Розробники Helldivers 2 стиснули гру зі 154 ГБ до 23 ГБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Артем123
Junior

Повідомлення

Предлагаю обсудить Розробники Helldivers 2 стиснули гру зі 154 ГБ до 23 ГБ

ремастер выходят на новый уровень))
denizen
Member

Повідомлення

треба було стиснути у 64 кбайт
mythorns
Junior

Повідомлення

А че так можно было??)
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

mythorns: 03.12.2025 11:52 А че так можно было??)
если коротко то да - реюз ассетов, переборка антологии текстур и эффектов используемых на уровнях и так далее. Очень часто для каждого уровня данные элементы скопированы что увеличивает размер билда.
Telcontar
Member

Повідомлення

Мессія мабуть засмутиться :weep:
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Нормалізація вона така.
Можна. Але це підвищує складність як розробки так і підтримки.
Earanak
Member

Повідомлення

Shaolin_Style
А я вспомнил старую пристарую историю на эту тему, когда я еще геймартом интересовался :
https://www.unrealengine.com/en-US/blog ... enviroment

Весь уровень затекстурен одной 256x512 ютилити-текстурой четырехканальной.
Но это конечно задрот того времени делал, нынче таким никто не занимался бы.
nochnik89
Member

Повідомлення

avebael
классика :rotate: :super:
Pro100SSK
Member

Повідомлення

Спробував би купу ігор, але як подумаю що вантажити більше сотні гігів на гру яка може не зайти і видалю її вже за годину...
а тут виявляється що все таки можна було не роздувати.
Geinz21
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 03.12.2025 11:55
если коротко то да - реюз ассетов, переборка антологии текстур и эффектов используемых на уровнях и так далее. Очень часто для каждого уровня данные элементы скопированы что увеличивает размер билда.
Насколько помню, проблема была во владельцах жестких дисков, и потому разрабы оставили билд игры раздутым.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Сталкер напрягся :laugh:
Володарі ссд 512/240 зраділи :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

Geinz21
Та немає ніякої проблеми, і не було ніколи. Мені здається що їм за об'єм доплачують.
Я так колись в одній з ігруль виявив що всі паки з текстурами, скриптами і іншим це непотиснені зіп-архіви. Просто перепакувавши в лоб на макс стисненні, нічого не вирізаючи, об'єм зменшився втричі і гра з двох дисків легко почала вміщатись в один та ще й з запасом. І завантажуватись з винта швидше, це ще в до ссдшні часи було.

А ще зараз пішла дивна мода музику в вав зберігати замість мп3 чи огг. Не здивують що скоро і відео в якомусь рав-форматі буде.
Востаннє редагувалось 03.12.2025 12:53 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

Pro100SSK: 03.12.2025 12:46 Спробував би купу ігор, але як подумаю що вантажити більше сотні гігів на гру яка може не зайти і видалю її вже за годину...
Dial-up? Кинув на ніч на NAS, зранку спробував/видалив.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.12.2025 12:51 Geinz21
Та немає ніякої проблеми, і не було ніколи. Мені здається що їм за об'єм доплачують.
Я так колись в одній з ігруль виявив що всі паки з текстурами, скриптами і іншим це непотиснені зіп-архіви. Просто перепакувавши в лоб на макс стисненні, нічого не вирізаючи, об'єм зменшився втричі і гра з двох дисків легко почала вміщатись в один та ще й з запасом. І завантажуватись з винта швидше, це ще в до ссдшні часи було.
"Велика" гра виглядає солідно, юзер дивиться і такий "о, важить дофіга, значить і контенту там нормально так завезли", бідолаха ж не буде знати шо там криворукі на девав понароблювали вагон дублікатів)
Pro100SSK
Member

Повідомлення

Геральт: 03.12.2025 12:52
Pro100SSK: 03.12.2025 12:46 Спробував би купу ігор, але як подумаю що вантажити більше сотні гігів на гру яка може не зайти і видалю її вже за годину...
Dial-up? Кинув на ніч на NAS, зранку спробував/видалив.
75 мегабіт. Так і роблю, кидаю на сервер, але мій пк в мережі через вай фай 5 тому навіть з серверу завантаження не ідеальне.
На жаль немає ложливості прокинути кабель, так то локалка в мене 2.5 гігабіти
Kyro
Member

Повідомлення

Т.е как я понял ради 3 калек игравших на калькуляторах без ssd игру раздули в 5+ раз по размеру.
Мда. Вот это я понимаю лояльность.
Кстати надо отменять оптимизацию, ssd пошли в гору по цене. Если эти "геймеры" не осилили 25 баксов на минимальный ssd то теперь точно все.
Nutbar
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.12.2025 12:51 А ще зараз пішла дивна мода музику в вав зберігати замість мп3 чи огг. Не здивують що скоро і відео в якомусь рав-форматі буде.
Так це і є рав формат, взагалі навіть ніяк не стиснений. І так наче завжди було, принаймні всі релізи на дисках такі.
waryag
Member

Повідомлення

Kyro
Одни пастген консоли это очень много людей
Олег Мандріаник
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.12.2025 12:51 Geinz21

А ще зараз пішла дивна мода музику в вав зберігати замість мп3 чи огг. Не здивують що скоро і відео в якомусь рав-форматі буде.
Так и сейчас репаки 4к HDR Dolbi по 50Гиг могут весить
Відповісти