тим часом я продовжую мучити нео ерго
подобається мені цей лейаут, дуже він зручний, особливо коли справді до нього звикаєш, єдине, що хотілось би, звісно, чогось більш преміального, але GOK Type K я провтикав купити цього року, хіба можна на вторинці пошукати, але зазвичай це ще дорожче ніж купувати новий (в районі 1к без доставки коли востаннє дивився, це як мінімум), бо попит на них стабільно високий
менш із тим, від чого я був не сильно в захваті в ерго практично від самого початку, так це від того як на ньому звучить бекспейс. воно ясно, бюджетна клавіатура, шо я хотів, нічого дивного, адже бекспейс, буває, звучить не надто класно і на суттєво дорожчих бордах.
що було мною випробувано на цей раз:
- спойлер

до цього не пробував лейаут з таким розташуванням бекспейсу. незважаючи на те, що він там лягає під мізинець як рідний, м'язова пам'ять штука серйозна і швидко світчнутись на таке розташування не вдається, наразі звикаю) по звуку подобається більше: хоча ніби клавіша не так далеко, але вже не в верхньому ряду і не в самому кутку, тому звучання краще. до того ж вона тепер не стабілізована і менша за розміром, що також
в даному випадку відчувається як перевага. tldr: загалом подобається, але не так просто звикнути, виявилось.
а, ну і так, складно не помітити, що я вирішив спробувати для цього білда найспбт капи, теж задоволений цим рішенням в розрізі ерго з бобами ю4т. на дорожчому бербоуні я б може і не думав гмк міняти, але для ерго... щось здається пбт краще пасують по тональності, адже не вартує тут сильно випячувати і підкреслювати всі деталі звучання світча. скоріше навпаки, краще трохи приглушити товстенькими пбт капами
Відправлено через 8 хвилин 5 секунд:
шось я швидко не знайшов, а перечитувати пів топіку я бажання не маю. тут є люди, які більше розбираються в цьому ціновому сегменті ніж я, якщо матимуть вільну хвилину -- підкажуть. але, знову ж таки, якщо я нічого не плутаю, основною рекомендацією в цьому ціновому сегменті залишається саме aula f75