Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування 14″ ноутбука HP ZBook Ultra G1a 14 на базі процесора AMD Ryzen AI Max+ PRO 395 з інтегрованою графікою Radeon 8060S
-
alexeygalas
Member
Пропоную обговорити Огляд та тестування 14″ ноутбука HP ZBook Ultra G1a 14 на базі процесора AMD Ryzen AI Max+ PRO 395 з інтегрованою графікою Radeon 8060S
Ого. Нарешті щось гідне від HP. І це 3й ноутбук на базі strix halo. Якби вони ще й 16" випустили таку штуку - я б собі розглянув би
Але питання - якщо це Zbook за ціну Zbook - де harptic trackpad?
А ще відомо, як HP поводиться із сторонніми зарядками PD.
Ого. Нарешті щось гідне від HP. І це 3й ноутбук на базі strix halo. Якби вони ще й 16" випустили таку штуку - я б собі розглянув би
Але питання - якщо це Zbook за ціну Zbook - де harptic trackpad?
А ще відомо, як HP поводиться із сторонніми зарядками PD.
-
UnnamedUA
Junior
163 155 ₴
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Щодо еквівалента серед дискретних відеокарт AMD: найближчою за продуктивністю є Radeon RX 7600M XT (мобільна версія з 32 CU, 8 ГБ GDDR6, TDP до 120 Вт, архітектура RDNA 3).
Або 4060m
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Щодо еквівалента серед дискретних відеокарт AMD: найближчою за продуктивністю є Radeon RX 7600M XT (мобільна версія з 32 CU, 8 ГБ GDDR6, TDP до 120 Вт, архітектура RDNA 3).
Або 4060m
-
Klon
CG graphikos fan
alexeygalas
все це гуд, але ціни.... точно не для Уа ринку (крім дитин тендорніх депутатів, та деяких гос структур які гуляють по вулицях)...
Таке відчуття що пк буде прирогативою богеми, а простий люд буде сідити на дешевих Леново планшетах гарати в роблокси та 3 в ряд...
все це гуд, але ціни.... точно не для Уа ринку (крім дитин тендорніх депутатів, та деяких гос структур які гуляють по вулицях)...
Таке відчуття що пк буде прирогативою богеми, а простий люд буде сідити на дешевих Леново планшетах гарати в роблокси та 3 в ряд...
-
alexeygalas
Member
Klon
Так нормальна ціна. Якісні мобільні робочі станції так і коштують. Де нічого не пишить, не сопить і не скрегоче
Просто цей
Або MB PRO 16 на 48GB. Тому тут вже мають бути такі атрибути.
Але що тут казати - Zbook-и завжди були найдорожчі з трійки вендорів із бізнес лінійками.
За хороший інструмент потрібно платити, якщо хочеш, щоб усе було бездоганно.
Як приклад із власного досвіду. Хотів я купити собі Lenovo Thinkpad X9-15 Carbon на lunar lake. Але шкода було 100к на лептоп для позаробочих персональних задач. Взяв його облегшену (і теж доволі якісну) версію аналог - Yoga Slim 7i 15. Камера простіша, матеріали корпусу, гаратія 1 рік, тачпад клікабельний але чіткий, без fingerprint і батарея 70Wh. Коштувала ця вся пісня 70к. Все було чудово, поки на 9й день я не ввімкнув його в обстановці повної тиші. І тут я почув, як скрегочуть і пишать дроселі на мат платі. В лептопі за 70к. Здав назад в розетку. Чекаю гроші. І готуюсь йти за Thinkpad версією. Хотів зекономити - і всеодно прийшов до Thinkpad. За хороший інструмент потрібно платити. Моїй дружині пощастило трохи більше. У неї Lenovo Yoga PRO 9i 16 в конфігурації на 125Кгрн. Прислухався після цього - теж щось шуршить але тихіше. І заліза там більше, тому заглушається і не чути. От по суті Thinkpad аналогом цієї йоги є P1, який буде коштувати десь під 3800 баксів. Такі от справи.
Так нормальна ціна. Якісні мобільні робочі станції так і коштують. Де нічого не пишить, не сопить і не скрегоче
Просто цей
прайс (3800 usd) - це вже цінник Thinkpad P1 gen 8 16" з 3200 tandem oled, harptic touchpad, fingerprint, нормальними динаміками, 265H + RTX 2000 PRO (5070), CAMM2 8533 модулем на 64гб та 90втГ батарейкою і 3 річною преміум гарантією.UnnamedUA: ↑ 31.10.2025 14:30163 155 ₴
Або MB PRO 16 на 48GB. Тому тут вже мають бути такі атрибути.
Але що тут казати - Zbook-и завжди були найдорожчі з трійки вендорів із бізнес лінійками.
За хороший інструмент потрібно платити, якщо хочеш, щоб усе було бездоганно.
Як приклад із власного досвіду. Хотів я купити собі Lenovo Thinkpad X9-15 Carbon на lunar lake. Але шкода було 100к на лептоп для позаробочих персональних задач. Взяв його облегшену (і теж доволі якісну) версію аналог - Yoga Slim 7i 15. Камера простіша, матеріали корпусу, гаратія 1 рік, тачпад клікабельний але чіткий, без fingerprint і батарея 70Wh. Коштувала ця вся пісня 70к. Все було чудово, поки на 9й день я не ввімкнув його в обстановці повної тиші. І тут я почув, як скрегочуть і пишать дроселі на мат платі. В лептопі за 70к. Здав назад в розетку. Чекаю гроші. І готуюсь йти за Thinkpad версією. Хотів зекономити - і всеодно прийшов до Thinkpad. За хороший інструмент потрібно платити. Моїй дружині пощастило трохи більше. У неї Lenovo Yoga PRO 9i 16 в конфігурації на 125Кгрн. Прислухався після цього - теж щось шуршить але тихіше. І заліза там більше, тому заглушається і не чути. От по суті Thinkpad аналогом цієї йоги є P1, який буде коштувати десь під 3800 баксів. Такі от справи.
-
Klon
CG graphikos fan
alexeygalas: ↑ 31.10.2025 15:26За хороший інструмент потрібно платити, якщо хочеш, щоб усе було бездоганно.
це зрозуміло, але чомусь до бума майнінга\нейронок топово залізо коштувало кратно меньше...а потім как майнінг = адекватні ігрові ноути коштували по цене відяшки для пк (яка і стояла в ноуті), а потім виробники ноутів теж прохавалі що народ буде платити і різко бахнув ціні (і зараз ми опинились в час коли ноут стоіть *2х за пк...).
ще раз - для праці це окей, якщо воно окупаеться за месяць\два, ідеально коли роботодавець присилає ноут для праці, але як показує практика. роботодавцю краще шукати людиту з своїм залізом, бо хитрож...пі...
Ну і обзорний ноут - це мрія, сам би бажав такий, але ціна ...
-
Deep1984
Member
сори за язык
летом меняли корпоративный HP Zbook Firefly 15 G7 (11800h) на HP Zbook Power 16 G11A c 8945H и это как глоток свежего воздуха после вечно проблемного G7 (дико горячий)
к сожалению в КЗ не были доступны к заказы на новых AI
почему берут HP - корп стандарт + расширенная гарантия HP.
летом меняли корпоративный HP Zbook Firefly 15 G7 (11800h) на HP Zbook Power 16 G11A c 8945H и это как глоток свежего воздуха после вечно проблемного G7 (дико горячий)
к сожалению в КЗ не были доступны к заказы на новых AI
почему берут HP - корп стандарт + расширенная гарантия HP.
-
7mindfields
Member
Це не про сучасні сінкпади з гівняною збіркою і/або кривим пз, сапорт леново це окрема тема, серйозні питання вирішуються +/- ніякalexeygalas: ↑ 31.10.2025 15:26 За хороший інструмент потрібно платити, якщо хочеш, щоб усе було бездоганно.
-
alexeygalas
Member
7mindfields
Згоден, зараз на контроль якості всі забили навіть в топових сегментах. У мене колись був робочий T430 від компанії ще на Sandy Bridge. То ним можна було горіхи колоти і він при цьому ще дзвінок у скайпі вів і код компілив. І такого як писк дроселів не те що в топах типу Thinkpad та Yoga - навіть в 500 баксовому гівні ніхто не чув. А зараз, коли у мене таке сталось на лептопі майже за 2К баксів - я прифігів злегка, що таке можливо.
Ну ще є Dell PRO MAX 16 але вони із схожою начинкою надто дорожчі за Thinkpad P1 / T1g.
Відправлено через 33 хвилини 42 секунди:
Згоден, зараз на контроль якості всі забили навіть в топових сегментах. У мене колись був робочий T430 від компанії ще на Sandy Bridge. То ним можна було горіхи колоти і він при цьому ще дзвінок у скайпі вів і код компілив. І такого як писк дроселів не те що в топах типу Thinkpad та Yoga - навіть в 500 баксовому гівні ніхто не чув. А зараз, коли у мене таке сталось на лептопі майже за 2К баксів - я прифігів злегка, що таке можливо.
Ну ще є Dell PRO MAX 16 але вони із схожою начинкою надто дорожчі за Thinkpad P1 / T1g.
Відправлено через 33 хвилини 42 секунди:
Ну це великий розрив у нанометрах. Воно і зрозумілоDeep1984: ↑ 31.10.2025 18:35HP Zbook Firefly 15 G7 (11800h) на HP Zbook Power 16 G11A c 8945H и это как глоток свежего воздуха
-
ronemun
Advanced Member
1. результат 104 в Cinebench24 1T щось явно замалий, інші дають 114-117
2. амд зглупила що дала всього 256 біт на память - з lpddr могли 320-384 біт спокійно.
І знаачно вигідніші чіпи памяті підійдуть, і потенціал відеокарти розкриється. 260 Гбайт/с явно мало для багатьох ігор (в PS5 450+), і частина її швидкості йде на проц, а графічний кеш недостатньо помагає в 1440p.
2. амд зглупила що дала всього 256 біт на память - з lpddr могли 320-384 біт спокійно.
І знаачно вигідніші чіпи памяті підійдуть, і потенціал відеокарти розкриється. 260 Гбайт/с явно мало для багатьох ігор (в PS5 450+), і частина її швидкості йде на проц, а графічний кеш недостатньо помагає в 1440p.
-
cspp
Member
Понятно что вес 1.6 кг и диагональ соответствующая
, но играть на 14 дюймах дольше часа такое себе.
, но играть на 14 дюймах дольше часа такое себе.
-
Ekz0rcyst
Member
cspp
Я вам більше скажу, грати що на 14" що на 15" взагалі не ок.
Я вам більше скажу, грати що на 14" що на 15" взагалі не ок.
-
Alekss
Member
Невероятно скучно читать подобный обзор, без проведения тестов c LLM (большими языковыми моделями) и использования AMD Variable Graphics Memory. Этот процессор Ryzen Ai max 395+ и 64GB оперативной памяти в этом ноутбуке не просто так стоят для красоты, а для того чтобы выделять их под графическую память.
Неужели так сложно выделить 48GB под графическую память, загрузить LLM размером 40Gb+ и провести пару бесед с Ai? Измерить скорость token/sek и time to first token? Пора бы уже начать проводить правильные тесты c LLM.
Неужели так сложно выделить 48GB под графическую память, загрузить LLM размером 40Gb+ и провести пару бесед с Ai? Измерить скорость token/sek и time to first token? Пора бы уже начать проводить правильные тесты c LLM.
-
Hotspur
Member
Ціна абсолютно неадекватна. Ноут гарний
-
Deepfreezer
Member
А як же наступні покоління? Отож боronemun: ↑ 31.10.2025 22:14 1. результат 104 в Cinebench24 1T щось явно замалий, інші дають 114-117
-
Hotspur
Member
це не робоча станціяalexeygalas: ↑ 31.10.2025 15:26Так нормальна ціна. Якісні мобільні робочі станції так і коштують. Де нічого не пишить, не сопить і не скрегоче
Просто цей
Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
HP ZBook Fury G1i 18 - оце робоча станція
-
1985god
Member
Платна реклама , нема порівняння з мак бук про
-
alexeygalas
Member
Ну це вже robust версії. У lenovo теж є така лінійка P16. У Dell є Pro Max Plus 18. Але це вже ультимативні версії. А це звичайні. Але робочі станціїHotspur: ↑ 01.11.2025 20:21HP ZBook Fury G1i 18
-
Hotspur
Member
Оце робочі станції https://www.notebookcheck.net/Ranking-B ... 537.0.htmlalexeygalas: ↑ 02.11.2025 20:01Ну це вже robust версії. У lenovo теж є така лінійка P16. У Dell є Pro Max Plus 18. Але це вже ультимативні версії. А це звичайні. Але робочі станції
те що в огляді - офісний ноутбук просто з замахом на щось
-
waryag
Member
У наступного буде РДНА4.
Взагалі, і 256 біт були амбітними для АМД, яка довго сиділа на 128 (крім кастомних чипів для консолей).
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Так і ігрові питання не розкриті. Автор максимально уникав питань про версію ФСР і підтримкуAlekss: ↑ 01.11.2025 10:27Невероятно скучно читать подобный обзор, без проведения тестов c LLM (большими языковыми моделями) и использования AMD Variable Graphics Memory. Этот процессор Ryzen Ai max 395+ и 64GB оперативной памяти в этом ноутбуке не просто так стоят для красоты, а для того чтобы выделять их под графическую память.
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
https://support.hp.com/ua-uk/product/pr ... 2102966113Hotspur: ↑ 01.11.2025 20:21 це не робоча станція
-
Polybius
Member
Hotspur: ↑ 02.11.2025 20:53Оце робочі станції
Ти хоч сам дивився перелік що ти наводиш? Там першим же рядком HP ZBook Ultra G1a 14Hotspur: ↑ 02.11.2025 20:53те що в огляді - офісний ноутбук просто з замахом на щось