Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

leif: 06.11.2025 17:32треба пробувати і дивитись що вийде, не супер ізі і універсальна історія
власне. вчора перша спроба вийшла невдалою:
спойлер
Зображення
Зображення
запаяв HMX gulf, вийшло занадто гучно і яскраво, як на мій смак, навіть з урахуванням сем3 матеріалу і невеликої товщини пцб. сьогодні розпаяю і спробую щось з іншої частини спектру лонгполлів: може епсілон, може гати саммертайм, може ще щось пошукаю в клавіатурній шафі

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
треба зазначити, що загалом білд вийшов цілком непоганий і комусь міг би зайти як діти в школу, просто у мене на меті щось інше (я навіть сам ще до кінця не знаю що саме :gigi: )

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
як мінімум сем3 + пц плейт згладжують специфічний боттом-аут лонгполлів і він стає значно приємніше. адже на алю та інших жорстких плейтах боттом аут ЛП-світчів я вже вкрай рідко готовий толерувати (по відчуттях від тайпінгу)
Востаннє редагувалось 07.11.2025 11:32 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 07.11.2025 11:19 просто у мене на меті щось інше (я навіть сам ще до кінця не знаю що саме :gigi: )
А це лікується взагалі :gigi: ?

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
feniks_tm: 24.10.2025 18:56 Та ні, ізік (Easyxpress). Для Китаю однозначно тільки міст використовувати, все інше неконкуретне.
По easyxpress з Китаю, малювали на 13 листопада, вчора вже було в Україні... виходить умовно 14 календарних / 10 робочих днів з моменту відправки. Власне якраз ті 10 робочих днів, що вони у себе на сайті і малюють. Загалом не так погано, за умови якщо підгадати доставку товару до п'ятниці... поки діє акційний тариф. Міст же майже завжди вкладався у 10 календарних днів.
leif
Member

Повідомлення

ну і шо, кендікейс, хоч і не беруть податок з українскою білінг адресою, але виявилось що це класична
спойлер
Зображення
самі знаєте кого. хто не знає пошукайте необрізану версію гіфки з якої я зробив скрін
з 23.10 морочили мені голову, щоб врешті-решт визнати, що у них не було в наявності гмк сету, який я замовив
спойлер
Зображення
1 бал з 10, категорично не рекомендую зв'язуватись

Відправлено через 4 хвилини 39 секунд:
feniks_tm: 07.11.2025 11:29А це лікується взагалі
спойлер
Зображення
Відправлено через 2 години 48 хвилин 58 секунд:
Ух щойно артефакт купив. Кусок печатної машинки AEG Olympia зі світчами черрі. так званими черрі clear olympia бо офіційно вони ніяк не називались, наскільки мені відомо, а зустрічались тільки в цих машинках Olympia колись там в 90х. Фішка в тому, що це лінійні clear'и на відміну від інших версій clear'ів, які були тактильні. також вони мають дещо видозмінені хаузінги і трохи тонший стем, що може викликати певні трабли з сумісністю кейкапів, але ніби деякі капи стають ок, тож щось вже придумаю з цим :rotate:

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Кусок друкарськоі машинки це я літераллі :gigi:
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Отакі світчі
спойлер
Зображення
:banan:

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Цікаво, що це за профіль кейкапів такий дивний. Мабуть, щось ексклюзивно-оригінальне
7mindfields
Member

Повідомлення

Пруф з минулого, що фул сайз борди не потрібні :popcorn:
Потужний розмір ентеру доречі.
Тепер зрозуміло, звідки брали натхнення для dsa профілю кейкапів :up:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 07.11.2025 11:34ну і шо, кендікейс
Вот они мне сразу не понравились ))
Но мы переходим к важным новостям. )))
Из кругосветного путешествия приехал.... Cerakey v3
Ну и как обещал - небольшой обзор.
Упаковку они для него не сделали, поэтому на коробке - V2 (но это именно V3 с прозрачными пластиковыми стемами
спойлер
IMG_4110.JPG
Качество печати и текстура - очень вполне. Брал именно матовый набор. Не люблю глянец )
спойлер
IMG_4111.JPG
Толщина - тоже в порядке. Вес пробела - 22 грамма. Немного они его облегчили. Обещали 33. Или у меня весы глючат. Перевешу потом.
спойлер
IMG_4113.JPG
Ну и общий "пейзаж" :-)
спойлер
IMG_4115.JPG
Выглядит как "старшекласник на выпускной" - Белый верх, черный низ. Празднично короче )

Теперь о впечатлениях.
1. Необычно :D Надо немного привыкнуть, но пока не пойму к чему. :lol:
2. Нравится. Звук поменялся. Стал более "суровый" чтоли.. приглушенный. Опять таки - не раздражает - у же отлично )
3. Вес клавиш на пружинах 45 грамм - позволяет печатать очень легко. Как оно в играх будет - посмотрим, но печать стало приятнее что ли.
4. А может это просто все эфект плацебо и фигня, а я себя просто накрутил :D

Не уверен что этот набор останется на постоянку, но в качестве "праздничного" в коллекцию - прям вот должен быть.
За 86$ + 15$ вся доставка - считаю вполне нормально.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.11.2025 14:28Пруф з минулого, що фул сайз борди не потрібні
для набору тексту достатньо і такого лейауту, звісно, хоча теж ще залежить для якого саме набору, може і більше клавіш стати в нагоді, якщо щось специфічне набирати.

це клавіатура від отакого апарату:
спойлер
Зображення
Потужний розмір ентеру доречі.[/quote]
а після того як його натискаєш "курсор" досить satisfying переїжджає на наступний рядок, кайф)
7mindfields: 07.11.2025 14:28Тепер зрозуміло, звідки брали натхнення для dsa профілю кейкапів
не стикався з такими але справді схожі
StTechnik: 07.11.2025 14:38Вот они мне сразу не понравились ))
виправдали найгірші очікування :up: :)
StTechnik: 07.11.2025 14:38Качество печати и текстура - очень вполне.
спойлер
Зображення
а це що за помарочка? :spy:
StTechnik: 07.11.2025 14:38Не уверен что этот набор останется на постоянку
чому ні, якщо все гуд?)

але треба, звісно, подовше покориствутись, щоб скласти повноцінне враження
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 07.11.2025 15:22а це що за помарочка?
Это я с таким лютым зумом сделал. Сейчас присмотрелся - ну есть такое чуть чуть. Но надо понимать, что технология нанесения тут совсем другая, нежели Даблшот и даже сублимация. Резких контуров тут врятли стоит ожидать. Но на уровне "работаю за клавой" - на этой дистанции все выглядит пристойно.
Не, очень прикольный набор. Мне нравится. Пока посижу на нем. )

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
leif: 07.11.2025 15:22чому ні, якщо все гуд?)
Ну вот аналогия тебе. Ты например в белой рубашке и черном костюме выглядишь афигенно? - Да. Но ты ж не ходишь так каждый день? :D
Smok
Member

Повідомлення

leif: 07.11.2025 15:22 а це що за помарочка? :spy:
якщо вже доколупуватись то... може воно просто на фото так
спойлер
Untitled.png.jpg
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 07.11.2025 15:22 не стикався з такими але справді схожі
Викарбувалося в памʼяті, бо dsa були дефолтними на моєму vortex race 3, який до речі був на тих самих тактильних чері клір, про які ти згадував. :rolleyes:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.11.2025 17:26який до речі був на тих самих тактильних чері клір, про які ти згадував.
перший тактильний світч від черрі, представлений десь 87-88 року. і лише п'ять років потому з'явились брауни (і ще через два, тобто в 94му стали поступово розповсюджуватись), які з невідомих мені причин зробили з менш вираженою тактильністю, за що їх в основному і критикують окрім пісочності)

особистого досвіду з кліарами ще не мав, треба буде якось обзавестись, бажано ОГ, кінця 80-початку 90х, але спеціально навряд буду шукати, бо не такий вже я фанат тактильних світчів. хоча і користуюсь іноді не без задоволення.
kairo
Member

Повідомлення

Прийшла моя AULA F108 Pro сіренька. Перші враження більш ніж позитивні. Хіба тільки RGB полоска над стрілками харить, бо її не можна приглушити чи налаштувати. По рідним свічам, в мене стоять якісь Zephyr v3, їх буду однозначно змінювати на щось тихіше. Чекаю свої тестові набори Аутем та Гатерони, щоб вирішити на що змінити. Також дуже гучний пробіл, це як я розумію не тільки в свічу справа, але й в стабах. Також не вистачає підставки під зап'ястя. Треба буде якусь замовити, бо механіка сама по собі вище за мембранку, ще й без підставки, то трохи не зручно.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Порадьте щось повно розмірне( з нум падом) механіку, бездротову, до 2500, бажано з українською розкладкою
Востаннє редагувалось 08.11.2025 11:38 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.11.2025 11:33 Порадьте щось повно розмірне( з нум падом) механіку, бездротову, до 2500
Очевидно, Aula F108. Алік з купонами :rotate:
Vlaad13
Member

Повідомлення

feniks_tm: 08.11.2025 11:36
Vlaad13: 08.11.2025 11:33 Порадьте щось повно розмірне( з нум падом) механіку, бездротову, до 2500
Їх на Алі замовляти тільки? Чи є варіанти з Українською роскладкою?
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.11.2025 11:38
feniks_tm: 08.11.2025 11:36
Їх на Алі замовляти тільки?
Ну якщо треба влізти саме в 2500, то, напевно, що так. Можна спробувати на OLX поторгуватись з людьми, але навряд хтось в мінус продаватиме. Можна ще глянути F99, якщо не принципово саме фулсайз.
destructX
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.11.2025 11:33 Порадьте щось повно розмірне( з нум падом) механіку, бездротову, до 2500, бажано з українською розкладкою
MCHOSE G98 PRO ще цікавий варіант, з нампадом
але з розкладками, скоріш за все, будуть проблеми, простіше буде або наклейки/або гравіювання
Vlaad13
Member

Повідомлення

знайшов тільки за 3.2к або не можу знайти норм продавця :weep:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.11.2025 12:25 знайшов тільки за 3.2к або не можу знайти норм продавця :weep:
Про що саме мова? Якщо F108 на алі, то будуть десь 65$ 11.11 і зверху ще купон на -12$ (правда він від 69$). В результаті має вийти в районі 2200грн.
Востаннє редагувалось 08.11.2025 12:44 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
Барбарис
Member

Повідомлення

Vlaad13, можна почекати чорної п'ятниці та притарабанити закордону. Минулого року EPOMAKER за пів ціни взяв.
Vlaad13
Member

Повідомлення

feniks_tm: 08.11.2025 12:28
Vlaad13: 08.11.2025 12:25 знайшов тільки за 3.2к або не можу знайти норм продавця :weep:
Про що саме мова? Якщо F108 на алі, то будуть десь 65$ 11.11 і зверху ще купон на -12$ (правда він від 69$). В результаті має вийти в районі 2100-2200грн.
ну ось 70 баксів десь 3200 - купонів в мене немає, ладно а якщо якусь хатор узяти?

Відправлено через 37 секунд:
Барбарис: 08.11.2025 12:28 Vlaad13, можна почекати чорної п'ятниці та притарабанити закордону. Минулого року EPOMAKER за пів ціни взяв.
це коли воно буде?
Відповісти