AMD готується до 10% підвищення цін на відеокарти на тлі подорожчання пам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vpupkin
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 24.11.2025 22:53я не кажу, що власнику 4090 потрібна 5080, це ти собі сам вигадав) я взагалі, не бачу сенсу оновлювати карту кожне покоління, вважаю, що потрібно стрибати через покоління мінімум.
Нахіба так обмежуватися?
Залізо треба міняти доки воно ще на гарантії.
Ну то вже кому як звісно.
kairo
Member

Повідомлення

Nekros: 24.11.2025 20:26вкладуватись в щось інше ніж купляти за оверпрайс дефіцитний товар
Якби так було, ціни на дефіцитні товари не зростали б.

Відправлено через 16 хвилин 44 секунди:
Vpupkin: 24.11.2025 22:56Залізо треба міняти доки воно ще на гарантії.
Так гарантія 3-4 роки.

Не бачу сенсу замінювати карту кожне покоління. Ще RTX30 на RTX40 можна зрозуміти, там був великий стрибок в продуктивності, ще й не таке гаряче нове покоління. Але замінювати 4090 на 5090 не бачу сенсу для себе.
Vpupkin
Member

Повідомлення

kairo: 24.11.2025 23:18Не бачу сенсу замінювати карту кожне покоління. Ще RTX30 на RTX40 можна зрозуміти, там був великий стрибок в продуктивності, ще й не таке гаряче нове покоління. Але замінювати 4090 на 5090 не бачу сенсу для себе.
Не бачу сенсу не міняти, коли є на що міняти.
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

tablestikus: 24.11.2025 13:06
Tetronga: 24.11.2025 13:01

Лишається сподіватись, що зростання цін на всю техніку це єдине, що станеться. Інакше скоро всі будемо кришки від коли збирати
Нє ну а шо, кінець світу, а я без нормальної відяхи сиджу дивлюся на гриб у вікні :D
І десь на фоні звучить пісня "ХЗВ - Ярко світить ізотоп" :laugh:
erkins007
Member

Повідомлення

vsx: 24.11.2025 21:12
erkins007: 24.11.2025 17:48
Проц это 99% железо и 1% софта.
А вот видяхи это уже 50/50.
В чем проблема с софтом у амд, если мы говорим про игры?
В поддержке - финт ушами с попыткой прекращения поддержки ровесников 30 серии ещё никто не забыл.
В скорости устранения багов - некоторые проблемы висят годами, а та же нвидиа даже когда патч 11 винды сломал производительность оперативно это пофиксила, владельцы АМД вынуждены ждать или откатывать обнову винды.
В скорости внедрения технологий - 7 лет отрицались тензоры и все технологии на их основе в итоге АМД щас доганяет и получается так себе, генерации на ИИ вообще нет, реконструкция работает отвратительно и в одной игре.
В имплементации технологий в игры и софт- из-за того что у нвидиа почти весь рынок разрабы в первую ориентируются на их технологии, а тот же фср4 внедряется крайне туго. Про аналог куда я вообще молчу.

В общем там где всего этого не требуется - в процах, АМД на коне, но там где нужно плотно работать с софтовой поддержкой мы имеем тот факт что 19 покупателей из 20 выбирают зелёные карты.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

LordTornado: 24.11.2025 16:33 Процессор - Amd 9800x3d ... :gigi:
И что? Человек не должен страдать, пока Интел в анабиозе, когда сделает что-то хорошее - можно бежать в магазин за Интелом для фен-шуя.

Отправлено спустя 7 минут 29 секунд:
erkins007: 25.11.2025 04:00 где нужно плотно работать с софтовой поддержкой мы имеем тот факт что 19 покупателей из 20 выбирают зелёные карты.
Было время, когда АМД (АТИ) решились на битву, сделали 9800 про и труформ, а также просто невероятно стабильные драйвера и в течении полутора лет народ их расхваливал. Потом, правда, вышла 6000 серия НВидии и праздник закончился. После этого все про них забыли и до сих пор большинство и не вспоминает.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Tiufin: 24.11.2025 21:12
OldGoodGames: 24.11.2025 20:05 просто по таким цінам ніхто ніщо не буде покупати,
відродиться ринок вторичок, б/в, антикваріату минулих поколінь,
техніка буде по ціні золота,
ми повернемося до печер,
бо якщо і далі будуть бити по енергетиці банально не буде можливості цю техніку використовувати :shuffle:
Ну і взагалі, із вашим ніком гріх жалітися про повернення до минулих поколінь відеокарт ;)
Так, бо я граю у старе у більшості, але якщо піде регресс до 4гб врам припустимо, то це також добре бо можливо сучасні розробники будуть гарніше оптимізувати і графіка від гіперріалізьма стане більш художня, так би мовити back to roots, бо потужності/ціни кожен рік зростають, але контент від цього цікавіше не стає, навіть навпаки деградує, тому мені пофіг шо там воно дорожчає чи ні, я ж кажу я навіть зрадію якщо усе подорожчає, бо однозначно не буду чекати на диво якесь з сучасним контентом, який мені зовсім не заходить, і буду спокійно ностальгувати у GOG :super:

Відправлено через 5 хвилин 40 секунд:
erkins007: 25.11.2025 04:00
vsx: 24.11.2025 21:12

В чем проблема с софтом у амд, если мы говорим про игры?
В поддержке - финт ушами с попыткой прекращения поддержки ровесников 30 серии ещё никто не забыл.
В скорости устранения багов - некоторые проблемы висят годами, а та же нвидиа даже когда патч 11 винды сломал производительность оперативно это пофиксила, владельцы АМД вынуждены ждать или откатывать обнову винды.
В скорости внедрения технологий - 7 лет отрицались тензоры и все технологии на их основе в итоге АМД щас доганяет и получается так себе, генерации на ИИ вообще нет, реконструкция работает отвратительно и в одной игре.
В имплементации технологий в игры и софт- из-за того что у нвидиа почти весь рынок разрабы в первую ориентируются на их технологии, а тот же фср4 внедряется крайне туго. Про аналог куда я вообще молчу.

В общем там где всего этого не требуется - в процах, АМД на коне, но там где нужно плотно работать с софтовой поддержкой мы имеем тот факт что 19 покупателей из 20 выбирают зелёные карты.
Усе вірно кажете, ви забиваєте про розміри та можливості амд(радеон)/нвідія, у амд значно меньше потужності, грошей, а значить і можливості робити гарні дрова, хоча я можливо помиляюся, бо ще з часів АТі у радеонів були гірші дрова ніж у нвідії карт, так за 20 років нічого не змінилося нажаль :rolleyes:
Buldozer.
Member

Повідомлення

LordTornado: 24.11.2025 21:34
Buldozer.: 24.11.2025 21:18 Правильно, штучный интелект пузырь, майнинг пузырб, все пузырь кроме игрушек :lol:
Да, это всё пузыри. Инвесторы похудеют на ИИ, как и во времена краха дот. комов. Заработать на нём особо нельзя. А тот же биткойн сейчас по 88к $ Сколько там заработали инвесторы, купившие его по 116к ? Вон один крипто коуч, основатель школы инвестирования и "успешный" крипто инвестор недавно застрелился в Киеве в своём Ламборджини, когда потерял все свои деньги и остался должен 50 млн $ ...
Да ужас, пузыри это все, еще какие. конечно люди потеряли, ужас упала крипта на 20% :D Правда перед этим за год выросла на 200%, но кто ж об этом помянет.

все пузыри кроме игрушек и станка на заводе,кто ж спорит. :gigi:

у каждого своя жизнь и свои способы заработать денег

П.с. Ага,биток упал. Ужастно.

Чуть больше года назад он стоил 58.000

29 августа 2024 г. @ 03:18 AM (UTC) Текущая цена биткоина (BTC-USD)

На сегодня вырос от 59 до 88ми,и все кричат УПАЛ!

Это толпа такая

рос бы он без падений\корекции

Да вот видите пузырь,только надуваеться,активы себя так не ведут! пузырь это все.

А если вырос,потом корекция, потом опять рост- аааа вот видите биткоин упал упал (акела промахнулся сразу гиен вспоминаю)

короче смешные
Sharkoff
Member

Повідомлення

Як так тільки на 10? Чого не на 100+ як у нас з памʼяттю? Навіть та що була давно виготовлена на олх ціна вже виросла. Я от брав 32 гігові планки 2666 хюнікс ecc за 1200, зараз схожі 3000 з рук, а у профільних серверних магазинах, бв моя памʼять 7800!
xander27
Junior

Повідомлення

Шо взгалі з цінами, знову якийсь "землетрус"?
В липні цього року взяв кіт Kingston Fury DDR5-5600 131072MB PC5-44800 за 15600 грн. на Розетці, зараз ціна під 40 тисяч..
vsx
Member

Повідомлення

erkins007

Пустой треп и хейт. Особенно про реконструкцию понравилось.
Проблем с поддержкой 6000 серии по факту нет, она лишь в твоем посте
конкретные примеры давай. но про вин 11 мне понравилось, ведь амд действительно не выпускали патч, наверно потому что ничего не сломалось. Но владельцы АМД все равно вынуждены чего-то ждать :lol:
я спросил про проблемы софтом а не технологии, читать умеешь?
В имплементации технологий в игры и софт- из-за того что у нвидиа почти весь рынок разрабы в первую ориентируются на их технологии, а тот же фср4 внедряется крайне туго.
Это не проблемы с сфотом а нежелание некоторых разработчиков. И фср4 не внедряется "крайне туго", он есть во всех новых играх, что самое важное т.к. они наиболее тяжелые и во всех где есть фср 3.1, а это мягко говоря дофига.
Про аналог куда я вообще молчу.
Да, лучше молчи, т.к. я про игры спросил
Востаннє редагувалось 25.11.2025 10:38 користувачем vsx, всього редагувалось 2 разів.
yurius_r
Member

Повідомлення

Я не зовсім зрозумів яка ціна збільшиться. Чи то лише чіпу, але тоді не зрозуміло чому, чі то відяхи в цілому - тоді це більше питання до партнерів.
Demedik
Member

Повідомлення

Kirakishou: 24.11.2025 18:07 talex
У мене монітор 60 герц на низькій яскравості і я не спеціально її вмикаю, просто у мене чутливий зір. Я завжди виставляю низьку яскравість на усіх пристроях. А також це простенькі ігри на юніті (типу Хонкай Стар Рейл), та в самих іграх виставлені середньо-низькі налаштування. Відеокарта в такому режимі споживає 30 Вт. Якщо є можливість грати в гру, коли у тебе по 16 годин немає світла, то ти радий навіть такому. Хоча ця відеокарта тягне ці ігри на максимальних налаштуваннях в 1080р, але і споживання тоді 110 Вт тільки самою відеокартою. Також, я вимкнув жорсткий диск та ще один ссд, залишив тільки системний та переніс на нього ігри.
Це конкретно мій випадок. Самі розумієте, все залежить від ігор, в які ви граєте, та від інших факторів. Думаю, що з сучасним процесором та відеокартою можна було б досягти ще кращого результату, зважаючи, що мої знайомі грають в ці ігри на ноутбуці і їм вистачає павербанку, щоб перечекати відключення електроенергії.
Як альтернативу розглядав планшет, бо ці ігри мають і клієнт для мобільних пристроїв, але після того як кілька днів спробував пограти, зрозумів, що краще простий комп'ютер, ніж планшет. Хоча це мабуть справа в звичці.
Если финансы позволяют, то в этом случае лучшее решение это СтимДек Олед. До 27вт при нагрузке с пиками в 38 вт(инфа с форумов), от розетки кушает 45 вт максимум. Казуалки еще меньше едят. Чтобы поставить эпик стор придется один раз открыть режим Десктопа с моником(не обязательно). Понадобиться поставить Heroic Launcher(есть в магазине приложений Линукса в СтимОс). По конкретной игре - надо будет глянуть, работает ли она на нем(вроде да, но была медленная загрузка, инфа за 8 месяцев назад).

Ну или Сыч. Но там Вашей игры нет. Зато есть экзы нинки, они крутые... но цены. :(
FastBullet
Member

Повідомлення

erkins007: 24.11.2025 13:04 Та можно и на 30% повышать. АМДшники схавают и не такое.
Ой не завидуй :lol: :laugh: :laugh: :laugh: сам то купил по оверпрайсу не 10%, а вся 1000% :lol: :lol: :lol: :lol: смотри теперь из-за тебя Буратино, что творится :lol: :lol: :lol: :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 25.11.2025 07:28Усе вірно кажете, ви забиваєте про розміри та можливості амд(радеон)/нвідія, у амд значно меньше потужності, грошей, а значить і можливості робити гарні дрова, хоча я можливо помиляюся, бо ще з часів АТі у радеонів були гірші дрова ніж у нвідії карт, так за 20 років нічого не змінилося нажаль
Мне как потребителю плевать на причины, мне важен только результат.
Но даже причины смотрятся сомнительно. АМД 7!!! лет отрицало тензоры. Так что тут дело не в ресурсах, а в упоротости.

Отправлено спустя 6 минут 29 секунд:
vsx: 25.11.2025 10:24Проблем с поддержкой 6000 серии по факту нет
Ага, то есть когда компания объявляет о прекращении поддержки новых карт, а потом после всеобщего хейта на полшишечки (будет поддерживать в зависимости от требований рынка) сдает назад, то это норма?
Напомни у нвидиа еще 900 серия которой 11 лет поддерживается.
А 20 серия которой 7 лет поддерживает длсс4. Официально, нативно и без костылей.
Как там с редстоуном на 6000/7000 серии?)
vsx: 25.11.2025 10:24наверно потому что ничего не сломалось
В новостях про этот сбой прямо указано было что про леса общая у винды и у АМД и у Интел она тоже есть. Так что тут попытка оправдать вообще не засчитана.
vsx: 25.11.2025 10:24я спросил про проблемы софтом а не технологии, читать умеешь?
Так и читай что тебе пишут, с софтовыми фичами и технологиями большая беда.
vsx: 25.11.2025 10:24Это не проблемы с сфотом а нежелание некоторых разработчиков.
Лол, а откуда взяться должно это желание делать что-то под 5% пользователей?
Хотя не, 5% это все карты АМД, а фср4 только на 9000 серии которой и процента в Стиме ещё нет. Будут разработчики заморачиваться? Нет конечно
Kirakishou
Member

Повідомлення

Demedik: 25.11.2025 10:37Если финансы позволяют, то в этом случае лучшее решение это СтимДек Олед. До 27вт при нагрузке с пиками в 38 вт(инфа с форумов), от розетки кушает 45 вт максимум. Казуалки еще меньше едят. Чтобы поставить эпик стор придется один раз открыть режим Десктопа с моником(не обязательно). Понадобиться поставить Heroic Launcher(есть в магазине приложений Линукса в СтимОс). По конкретной игре - надо будет глянуть, работает ли она на нем(вроде да, но была медленная загрузка, инфа за 8 месяцев назад).

Ну или Сыч. Но там Вашей игры нет. Зато есть экзы нинки, они крутые... но цены. :(
Это самый лучший вариант, но проблема в том, что у этих игр строгий античит, а я туда за пять лет игры вкинул тысячи три долларов, поэтому я не хочу рисковать этими аккаунтами. Это же долбанные гача-игры, на которые я подсел.
Этот планшет, на котором я пробовал играть, сейчас по очень вкусной цене, поэтому я, наверное, возьму его и возьму к нему геймпад. Потому что экофлоу, о котором я выше говорил, стоит в моем кабинете на работе, у меня две дельты про, а дома нифига нет. Думаю взять Apple iPad 11 (2025). Я видел на ютубе обзоры, он за час игры разряжается на 20-25%.
МОНАХ
Member

Повідомлення

PowerColor нещодавно закликав геймерів не зволікати з апгрейдом, оскільки ціни на відеокарти мають зрости вже до Нового Року
► "Налітай, нє скупісь - пакупай жівопісь!" ( (С) чи як там у кацапів...) :laugh: ага, щас! Хто в ліс - хто по гриби, а я - по шишки! Підняти ціни під ситуацію і ще й розпродати - красота.
Kirakishou: 24.11.2025 17:17 Я просто перейду на відеокарти початкового рівня. Я тривалий час користувався і досі користуюся в іншому комп'ютері відеокартою 1660 Ті...
► Теж на 1660 Ті, але разом з тим згадав тут, що у мене ще 8600 GT на 512Мб валяється, а я на ній ще перше "Метро" та третій Ассассін грав, на хвилинку (на середніх налаштуваннях, в 25-30фпс, :D але ж грав...).
► Я до чого?
► Та от - "включив ждуна" десь на першу половину 2027 року, щоб купити якусь 6070 Ті/Супер, але в світлі останніх подій навіть на таку дальню перспективу вже цікаво як зміниться звичний нам ринок нових відеокарт... Ну і якщо таки навернеться моя 1660 Ті (я її в самі праві можливі повзунки ж вижимаю завжди) найближчий рік, то - підтримаю тут дописи кількох камрадів - треба буде складати список тих старих ігор, які ще в свій час не пограв :laugh: , щоб пішли на 8600-тій (ну, або на встройці 9 9900х). Нарешті таки почну перший Deus Ex...
tornadox
Member

Повідомлення

Demedik: 25.11.2025 10:37Чтобы поставить эпик стор придется один раз открыть режим Десктопа с моником(не обязательно). Понадобиться поставить Heroic Launcher(есть в магазине приложений Линукса в СтимОс).
Рекомендую
https://github.com/moraroy/NonSteamLaun ... Steam-Deck
підтримує практично всі сторонні магазини і ще трішки.

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
Kirakishou: 25.11.2025 20:13Это самый лучший вариант, но проблема в том, что у этих игр строгий античит, а я туда за пять лет игры вкинул тысячи три долларов, поэтому я не хочу рисковать этими аккаунтами. Это же долбанные гача-игры, на которые я подсел.
Віндовс на дек встановити ніхто не забороняє, я тримаю на SSD стіку Windows-To-Go, дека в доці.
Інший шлях - Asus Rog Ally (X), Lenovo Legion Go і т.д.
Відповісти