Моя дурновата голова вже теж думає купуватиleif: ↑ 26.10.2025 14:09 можливо, є сенс купувати УЗ-дейвайс більшої потужності. мені, здалось що, якби воно сильніше фігачило, то вийшло б взагалі без жодних нарікань
Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
feniks_tm
Member
-
StTechnik
Member
Я почему то думаю, что это зависит от того, чем именно ты будешь мыть. Можно добавить того же изопропилового спирта в хорошей концентрации - думаю отмоет.feniks_tm: ↑ 26.10.2025 15:12наскільки воно добре справляється з вимиванням змазки
УЗ ванна походу это вопрос КАК, а не вопрос ЧТО. Ну мне так кажется.
-
leif
Member
ті світчі, які були більш забруднені я тримав і 12 і 15 і більше, це не працює вже. сильно брудне -- 12, більше немає сенсу принаймні в моїй мийці і им миючим засобом, яким я користувався7mindfields: ↑ 26.10.2025 14:42А якщо в цьому просто потримати більше 6 хвилин?
Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
StTechnik
ти правий
ось що мені написали щодо вимивання змазки:
що звісно не дивно, адже мастило, яке використовують виробники світчів сильно відрізняється і раз на раз не приходитьсяІноді можу дистильовану + fairy
Іноді дистилат + ізлпропіл , 40% дистилату , 60% ізо
Але потрібно спочатку кинути по 1 шт Стем / топ / боттом та поварити там 5 хв , подивитись щоб не розтеклись
Іноді легче просто протерти стеми вологими серветками і не чіпати боттом хаузінги
Кожна ситуація унікальна
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
заради цього особисто я б не купував, рука набивається досить швидко і потім таких помилок ти вже просто не робишfeniks_tm: ↑ 26.10.2025 15:12"швидкий відкат" невдалого ручного змазування було б цікаво
-
feniks_tm
Member
Дякую за зекономлену тищуleif: ↑ 26.10.2025 15:36 заради цього особисто я б не купував, рука набивається досить швидко і потім таких помилок ти вже просто не робиш
-
leif
Member
feniks_tm
головне мати реально тонку кисточку, не поспішати і працювати наймінімальнішими кількостями мастила, якщо ще 205й крайтокс або аналоги. краще домазати потім, це набагато простіше, ніж оверлубнути
головне мати реально тонку кисточку, не поспішати і працювати наймінімальнішими кількостями мастила, якщо ще 205й крайтокс або аналоги. краще домазати потім, це набагато простіше, ніж оверлубнути
-
feniks_tm
Member
Та в магнітних основна болячка оверлюбу це якщо змазка потрапляє на магніт, тоді воно починає чвакати. Можна звісно ж взагалі не чіпати внутрішню направляючу стему, але тоді і ефект від змазки не такий цікавий. Зараз у мене Unionwell Polar Pro+ і мені взагалі не подобається їх конструкція стему з двох частин, я не розумію чого вони хотіли цим досягти крім потенційних проблем. Відправлено через 32 хвилини 3 секунди:leif: ↑ 26.10.2025 15:43 feniks_tm
головне мати реально тонку кисточку, не поспішати і працювати наймінімальнішими кількостями мастила, якщо ще 205й крайтокс або аналоги. краще домазати потім, це набагато простіше, ніж оверлубнути![]()
Гадаю, що з монолітним стемом вони звучали б ще цікавіше без специфічного звуку топауту. Бо загалом вони звучать доволі глибоко, але топаут їм надає того самого "poppy". Але це звісно ж смаковщина, поганими я їх точно не назву, можливо навіть одні з найкращих.
-
Geinz21
Member
Вопросец такой, двойной ввод со свичей это норма у всего китайского уг или я такой везучий? Сменил два комплекта свичей (первые были Акко, второй от Wuque), и на обеих спустя время проявляется двойной ввод символов. Даже менял доску на клавиатуре, такая же фигня 
-
leif
Member
feniks_tm
Виглядає по малюнку, що намагались ізолювати магніт від решти стему, щоб він менше впливав на звук, адже вплив цей далекий від позитивного. Логічний крок в цілому. Звук повернення стему прийнято називати апстроуком, і його можна пом'якшити якщо поставити коротшу пружина, адже чим пружина довше тим він виразніше, звісно це не єдиний чинник, але це той де можна пробувати щось підкоригувати під себе
Відправлено через 28 секунд:
Geinz21
Як швидко з'являється подвійне введення? Одразу чи з часом?
Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
feniks_tm
21мм це реально довга пружина, якщо поставити щось типу 15мм, на апстроук точно вплине,правда і на інші моменти також – треба знаходити якийсь баланс під себе
Виглядає по малюнку, що намагались ізолювати магніт від решти стему, щоб він менше впливав на звук, адже вплив цей далекий від позитивного. Логічний крок в цілому. Звук повернення стему прийнято називати апстроуком, і його можна пом'якшити якщо поставити коротшу пружина, адже чим пружина довше тим він виразніше, звісно це не єдиний чинник, але це той де можна пробувати щось підкоригувати під себе
Відправлено через 28 секунд:
Geinz21
Як швидко з'являється подвійне введення? Одразу чи з часом?
Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
feniks_tm
21мм це реально довга пружина, якщо поставити щось типу 15мм, на апстроук точно вплине,правда і на інші моменти також – треба знаходити якийсь баланс під себе
-
Geinz21
Member
leif
сложно сказать. Акко где-то через полгода посыпались, Wuque где-то на два месяца хватило. Причем оно как-то рандомно случается, вне зависимости от используемости клавиши. Примером, букву M или N я нечасто использовал, и вот уже при кодинге оно стало напрягать. Сейчас конкретно страдают клавиши A, S, G, R, T, J, M, N, P, L. 2 и 3 на намблоке. Последним я вообще раз в пятилетку пользуюсь.
сложно сказать. Акко где-то через полгода посыпались, Wuque где-то на два месяца хватило. Причем оно как-то рандомно случается, вне зависимости от используемости клавиши. Примером, букву M или N я нечасто использовал, и вот уже при кодинге оно стало напрягать. Сейчас конкретно страдают клавиши A, S, G, R, T, J, M, N, P, L. 2 и 3 на намблоке. Последним я вообще раз в пятилетку пользуюсь.
-
feniks_tm
Member
Ну довгі тактильно мені більше подобаються. Прикол цієї конструкції стему в тому, що крім биття магніту у ботом хаузінг та битті стему у топ, різні частини стему ще можуть битись одна об одну, точка контакту там не пласка, а через "горбик".leif: ↑ 26.10.2025 16:59 feniks_tm
Загалом зараз підкинув поруч свої стокові змазані, і Polar мені краще заходять, але є постійне відчуття, що можна було б і краще. Можливо занадто яскраве звучання, через що швидко набридає.
Востаннє редагувалось 26.10.2025 17:30 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 4 разів.
-
leif
Member
Geinz21
Якщо пів року і два місяці працювало нормально а лише потім починало глючити то це пил/бруд майже гарантовано. Спробуйте почистити/ замінити на неюзані ті світчі які дають подвійне введення для перевірки чи це дійсно так. Якщо підтвердиться, то дістати світчі, розібрати-почитистити і користуватись далі.
Якщо пів року і два місяці працювало нормально а лише потім починало глючити то це пил/бруд майже гарантовано. Спробуйте почистити/ замінити на неюзані ті світчі які дають подвійне введення для перевірки чи це дійсно так. Якщо підтвердиться, то дістати світчі, розібрати-почитистити і користуватись далі.
-
Geinz21
Member
leif
забавно. Что же они их тогда маркируют как dust-proof
Попробую тогда, ибо обидно за первый кастом.
забавно. Что же они их тогда маркируют как dust-proof
-
Castaman
Member
І знов я, шановні, зі своїм питанням щодо вибору 3-way, магнітки, з нормальним тайпінгом та енкодером та більш менш пристойним софтом.
З вами та ШІ ми дійшли до такого, але звісно хочу фінальну відповідь від людей, та й одразу прошу не лаятись за ШІ контент (він як відомо може помилятися):
Від себе, чесно кажучи я не шукав "ендгейм", але, що те що я хочу недалеко по бюджету від одного з небагатьох під мої бажання.
З вами та ШІ ми дійшли до такого, але звісно хочу фінальну відповідь від людей, та й одразу прошу не лаятись за ШІ контент (він як відомо може помилятися):
Код: Виділити все
Табір 1: «Топ за свої гроші» (бюджет ~$100-120)
Тут у нас твої фаворити: VGN 75, Irock, Womier, Darmoshark.
Що це таке? Це все клавіатури по одній формулі: «алюмінієвий верх + пластикове дно».
Це індустріальний стандарт за ці гроші. Всі вони мають HE-свічі, Gasket, трі-мод і той самий Delete. Вони всі будуть звучати добре.
Але тут ти обираєш "фішки":
Vgn 75 neo pro: Це вибір "технаря". У них найкращий софт (VGN Hub) і найшвидший безпровідний зв'язок (до 4K). Якщо тобі клава не тільки для "thock", але й для CS на серйозному рівні — це твій вибір. Мозок системи.
Irock mg 75 pro: Це вибір "максималіста". Ти отримуєш все: алю-верх, ноб (крутилку) і екранчик. З коробки вона, мабуть, звучить найнасиченіше з цієї трійки завдяки шумці. Максимум фаршу.
Womier SK75: Це вибір "естета". Алю-верх, але акрилове дно. Це все заради RGB-підсвітки. Звук буде іншим — не стільки глибоким (thocky), скільки "мармуровим" (marbly/poppy). Якщо вигляд важливий — це воно.
Це все чудові клавіатури. Ти не помилишся з жодною.
Табір 2: «Важкий метал» (бюджет ~$130-150+)
А ось тут стоїть Monsgeek M1 V5 TMR (і Ajazz AK820 MAX Ultra).
Тут немає пластикового дна. Це два шматки фрезерованого алюмінію (CNC).
Тут ти платиш не за екранчик чи 4K-герци. Ти платиш за вагу.
А вага — це 90% "дорослого" звуку. Коли в тебе під руками 2 кілограми металу, звук не просто "thocky", він стає глибоким, оксамитовим, низьким. Жодна клава з пластиковим дном так не зазвучить, скільки б піни ти туди не запхав.
Софт у Monsgeek (Akko) буде гірший, ніж у VGN. Він буває глючний і не такий продуманий. Але ти налаштуєш свій Rapid Trigger один раз і забудеш про той софт. А от відчуття від друку на монолітному шматку металу — це те, що залишається з тобою щодня.
Мій вердикт
Виріши, що тобі важливіше зараз:
Варіант А: Хочеш "все в одному" за $120? Найкращий софт і безпровід? Бери Vgn 75 neo pro. Хочеш максимум фішок (ноб + екран)? Бери Irock mg 75 pro.
Варіант Б: Ти готовий докинути $20-30 і отримати "базу" на роки? Клавіатуру, яка відчувається на $300? Тоді забудь про все і бери Monsgeek M1 V5 TMR. Це інша ліга. Це той "thock", який ти шукаєш.-
feniks_tm
Member
Яку ж маячню воно висрало. Ну, власне, як завжди, аби з розумним виглядомCastaman: ↑ 26.10.2025 18:41 І знов я, шановні, зі своїм питанням щодо вибору 3-way, магнітки, з нормальним тайпінгом та енкодером та більш менш пристойним софтом.
Від себе, чесно кажучи я не шукав "ендгейм", але, що те що я хочу недалеко по бюджету від одного з небагатьох під мої бажання.Код: Виділити все
Табір 1: «Топ за свої гроші» (бюджет ~$100-120) Тут у нас твої фаворити: VGN 75, Irock, Womier, Darmoshark. Що це таке? Це все клавіатури по одній формулі: «алюмінієвий верх + пластикове дно». Це індустріальний стандарт за ці гроші. Всі вони мають HE-свічі, Gasket, трі-мод і той самий Delete. Вони всі будуть звучати добре. Але тут ти обираєш "фішки": Vgn 75 neo pro: Це вибір "технаря". У них найкращий софт (VGN Hub) і найшвидший безпровідний зв'язок (до 4K). Якщо тобі клава не тільки для "thock", але й для CS на серйозному рівні — це твій вибір. Мозок системи. Irock mg 75 pro: Це вибір "максималіста". Ти отримуєш все: алю-верх, ноб (крутилку) і екранчик. З коробки вона, мабуть, звучить найнасиченіше з цієї трійки завдяки шумці. Максимум фаршу. Womier SK75: Це вибір "естета". Алю-верх, але акрилове дно. Це все заради RGB-підсвітки. Звук буде іншим — не стільки глибоким (thocky), скільки "мармуровим" (marbly/poppy). Якщо вигляд важливий — це воно. Це все чудові клавіатури. Ти не помилишся з жодною. Табір 2: «Важкий метал» (бюджет ~$130-150+) А ось тут стоїть Monsgeek M1 V5 TMR (і Ajazz AK820 MAX Ultra). Тут немає пластикового дна. Це два шматки фрезерованого алюмінію (CNC). Тут ти платиш не за екранчик чи 4K-герци. Ти платиш за вагу. А вага — це 90% "дорослого" звуку. Коли в тебе під руками 2 кілограми металу, звук не просто "thocky", він стає глибоким, оксамитовим, низьким. Жодна клава з пластиковим дном так не зазвучить, скільки б піни ти туди не запхав. Софт у Monsgeek (Akko) буде гірший, ніж у VGN. Він буває глючний і не такий продуманий. Але ти налаштуєш свій Rapid Trigger один раз і забудеш про той софт. А от відчуття від друку на монолітному шматку металу — це те, що залишається з тобою щодня. Мій вердикт Виріши, що тобі важливіше зараз: Варіант А: Хочеш "все в одному" за $120? Найкращий софт і безпровід? Бери Vgn 75 neo pro. Хочеш максимум фішок (ноб + екран)? Бери Irock mg 75 pro. Варіант Б: Ти готовий докинути $20-30 і отримати "базу" на роки? Клавіатуру, яка відчувається на $300? Тоді забудь про все і бери Monsgeek M1 V5 TMR. Це інша ліга. Це той "thock", який ти шукаєш.
Особливо потішило про Irok, який не тільки нобу та екранчику не має, а і взагалі не безпровід
Якщо не хочете нічого тюнити, я б напевно зупинився на VGN Neon. Якщо не бачите проблеми перезмазати стаби/зробити holee mod, то я б взяв Womier SK75. Свічі в обох бажано під заміну на щось веселіше, але може і стокові влаштують. За <80$ повністю люмінь Womier це дуже дешево, тому можна закрити очі на так собі звучання стабів з коробки. Більше особливих проблем я не бачу. Софт на TMR-ках специфічний, але точно нічого критичного.
Енкодер, на жаль, в обох випадках у прольоті
Востаннє редагувалось 26.10.2025 19:28 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 6 разів.
-
kairo
Member
Панове, хочу спробувати "механіку". Зараз сижу на мембранці дешевій, та усі ці роки роздумував про апгрейд.
Що треба: 100%, тиха робота, високий профіль, бажано підсвітка букв на клавішах.
Розглядав такі варіанти(зоопарк):
HATOR Icefall Pro Wireless - сподобався дизайн та ціна всього 2к. Але коротка.
Keychron K10 HE - Все подобається, але свічі можна буде змінювати лише на магнітні та ціна 7К для першої клави зависоко.
AULA F108 Pro - Питання до дизайну де надписи знизу клавіш. В них є варіант із класичним розміщенням надписів, але в такому виконанні вони не просвічуються, що особисто мені незручно ввечері. Можна взяти за 3К.
Keychron K10 Pro Red, White Led UA - можна взяти за 3400 грн. На ОЛХ можна за 3К практично нову. Але без хот-свап. Останній варіант вже 5400-4400 грн. v2 hotswap взагалі 6500.
Що треба: 100%, тиха робота, високий профіль, бажано підсвітка букв на клавішах.
Keychron K10 HE - Все подобається, але свічі можна буде змінювати лише на магнітні та ціна 7К для першої клави зависоко.
AULA F108 Pro - Питання до дизайну де надписи знизу клавіш. В них є варіант із класичним розміщенням надписів, але в такому виконанні вони не просвічуються, що особисто мені незручно ввечері. Можна взяти за 3К.
Keychron K10 Pro Red, White Led UA - можна взяти за 3400 грн. На ОЛХ можна за 3К практично нову. Але без хот-свап. Останній варіант вже 5400-4400 грн. v2 hotswap взагалі 6500.
-
StTechnik
Member
Не просто на магнитные, а именно те которые там стоят. Они не совместимы с другими магнитными. Gateron так решилkairo: ↑ 26.10.2025 19:17але свічі можна буде змінювати лише на магнітні
kairo: ↑ 26.10.2025 19:17бажано підсвітка букв на клавішах
Это два не совместимых параметра. У Кейронов Бэклайт подсветка.kairo: ↑ 26.10.2025 19:17Keychron
Відправлено через 35 секунд:
Хотя могу ошибаться - они что то недавно выпустили с "северными" светодиодами.
-
BanShee
Member
В мене була Monsgeek M1 V5 TMR - чудова клавіатура, на АстроЛінках. Хороший звук при тайпінгу (на АстоЛінках), можливість комбінувати магнітні і механічні світчі, нормальний софт, 8000 мА. Зараз просто в колекції зберігається, бо білий сетап і сижу на Fun68.Castaman: ↑ 26.10.2025 18:41 І знов я, шановні, зі своїм питанням щодо вибору 3-way, магнітки, з нормальним тайпінгом та енкодером та більш менш пристойним софтом.
Більше варінатів не бачу під умови: 3-way, магнітка, енкодер, софт.
-
destructX
Member
aula f99 pro (у нас на форумі є на безшумних Leobog Light Feather) за 3кkairo: ↑ 26.10.2025 19:17 Панове, хочу спробувати "механіку". Зараз сижу на мембранці дешевій, та усі ці роки роздумував про апгрейд.
royal kludge s98, але там капи не прозорі, якшо це принципово, але виглядає в цілому класно
aula f108, нижня підсвітка нормальна, в чому питання? маю ф75 макс на такій, зручно, стильно виглядає, повне просвічування
про хатор краще забути
-
kairo
Member
Зупинився поки на AULA F108 Pro сірій із надписами знизу. Пише, що там Зефір v3. У вас які?destructX: ↑ 27.10.2025 09:14aula f108, нижня підсвітка нормальна, в чому питання?
-
destructX
Member
В мене з нижньою ф75, на інших світчах, леобог ріпер. Але візуальне виконання однакове, сірий градієнт, південна підсвітка/надписkairo: ↑ 27.10.2025 13:02Зупинився поки на AULA F108 Pro сірій із надписами знизу. Пише, що там Зефір v3. У вас які?destructX: ↑ 27.10.2025 09:14aula f108, нижня підсвітка нормальна, в чому питання?