Новини
Останні статті і огляди
AMD підтвердила, що перші процесори Zen 6 вийдуть наступного року
-
Entar
Member
Я щось не зрозумів, все про якісь гібриди, ШІ, ітд, а про нормальні людські процесори що?
Хоча я так розумію, поспішати взагалі нікуди, з тим як і в що я граю, мені 5700x3d вистачає більш ніж достатньо. Ну от в EU5 хотілося б щоб швидше місяці прораховувалися, але навряд прибавка в 50-60% тут щось змінить у сприйнятті. Тут мабуть треба або реально якісь дуже багатоядерники типу інтеловських, але на нього переходити не хочеться, або... ?
Коротше кажучи, якщо вийдуть 12 ядер 24 потока амд по прийнятній ціні + значно покращиться ситуація з швидкістю роботи з памятью, то буде сенс. Якщо ні, то можна буде подивитися що там у інтела з ігровою продуктивністю буде через рік-два.
Хоча я так розумію, поспішати взагалі нікуди, з тим як і в що я граю, мені 5700x3d вистачає більш ніж достатньо. Ну от в EU5 хотілося б щоб швидше місяці прораховувалися, але навряд прибавка в 50-60% тут щось змінить у сприйнятті. Тут мабуть треба або реально якісь дуже багатоядерники типу інтеловських, але на нього переходити не хочеться, або... ?
Коротше кажучи, якщо вийдуть 12 ядер 24 потока амд по прийнятній ціні + значно покращиться ситуація з швидкістю роботи з памятью, то буде сенс. Якщо ні, то можна буде подивитися що там у інтела з ігровою продуктивністю буде через рік-два.
-
kairo
Member
Чекаю на проц, який потягне Стелларіс.Vlaad13: ↑ 12.11.2025 09:40не знаю хто всі ці люди які чекають на нові проци і ще це їм дасть
-
Scoffer
Member
Одноядерний на 45ГГц?)kairo: ↑ 12.11.2025 12:52Чекаю на проц, який потягне Стелларіс.
-
pawn
Member
Пошвидше б, а то мені мій вже набрид
Відправлено через 47 секунд:
Відправлено через 47 секунд:
12100 хватіт всєм(с)Volodya811: ↑ 12.11.2025 11:53що зараз для ігор достатньо з головою і і5 14600К
-
Васильович
Member
Я десь чув, що мамки від AsRock дуже допомагають не звикати сильно до процесорівpawn: ↑ 12.11.2025 12:56Пошвидше б, а то мені мій вже набрид
-
pawn
Member
Тут наче розмова про Zen6.Васильович: ↑ 12.11.2025 13:04Я десь чув, що мамки від AsRock дуже допомагають не звикати сильно до процесорів
Ви в стендап не пробували? У вас великий потенціал.
-
МОНАХ
Member
► Х-хех,pawn: ↑ 12.11.2025 12:56 Пошвидше б, а то мені мій вже набрид
► Теж чекаю релізу Zen 6, чи не єдине, що цікавить це - чи зміниться суттєво в кращу сторону робота з оперативною пам'яттю. Бо хоч апгрейд і не планував, але якщо там - мінімум вищі частоти з меншими таймінгами, а максимум - навіть 4 планки на частоті 6400МГц, то це буде привід добряче подумати... А якщо ще й 16-тиядерник по прийнятному ТДП (десь на 150В) і ціні - то...
-
pawn
Member
Зміниться, там мають бути дуже суттєві зміни в архітектурі/логіці роботи з RAM, FCLK. По чуткам там буде практично новий IOD з двома незалежними контролерами IMC.МОНАХ: ↑ 12.11.2025 13:35зміниться суттєво в кращу сторону робота з оперативною пам'яттю
-
МОНАХ
Member
► Так ото ж і я - про чутки... А по факту, логічно - 50/50: з одного боку - навіщо на АМ5 (ближче до кінця життя платформи) таку кардиналку робити, а з іншого - непоганий варіант базово обкатати IOD з усіма "прибамбасами", щоб на АМ6 уже впевнено випускатись.pawn: ↑ 12.11.2025 13:46 ...По чуткам там буде практично новий IOD з двома незалежними контролерами IMC.
-
xIIImaL
Member
Lorichic: ↑ 12.11.2025 09:57 в BF6 5090 чуть недогружена, 91%, и более быстрый проц скорее всего даст стабильные 165 по среднему фпс
- спойлер
- Снимок экрана 2025-11-12 094847.png
Чуть недогружена?
-
kairo
Member
Років за 10 можна буде на умовному 80080X3D Із 8ГБ 3D кешу запустити гру і нарешті насолодитися плавним геймплеєм.Scoffer: ↑ 12.11.2025 12:53Одноядерний на 45ГГц?)
Якщо серйозно, давно вже треба було пилити Стелларіс 2. Жодна сучасна гра Параходів не має таких проблем з продуктивністю. Ще й інтерфейс та текст у Стелларіса в 4К мутний.
-
Scoffer
Member
Там просто треба геймдизайнерам руки з дупи вийняти і переставити на місце. В стелларісі є дві штуки, котрі глобально туплять гру:kairo: ↑ 12.11.2025 14:36Жодна сучасна гра Параходів немає таких проблем з продуктивністю.
1. 100500 мільярдів одноклітиних кораблів, особливо коли починають викликати іншовимірні флотилії. Це головний затуплювач лейту гри.
2. 100500 підрас (ні, тут не пропущена одна з літер
Перше легко вирішується примусовим випилюванням мілких кораблів по мірі прогресу технологій.
Друге легко вирішується якщо випилити угоди про міграцію і заставити бота приводити всі підраси у його підданих до якогось одного генетичного стану. А то попів одного типу скопом на планеті вони рахувати почали, тільки забули що бот генерить тих типів наче йому за кожного доплачують.
Ці зміни навіть на мажорний реліз не заважують, в мінорі можна зробити.
-
Entar
Member
EU5 певні проблеми має)kairo: ↑ 12.11.2025 14:36 Якщо серйозно, давно вже треба було пилити Стелларіс 2. Жодна сучасна гра Параходів не має таких проблем з продуктивністю. Ще й інтерфейс та текст у Стелларіса в 4К мутний.
-
kairo
Member
Scoffer
В мене таке відчуття, що в гру вже стільки всього навалили, що тут допоможе лише переписування з нуля. З релізу 4.0 вийшло вже пів року, а віз і нині там. Не кажучи вже, що гра й до апдейта лагала в лейтгемі на любому залізі. Треба оновлений рушій та оновлений інтерфейс. СК, Вікі, ЕU оновили, думаю що далі або Стелларіс або Хойка. Обом іграм скоро по 10 років буде.
Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
В мене таке відчуття, що в гру вже стільки всього навалили, що тут допоможе лише переписування з нуля. З релізу 4.0 вийшло вже пів року, а віз і нині там. Не кажучи вже, що гра й до апдейта лагала в лейтгемі на любому залізі. Треба оновлений рушій та оновлений інтерфейс. СК, Вікі, ЕU оновили, думаю що далі або Стелларіс або Хойка. Обом іграм скоро по 10 років буде.
Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
З того, що дивився на стрімах та читав на реддіті, то технічно один із найкращих релізів Параходів за останні роки .Entar: ↑ 12.11.2025 15:20EU5 певні проблеми має)
-
Nekros
Member
Я робив моделі кораблів раси немезіс для парадоксkairo: ↑ 12.11.2025 14:36 Якщо серйозно, давно вже треба було пилити Стелларіс 2. Жодна сучасна гра Параходів не має таких проблем з продуктивністю. Ще й інтерфейс та текст у Стелларіса в 4К мутний.
Навіть у титрах є
Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
Там 1 текстура 4к на всю флотилію. Тобто що 1 корабль що 10 одної раси займають однакову кількість памʼятіScoffer: ↑ 12.11.2025 14:51 100500 мільярдів одноклітиних кораблів, особливо коли починають викликати іншовимірні флотилії.
-
kairo
Member
Там проблема із пасфайндінгом усього того добра.Nekros: ↑ 12.11.2025 16:54Там 1 текстура 4к на всю флотилію. Тобто що 1 корабль що 10 одної раси займають однакову кількість памʼяті
Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
Аутсорс? В мене дружина малювала арт для СК3 та нової Європки. Має бути в титрах, ще не перевірив.
-
Scoffer
Member
Текстура взагалі ні до чого. В відяху в стелларісі упору немає)Nekros: ↑ 12.11.2025 16:54Там 1 текстура 4к на всю флотилію. Тобто що 1 корабль що 10 одної раси займають однакову кількість памʼяті
Кожна штука корабля це плюс один прорахунок траекторії польоту, плюс один прорахунок цілі для атаки, і плюс декілька прорахунків малокаліберної зброї в залежності від конструкції корабля. Коли боти починають викликати іншовимірні флотилії, котрі якраз з одноклітиних в основному, - гра стає колом. Лінкори на лінкори сильно полегше битви.
І взагалі ці іншовимірні прибрати треба. Воно мало того що натуплює гру, так ще й лютий дисбаланс.
Відправлено через 21 хвилину 3 секунди:
Подібна ж проблема з авіаносцями. Але все одно краще ніж маломірні кораблі. Підозрюю тому що там алгоритми простіші.
Оборонні платформи теж прибрати не завадить. От нафіга зараз по 20-50-100-200 зайвих кораблів в кожній системі? Щоби що? Ще й їхній автобілдінг ввели
Коротше укрупнення, укрупнення і укрупнення має стати гаслом стелларіса на наступні патчі щоб в неї хоч якось грати можна було.
Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
Я не думаю що саме рушій щось може принципово змінити. Там проблема в гейм дизайні. Завезли забагато мікроменеджменту як для людя, так і для обчислення галактики.kairo: ↑ 12.11.2025 15:26Треба оновлений рушій та оновлений інтерфейс.
Відправлено через 14 хвилин 24 секунди:
Також можна укрупнити керування системою. Раніше хабітати можна було будувати на кожній планеті, і це в якийсь момент просто виносило мізки компухтеру, потім їх всі скукожили до одного централізованого на систему і стало значно краще. Тепер можна піти ще далі і поєднати в одній сутністі планети з хабітатами. Коротше щось таке треба робити.
-
kairo
Member
У Вікі 3 та ЕУ5 також мільйон обчислень і вони досить непогано йдуть на сучасному залізі. Натомість Стелларіс, таке відчуття, що взагалі не реагує на потужне залізо. Я у свій час оновився з 8700К на 13600КФ, завантажив лейт-гейм сейв на v3.* і не побачив взагалі ніякої різниці. Єдине, що більш-менш допомагає, це 3D-кеш. До речі, гра має мультипоточність з горем пополам.Scoffer: ↑ 12.11.2025 18:14Я не думаю що саме рушій щось може принципово змінити. Там проблема в гейм дизайні. Завезли забагато мікроменеджменту як для людя, так і для обчислення галактики.
-
Inqizitor2022
Member
То есть поменять 9800 х3Д на что-то более быстрое я не смогу до 2027 года? Что за ерунда, они же обещали в 2026 10800х3Д сделать?!