Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.11.2025 15:20Ну і в ньому звісно показує інші значення в налаштуваннях
Странно - у меня в режиме EOTF Boost показывает 700 нит. В этом же и смыл нового режиме - как бы между 400 и 1000
спойлер
Зображення
Может стоит еще раз перепрошить? Ну не должно оно дублировать режим Peack 1000 - должно быть 400, 700, 1000...
tablestikus
Member

Повідомлення

FirstTDM
Cхоже або недокрутили щось в моїй прошивці або щось інше бо і на EOTF і на 1000ніт показує 1038ніт в налаштуваннях пікове.
FirstTDM
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.11.2025 16:00Cхоже або недокрутили щось в моїй прошивці або щось інше бо і на EOTF і на 1000ніт показує 1038ніт в налаштуваннях пікове.
Понял. Бывает и так....

Попробую предположить, что скоро или новая прошивка выйдет, или дрова подправят...

p.s. Какое оно всё свежее и интересное... такое ощущение, что на ходу правят и сами инженеры всё еще с любопытством разбираются со свойствами панелей 3-го поколения QD-OLED... B-)
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 03.11.2025 10:32Тестеры рисуют и анализируют кривые яркости во всех режимах для разных игр/фильмов/приложений, но, имхо, EOTF Boos - это некая золотая середина... мне нравится... включил и юзаю...
FirstTDM: 03.11.2025 16:47Какое оно всё свежее и интересное... такое ощущение, что на ходу правят и сами инженеры всё еще с любопытством разбираются со свойствами панелей 3-го поколения QD-OLED...
Там вже Самсунг презентував HDR10+ Advanced, в якому тонмаппінг відбуватиметься через АІ, аналізуючи і контент на екрані і умови освітлення в приміщенні
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 04.11.2025 14:38Там вже Самсунг презентував HDR10+ Advanced, в якому тонмаппінг відбуватиметься через АІ, аналізуючи і контент на екрані і умови освітлення в приміщенні
Круто! Ну да... динамичный тонмаппинг,, зависящий от контента - это интересно... насколько я понял - пока только для ТВ такое...
Nutbar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 04.11.2025 15:57
Gold_Star: 04.11.2025 14:38Там вже Самсунг презентував HDR10+ Advanced, в якому тонмаппінг відбуватиметься через АІ, аналізуючи і контент на екрані і умови освітлення в приміщенні
Круто! Ну да... динамичный тонмаппинг,, зависящий от контента - это интересно... насколько я понял - пока только для ТВ такое...
У самсуга і так активний тонмапінг чудово працює. Трохи не зрозуміло чим цей ШІ тонмапінг буде кращий. Поки таке враження, що просто переіменують фічу, може трохи допрацюють, але воно реально і зараз норм. А що до того чи тільки ТВ, то у них майже нічим не відрізняється прошивка на моніках і ТВ, набір фукнцій той самий за винятком тв тюнеру.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nutbar: 04.11.2025 16:16А що до того чи тільки ТВ, то у них майже нічим не відрізняється прошивка на моніках і ТВ, набір фукнцій той самий за винятком тв тюнеру.
Ничего не могу сказать.... моделей очень мало - завозят их буквально пару фирм - вот только что глянул на хотлайне QD-OLED свежие 2025 года мониторы Samsung 32" 4К - так и купить не у кого...
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 04.11.2025 16:22вот только что глянул на хотлайне QD-OLED свежие 2025 года мониторы Samsung 32" 4К - так и купить не у кого...
Беріть телевізор, не прогадаєте
Nutbar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 04.11.2025 16:22 так и купить не у кого...
Та ну як це? Прямо на сайті самсунга все є, у всіх крупних мережах є. Які такі фірми вам потрібні? :)
Gold_Star
Member

Повідомлення

M90SF, той що на тайзені, є принаймні у Комфі за 50к при оплаті через приват, в подарунок ще дають код на Сталкер 2 у стімі
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nutbar: 04.11.2025 16:35Та ну як це? Прямо на сайті самсунга все є, у всіх крупних мережах є. Які такі фірми вам потрібні?
Не понял - я не туда смотрю?
спойлер
Зображення
И еще раз - я же ни с чем не спорю... просто еще ни у кого не видел монитор Самсунг... ну такое... у меня недостаток информации - или такие мониторы не так популярны... B-)
Nutbar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 04.11.2025 17:14 Не понял - я не туда смотрю?
Та шось мабуть трохи не туди…
спойлер
2025-11-04 172306.jpg
Якщо дасте посилання з вибраними фільтрами, то можна буде розібратись чого так.
FirstTDM: 04.11.2025 17:14 просто еще ни у кого не видел монитор Самсунг... ну такое... у меня недостаток информации - или такие мониторы не так популярны... B-)
Ну от у мене якраз такий. Їх можуть обходити стороною через те, що екран матовий, але вцілому моделі доволі популярні, особливо G80SD та G60SD. Нова G81SF, кажуть, має занадто грубе покриття екрану.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nutbar: 04.11.2025 17:26Якщо дасте посилання з вибраними фільтрами, то можна буде розібратись чого так.
Уже интересно - вот ссылка:

https://hotline.ua/computer/monitory/24 ... -21618415/
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 04.11.2025 17:14 просто еще ни у кого не видел монитор Самсунг... ну такое... у меня недостаток информации - или такие мониторы не так популярны...
То лі дєло прошивочки від мсі бетатестити B-)
Наосліп монітори завжди брали тільки від виробників телевізорів, тобіш LG і Самсунг, це вже потім виробники материнок повірили в себе і завалили ринок рішеннями для юних ігрунів B-)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nutbar: 04.11.2025 17:26Ну от у мене якраз такий.
Если всё нравится - то отлично!
Nutbar: 04.11.2025 17:26Їх можуть обходити стороною через те, що екран матовий, але вцілому моделі доволі популярні,
Даже спорить не буду про популярность моделей - у каждого своя информация...

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
Gold_Star: 04.11.2025 17:31То лі дєло прошивочки від мсі бетатестити
Ага... ну интересно же... B-)

Отправлено спустя 1 минуту 54 секунды:
Gold_Star: 04.11.2025 17:31Наосліп монітори завжди брали тільки від виробників телевізорів, тобіш LG і Самсунг,
Да ну... мониторы - это Dell на IPS и всё тут без вопросов :up:

А вот с переходом на OLED - Dell немного затормозили и пришлось расширять список фирм...

А при чем тут ТВ?
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 04.11.2025 17:35А при чем тут ТВ?
Ну а хто штампує матриці? Не Делл же з гігабайтом
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 04.11.2025 17:36Ну а хто штампує матриці? Не Делл же з гігабайтом
Матрица для ТВ на 55-75" - это одно, а монитор на 27-34" - это, имхо, немного другое... за монитором надо работать (70-80% времени), а не кино смотреть B-)
Nutbar
Member

Повідомлення

Ага, хотлайн погано розрізняє по фільтру oled/qd-oled, тому вибравши тільки qd-oled ви відсікли багато моделей.
FirstTDM: 04.11.2025 17:35 Даже спорить не буду про популярность моделей - у каждого своя информация...
Погоджуюсь. По власним відчуттям з редіту, у людей або МСІ або Самсунг, трохи рідше Асус (бо він зазвичай дорожче), а далі інші виробники. Але в нас по хотлайну в топ 3 олед моделей асус, мсі і самс. Причому якось так виходить, що 4к асус популярніший за 2к моделі, в чому у мене є дуже дуже великі сумніви.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nutbar: 04.11.2025 17:38Ага, хотлайн погано розрізняє по фільтру oled/qd-oled, тому вибравши тільки qd-oled ви відсікли багато моделей.
Ну вот - «Маємо те, що маємо» B-)

Имхо:

Самуснг - это QD-OLED
LG - это WOLED
Nutbar: 04.11.2025 17:38Причому якось так виходить, що 4к асус популярніший за 2к моделі, в чому у мене є дуже дуже великі сумніви.
Согласен! Для дома многие берут 2К, хотя в офисе работают за 4К монитором...
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 04.11.2025 17:38Матрица для ТВ на 55-75" - это одно, а монитор на 27-34" - это, имхо, немного другое... за монитором надо работать (70-80% времени), а не кино смотреть
Ну ось за сінкмастерами і флетронами люди й працювали, бо виробники супутньої продукції (ТВ) краще шарять в калібровці своїх екранів B-)
Відповісти