Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 30.11.2025 20:31вутінг теж не безкоштовно везти
але ж принаймні не китай->штати (досить дорогими службами)->Україна, а це вже як мінімум вдвічі дешевше
feniks_tm: 30.11.2025 20:31От саме QK чисто на китайських платформах дійсно проблематично знайти, що дивно
щось мутять, бо ввести китайську адресу на їх сайті і замовити на китайсклад у мене не вийшло також. можливо треба ВПН чи ще щось, але так я вже не заморочувався

Відправлено через 38 хвилин 41 секунду:
StTechnik: 30.11.2025 20:31Кстати. Cerakey v 3.
Что они поменяли в третьей версии - они сменили стем крепления в лучшую сторону. Теперь там типа такой конструкции площалки которая крепится по низ кейкапа полностью сделаная из POM (по моему). И это очень повлияло на звук в лучшую сторону. Он теперь такой… благородный полу сайлент. Знаю чоо спорол хрень, но я не знаю как это иначе описать
не було практичного досвіду з керамічними капами, та й в цілому знайомився з ними досить побіжно. тому уявити, як-що-куди змінилось за рахунок описаних тобою покращень можу ну дуже приблизно)

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
feniks_tm: 30.11.2025 20:31вутінг теж не безкоштовно везти
подивився за скільки мені довезли нео65корплюс з китаю до штатів в вересні -- 36 доларів. а далі ще в Україну

Відправлено через 4 хвилини 56 секунд:
там щось 3 з чимось кг, навіть якщо по 8 баксів за кг то вийде не менше 30ки. я вже ці розрахунки наводив в топіку, коли купував-віз.

воно ніби дивишся на сайті квертікейс "о, клавіатура прикольна і коштує взагалі дешево", потім коли довіз нарешті в Україну, то воно починає трохи не так райдужно виглядати :D
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 30.11.2025 21:20не було практичного досвіду з керамічними капами
Дак давай на пробу пришлю - опробуешь. Иначе твоя клавиатурная жизнь будет не полной. Я серьезно. Поюзаешь - потом пришлешь обратно.

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Я вообще чо то думаю что в Украине они у меня одни. Не факт, но все может быть )
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 30.11.2025 11:20це той, що фр4?
Почав рахувати стійки... китаєць приколіст. Місць під стійок 12, а поклав лише десять. :insane:

Відправлено через 44 хвилини 52 секунди:
Це ще півбіди, як виявилось. Мали б бути 3.5мм висотою, а вони по факту десь ближче до 3.45мм, із підручних засобів зробив бутерброд зі спейсерів 0.5мм і вплавних стійок 3мм. Тобто я або можу юзати це у такому вигляді, або наробити цих бутербродів на весь плейт, щоб по хвеншую :laugh: Але думаю я дарма шукаю проблему у тих 0.05мм :shuffle:
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 30.11.2025 21:28ак давай на пробу пришлю - опробуешь. Иначе твоя клавиатурная жизнь будет не полной. Я серьезно. Поюзаешь - потом пришлешь обратно.
щиро дякую, але мені вже пропонувати такий тест (правда церакей v2) і я відмовився тоді і відмовлюсь зараз, бо, правда, у мене немає жодної цікавості пощупати ані керамічні ані металеві ані до дерев'яні або інші екзотичні кейкапи. якщо була б -- вже давно потестив/купив собі.

мені б, скажімо, CRP сетом обзавестись було цікаво, якщо брати хобійний інтерес, але щось все відкладаю, чекаю коли ще щось на мілктус захочеться купити, щоб одразу все разом привезти. і це не зважаючи на те, що я навряд буду ним користуватись в повсякденному житті

а в цілому, все одно все не перепробуєш в клавіатурному світі, та і немає такої мети. досвіду вже трохи накопичилось: можна вже досить непогано зрозуміти базуючись на ньому, на що звертати увагу саме мені, що може представляти інтерес

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
feniks_tm: 30.11.2025 22:30Мали б бути 3.5мм висотою, а вони по факту десь ближче до 3.45мм, із підручних засобів зробив бутерброд зі спейсерів 0.5мм і вплавних стійок 3мм. Тобто я або можу юзати це у такому вигляді, або наробити цих бутербродів на весь плейт, щоб по хвеншую Але думаю я дарма шукаю проблему у тих 0.05мм
так зберіть без спейсерів і подивіться чи все ок звучить і відчувається. якщо так -- залишайте, якщо ні -- додайте. стійки це які саме? про що мова? я не дивився який в цій клавіатурі маунт детально
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif
спойлер
Зображення
От ніби і норм, але є нюанси:
1) обов'язково змазати вручну, бо зі стоковою змазкою серед розрекламованого Ultra-Smooth трохи проскакує Light-Scratching;
2) я думав, що switch films уже залишились у минулому, але тут must-have.
Пружини на мій смак норм.
closer look
Зображення
Зображення
Зображення
Вцілому в стоковому стані Northern Light програють TTC Frozen V2. TTC дуже сподобались, якісно виготовлений світч і мабуть найтихіший з усіх сайлентів, що в мене були. Єдине що теж потрібно перезмазати вручну, бо заводська хоч і непогана, але якась нерівномірна.
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 01.12.2025 16:491) обов'язково змазати вручну, бо зі стоковою змазкою серед розрекламованого Ultra-Smooth трохи проскакує Light-Scratching;
хехе, классік черрі ))
Kosdnepr: 01.12.2025 16:492) я думав, що switch films уже залишились у минулому, але тут must-have.
хехе, классік черрі)) (2)
Kosdnepr: 01.12.2025 16:49Вцілому в стоковому стані Northern Light програють TTC Frozen V2
:write:
Kosdnepr: 01.12.2025 16:49TTC дуже сподобались, якісно виготовлений світч і мабуть найтихіший з усіх сайлентів, що в мене були.
теж справили на мене вкрай приємне враження навіть в стоковому стані, і це при тому, що я байдуже ставлюсь до сайлентів. білд з ними викладав тут, прикольний вийшов, так і зібраний досі, інколи його беру покористуватись заради різноманіття :kbd:

як вам стокові легкі пружини? захотілось замінити?
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 01.12.2025 15:05 стійки це які саме? про що мова? я не дивився який в цій клавіатурі маунт детально
Між платою і плейтом, очевидно. Але то таке, я проблему на рівному місці шукаю, головне що було чим замінити з підручних засобів) Допуски по отворам під свічі звісно так собі, Unionwell то в основному нормально сідають, але і їх місцями можна буде запросто з капами вирвати. А от деякі подовбані стокові від Weikav взагалі не фіксуються в певних отворах. Нажалівся китайцю по обом пунктам, хай вносить правки :shuffle: Але то марна справа щось там мусолити, поки не зберу клаву з ним. Завтра-післязавтра візьмусь за це.
спойлер
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

Там чері загинається
leif
Member

Повідомлення

та то вже давно. про те, що будуть наприкінці 25-початку 26 переносити виробництво з німеччини анонсували десь рік тому, здається.

втім, ховати контору рано, нині щось продадуть: мова йде про підрозділи що випускають мишки-клави або медичний підрозділ. а світчі випускає інший підрозділ, якщо що, то їх ще повипускають, правда в Китаї чи Словаччині, вже не в німеччині :weep:

я тому і затарювався цього року черрі світчами, щоб ще made in germany закупити, поки вони є і поки немає плутанини де що було випущено, хоча вона, скоріше за все, буде вже з мх2а та наступними ревізіями, сильно навряд попередні ревізії, які і в німеччині ніби вже не випускали, будуть "перевозити" на нові локації. сьогодні нарешті заберу з НП ще дозамовлені 3 сети по 90шт ніксі мх1а і буду запакований черрі світчами, мабуть, на все життя)

майже 2000 шт світчів черрі це вам не жарти :rolleyes:
з.і.
пост написаний за допомогою світчів черрі :kbd:
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, так то виробництво переносили, а це оголошують банкрутство. Звісно скорочують безліч підрозділів, але й говорять про викуп кимось чи злиття, так раптом може і відділ свічів постраждати.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 02.12.2025 13:06оголошують банкрутство
зашерь посилання на оголошення банкрутства, щось не бачу такого, були пару днів тому новини, що погані фін. показники, треба кусок продавати, але не більше
Mainkoon
Member

Повідомлення

Взяв Keychron K5 Max на коричневих свічах. Якщо комусь щось буде цікаво - питайте.
leif
Member

Повідомлення

ось цей огляд нового вутінгу від Скотта, до речі:

тут принаймні приблизно я можу послухати, як воно звучить, адже:
- він робив огляди тих клавіатур якими я сам володію або володів
- я подивився чимало його оглядів
StTechnik
Member

Повідомлення

Mainkoon: 02.12.2025 14:33 Взяв Keychron K5 Max на коричневих свічах. Якщо комусь щось буде цікаво - питайте.
Так а что там спрашивать. Вполне понятный средний фул сайз борд. Норм качество, но не для гурманов. У меня у друга такой. У сына К1 который TKL. Первое что там надо делать - менять кейкапы на белые. Смотрится лучше и контраст приятнее.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, мабуть я неправильно зрозумів, пошукав, в інших джерелах пишуть, що це був один з варіантів на зборах акціонерів, бо продажа акцій та напрямків дала мало грошей.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 02.12.2025 15:36бо продажа акцій та напрямків дала мало грошей.
ще ніби нічого не продали, лише думають: що б таке продати, адже щось продавати точно доведеться. тож світчі ще повипускають, мабуть. але що воно буде зі світчами після релокейту -- питання. може "тих самих черрі" вже і не буде.

хоча, це, звісно, далеко не для всіх сумна новина в клавіатурному світі, і, власне, тому у них все так сумно фінансово. тому, що черрі по суті загнали себе сильно в вузьку нішу, а весь масовий ринок віддали hmx'ам з кейгіками :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, якийсь гігієнічний підрозділ продали та акції одному з акціонерів. Але цього недостатньо. Не так щоб я за ними сумував, але так як давні та з перших, то прикро що загинаються.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
Та дай вже лінки, де ти це все читаєш)) цікаво ж

Вони так ще довго можуть загинатись, не спіши їх ховати. Світчів вони продають ще нормально, можливо згорнуть усе крім цього напрямку та й будуть собі по тихеньку чухати

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
І в тому що стосується МХ формфактору в якому зроблено 99% всіх механічних світчів, то вони не одні з перших, а самі що ні на єсть атци B-) це суто їхній форм-фактор. Див. Оригінал патент черрі мх-блек. Саме тому я можу взяти клавіатуру якій 36 років, взяти з неї світчі і запаяти на клавіатуру випущену восени цього року :rotate:

Відправлено через 51 секунду:
Ну і не будемо забувати черрі профіль кейкапу, стаби та ще купу всього що нам подарувала ця видатна компанія
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, пкгеймер чи
спойлер
https://www.tomshardware.com/peripheral ... tay-afloat
Та інші ресурси, просто незручно зі смарта вставляти, а світла поки немає.
Mainkoon
Member

Повідомлення

StTechnik: 02.12.2025 15:01 менять кейкапы на белые. Смотрится лучше и контраст приятнее.
Оце поки що єдине, що не подобається. В напівтемряві погано видно. Де їх замовити?
Відповісти