Прошивка від ASUS ROG Matrix дозволяє деяким іншим GeForce RTX 5090 працювати у 800-Вт режимі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Tetronga
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Прошивка від ASUS ROG Matrix дозволяє деяким іншим GeForce RTX 5090 працювати у 800-Вт режимі

Я це бачу так: прошивка від ASUS ROG Matrix перетворює вашу 5090 в якісний обігрівач кімнати! Або навіть обігрівач всієї оселі, якщо у вас убогий БЖ який загориться від такого :gigi:
Graveworm
Member

Повідомлення

+200Вт => +100МГц
Вигідно
leif
Member

Повідомлення

ну... я навіть не знаю. ризикована фігня. не впевенений, чи заведеться на моїй карті, але, утримаюсь від таких експериментів. може, роки через 4, коли 5090 буде коштувати як зараз 3090, тоді можна буде погратись, подивитись, що з цього вийде. але наразі це щось на багатому екстремальному
KimRomik
Member

Повідомлення

нагадує історію з GTX 970, коли прихований потанцевал був залочений виробником
leif
Member

Повідомлення

KimRomik: 22.11.2025 12:26нагадує історію з GTX 970, коли прихований потанцевал був залочений виробником
ні, не нагадує, бо роз'єм живлення стільки не везе. асус матрікс споживає 800вт, коли він підключений до живлення на мат. платі через отой додатковий btf коннектор + одночасно через основний 12в 2х6
Devijack
Member

Повідомлення

Хто в здоровому глузді буде дожарювати карту за 130тис.
leif
Member

Повідомлення

Devijack: 22.11.2025 12:39Хто в здоровому глузді буде дожарювати карту за 130тис.
той, для кого взагалі не проблема купити ще одну в випадку, якщо щось піде не так :rotate:

або просто даблджоб :gigi:
Melofon
Member

Повідомлення

Tetronga: 22.11.2025 12:14 Пропоную обговорити Прошивка від ASUS ROG Matrix дозволяє деяким іншим GeForce RTX 5090 працювати у 800-Вт режимі

Я це бачу так: прошивка від ASUS ROG Matrix перетворює вашу 5090 в якісний обігрівач кімнати! Або навіть обігрівач всієї оселі, якщо у вас убогий БЖ який загориться від такого :gigi:
Ага, который быстро сгорит! ;) ни питалово большинства 5090 ни 16-пин разъём который расчитан максимум на 600ватт не рассчитаны на потребление 800 ватт! так что это бесполезная прошивка практически для всех карт кроме этого же асуса и какой-то там гэлэкс у которой мощный питальник и два 16пин разъёма!

Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
KimRomik: 22.11.2025 12:26 нагадує історію з GTX 970, коли прихований потанцевал був залочений виробником
Ничего там небыло заблочено, просто сам производитель сперва скрыл что там не полноценные 4ГБ а быстрые 3,5ГБ + медленные 0,5ГБ и это никак нельзя было изменить или как-то раскрыть потанцевал!

Отправлено спустя 3 минуты 32 секунды:
leif: 22.11.2025 12:21 ну... я навіть не знаю. ризикована фігня. не впевенений, чи заведеться на моїй карті, але, утримаюсь від таких експериментів. може, роки через 4, коли 5090 буде коштувати як зараз 3090, тоді можна буде погратись, подивитись, що з цього вийде. але наразі це щось на багатому екстремальному
И даже тогда нет смысла даже для поиграться по вышеописанным причинам кроме двух карт которые это могут выдержать, все остальные 5090 будут гореть как спички при таком потреблении!
leif
Member

Повідомлення

отримав дуже цікаве повідомлення в приват :laugh: :lol:
спойлер
Зображення
друже, скажи там санітарам, що ти знову виходив в інтернет

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Melofon: 22.11.2025 13:13 все остальные 5090 будут гореть как спички при таком потреблении!
не факт, скидали ж тести, де по 12в 2х6 мало не кіловат тягнуть на тестовому стенді заради науки)) і нічого не горить. але перевіряти я не буду.

до того ж я потім прочитав ще раз новину, на другий раз повністю :shuffle: і там написано, що на супрімі цей біос не злетів :gigi:
Artem_M
Member

Повідомлення

leif: 22.11.2025 12:21 ну... я навіть не знаю. ризикована фігня. не впевенений, чи заведеться на моїй карті, але, утримаюсь від таких експериментів. може, роки через 4, коли 5090 буде коштувати як зараз 3090, тоді можна буде погратись, подивитись, що з цього вийде. але наразі це щось на багатому екстремальному
Такий собі з тебе оверклокер)))
Міг би вже і поексперементувати.
Гадаю всім буде цікаво.
Не стримуйся!!!
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Вот именно что если где-то не сгорит разъём то сгорит питальник, одно из двух полюбому бо только пару карт из 5090 могут выдержать 800+ватт, так что предостережение в силе.
leif
Member

Повідомлення

Artem_M
добре, що ти все таки розібрався як писати в топіку, а як в приват. молодчага! так тримати!

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
Melofon: 22.11.2025 13:26то сгорит питальник
теж не факт. особливо у карт рівня супріма, там може бути пресолідний запас.
Melofon: 22.11.2025 13:26одно из двух полюбому
знову ж таки, імхо, не факт. але ставити на це 15 грн я б не став.
Melofon
Member

Повідомлення

leif: 22.11.2025 13:18отримав дуже цікаве повідомлення в приват
То он не туда скинул видно, так не трудно ошибиться!
leif
Member

Повідомлення

Melofon: 22.11.2025 13:28То он не туда скинул видно, так не трудно ошибиться!
вкупі зі змістом повідомлення воно все зрозуміло, я вже відповів :laugh:
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Спасибо но нет. С таким анлоком и 1.2квт блока не хватит
kairo
Member

Повідомлення

Я навпаки дійшов до того, що сиджу на 0.925v/2600MHz UV. Втрата продуктивності в 3% мені погоди не робить, зате споживання сильно порізав та й психологічно приємно споглядати на температури CPU, GPU, VRAM в районі 50-60 градусів та помірну роботу кулерів.
waryag
Member

Повідомлення

Melofon: 22.11.2025 13:13Ничего там небыло заблочено, просто сам производитель сперва скрыл что там не полноценные 4ГБ а быстрые 3,5ГБ + медленные 0,5ГБ и это никак нельзя было изменить или как-то раскрыть потанцевал!
Там история еще с 660 (или ти?) тянулась, только карта на кеплер проскочила по памяти, а для максвел пришлось править драйвера так, чтобы карта минимально использовала эти полГБ.
Shaolin_Style: 22.11.2025 15:17Спасибо но нет. С таким анлоком и 1.2квт блока не хватит
Проблема не в блоке, а в коннекторе. Запас минимален, 800Вт это что-то около максимума, а скорее выше.

Опция чисто ради спортивного оверклокинга, под наблюдением и обдувом.
Олег963
Member

Повідомлення

а як же моніторинг відхилення наклону відеокарти?
Devijack
Member

Повідомлення

Олег963
то вже окремий вид розгону кута нахилу.
Lekrs
Member

Повідомлення

А сенсу? Навпаки робиш андервольт, щоб холодніше, і меньше жерло.
Відповісти