-мам 8-пін 0.9мОм і 12вхпвр 0.4мОм, а ви і далі розказуйте про різницю у розмірах і однакові матеріали :dontknow:
Зафіксуємо, дякую за результати бо самому зібрати мілліометр не було потреби :beer:
Тепер згадуємо формулу втрат: I^2*R, тож на номінальних струмах в 9A/4A втрати на 12pin будуть 9*9/4*4 * 0.4 / 0.9 = 81 / 16 * 0.4(4) => більші 2.24 рази, і це при тому, що піни 8pin товстіші і рознесені в посторі, - тепер ви розумієте фізику процесу прогарів і чому не варто довіряти маркетологам?
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 17:15
oversteve: 14.12.2025 15:26 от тільки що робив собі шнурок і заміряв опір терміналів-мам 8-пін 0.9мОм і 12вхпвр 0.4мОм, а ви і далі розказуйте про різницю у розмірах і однакові матеріали :dontknow:
Зафіксуємо, дякую за результати бо самому зібрати мілліометр не було потреби :beer:
Тепер згадуємо формулу втрат: I^2*R, тож на номінальних струмах в 9A/4A втрати на 12pin будуть 9*9/4*4 * 0.4 / 0.9 = 81 / 16 * 0.4(4) => більші 2.24 рази, і це при тому, що піни 8pin товстіші і рознесені в посторі, - тепер ви розумієте фізику процесу прогарів і чому не варто довіряти маркетологам?
корсар дозволяє 300+ Вт пускати по 3 жилах своїх 8-пін, це ті самі номінальні 9А, тепер живіть з цим :banan:

Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
до речі забув, любий епс12в (той самий мініфіт як 8пін) з 4 жилами дозволяє 384 Вт, це 8А

беремо вашу "формулу", підставляємо нові значення і отримаємо 9*9/8*8 * 0.4 / 0.9 = 0.56 - "втрати" 12вхпвр менше майже 2 рази :gigi:
dext
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 17:04
dext: 14.12.2025 16:58ви писали так, саме в такій зневажливій манері, тож паруйте і не жалійтеся, це виглядє ганебно
а ну ка, ну ка, чекаю цитату
Легко:
так, я тут подивився коли почався цей "цікавий" топік -- аж 25 листопада.

і це що з того часу жодного повідомлення про згорівший роз'єм в інтернеті не з'явилось
як це воно може бути закрите? чому, якщо сьогодні не поплавився "поганий роз'єм", він не поплавиться завтра? і як на нього можна посилатись? :laugh: кожен раз свіжу фотку
І ви абсолютно праві, бо закрити питання з 12vhfr (high failure rate) практично неможливо, через дегенеративний дизайн :rotate:
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1pgz8op/another_melted_12vhpwr_connector_rtx_5090: Unfortunately, my 4 month 5090 just had its 12VHWPR melt. The only reason I even found out that the connector melted partially was because I need to update the v-bios for another pc I'm making.
Хоча особисто ви можете його закрити скріном (* акція діє до Різдва і є персональною) - чого ви, з розумілих причин (очкування) робити не будете :gigi:
leif
Member

Повідомлення

pathetic :facepalm:

беремо мій пост повністю:
leif: 10.12.2025 16:18так, я тут подивився коли почався цей "цікавий" топік -- аж 25 листопада.

і це що з того часу жодного повідомлення про згорівший роз'єм в інтернеті не з'явилось, що бідолашний dext мусить тут продовжувати розпинатись?

що це таке? Що за неподобство?

мабуть, маркетологи валізи всім занесли. уууу! кляті маркетологи! ДОКОЛЄ!!!
а тепер беремо вашу всрату інтерпретацію:
dext: 13.12.2025 23:51Це коли ви пишете "ну і де прогари за 2 тижні"
все нормально з читанням, так? це я написав?

що ж ви такий розумний, а елементарних речей і сарказму не розумієте? в чому ваша проблема?

давайте наступну цитату де я написав про "ви всьо врьоті" з ваших слів, розберемо і її.
dext: 14.12.2025 17:37Хоча особисто ви можете його закрити скріном (* акція діє до Різдва і є персональною) - чого ви, з розумілих причин (очкування) робити не будете
школотронів будете на "шо зассал?" брати :lol:
в моєму випадку я буду лише продовжувати тримати вас в курсі, чи все добре з моєю картою, яка стабиільно і регулярно споживає 600 вт по триклятому 12пін роз'єму) до зустрічі під новими новинами про згорівші (катастрофічно!) роз'єми 12 пін
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2025 17:27 корсар дозволяє...
а от фізика (підкріплена вашими же замірами) каже, що роз'єм, менший за розмірами, буде гарантовано горіти частіше :rotate:
до речі забув, любий епс12в (той самий мініфіт як 8пін) з 4 жилами дозволяє 384 Вт, це 8А

беремо вашу "формулу", підставляємо нові значення і отримаємо 9*9/8*8 * 0.4 / 0.9 = 0.56 - "втрати" 12вхпвр менше майже 2 рази :gigi:
я знав, що ви до цього прийдете :rotate:
- роз'єм EPS12v не використовується для живлення ВК
- за бажанням - можна використати такі ж низькоомні конектори
- в поточному сценарії використання 12pin є гіршими тож і горять частіше
- особисто я підключаю обидва EPS12V, хоча споживання ЦП в мене значно нижче за 300W, тож ймовірність навіть нагріву мізерна

Відправлено через 12 хвилин 10 секунд:
leif: 14.12.2025 17:48
що це таке? Що за неподобство?
мабуть, маркетологи валізи всім занесли. уууу! кляті маркетологи! ДОКОЛЄ!!!
Ви ж писали "ну де ваші прогари", отримуйте - розпишіться :puzzle:
що ж ви такий розумний, а елементарних речей і сарказму не розумієте? в чому ваша проблема?
на кожен скарказм завжди знайдеся вищий по посаді сержант B-)
школотронів будете на "шо зассал?" брати :lol:
До чого тут це? Надайте єдиний скрин і питання особисто до вас відпадуть. Надайте ще один скрін через півроку-рік під навантаженням 600W - і питання відпадуть до розробників 12v6v чи як воно там - і я куплю собі 7090ti B-)
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 18:13Ви ж писали "ну де ваші прогари"
ось вони галюцинації пішли знову :laugh:

якщо вже на то пішло, то я писав "де ваші новини про прогари"?
dext: 14.12.2025 18:13на кожен скарказм завжди знайдеся вищий по посаді сержант
чел...
dext: 14.12.2025 18:13Надайте єдиний скрин і питання особисто до вас відпадуть.
та ви шо? :laugh: шо правда відпадуть? а якщо не відпадуть? один випадок взагалі нічого не вирішує, якщо що. ідіть розбирайтесь зі статою GN з допомогою ШІ, а то так невігласом і залишитесь
dext: 14.12.2025 18:13Надайте ще один скрін через півроку-рік під навантаженням 600W - і питання відпадуть до розробників 12v6v чи як воно там - і я куплю собі 7090ti
не купите
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 18:13
oversteve: 14.12.2025 17:27 корсар дозволяє...
а от фізика (підкріплена вашими же замірами) каже, що роз'єм, менший за розмірами, буде гарантовано горіти частіше :rotate:
ви знову від питання пішли, корсар і інші виробники дозволяють ганяти 300Вт по 8-пін, що там фізика на те каже, враховуючи що на тому ж струмі по вашій "формулі втрат" великий роз'єм програє в 2+ рази? :think:

dext: 14.12.2025 18:13

я знав, що ви до цього прийдете :rotate:
- роз'єм EPS12v не використовується для живлення ВК
- за бажанням - можна використати такі ж низькоомні конектори
- в поточному сценарії використання 12pin є гіршими тож і горять частіше
- особисто я підключаю обидва EPS12V, хоча споживання ЦП в мене значно нижче за 300W, тож ймовірність навіть нагріву мізерна
пофіг для чого він використовується, по ньому дозволяють ганяти 384 Вт
я і міряв самі жирні і низькоомні для авг16
dext
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 18:20 ось вони галюцинації пішли знову :laugh:
чому ви не розумієте сарказму? :rotate:
та ви шо? :laugh: шо правда відпадуть? а якщо не відпадуть? один випадок взагалі нічого не вирішує, якщо що. ідіть розбирайтесь зі статою GN з допомогою ШІ, а то так невігласом і залишитесь
1) не посилайтеся на ШІ
2) відпадуть B-)
не купите
чому?
vmsolver
Member

Повідомлення

Считать потери на номинальных токах и делать выводы о статистике выхода из строя по ним :lol:

На номинальных токах нет никаких проблем, проблема возникает при сильном перекосе токов, когда ток кратно превышает номинал, при таких условиях сгорит разъем с любым названием.
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2025 18:22 ви знову від питання пішли, корсар і інші виробники дозволяють
До чого тут "корсар дозволяє"? Я дозволяю вам переходити дорогу на червоне світло та запливати за буйки :D
Ви навели особисті заміри - я навів вам базу від фізики 8-го класу, де 12pin завжди буде грітись більше, ніж 8pin
І що це змінює за квадратичної залежності втрат від струму? Питання риторичне, відповідати на нього не потрібно B-)
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 18:46не посилайтеся на ШІ
люди вам пояснюють -- не доходить, на пальцях, як для тупого пояснюють -- нуль реакції. тому я і апелюю до незаангажованого ШІ. бо більше шансів нема. шо ще робити?
oversteve
Member

Повідомлення

vmsolver: 14.12.2025 18:48 Считать потери на номинальных токах и делать выводы о статистике выхода из строя по ним :lol:

На номинальных токах нет никаких проблем, проблема возникает при сильном перекосе токов, когда ток кратно превышает номинал, при таких условиях сгорит разъем с любым названием.
не звертайте увагу, чувак просто нагородив туфти, а тепер намагається викрутитися, нагородивши ще більші туфти :gigi:
dext
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 19:02
dext: 14.12.2025 18:46не посилайтеся на ШІ
люди вам пояснюють -- не доходить, на пальцях, як для тупого пояснюють -- нуль реакції. тому я і апелюю до незаангажованого ШІ. бо більше шансів нема. шо ще робити?
Які люди, з якою академічною освітою, ШІ-галюциногени? :laugh:
Щиро маю надію, що ви до мене ніколи не потрапите, бо інакше здеру з вас у 2-5 разів, принципово B-)
leif
Member

Повідомлення

dext
А до вас це куди?

Аж цікаво
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 19:01
oversteve: 14.12.2025 18:22 ви знову від питання пішли, корсар і інші виробники дозволяють
До чого тут "корсар дозволяє"? Я дозволяю вам переходити дорогу на червоне світло та запливати за буйки :D
Ви навели особисті заміри - я навів вам базу від фізики 8-го класу, де 12pin завжди буде грітись більше, ніж 8pin
корсар випускає добротні бж з гарантією 10 років, а ви якийсь рандомний вуйко, який не може в фізику/статистику, різниця очевидна :dontknow:
ви так і не відповіли
спойлер
корсар і інші виробники дозволяють ганяти 300Вт по 8-пін, що там фізика на те каже, враховуючи що на тому ж струмі по вашій "формулі втрат" великий роз'єм програє в 2+ рази? :think:
dext: 14.12.2025 19:01
І що це змінює за квадратичної залежності втрат від струму? Питання риторичне, відповідати на нього не потрібно B-)
так я вже відповів в попередньому пості :think:
спойлер
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 19:20ви до мене ніколи не потрапите, бо інакше здеру з вас у 2-5 разів, принципово
окрім того що цікаво куди це "до вас", запитую: як ви дізнаєтесь, що я це я? ви думаєте я ходжу в футболці з прінтом з ніком і аватаркою на оверах? чи ви "у вас" (де?) запитуєте у кожного, чи зареганий на оверах, який нік, тощо? :spy:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2025 19:22 корсар випускає добротні бж з гарантією 10 років
1) гарантія на заміну != гарантія на якість, ну і у випадку деяких брендів (сrucial) т.з. "пожиттєва гарантія" це відвертий скам
2) саме ви навели відповідні дані опору (9мОм та 4мОм), які я зафіксував і не сперечаюсь - чому ж ви тепер сперечаєтесь з базовою фізикою, яка нобелівськашнобелівська премія надає вам таку впевненість?
за вашими ж даними 12pin буде грітись у 2.24 рази більше за 8pin - про що взагалі мова, чи я далі повинен доводити, що 2+2=4 людині, яка не вміє рахувати до 4-x?

тож від вас також - макро-фото скріну не горілого 12pin або балабол, бо кожного тижня публікувати тут горілі 12v поробки в мене немає ані часу, ані натхнення :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
leif: 14.12.2025 19:45
dext: 14.12.2025 19:20ви до мене ніколи не потрапите, бо інакше здеру з вас у 2-5 разів, принципово
окрім того що цікаво куди це "до вас", запитую: як ви дізнаєтесь, що я це я?
скористаюсь ChatGPT, в США вже використовується таргетовате ціноутворення якщо ви не знали :rotate:
Відповісти