Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ortyomko
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.12.2025 14:52 Ну і вона реально жере 30+ ват, враховуй це якщо плануєш чіпляти на зарядну станцію.
дяка :up: це наразі важливий нюанс.
А з такою потужністю вона мені голову не спалить як микрохвильовка? :)
Scoffer
Member

Повідомлення

Ortyomko
Насправді вона жере 30-, частіше ближче до 20, але пік 31 так що краще перебдіти) Не спалить, це ж тобі не китайський роутер.
З ібею скоріш за все прийде в прошивці анлішед. Треба буде зарегатись на сайті рукуса (безкоштовно) і скачати останню соло прошивку.
Опціонально зняти геолок: https://ms264556.net/ruckus/R730Unleashed . Не обов'язково насправді, впливає тільки на дозволені місцевістю частотні канали.
Tesseract
Member

Повідомлення

Klon: 11.12.2025 09:55Ще подивлюсь = можливо викличу майстра провайдера (КС) - зміне кабель, тк він вже років 3 йде по вулиці і 4х жильний белий, як я знаю це не вуличний кабель
Напевне вода в роутер затекла. Якщо хочете купувати новий, то кажіть бюджет. А так можу порадити Asus ROG STRIX GS-BE18000 - крута машинка.
Valdey377
Member

Повідомлення

Tesseract: 11.12.2025 16:02
Klon: 11.12.2025 09:55Ще подивлюсь = можливо викличу майстра провайдера (КС) - зміне кабель, тк він вже років 3 йде по вулиці і 4х жильний белий, як я знаю це не вуличний кабель
Напевне вода в роутер затекла. Якщо хочете купувати новий, то кажіть бюджет. А так можу порадити Asus ROG STRIX GS-BE18000 - крута машинка.
И цена просто сказка))
vdemeshko
Member

Повідомлення

Klon: 11.12.2025 09:55 Привіт, а подскажить що зараз на ринку адекватне з характеристиками:
100\1000 провод провайдера
2,4 + 5 (или больше) вай-фай
Ідеально юзб для хлам-диска
спойлер
Зараз є Кінетик Екста, але щось йому поплохело від відключень світла =
іноді не конектіться до проводу інета (перезагузиш проводом живлення разів 10 і може підключитися, а іноді і не підключається, може щось деграднуло, тк у цей час втикав провід безпосередньо в ноуті = працювало).
Ще кажуть що кінетик переважливий до якості лінії, може провайдер знижує потужність або щось таке.

Ще подивлюсь = можливо викличу майстра провайдера (КС) - зміне кабель, тк він вже років 3 йде по вулиці і 4х жильний белий, як я знаю це не вуличний кабель
бюджет какой и где брать хотите? на месте с гарантией или не принципиально?
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Tesseract: 11.12.2025 16:02Напевне вода в роутер затекла.
тільки якщо на крише у Київстара , мій стоїть на столі і провід йде по підлозі (ще обплетення майстр знявши за 2см від обтиску - воду я б точно замітив) + ще подивився = майстер чутка оплетки зняв перед входом в квартиру.
Поки зробив "ресет до заводських" , но при відключеннях по 16 годин важко зловити проблему повторно = сьогодні вже на боці Кіевстара аккуми здохли...

Дзвонив в підтримку, сказали у вас зараз працює, якщо заявка буде зараз то платить... Робить заявку коли не буде працювати :mad: :mad: :mad: :mad: :censoured: :censoured: :censoured:
Подивлюсь коли поймаю проблему :dontknow:

Бюджет 2-4тис грн, в крупних магазах уа, якщо кітай = то можливо на алі .

тк 2 компа і мобільні девайси , тв і приставок нема.
Потреба FTP з війною отвалилась
SMB = хотів би
Торрентів не треба, юзб модеми теж під сумнівом, тк є мобіли.
покриття на двушку (буде в середіні).

Ну і можливо купити дешевий б\у кінетік і зациклити все в меш з старим по вай-фаю (а тут вже є всі хотілки кроме 1гб портов).
Avenger80
Member

Повідомлення

Klon: 11.12.2025 20:29Бюджет 2-4тис грн, в крупних магазах уа, якщо кітай = то можливо на алі .
Вам би щось із розряду - Asus AX3000V.2, Asus AX4200 або Flint 2. Також цікава думка форумчан. ;)
Tesseract
Member

Повідомлення

Klon
Можна глянути ASUS RT-AX59U, або Linksys MX5300 з OLX. На обидва ці роутери можна встановити OpenWRT якщо рідна прошивка не сподобається.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Klon: 11.12.2025 20:29Бюджет 2-4тис грн, в крупних магазах уа, якщо кітай = то можливо на алі .
Gl.iNet Flint 2 c али на распродажах с купонами около 100-110 уе
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

Шановна спільното, порадьте будь ласка mini ups для АХ3000Т, дуже дякую!
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri
Можете взять стандартный dc1018, на нем он часов 5-6 работает
kolesnukm
Member

Повідомлення

vdemeshko: 12.12.2025 13:42
Gl.iNet Flint 2 c али на распродажах с купонами около 100-110 уе
Пару днів тому можна було за 92 взяти
vdemeshko
Member

Повідомлення

kolesnukm
ну тем более - можно сказать халява
Valdey377
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 12.12.2025 15:27 Dante_Salyeri
Можете взять стандартный dc1018, на нем он часов 5-6 работает
В нвнешних условиях 5-6 часов ни очем
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

Bruno Banani
Читав що якість у цих dc1018 досить посередня(
Хоча так розумію там є багато версій та ревізій. Можете порадити конкретну версію?
Filabatya
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri
https://www.ebay.com/itm/145769034636
ось ваш тайп сі мікро упс :gigi:
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri
Они все равно живут сезон-два, дальше нужно перепаивать конденсаторы, т.к. вздуваются, поэтому берите любой.
Свегер
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri
Повністю погоджуюсь з коментарем Bruno Banani. В мене самого, ось такий:
спойлер
Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
Купував на Алі в тому році (вже другий рік працює) за ~ 1100 (грн). Вистачає на 5-6 годин точно. І хоча на цьому тижні, в нас світло вимикали на 7 годин, він як це не дивно, витягував і по 7 годин.
Роутер KN-3810 з WiFi 6 (18W). Скільки він там дійсно споживає, я не перевіряв, але мені поки вистачає.
У знайомого, такого ж плану бузперебійник з Алі, але зі зьємними акумуляторами 18650 / 6 шт., які він купував окремо. То в нього вистачає точно більше ніж на 10 годин, як я пам'ятаю.
Tesseract
Member

Повідомлення

Свегер
Ці безперебійники вміють балансувати акуми?
Filabatya
Member

Повідомлення

ні звичайно, від самого бадильового і працюють :D
Відповісти