Новини
Останні статті і огляди
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Nouriel
Member
Причому ту це якшо G2 це застаріла модель яку знали з виробництва вона продається у 4 ноунейм магазах за 6к. уже всьо забудь про неїdaesz: ↑ 28.11.2025 00:39Він і тоді був - безбуферник
-
daesz
Member
Її не знімали із виробництва як мінімум до кінця 2024 року. Це 1.5 року із виходу G3. Це так ніби сказати, що сата ссд зняті із виробництва, бо вийшли м2/нвме.Nouriel: ↑ 28.11.2025 01:35Причому ту це якшо G2 це застаріла модель яку знали з виробництва вона продається у 4 ноунейм магазах за 6к. уже всьо забудь про неїdaesz: ↑ 28.11.2025 00:39Він і тоді був - безбуферник
Щойно провірив - вона досі числиться в асортименті на їхньому сайті.
-
Геральт
Member
Звичайна логіка. Але на істину не претендую.daesz: ↑ 27.11.2025 23:49 Це якісь казки.
Так, мав на увазі, що задорого. Було б дивно скаржитись на низьку ціну )
-
Геральт
Member
Поставив, різниці не побачив. В синтетиці отаке:MSiAventador: ↑ 27.11.2025 13:24 Постав Forza Motorsport
-
MSiAventador
Member
Я одразу побачив як перевстановив на 2TB SAMSUNG 980PRO NVME з 1TB SAMSUNG 870EVO.Геральт: ↑ 28.11.2025 10:53Поставив, різниці не побачив.MSiAventador: ↑ 27.11.2025 13:24 Постав Forza Motorsport
-
Геральт
Member
В якому сценарії і як саме "побачив"? Якщо забавки, то в безшовному відкритому світі можливо...і то під питанням. В Forza карта маленька, графіка невимоглива. Скоріш за все навіть на HDD проблем не буде. На чому там можна побачитиMSiAventador: ↑ 28.11.2025 17:41 Я одразу побачив як перевстановив на 2TB SAMSUNG 980PRO NVME з 1TB SAMSUNG 870EVO.
-
MSiAventador
Member
25 сек. старту гонки проти 4 сек. на 980PRO NVME - ваще не помітно.Геральт: ↑ 28.11.2025 17:45В якому сценарії і як саме "побачив"? Якщо забавки, то в безшовному відкритому світі можливо...і то під питанням. В Forza карта маленька, графіка невимоглива. Скоріш за все навіть на HDD проблем не буде. На чому там можна побачитиMSiAventador: ↑ 28.11.2025 17:41 Я одразу побачив як перевстановив на 2TB SAMSUNG 980PRO NVME з 1TB SAMSUNG 870EVO.![]()
- спойлер
-
Геральт
Member
Пф..навіть не стартував запис звідти, а одразу з відліку. Наплювати скільки там старт. Гонка тривала ~700сек. Нехай 500. 980PRO нехай навіть миттєво стартанула. 25/500 дасть виграш аж у 5% у відносних цифрах і нехай кілька хв/день в абсолютних. Це такий мізер, що навіть розглядати не варто.
За відоси дякую, але я краще своїми ручками помацаю.
хех, той диск вже 5400. Може треба кому? Віддам за 4000, легке б/у
За відоси дякую, але я краще своїми ручками помацаю.
хех, той диск вже 5400. Може треба кому? Віддам за 4000, легке б/у
-
Nouriel
Member
ну виграш є при однаковій ціні, тому купувати сата сенсу немаєГеральт: ↑ 28.11.2025 18:01Пф..навіть не стартував запис звідти, а одразу з відліку. Наплювати скільки там старт. Гонка тривала ~700сек. Нехай 500. 980PRO нехай навіть миттєво стартанула. 25/500 дасть виграш аж у 5% у відносних цифрах і нехай кілька хв/день в абсолютних. Це такий мізер, що навіть розглядати не варто.
-
Геральт
Member
Nouriel
Виграш сата є в температурі (а отже надійності), підтримці мат. платами (сата можна підключити будь-куди), легкості обслуговування. В мене сата прикріплений позаду материнки і демонтується дуже швидко без відключення проводів системника. Навіть викрутки не треба, бо тримається на підпружиноному зажимі. В той час, як для заміни NVMe, системник треба класти, а отже відключати від всього. Для демонтажу з 4,0 ще й відеокарту треба знімати. Плюси NVMe настільки ілюзорні (економія кількох хв на день при запуску гри, серйозно?), що взагалі не перекриваються мінусами. Навіть при однаковій ціні. Direct storage міг би стати фічею, яка міняє "розстановку сил", але руху в тому напрямку взагалі не видно. Ітого, NVMe - найбільш безтолкова моя "залізячна" покупка.
Виграш сата є в температурі (а отже надійності), підтримці мат. платами (сата можна підключити будь-куди), легкості обслуговування. В мене сата прикріплений позаду материнки і демонтується дуже швидко без відключення проводів системника. Навіть викрутки не треба, бо тримається на підпружиноному зажимі. В той час, як для заміни NVMe, системник треба класти, а отже відключати від всього. Для демонтажу з 4,0 ще й відеокарту треба знімати. Плюси NVMe настільки ілюзорні (економія кількох хв на день при запуску гри, серйозно?), що взагалі не перекриваються мінусами. Навіть при однаковій ціні. Direct storage міг би стати фічею, яка міняє "розстановку сил", але руху в тому напрямку взагалі не видно. Ітого, NVMe - найбільш безтолкова моя "залізячна" покупка.
-
daesz
Member
NVMe має зміст в якості системного, раз поставив та забув, але температури у них явно не настільки хороші як у сата-шок, в мене 860 про, вже 6ти річний, температури 31-35*С в залежності від навантаження, і це він стоїть між БЖ та 870ево (бутербродом, зазор між ним та БЖ з однієї сторони та іншою саташкою з іншої - 1-2мм). На згаданому 870ево також температури більше 35-36 ніколи не бачивГеральт: ↑ 30.11.2025 20:45Ітого, NVMe - найбільш безтолкова моя "залізячна" покупка.
-
bezzeb
Junior
Підкажіть що краще взяти для системи та ігор в районі 180 $
цікавить m2, 2tb
придивився такий, але беруть сумніви, що він безбуферний
Samsung 2TB M.2 PCIe Gen5 NVMe 990 EVO PLUS
цікавить m2, 2tb
придивився такий, але беруть сумніви, що він безбуферний
Samsung 2TB M.2 PCIe Gen5 NVMe 990 EVO PLUS
-
Filabatya
Member
bezzeb
Sn850x, аналог ево це sn7100. Останній новіший контролер і більше шарів і енергоефективніший, супер для ноута. Я взяв 990 про в кліку в оплату частинами. Р41 хунікс ще можете розглянути, він топ рівня 990
Sn850x, аналог ево це sn7100. Останній новіший контролер і більше шарів і енергоефективніший, супер для ноута. Я взяв 990 про в кліку в оплату частинами. Р41 хунікс ще можете розглянути, він топ рівня 990
Востаннє редагувалось 04.12.2025 14:39 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
-
bezzeb
Junior
Sn850x краще тільки через буфер чи є й інші параметри?
-
Nutbar
Member
Які думки, враховуючи останні новини? Мікрон йде. Хайнікс та самсунг також не факт, що будуть робити пріорітет чи навіть квоти пересічним користувачам. Закупатись SSD зараз, якщо ймовірно знадобляться лише через півроку? Чи можна спокійно чекати, бо ріст якщо і буде, то не такий сильний як на оперативку?
-
daesz
Member
Вже тоді й solidigm p44Filabatya: ↑ 04.12.2025 14:25 Р41 хунікс ще можете розглянути
-
Filabatya
Member
daesz
Його ще найти треба(еом варіанти надіюсь не будем згадувати) мав на увазі до лихоманки
Його ще найти треба(еом варіанти надіюсь не будем згадувати) мав на увазі до лихоманки
-
daesz
Member
Надійність, швидкість, температура, якість.bezzeb: ↑ 04.12.2025 14:32чи є й інші параметри
Взагалі : solidigm p44, hynix p41, wd sn850x, 980 pro, 990 pro, kc3000, fury renegade - це все буде приблизно в одну ціну (за винятком мб хайнікса/солідайма та 990про) і якісно приблизно також на одному рівні (щось чуть краще, щось чуть гірше). Ще всілякі pny cs3140, corsair mp600 pro, exceria pro, sabrent rocket 4 plus, але ці всі у нас або взагалі відсутні, або настільки рідко трапляються, що змісту радити напенво не багато. Та й навіть хайнікси із солідаймами у нас не те щоб легко знайти.
Факт, його оем варіант - це і є Hynix P41Filabatya: ↑ 06.12.2025 03:58Його ще найти треба(еом варіанти надіюсь не будем згадувати)
В 23/24 тут на форумі їх возили із яєць, але останній рік точно не бачив їх (нових як мінімум).
-
daesz
Member
Там трохи схиблене маркування :Filabatya: ↑ 06.12.2025 04:09 А сплутав з р31 голдом і його варіацією на 3 пісі. Ото класний ссд був в самого Хотспура такий![]()
P31 Hynix = P41 Solidigm
P41 Hynix = P44 Solidigm
Я б взяв зараз, якщо точно буде потрібне через пів року; то ж не яблука і не зігниютьNutbar: ↑ 06.12.2025 03:30 Які думки, враховуючи останні новини? Мікрон йде. Хайнікс та самсунг також не факт, що будуть робити пріорітет чи навіть квоти пересічним користувачам. Закупатись SSD зараз, якщо ймовірно знадобляться лише через півроку? Чи можна спокійно чекати, бо ріст якщо і буде, то не такий сильний як на оперативку?