Зафіксовано найсерйозніший випадок вигоряння роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 03.12.2025 15:53 от тут взагалі ніде 12пін немає, суто православні потужні 8пін поплавило :dontknow:
3.3%, ні? :rotate:
oversteve: 03.12.2025 15:53 цей "емейзінг" Молекс випустив десь за 10 років до того, як 12вхпвр з'явився і він використовується далеко не тільки для живлення відях, робочий струм до 13А, не максимальний, а
Ніколи не бачив micro-fit в ATX-БЖ і взагали, до чого тут він? Це якесь спеціалізоване/індустріальне обладнання, де мета "стандарту"- уніфікація прес-форм для економії на виробництві цих роз'ємів, в першу чергу

Якщо вже про стандарти, то і type-c є об'єктивно гіршим за стандартний 5.5/2.5 dc jack для живлення тих же ноутів, тож новий/модний не завжди кращий, особливо в сучасному світі "адекватних бізнесів" (с) leif
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 03.12.2025 17:02
oversteve: 03.12.2025 15:53 от тут взагалі ніде 12пін немає, суто православні потужні 8пін поплавило :dontknow:
3.3%, ні? :rotate:
саме так, але ж то ви, а не я заявляєте, що прогар 3.3% 8пін це офігєть як класно і надійно, а 4% 12вхпвр то все пропало, а виходить, що обидва горять +-однаково і ви не можете довести протилежне :dontknow:
dext: 03.12.2025 17:02
oversteve: 03.12.2025 15:53 цей "емейзінг" Молекс випустив десь за 10 років до того, як 12вхпвр з'явився і він використовується далеко не тільки для живлення відях, робочий струм до 13А, не максимальний, а
Ніколи не бачив micro-fit в ATX-БЖ і взагали, до чого тут він? Це якесь спеціалізоване/індустріальне обладнання, де мета "стандарту"- уніфікація прес-форм для економії на виробництві цих роз'ємів, в першу чергу
якщо суто БЖ, то Corsair Type 5 :dontknow:
12вхпвр це і є мікрофіт, прокрутіть пів сторінки на сайті Молекса за тим посиланням

dext: 03.12.2025 17:02 Якщо вже про стандарти, то і type-c є об'єктивно гіршим за стандартний 5.5/2.5 dc jack для живлення тих же ноутів, тож новий/модний не завжди кращий, особливо в сучасному світі "адекватних бізнесів" (с) leif
не відходьте від теми, тайп с тут взагалі ні до чого
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 03.12.2025 17:18 саме так, але ж то ви, а не я заявляєте, що прогар 3.3% 8пін це офігєть як класно і надійно
саме так, додайте сюди величезну варіацію якості 8pin-only БЖ, з величезним діапазоном потужностей і стандартів ATX
oversteve: 03.12.2025 17:18 а 4% 12вхпвр то все пропало, а виходить, що обидва горять +-однаково і ви не можете довести протилежне
- як мінімум на 20 відсотків вище
- горять навіть найякісніші роз'єми/адаптери
- які гарантовано частіше будуть горіти через значно вищий опір, викликаний меньшим перетином пінів
- що і спостерігається на практиці B-)
якщо суто БЖ, то Corsair Type 5
12вхпвр це і є мікрофіт, прокрутіть пів сторінки на сайті Молекса за тим посиланням
напевно маю БЖ з такими роз'ємами SF750, але там головні вимоги до компактності mini-ITX, і споживання <100W, тож зручно і для low-power системи цілком припустимо, без ризиків, єдину об'єктивну перевагу в компактності тут ніхто не оскаржує
не відходьте від теми, тайп с тут взагалі ні до чого
бо це ще один приклад перемоги маркетологів над інженерами, і чудовий приклад
oversteve
Member

Повідомлення

о, а я вже спати збирався :laugh:
dext: 04.12.2025 01:27
oversteve: 03.12.2025 17:18 саме так, але ж то ви, а не я заявляєте, що прогар 3.3% 8пін це офігєть як класно і надійно
саме так, додайте сюди величезну варіацію якості 8pin-only БЖ, з величезним діапазоном потужностей і стандартів ATX
он як, то тепер вже і варіації якості з'явилися і виходить 8пін не такий вже класний і надійний :gigi:
dext: 04.12.2025 01:27 - як мінімум на 20 відсотків вище
- горять навіть найякісніші роз'єми/адаптери
- які гарантовано частіше будуть горіти через значно вищий опір, викликаний меньшим перетином пінів
- що і спостерігається на практиці B-)
тут статистична вибірка з можливими похибками, те, що ви цього не розумієте і разуєте аби як нічого не міняє, просто типовий приклад ефекту Даннінга-Крюгера
обидва конектори по спеках мають опір з'єднання до 10мОм
dext: 04.12.2025 01:27 напевно маю БЖ з такими роз'ємами SF750, але там головні вимоги до компактності mini-ITX, і споживання <100W, тож зручно і для low-power системи цілком припустимо, без ризиків, єдину об'єктивну перевагу в компактності тут ніхто не оскаржує
напевно цей бж також дуже компактний https://www.corsair.com/ww/ru/p/psu/cp- ... LPULe90sZo
і кіловатник СФ1000 випустили саме для того, щоб з нього 100Вт тягнути :facepalm:

п.с. чекаю з нетерпінням на чергове цікаве виправдання :D
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 04.12.2025 02:03 он як, то тепер вже і варіації якості з'явилися і виходить 8пін не такий вже класний і надійний :gigi:
це 3 випадки зі 100 чи з 1000, чи з 10000?
Я чудово розумію, куди ви схиляєте, але маємо 3.3 vs 4.0 -> +21% B-)
тут статистична вибірка з можливими похибками
як в більшу, так і в меньшу сторону, ви ж не будете стверджувати, що роз'єм з меньшим перетином буде горіти меньше, ніж роз'єм з більшим перетином?
Якщо ви пропустили шкільні програми геометрії 7-го класу та фізику 8-го класу, то я вам поясню на пальцях:
- мінимальний опір конекторів визначається виключно площею перетину пінів конектора "тато"
- конектор "мама" визначає якість контакту у відсотках до "тато"

Тож макс.фізичий/теоретичний потенціал визначає "тато", рівень браку/якість контакту - "мама".

Тому якісний 8pin гарантовано буде кращим на якісний 12pin - що і маємо практично B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 04.12.2025 21:12
oversteve: 04.12.2025 02:03 он як, то тепер вже і варіації якості з'явилися і виходить 8пін не такий вже класний і надійний :gigi:
це 3 випадки зі 100 чи з 1000, чи з 10000?
це 3 випадки, на які я посилання дав, їх там значно більше і все без проблем гуглиться, загалом є факт прогарів => роз'єм не такий божественний, що і треба було довести :dontknow:
dext: 04.12.2025 21:12 Я чудово розумію, куди ви схиляєте, але маємо 3.3 vs 4.0 -> +21% B-)
ну я ж кажу - типовий приклад ефекту Даннінга-Крюгера, я вам про статистику, а ви мені про алгебру :laugh:
тут статистична вибірка з можливими похибками
як в більшу, так і в меньшу сторону, ви ж не будете стверджувати, що роз'єм з меньшим перетином буде горіти меньше, ніж роз'єм з більшим перетином?
саме так, і ми не знаєму в яку саме
по-перше та частина, яка має менший перетин не горить, не треба перекидати з хворої голови на здорову
по-друге метали бувають різні, якщо там різниця в опорі буде більше, ніж різниця в перетині, то штурпачок (не роз'єм) з меншим перетином і меншим опором буде мати більший запас :dontknow:
Якщо ви пропустили шкільні програми геометрії 7-го класу та фізику 8-го класу, то я вам поясню на пальцях:
- мінимальний опір конекторів визначається виключно площею перетину пінів конектора "тато"
- конектор "мама" визначає якість контакту у відсотках до "тато"
виключно? а матеріалом не визначається? у різних металів опір однаковий? :lol:
та й ви опреділіться чи ви говорити про конектор-тато (той, що на шнурку) чи про пін-тато (той штурпачок в роз'ємі бж/вк з ваших картинок)
і 10мОм з даташиту це не мінімальний опір, а максимальний опір з'єднання
Тож макс.фізичий/теоретичний потенціал визначає "тато", рівень браку/якість контакту - "мама".
Тому якісний 8pin гарантовано буде кращим на якісний 12pin - що і маємо практично B-)
максимальний потенціал визначає даташит виробника, рівень фактичного браку ми не знаємо, тому це все ваші припущення, тобто повна фігня :)
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 04.12.2025 22:19 це 3 випадки, на які я посилання дав, їх там значно більше
відсоток який?
я ж кажу - типовий приклад ефекту Даннінга-Крюгера, я вам про статистику, а ви мені про алгебру :laugh:
тож відсоток який? :rotate:
:facepalm:
ну і просто нагадайте, яка у ваз була оцінка з фізики?
по-перше та частина, яка має менший перетин не горить
нагадайте, як влаштовані одноразові запобіжники?
Ну звичайно визначається, але ви напевно ніколи не мали справи з масовим виробництвом, так чи ні?
Ніхто не використвовує різні метали для пінів на одній PCB, через банальну економію, бо в нас "адекватні бізнеси" (c) leif, яким важливіший виключно профіт.

Тож або ви доводите, що опір 0.5mm^2 12pin контакту не гірше опору 1мм^2 контакту 8pin і отримуєте Нобелевську премію з фізики (чого ми ніколи не побачимо), або (що і буде) - отримуєте Шнобелівску премію з фізики -- домовились? :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 04.12.2025 22:54
oversteve: 04.12.2025 22:19 це 3 випадки, на які я посилання дав, їх там значно більше
відсоток який?
реальний без поняття, але достатный для того, щоб спростувати це ваше твердження
dext: 03.12.2025 01:08 Як я вже казав, фізика горіння роз'ємів мені не цікава, достатньо того, що в цій схемі горять виключно роз'єми 12pin, мама-тато - без різниці хто в цій сім'ї першим став наркоманом :gigi:
я ж кажу - типовий приклад ефекту Даннінга-Крюгера, я вам про статистику, а ви мені про алгебру :laugh:
тож відсоток який? :rotate:
статистично що там я вже писав вище і не бачу змісту повторювати, який фактичний відсоток - без поняття, на жаль не маю змоги опитати всіх власників відеокарт у світі :dontknow:
vmsolver
Member

Повідомлення

Переходное сопротивление контактов кроме площади очень сильно зависит от давления, с которым эти контакты давят друг на друга. Нет нужного давления - контакт нарушится независимо от его площади.

Площадь контакта это не вся поверхность железок, надо изучать конструкцию, они там могут в виде точек соприкасаться или небольших подпружиненных плоскостей, которых может быть несколько рядом, на разных сторонах пина и так далее.

Просто сравнивать абстрактную площадь это сильно примитивно.

У новых разъемов давление выше, это объясняет небольшое количество циклов коммутации - метал быстро истирается из-за высокого давления.
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 04.12.2025 22:54
ну і просто нагадайте, яка у ваз була оцінка з фізики?
я ж кажу - типовий приклад ефекту Даннінга-Крюгера, я вам про статистику, а тепер ви мені про фізику :laugh:
по-перше та частина, яка має менший перетин не горить
нагадайте, як влаштовані одноразові запобіжники?
якщо ви послідовно включите 2 запобіжника з різним номіналом, то номінал більшого вам буде не дуже цікавий, бо горіти буде менший
так і тут, пофіг на діаметр того піна, бо горить не він, а інше вразливе місце :dontknow:
Ну звичайно визначається, але ви напевно ніколи не мали справи з масовим виробництвом, так чи ні?
Ніхто не використвовує різні метали для пінів на одній PCB, через банальну економію, бо в нас "адекватні бізнеси" (c) leif, яким важливіший виключно профіт.
так виробники бж і вк не виготовляють ті роз'єми, вони їх готові купують у виробників роз'ємів і розпаюють на платах
ну і власне то ви написали мінимальний опір конекторів визначається виключно площею перетину, а тепер пишете, що і матеріалом, якось не послідовно :gigi:
Тож або ви доводите, що опір 0.5mm^2 12pin контакту не гірше опору 1мм^2 контакту 8pin і отримуєте Нобелевську премію з фізики (чого ми ніколи не побачимо), або (що і буде) - отримуєте Шнобелівску премію з фізики -- домовились? :rotate:
навіщо мені шось доводити, я вірю даташитам :dontknow:
та й ви причепилися до того піну, а шо ж вас так не муляє ось це місце у терміналу-мами, там перетин буде ще менше :gigi:
спойлер
Зображення
dext
Member

Повідомлення

я ж кажу - типовий приклад ефекту Даннінга-Крюгера, я вам про статистику, а тепер ви мені про фізику :laugh:
Статистика відома і вона не на користь 12pin, тож що там з фізикою? :rotate:
якщо ви послідовно включите 2 запобіжника з різним номіналом, то номінал більшого вам буде не дуже цікавий, бо горіти буде менший
так і тут, пофіг на діаметр того піна, бо горить не він, а інше вразливе місце
знову попертаючись до фізики: де буде найвразливіше місце в системі з товстими дротамі і тонкими пінами?
так виробники бж і вк не виготовляють ті роз'єми, вони їх готові купують у виробників роз'ємів і розпаюють на платах
ну і власне то ви написали мінимальний опір конекторів визначається виключно площею перетину, а тепер пишете, що і матеріалом, якось не послідовно
читайте уважніше: мінімально можливий - виключно перетином піна, практичний - якістью контакту до цього піна, у відсотках, де ви бачите тут непослідовність?
тож за однакової якості 8pin завжди був і буде кращим, в рази кращим
dext: Тож або ви доводите, що опір 0.5mm^2 12pin контакту не гірше опору 1мм^2 контакту 8pin і отримуєте Нобелевську премію з фізики (чого ми ніколи не побачимо), або (що і буде) - отримуєте Шнобелівску премію з фізики -- домовились? :rotate:
ідеальний споживач...
leif
Member

Повідомлення

dext: 04.12.2025 22:54"адекватні бізнеси" (c) leif, яким важливіший виключно профіт.
ну, звичайно! уявіть, якби виробники міняли по гарантії 7 або 10% проданих карт. уявили? а тепер добре подумайте, чи можливо було б для них залишатись прибутковими. вони працюють на зовсім невисокій маржі, (евга не дадуть збрехати) і нічого подібного собі дозволити не можуть.

адекватність їхня заключається в тому, що вони працюють заради прибутку і прибутку ж заради виконують свої гарантійні зобов'язання і тому дозволити собі якісь ненадійні роз'єми просто не можуть.

ви бачили щоб в новинах про згорівші роз'єми 12вхпрв писали, що юзеру відмовили по гарантії? ні? цікаво, чому так :laugh:
dext
Member

Повідомлення

leif: 05.12.2025 17:37 ну, звичайно! уявіть, якби виробники міняли по гарантії 7 або 10% проданих карт. уявили? а тепер добре подумайте, чи можливо було б для них залишатись прибутковими. вони працюють на зовсім невисокій маржі, (евга не дадуть збрехати) і нічого подібного собі дозволити не можуть.

адекватність їхня заключається в тому, що вони працюють заради прибутку і прибутку ж заради виконують свої гарантійні зобов'язання і тому дозволити собі якісь ненадійні роз'єми просто не можуть.

ви бачили щоб в новинах про згорівші роз'єми 12вхпрв писали, що юзеру відмовили по гарантії? ні? цікаво, чому так :laugh:
- в нас на певних видах виробництв практикується економія або відсутність необхідних засобів безпеки тому що "адекватному бізнесу" в рази вигідніше заплатити страховку ("гарантійні зобов'язання") в разі загибелі/каліцтва ніж глобально інвестувати в безпеку
- в теперешніх реаліях не факт, що ви зможете отримати заміну, фізично :rotate:
- 12pin фізично гірший за 8pin у всьому, окрім компактності
- щодо прибутку і надійності я тут також вже наводив цитування з AXT-3.1, де дозволили ставити гірші компоненти - як вам таке покрашення?

Тож прибуток - не аргумент, взагалі, для користувача, - ви ж на стороні користувача? :rotate:
leif
Member

Повідомлення

dext: 07.12.2025 03:51- в нас на певних видах виробництв практикується економія або відсутність необхідних засобів безпеки тому що "адекватному бізнесу" в рази вигідніше заплатити страховку ("гарантійні зобов'язання") в разі загибелі/каліцтва ніж глобально інвестувати в безпеку
у нас це в Україні? так, звісно, якби Асус та МСІ і т.д. були українськими компаніями і виробляли шось інше і продавали його деінде, то все могло бути інакше, але вони не є українськими компаніями і далі по списку, тому облиште ці пересмикування, вони нічого не означають.
dext: 07.12.2025 03:51- в теперешніх реаліях не факт, що ви зможете отримати заміну, фізично
в смислі? ще й як зможу. карт на ринку вистачає, лише ціни кусаються.
dext: 07.12.2025 03:51- 12pin фізично гірший за 8pin у всьому, окрім компактності
річ в тому, що для юзера вони однакові¯\_(ツ)_/¯ і ви не можете довести зворотнє
dext: 07.12.2025 03:51- щодо прибутку і надійності я тут також вже наводив цитування з AXT-3.1, де дозволили ставити гірші компоненти - як вам таке покрашення?
у вас все в порядку зі здоров'ям? нормально себе почуваєте? таке враження складається, що вам складно слідкувати за діаологом і зрозуміти про що йдеться, що вам кажуть і тд. навіть якщо вам розжовують і повторюють багато разів одне і те саме. починаю за вас хвилюватись, бережіть себе.
dext: 07.12.2025 03:51Тож прибуток - не аргумент
не прибуток як такий а "прибутковість на довгу + стратегія і тактика успішного функціонування компанії на ринку". таке враження, що розуміння економіки за межами України (і тє в максимально викривленому вигляді, адже далеко не всюди однаково) у вас відсутнє: як компанії працюють, як заробляють, за яких умов це можливо, а за яких ні. ніде не вивчали це, я так розумію, і самоосвітою теж не займались.
dext: 07.12.2025 03:51ви ж на стороні користувача?
ви шо, я СЕО компаній асус, мсі і гігабайт власною персоною. усіх трьох
dext
Member

Повідомлення

leif: 07.12.2025 12:36 у нас це в Україні? так, звісно, якби Асус та МСІ і т.д. були українськими компаніями і виробляли шось інше і продавали його деінде, то все могло бути інакше, але вони не є українськими компаніями і далі по списку, тому облиште ці пересмикування, вони нічого не означають.
це приклад перекладання ризиків на кінцевих споживачів, ситуація повністью аналогічна 12pin
dext: 07.12.2025 03:51- в теперешніх реаліях не факт, що ви зможете отримати заміну, фізично
в смислі? ще й як зможу. карт на ринку вистачає, лише ціни кусаються.
продавець каже "no supply" і повертає сплачені кошти (ціна меньша, ніж поточна) - чим не схема? B-)
річ в тому, що для юзера вони однакові¯\_(ツ)_/¯ і ви не можете довести зворотнє
це вже доведено:
- є фізика
- є статистика
у вас все в порядку зі здоров'ям? нормально себе почуваєте? таке враження складається, що вам складно слідкувати за діаологом і зрозуміти про що йдеться, що вам кажуть і тд. навіть якщо вам розжовують і повторюють багато разів одне і те саме. починаю за вас хвилюватись, бережіть себе.
я ж вам навів приклаж "адекватного бізнесу" (с) - де навіть в стандарті заклали погіршені характеристики, щоб користувач через 3-4-5 років побіжав за новим БЖ, коли в старому підсохнуть (а вони 100% сохнуть) конденсатори
не прибуток як такий а "прибутковість на довгу + стратегія і тактика успішного функціонування компанії на ринку"
див вище про ATX-3.1, звичайно що робити надійді речі сучасному "адекватному бізнесу" (с) принципово невигідно
ви шо, я СЕО компаній асус, мсі і гігабайт власною персоною. усіх трьох
коментарі не їх рівня, нажаль :shuffle:
leif
Member

Повідомлення

dext: 07.12.2025 17:42це приклад перекладання ризиків на кінцевих споживачів, ситуація повністью аналогічна 12pin
переклали ризики на споживача так, що буквально усі з них в випадку якихось непередбачених випадків отримують заміну по гарантії? де ж тут споживач ризикує? він просто іде і отримує нову карту, якщо трапився брак, а витрати несе виробник. елементарна ж логіка

якщо ж розм'єм не бракований він чудово працює довгими роками навіть якщо по ньому передавати ті самі 600 вт.
dext: 07.12.2025 17:42продавець каже "no supply" і повертає сплачені кошти (ціна меньша, ніж поточна) - чим не схема?
тим не схема, що і в усі попередні роки присутності роз'єму на ринку і станом на зараз такого немає, це в вашій фантазії.
dext: 07.12.2025 17:42я ж вам навів приклаж "адекватного бізнесу" (с) - де навіть в стандарті заклали погіршені характеристики, щоб користувач через 3-4-5 років побіжав за новим БЖ, коли в старому підсохнуть (а вони 100% сохнуть) конденсатори
ууу кляті капіталісти! рекомендую вам в цій ситуації купувати БЖ тільки з гарантією 7+ років, такі є на ринку.
dext: 07.12.2025 17:42коментарі не їх рівня, нажаль
звичайно, у мене рівень повище буде B-) дякую
dext
Member

Повідомлення

leif: 07.12.2025 18:13 переклали ризики на споживача так, що буквально усі з них в випадку якихось непередбачених випадків отримують заміну по гарантії? де ж тут споживач ризикує? він просто іде і отримує нову карту, якщо трапився брак, а витрати несе виробник. елементарна ж логіка
Надійність - нижча, суто фізичний життєвий цилк - которший, горить і ВК, і роз'єми БЖ, елементарна фізика
тим не схема, що і в усі попередні роки присутності роз'єму на ринку і станом на зараз такого немає, це в вашій фантазії.
особливо в нас зараз фізично замінити може бути проблематичним, тож це знову перекладання відповідальності на користувача замість покращення (або навіть підтримання рівня) якості
ууу кляті капіталісти! рекомендую вам в цій ситуації купувати БЖ тільки з гарантією 7+ років, такі є на ринку.
Тільки от економія на комплектуючих в БЖ - заграза абсолютно всім компонентам в ПК, чого, яка несподіванка - гарантія БЖ не покриває, бо це гарантія на заміну, а не гарантія не якість - розумієте різницію? Так само і з поробкою під назвою 12pin B-)
звичайно, у мене рівень повище буде B-) дякую
самопідлиз зараховано :gigi:
leif
Member

Повідомлення

dext: 07.12.2025 21:19Надійність - нижча, суто фізичний життєвий цилк - которший, горить і ВК, і роз'єми БЖ
ви так і не доганяєте, що це все -- воно лише в вашій фантазії, а власники тих же 4090 юзають їх деякі вже четвертий рік (не кажучи про 3090ті), деякі моделі 4090 мають ліміт 600вт і щось нормально все, працюють карти як працювати. так коли проблеми мають у них початись по ваших даних? довго ще чекати?
dext: 07.12.2025 21:19особливо в нас зараз фізично замінити може бути проблематичним
хто вам таке сказав? знову якісь фантазії?
dext: 07.12.2025 21:19 тож це знову перекладання відповідальності на користувача
ні, відповідальність несуть виробники, які виконують гарантійні зобов'язання.
dext: 07.12.2025 21:19Тільки от економія на комплектуючих в БЖ - заграза абсолютно всім компонентам в ПК, чого, яка несподіванка - гарантія БЖ не покриває, бо це гарантія на заміну, а не гарантія не якість - розумієте різницію? Так само і з поробкою під назвою 12pin
та що ж ви крутитесь як вуж на сковорідці :lol: ви ж про БЖ написали, щось вам там з ними не сподобалось, вже перескакуєте на іншу комплектуху? що ви сказати то хочете?
dext: 07.12.2025 21:19самопідлиз зараховано
:rolleyes: :shuffle:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 05.12.2025 17:30
Статистика відома і вона не на користь 12pin, тож що там з фізикою? :rotate:
статистика не оперує абсолютними величинами, так що або хрестик зніміть, або труси надіньте - або давайте реальну картину зі всього світу по прогарам і порівнюйте собі на здоров'я абсолютну кількість випадків, або візьміть підручник зі статистики і почитайте, що таке довірчий інтвервал та ститистична похибка
так і тут, пофіг на діаметр того піна, бо горить не він, а інше вразливе місце
знову попертаючись до фізики: де буде найвразливіше місце в системі з товстими дротамі і тонкими пінами?
от той шматочок на терміналі мама, обведений червоним на фото, воно буде і у 12вхпвр, і у 8пін, бо вони мають схожу конструкцію
ну і власне то ви написали мінимальний опір конекторів визначається виключно площею перетину, а тепер пишете, що і матеріалом, якось не послідовно
читайте уважніше: мінімально можливий - виключно перетином піна, практичний - якістью контакту до цього піна, у відсотках, де ви бачите тут непослідовність?
тож за однакової якості 8pin завжди був і буде кращим, в рази кращим
dext: Тож або ви доводите, що опір 0.5mm^2 12pin контакту не гірше опору 1мм^2 контакту 8pin і отримуєте Нобелевську премію з фізики (чого ми ніколи не побачимо), або (що і буде) - отримуєте Шнобелівску премію з фізики -- домовились? :rotate:
ідеальний споживач...
якщо ви так любите доведеннся і причепилися до перетину, то доведіть, що опір 1мм2 квадрату сталі меньше 0.5мм2 міді, може вам за це премію дадуть :gigi:
dext
Member

Повідомлення

leif: 07.12.2025 22:45 ви так і не доганяєте, що це все -- воно лише в вашій фантазії
- є фізика, де чітко видно, що перетин пінів 12pin значно меньший
- є статистика, яка є наслідком попереднього пункту
- є survivorship bias
ні, відповідальність несуть виробники, які виконують гарантійні зобов'язання.
це знову ж таки: гарантія на заміну, а не гарантія на якість, і тим більше - довговічність
та що ж ви крутитесь як вуж на сковорідці :lol: ви ж про БЖ написали, щось вам там з ними не сподобалось, вже перескакуєте на іншу комплектуху? що ви сказати то хочете?
12pin поробка з тонкими пінами + "стандарт", який дозволяє ставити гірші компоненти в БЖ - чудова іллюстрація вашого "адекватного бізнесу" (с) B-)

Відправлено через 18 хвилин 16 секунд:
oversteve: 07.12.2025 22:58 статистика не оперує абсолютними величинами
А повинна, з урахуванням того, що доля 12pin мізерна? :rotate:
Пряма аналогія: статистика відмов HDD в датацентрах, де в окремих серіях число відмов може бути мізерним, але у %% в рази гірше за інші моделі, саме через тираж
от той шматочок на терміналі мама, обведений червоним на фото, воно буде і у 12вхпвр, і у 8пін, бо вони мають схожу конструкцію
повертаючись до шкільного курсу фізики 8-го класу та геометріі 7-го класу: термінал "мама" відповідає за якість (y %%) з контактом "тато", контакт "тато" визначає мінімальний теоретичний опір, тож за +/- однакової якості терміналу "мама" - 12pin завжди електрично буде гіршим за 8pin
якщо ви так любите доведеннся і причепилися до перетину, то доведіть, що опір 1мм2 квадрату сталі меньше 0.5мм2 міді, може вам за це премію дадуть :gigi:
:gigi:
тепер від фізики перейдемо до практичної електроніки: чому в ATX БЖ не використовується сталь для контактів, як це визначити за 1хв? :rotate:
Відповісти