Вчасно вчасно я відхопив його
- спойлер
Що крутиш там?alexeygalas: ↑ 02.12.2025 11:15Вчасно вчасно я відхопив його
Raspberry Pi 5, Broadcom BCM2712 4xA76 2.4Ghz, 8GB LPDDR4X-4267, Radxa Penta SATA Hat board PCIe 3.0x2 + 5 x Seagate Barracuda 2.5 ST2000 2TB , radxa penta sata hat top board + Noctua NF-A4x10, Geekbord X872 V2.0 USB 3.0 to M.2 NVMe SSD Expansion Board + Goodram 3.0 NVME 256GB, 12V 5A 60W Power brick 5.5x2.5. RPi OS lite + OpenMediaVault 7. Raid-Z1, Docker Apps: Transmission, TorrServe Matrix.
Це так ви диски живите? Я просто хочу бомж-торрент медіа-сервер зробити з орандж пі 3б. Типу ос на еммс і м2 на 6 сата перехідник, але не знаю як живити самі диски. Бачив тільки бабайство від китайців, яке живиться через дс і може живити до 6 дисків, в залежності від потужності блоку, але шось очково. Може шось порадити можете?alexeygalas: ↑ 02.12.2025 14:46 tornadox
OpenmediaVault 7, zfs raid 5, docker transmission
12V 5A 60W Power brick 5.5x2.5
Та у мене просто воно все є на руках, там pci 2.0 одна лінія, але мені швидше шось і не треба через те, шо я жорсткі диски використовую, а не ссд. Шапок таких для оранджів нема, треба живити чимось окремо. От розглядую різні варіанти, бо живити то всьо діло від бж для пк не дуже хочу. А так цей орандж витримує джелліфін, бітторрент + арр стек)
Ну тоді самому майструвати. Гніздо, із нього товстіші дроти і до них паралельно 4 чи 5 сата штекерів напаяти. Якщо малі диски то 5в, якщо великі то 12вhffhhq4: ↑ 02.12.2025 17:30Та у мене просто воно все є на руках, там pci 2.0 одна лінія, але мені швидше шось і не треба через те, шо я жорсткі диски використовую, а не ссд. Шапок таких для оранджів нема, треба живити чимось окремо. От розглядую різні варіанти, бо живити то всьо діло від бж для пк не дуже хочу. А так цей орандж витримує докер, джелліфін, бітторрент + арр стек)
певно ту шляпу у китайців куплю. Там у них дс на 5в або 12в з коннекторами. Дякуюalexeygalas: ↑ 02.12.2025 17:34 Ну тоді самому майструвати
поки пробував NAS на АРМ то паяв сам, брав БЖ для ЛЕД на 12В і step down на 5в.hffhhq4: ↑ 02.12.2025 17:06Це так ви диски живите? Я просто хочу бомж-торрент медіа-сервер зробити з орандж пі 3б. Типу ос на еммс і м2 на 6 сата перехідник, але не знаю як живити самі диски. Бачив тільки бабайство від китайців, яке живиться через дс і може живити до 6 дисків, в залежності від потужності блоку, але шось очково. Може шось порадити можете?
6 дисків і одна лінія це буде сильний тротлінг по швидкості. Тут буде максимальна пропускна можливість 500 мбайт/с в одну сторону, а 6 дисків якщо почнуть читатися одночасно то це буде по 80 мбайт/с макс, а в реальності нижче бо ще може впертися в процесор.hffhhq4: ↑ 02.12.2025 17:30там pci 2.0 одна лінія
я взяв по акції 2шт orange pi zero 3 з 1гб, в мене там тейлскейл і піхол. Інший без діла. Думаю зараз винести pihole в клауд, але є застереження не робити цього.alexeygalas: ↑ 02.12.2025 14:46Docker Apps: Transmission, TorrServe Matrix
Дякую, але вже я зробив. Там у м.2 адаптера і так 85 на сата порт макс, якщо одночасно. Мені цього вистачає з головою, підійшло короче. Rk3566 мені вистачило на jellyfin, jellyseer, deluge, prowlarr, radarr, sonarr, tailscale та uptime kuma. Навіть якщо jellyfin транскодить і є активна закачка торрента, у мене ще є половина вільної рам і процесор не завантажений більше ніж на половину. Слабким місцем мого сетапу виявилась фуфлижна антена, прийшлось змінити антену, трохи знизити швидкість закачки торрентів та їх кількість. Все працює стабільно, наскільки то можна з відключеннями. Короче якось такосьtornadox: ↑ 04.12.2025 18:576 дисків і одна лінія це буде сильний тротлінг по швидкості. Тут буде максимальна пропускна можливість 500 мбайт/с в одну сторону, а 6 дисків якщо почнуть читатися одночасно то це буде по 80 мбайт/с макс, а в реальності нижче бо ще може впертися в процесор.hffhhq4: ↑ 02.12.2025 17:30там pci 2.0 одна лінія
От у мене раніше був 3.5 диск під'єднаний по юзб у кишені з додатковим живленням. Виявилось, шо у цієї кишені контролер гамно. Рандомно відключався і підключався, монтуючись як новий юзб девайс, відповідно доступ до дерикторій з медіа на диску сервіси не бачили. Навіть додавання в fstab не допомагало. Лікувалось все або перезавантаженням, або ремаунтами вручну. Тому я психонув і зробив шо зробив. А так згоден, шо 2тб вистачить, але окремо купувати не дуже хочу 2.5 диски. Те ж саме стосується і з'єднання по віфі. Зараз нема вільного лан порта як і грошей на новий роутер)tornadox: ↑ 08.12.2025 14:43 hffhhq4
я б не радив торенти по Wifi, забивають ефір. Можливо розглянути варіант перемістити ближче до роутера і підключити кабелем? А з охолодженням як? Пасивне на SoC і дисках?
Я от знайшов собі новий проект, хочу спробувати Armbian на 2 тв бокса встановити, юсб 3.0 і один 2тб диск для медіа достатньо.
Я брав з алі 8 портовий свіч гігабітний, доволі дешево.hffhhq4: ↑ 08.12.2025 15:09Те ж саме стосується і з'єднання по віфі. Зараз нема вільного лан порта як і грошей на новий роутер)
Ну якшо свій корпус і кулер це супер!hffhhq4: ↑ 08.12.2025 15:09Температура в простої 30-32 градуси, під навантаженням не більше 40. Без того всього 42 було в простої, 68 під навантаженням, але я впевнений, що то норма.
В мене таке було, але давно, і проблема була в нестачі струму. Зараз 2TB сігейт списайни з десктопа і кейс WD My Book. Сама більша проблема знайти юсб-сата мости які можуть нормально йти в сон, в гіршому випадку буде всю ніч гудіти і грітися. Це висить на N5105 і зверзу 12см кулер з програмованим регулятором обертів, без навантаження взагалі не чути.hffhhq4: ↑ 08.12.2025 15:09От у мене раніше був 3.5 диск під'єднаний по юзб у кишені з додатковим живленням. Виявилось, шо у цієї кишені контролер гамно.
амлоджик зараз підключений до ТВ, але може заміню на RK3528 бокс, там все таки важче з армбіаном, а для андроїд тв він краще бо свіжіше андроїд. Але це так побавитися. А головний НАС в описі, там майже 60 тб.hffhhq4: ↑ 08.12.2025 15:09Ну армбіан на твбоксах з амлоджик процами непогана, доволі стабільна річ.
От у мене в кишені якраз такий самий контролер був, як у вас. Я навіть його прошивку міняв. Засинав він без питань, тіки оті відвали мене кумарили. В потім я торкнувся випадково коннектора кабелю цієї кишені і сусіднього юзб порта одноплатника, замкнуло шось. Більше ту кишеню не бачить ні одноплатник ні твбокс, тільки пкtornadox: ↑ 08.12.2025 21:22 В мене таке було, але давно, і проблема була в нестачі струму. Зараз 2TB сігейт списайни з десктопа і кейс WD My Book. Сама більша проблема знайти юсб-сата мости які можуть нормально йти в сон, в гіршому випадку буде всю ніч гудіти і грітися.
Код: Виділити все
_ _ _ _ _
/_\ _ _ _ __ | |__(_)__ _ _ _ __ ___ _ __ _ __ _ _ _ _ (_) |_ _ _
/ _ \| '_| ' \| '_ \ / _` | ' \ / _/ _ \ ' \| ' \ || | ' \| | _| || |
/_/ \_\_| |_|_|_|_.__/_\__,_|_||_|_\__\___/_|_|_|_|_|_\_,_|_||_|_|\__|\_, |
|___| |__/
v26.2 rolling for aml-s9xx-box running Armbian Linux 6.12.61-current-meson64
Packages: Ubuntu stable (noble)
Support: for advanced users (rolling release)
IPv4: ************ IPv6: ************
Containers: pihole, unbound, torrserver, Xupnpdv2, windscribe-proxy, opera-proxy, hola-proxy, qbittorrent, portainer
Performance:
Load: 16% Uptime: 10 hours, 25 minutes
Memory usage: 18% of 3.68G
CPU temp: 45°C Usage of /: 19% of 28G
storage /: 100% of 1.9T
RX today: 4 GiB
В мене є WD My Book, та WD Elements, з жодним відвалів не було, але Elements не йде в сон коли хост включений, що критично для 24/7 використання, але цілком ок для декстопа. На одному з контролерів я здув пам'ять, адже вона не давала контролеру працювати зі сторонніми дисками, здається це було саме на My Book.Я навіть його прошивку міняв. Засинав він без питань, тіки оті відвали мене кумарили.
Pi-hole, Unbound, Tailscale, Samba (може по замовчуванню йти з образом армбіан, тіки налаштування треба). Як контейнери запущені Jellyseerr, Jellyfin, Prowlarr, Radarr, Sonarr, Deluge та Uptime Kuma.tornadox: ↑ 13.12.2025 12:19 А що у вас цікавого крутиться?
Ну в мене дешевий китай-бабай клон, на це і грішу. Тримайте репо з прошивками і софтом. Це якшо у вашого My Book контролер JMicron JMS57* звичайно ж.В мене є WD My Book
маєте гайд по налаштуванню Jellyseerr, Prowlarr, Radarr, Sonarr?hffhhq4: ↑ 13.12.2025 17:01Jellyseerr, Jellyfin, Prowlarr, Radarr, Sonarr
Повезло з ASM1151W. Ні, гайду як такого нема. Якщо ви то все хочете хостити на приставці - не рекомендую. Краще приставку виключно під торрент качалку з -arr стеком зробити, а Jellyfin ставте на ваш пк з пеньком, бо коли вже стрім іде та закачка медіа одночасна, то уже +- 2,2 ГБ рам споживання гарантовано. Також не багато місця залишається у вас під транскодинг, якщо ви використовуєте еммс сховище твбокса (це можна перенести на зовнішній диск, але це додаткове навантаження, треба пробувати)tornadox: ↑ 13.12.2025 20:52 hffhhq4
дякую за репо, в My Book ASM1151Wмаєте гайд по налаштуванню Jellyseerr, Prowlarr, Radarr, Sonarr?hffhhq4: ↑ 13.12.2025 17:01Jellyseerr, Jellyfin, Prowlarr, Radarr, Sonarr