Огляд та тестування 16″ ноутбука ASUS ProArt P16 (H7606WX) на базі процесора AMD Ryzen AI 9 HX 370 та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд та тестування 16″ ноутбука ASUS ProArt P16 (H7606WX) на базі процесора AMD Ryzen AI 9 HX 370 та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090

NVIDIA GeForce RTX 5090 24GB (80+40 Вт) - худшее, что я видел для этой видеокарты. Бессмысленно. :gigi: :lol: :up:
denizen
Member

Повідомлення

цитата "В підсумку маємо потужний елегантний ноутбук з відносно компактними розмірами та прийнятною вагою, який призначений для графічних та відео застосунків з можливістю розважитися після робочого дня, але ціна декого може налякати."

Цікаво, а кого ціна може не налякати? :laugh: хіба, що Мідіча
alexeygalas
Member

Повідомлення

Keyser Soze: 19.11.2025 12:04худшее, что я видел для этой видеокарты
Так це ж не ігровий а робоча станція. Хочеш грати - бери легіон. Там груба 3 кг коробка і 170вт чисто на відеокарту.

Але для цп тут явно тісно. 255H на 14 ядрах/14 потоках набирає в CB24 на профілі MAX 22600 папужок.
dead_rat
Member

Повідомлення

Keyser Soze: 19.11.2025 12:04 NVIDIA GeForce RTX 5090 24GB (80+40 Вт) - худшее, что я видел для этой видеокарты. Бессмысленно. :gigi: :lol: :up:
Ех, а я сподівався на функцію гриля
avuremybe
Member

Повідомлення

Пора писати ціни в доларах чи євро...
Бо в гривнях бачити щоразу ці сотні тисяч за ноутбук якось дійсно страшно
DiSEqC
Member

Повідомлення

Професійний 16" ноут, а нампаду немає.
Тоді навіщо ці "бильця" по боках клави? Каву туди ставити?
alexeygalas
Member

Повідомлення

DiSEqC: 19.11.2025 13:42Професійний 16" ноут, а нампаду немає.
1. У леново є Thinkpad з numpad та без. Це дуже персонально. Особисто мені він заважає і я завжди обираю без, так як працюю і за столом і лежачи з ноутом на колінах. Тримати на колінах лептоп із нампедом - те ще задоволення, щоб руки були симетрично по центру.
2. Під "бильцями" знаходяться твітери, які звук вам людський роблять.

Тому "професійності" numpad зовсім не додає

Ось за 19к з нампедом https://shop.lenovo.ua/notebooks/noutbu ... 06gra.html
Дуже професійний

А ось за $3800 https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkPa ... 21Q8000DRA
Без нампеду. Такий, не дуже професійний. На любителя
yuriy_dd
Member

Повідомлення

головне не тестувати від батареї

але якщо так - то навіщо купувати ноут який буде лише від розетки?
dead_rat
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.11.2025 17:18 головне не тестувати від батареї

але якщо так - то навіщо купувати ноут який буде лише від розетки?
Офісну роботу він прекрасно потягне і від батареї
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.11.2025 17:18але якщо так - то навіщо купувати ноут який буде лише від розетки?
Щоб мати в наплічнику комп*ютер в зборі, який можна швидко траспортувати і працювати будь-де. Це суть мобільних пристроїв.
І якщо потрібно максимальну швидкодію в наплічнику будь-якою ціною - ринок PC лептопів може дати тобі Lenovo Thinkpad P16 або Dell 16 PRO MAX Plus із 285HX на 24 ядра та RTX 5090 під клавіатурою. А Apple нам ноутбук із Mac Studio не зробить.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.11.2025 17:39Офісну роботу він прекрасно потягне і від батареї
точно, за 200к :lol: :lol:
alexeygalas: 19.11.2025 17:42Щоб мати в наплічнику комп*ютер в зборі, який можна швидко траспортувати і працювати будь-де. Це суть мобільних пристроїв.
запотужний і задорогий
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.11.2025 17:46запотужний і задорогий
Для тебе запотужний, а чиясь робота вимагає такої потужності. Це річ не для всіх, але вибір є. Для моєї роботи і Thinkpad P1 чи MB PRO 16 вистачить. А комусь потрібно більше.
До прикладу Macbook PRO обмежений 128гб пам*яті. А P16 має 4 SO-DIMM слоти і дозволяє мати в переносному лептопі 192 гб RAM. Так, жертиме багато. Але можна взяти з собою.
dead_rat
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.11.2025 17:46
dead_rat: 19.11.2025 17:39Офісну роботу він прекрасно потягне і від батареї
точно, за 200к :lol: :lol:
Тобто коли для того самого юзають Макбук за 200к то це окей, а коли те саме під Віндою - то це сміх.

Не солідно, Юрію
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 19.11.2025 17:50Для тебе запотужний, а чиясь робота вимагає такої потужності
але при роботі від батареї від тої потужності залишаються дрібязки
так що мимо - потужність відразу пропадає
dead_rat: 19.11.2025 18:05 точно, за 200к :lol: :lol:
Тобто коли для того самого юзають Макбук за 200к то це окей
але я писав - що я не розумію тих хто купує дорогі макбук про. Там система охолодження не справляється
я виступаю за мак студіо (які ще й сильно дешевші) + легкий макбук ейр для мобільності
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

DiSEqC: 19.11.2025 13:42 Професійний 16" ноут, а нампаду немає.
Ніколи в житті не куплю ноутбук з нампадом. І ніхто з моїх знайомих хто вміє в сліпий набір - не купить теж.
У мене зустрічне питання, як ви такими користуєтесь, коли щоб набирати текст, потрібно руки в лівій стороні від екрана тримати а не симетрично? А текст ви набираєте в 1000 разів частіше чим вводит циферки.
І це я ще не починаю що в клавах з нампадом кнопки набагато менші.
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.11.2025 22:29але при роботі від батареї від тої потужності залишаються дрібязки
так що мимо - потужність відразу пропадає
На таких машинах в основному працюють від розетки за столом. Батарея там як дуже потужний юпс
Liam
Member

Повідомлення

Може краще про єкономію? Знайти ноутбук з добрим співвідношенням потужність/батарея? Годин на 15 - 17 з Wi-Fi, або краще з 4G модемом, на всяк випадок, та заряджався швидко... Та ні, дурня якась, давайте 5090 оглядати.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Liam: 20.11.2025 10:55Знайти ноутбук з добрим співвідношенням потужність/батарея? Годин на 15 - 17 з Wi-Fi
Тут поки що сильно шуками не потрібно. В даному сегменті лише ультрабуки на базі Lunar Lake та MB Air.
https://www.notebookcheck.net/Ranking-B ... 632.0.html
Liam
Member

Повідомлення

alexeygalas: 20.11.2025 11:53
Liam: 20.11.2025 10:55Знайти ноутбук з добрим співвідношенням потужність/батарея? Годин на 15 - 17 з Wi-Fi
Тут поки що сильно шуками не потрібно. В даному сегменті лише ультрабуки на базі Lunar Lake та MB Air.
https://www.notebookcheck.net/Ranking-B ... 632.0.html
Зрозуміло... "лише ультрабуки на базі Lunar Lake та MB Air".

Кліентам не одноразово брав Lenovo IdeaPad Slim 5. Співвідношення ціна/автономність/якість - на рівні. Особисто я його не заряджав 6 днів, вікористовуючи кожен вечір для інтернету, та невибагливих задач. У сумі працював він майже 16 годин. В Youtube 1080p Wi-Fi 5 Ghz - 9 годин, та ще 20% залишилось. Повністю заряджається десь 2 години. Акумулятор повинен бути 75Вт/год, а не 60. Пану alexeygalas дякую, за розгорнуту відповідь.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Liam
Ну якщо саме ціна/автономність/якість тоді автономність та якість звичайно потрібно урізати. Ideapad це не про якість, тут Yoga Slim 7 була би краще. Але якщо стоїть задача і зекономити - тоді так. І зараз ця економія може зіграти дуже злу гру. Нещодавно придбав Yoga Slim 7i 15 і через 8 днів почув, що при зупених вентиляторах в повній тиші пищать дроселі. Бісить нереально, і терпіти ні за які кроші би цього не став би. Здав і взяв X9-15 Carbon. В цьому все ідеально. За якість потрібно платити. Або миритись із конструктивними недоліками більш доступних моделей.

Відправлено через 1 годину 49 хвилин 13 секунд:
Liam
Найоптимальнішим тоді будуть недорогі моделі із максимальним об*ємом акумулятора на процах типу Core Ultra 7 255U або AMD Ryzen 7 8840U без дискретки
Відповісти