Так родной же оверлей NVIDIA выдает все циферки на экран и ничему не мешает. Во многих мониторах прямо из меню можно выводить fps на экран...Gold_Star: ↑ 19.10.2025 21:07Звичка постійно слідкувати за фпс замість ігрового процесу
Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
FirstTDM
Member
-
artBOMB
Member
Можна Fraps використовуватиGold_Star: ↑ 19.10.2025 21:07Звичка постійно слідкувати за фпс замість ігрового процесуFirstTDM: ↑ 19.10.2025 20:57а что мешает выключить эти оверлеи?
-
tablestikus
Member
він здається помер коли йому не додали підтримку DX12
-
artBOMB
Member
-
FirstTDM
Member
До ладно... "сто раз" уже обсуждалиartBOMB: ↑ 21.10.2025 00:39Ps: розумію, що qd під кутом але різниця суттєва
1) В реальности, а не на фото, некий "фиолетовый" мало заметен...
2) Стоит лишь немного приглушить свет или отодвинуть монитор от окна как черный опять становится настоящим черным... куча фото в сети на эту тему...
-
artBOMB
Member
1- повністю згідний! Але різниця для кінцевого користувача очевидна в яскравості (для кого це актуально при сонячному освітленні) ІМХОFirstTDM: ↑ 21.10.2025 01:02До ладно... "сто раз" уже обсуждалиartBOMB: ↑ 21.10.2025 00:39Ps: розумію, що qd під кутом але різниця суттєва![]()
1) В реальности, а не на фото, некий "фиолетовый" мало заметен...
2) Стоит лишь немного приглушить свет или отодвинуть монитор от окна как черный опять становится настоящим черным... куча фото в сети на эту тему...
Я особисто люблю в темряві грати (бо в інший час немаю змоги запустити пк:) )
-
Nutbar
Member
Щось мені підказує, що фото робили не ви, тому нема сенсу щось питати про умови зйомки. Виглядає надзвичайно дивно. В житті навіть сотої долі нема того, що на тому фото. Тінь за монітором різка, що вказує на потужние джерело світла, направлене прямо в екран. Прочому в гігабайт прямо нічого не світить. Дуже дуже сумнівне порівняння.artBOMB: ↑ 21.10.2025 00:39 Для порівняння qdoled vs woled
Ps: розумію, що qd під кутом але різниця суттєва
Pps: щоб не спамити:: Alienware - AW3423DWF 34"(32”) vs gigabyte Aorus FO32U2 (FO32U2P) ???
Ось моє. Спеціально навпроти вікна в ясний день під кутом. Samsung G80SD. Зверху старий IPS, не для порівняння, просто бо він там є.
- спойлер
-
FirstTDM
Member
Ну да... если солнечный свет очень сильный и лучи падают на монитор, то за любым экраном будет некомфортно работать...artBOMB: ↑ 21.10.2025 01:201- повністю згідний! Але різниця для кінцевого користувача очевидна в яскравості (для кого це актуально при сонячному освітленні) ІМХО
Имхо, так и есть - мощно светим прямо в экран...Nutbar: ↑ 21.10.2025 02:55В житті навіть сотої долі нема того, що на тому фото. Тінь за монітором різка, що вказує на потужние джерело світла, направлене прямо в екран.
-
mult
Member
Nutbar
Підтверджую.
Такого фіолетового кольору немає, щоб таке було, треба світити якоюсь лампою прямо на екран.
І то так сильно не буде.
Я підозрюю, що такі фото робляться для срачів і накрутки коментарів десь на каналах.
Аби в мене так віддавало фіолетовим як на тому фото, я б давно вже позбувся цього монітору
Навіть включене світло на стелі, позаду монітора, з доволі яскравим ствітлодіодним круглим світильником не дає розового.
Тільки коли свічу фонариком мрямо в екран, то розове видно.
І як писали вище, з любим монітором буде не комфортно, якщо на нього світить сонце чи яскраве світло.
Я і з ips монітором прикривав штори, щоб було комфортніше і світло не падало на монітор, особливо збоку чи позаду.
Підтверджую.
Такого фіолетового кольору немає, щоб таке було, треба світити якоюсь лампою прямо на екран.
І то так сильно не буде.
Я підозрюю, що такі фото робляться для срачів і накрутки коментарів десь на каналах.
Аби в мене так віддавало фіолетовим як на тому фото, я б давно вже позбувся цього монітору
Навіть включене світло на стелі, позаду монітора, з доволі яскравим ствітлодіодним круглим світильником не дає розового.
Тільки коли свічу фонариком мрямо в екран, то розове видно.
І як писали вище, з любим монітором буде не комфортно, якщо на нього світить сонце чи яскраве світло.
Я і з ips монітором прикривав штори, щоб було комфортніше і світло не падало на монітор, особливо збоку чи позаду.
-
FirstTDM
Member
Модель Alienware AW3423DWF официально вышла 22 января 2023 года - т.е. это старая матрица 2-го поколения... не надо такое брать...artBOMB: ↑ 21.10.2025 00:39Pps: щоб не спамити:: Alienware - AW3423DWF 34"(32”) vs gigabyte Aorus FO32U2 (FO32U2P) ???
-
lefrin
Member
Екран мерехтить панель задач, іноді збоку тут не так це видно, так частіше за все при оверлеях - вайберах і т.д.FirstTDM: ↑ 19.10.2025 21:23Так родной же оверлей NVIDIA выдает все циферки на экран и ничему не мешает. Во многих мониторах прямо из меню можно выводить fps на экран...Gold_Star: ↑ 19.10.2025 21:07Звичка постійно слідкувати за фпс замість ігрового процесу
В іграх я не юзаю МСІ бьорнера (це для задротів) один раз настроїв і гуляй. Найчастіше у лоббі гри, у грі такого не має, хоча я ще не тестував ігри із меньшим ФПС за 240 - щось купить монік купив а ігри ще навіть всі і не потестив)
П.с. От тільки що подумав а чого у мене обмеження стоїть в лоббі на 60 ФПС - поставив без обмеження 800+ ФПС стало краще, але в деяких моментах чи гра мерехтить чи все таки залишкове є - думаю що завязано ще на самій грі, а не від самого заліза.
-
FirstTDM
Member
Странно всё это... не должно ничего "мерехтить"... и с вайбером всё в порядке, иногда при открытии панели выйбера вылетает табличка NVIDIA оверлей, но опять же - картинка идеальная...lefrin: ↑ 21.10.2025 12:08Екран мерехтить панель задач, іноді збоку тут не так це видно, так частіше за все при оверлеях - вайберах і т.д.
У меня в ААА синглах от 80 до 280 фпс и при включенном G-Sync разрывов нет...lefrin: ↑ 21.10.2025 12:08хоча я ще не тестував ігри із меньшим ФПС за 240 - щось купить монік купив а ігри ще навіть всі і не потестив)
-
Telcontar
Member
artBOMB
Вітаю, я теж націлився на Oled, планую взяти на релізі через кілька тижнів цю модель: Огляд:
Вітаю, я теж націлився на Oled, планую взяти на релізі через кілька тижнів цю модель: Огляд:
- спойлер
- спойлер
-
Checkzp
Member
А что скажите про QD-Oledы которые вышли в этом году , 2 к 27 , 240 . Урезанные версии 360 герцовых , судя по всему . Они не хило так уронили рынок , пользуются популярностью , но все ли там хорошо ? Нашел зарубежный обзор , где не советуют их покупать .
- спойлер
-
l-m
Member
27к? Як на мене, вогонь ціна за свіжий Tandem WOLED. Я б після цього на старіших матрицях не купував дорожче ніж за ~22к, так що певно й на них ціни ще просядуть.Telcontar: ↑ 21.10.2025 16:10 Вітаю, я теж націлився на Oled, планую взяти на релізі через кілька тижнів цю модель:
Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Є якась інфа коли будть 32" 4к на Tandem WOLED?
-
FirstTDM
Member
А что там урезанного? И кто сказал про 360Гц как некую базовую частоту? Смотрим, например, на линейку MSI - там больше десятка моделей:Checkzp: ↑ 21.10.2025 16:55А что скажите про QD-Oledы которые вышли в этом году , 2 к 27 , 240 . Урезанные версии 360 герцовых , судя по всему .
https://hotline.ua/computer/monitory/567747-21618415/
одни и те же матрицы QD-OLED от 2К 26,5" до 4К 31,5" + экзотика 49" 32:9... частоты от 144Гц до 500Гц по вкусу и деньгам... больше всего моделей на 240Гц...
Смотрите на rtings и tftcentral - там только хвалят 3-е поколение QD-OLED на 240Гц и я ни разу не встречал терминов про что-то "урезанное" от 360ГцCheckzp: ↑ 21.10.2025 16:55Нашел зарубежный обзор , где не советуют их покупать .
-
Checkzp
Member
ну вот как раз видео из сайта rtings , там и обзор на него есть , опять же там речь про AOC , хотя учитывая что все это одни и те же матрицы самсунга , все эти модели которые вышли в этом году , и стоят у нас примерно по 26 к гривен , должны быть примерно одинаковые. И про поколения , вот допустим ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG , вышел в конце прошлого года , топ по цветам и тд . И вот из свежих , 25 год AGON Pro AG276QZD2 и то и то третье поколение , но почему последний так просел по цветам , особенно в HDR ?FirstTDM: ↑ 21.10.2025 17:26
Смотрите на rtings и tftcentral - там только хвалят 3-е поколение QD-OLED на 240Гц и я ни разу не встречал терминов про что-то "урезанное" от 360Гц![]()
-
Gold_Star
Member
Це оцінка стокового калібрування по color accuracy. У WOLED з цим ще гірше, тому їх і немає в топах rtingsCheckzp: ↑ 21.10.2025 18:47и то и то третье поколение , но почему последний так просел по цветам , особенно в HDR ?
-
FirstTDM
Member
Смотрим на The 5 Best 4k Gaming Monitors of 2025 - там ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM, Gigabyte AORUS FO32U2P, Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85... а если зайти внутрь обзоров, то как альтернатива всегда есть MSI...Checkzp: ↑ 21.10.2025 18:47ну вот как раз видео из сайта rtings , там и обзор на него есть , опять же там речь про AOC
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... onitors-4k
The ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM is a 32-inch, 4k gaming monitor with a 240Hz refresh rate. Part of the Republic of Gamers (ROG) lineup, it's larger than the ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM and competes alongside models from other brands that use the same third-gen QD-OLED panel, like the Dell Alienware AW3225QF, MSI MPG 321URX QD-OLED, and the Gigabyte AORUS FO32U2P.
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... d-pg32ucdm
Опять же - вот прямо на https://tftcentral.co.uk/recommendation ... onitors#32 MSI MPG 321URX
https://tftcentral.co.uk/recommendation ... 2025#32-4k
-
Checkzp
Member
FirstTDM
все это я смотрел , Вы там уже кидаете ссылки на 32. 4к и тд . Вопрос в другом был . в 2025 вышли дешевые 26к ( относительно прошлогодних) 27* 2к , 240 герц QD олед мониторы . Чем они хуже кроме герцовки , по сравнению с моделями 24го года , тоже на 3м поколении , которые стоили и стоят 35+ к гривен и имеют 360 герц , и в топах по картинке есть во всех рейтингах которые Вы показали .
Отправлено спустя 5 минут 14 секунд:
все это я смотрел , Вы там уже кидаете ссылки на 32. 4к и тд . Вопрос в другом был . в 2025 вышли дешевые 26к ( относительно прошлогодних) 27* 2к , 240 герц QD олед мониторы . Чем они хуже кроме герцовки , по сравнению с моделями 24го года , тоже на 3м поколении , которые стоили и стоят 35+ к гривен и имеют 360 герц , и в топах по картинке есть во всех рейтингах которые Вы показали .
Отправлено спустя 5 минут 14 секунд:
Там в обзоре говорится что не хватает пиковой яркости в HDR режиме , поэтому цвета не такие какие они обычно на QD оледах . Обзоров других новинок 240 герц там нет , по этому интересно , это отличие всех бюджетных QD Oled или AOC что-то намудрила . И еще , судя по всему , все эти мониторы полу глянцевые .Gold_Star: ↑ 21.10.2025 19:18Це оцінка стокового калібрування по color accuracy. У WOLED з цим ще гірше, тому їх і немає в топах rtingsCheckzp: ↑ 21.10.2025 18:47и то и то третье поколение , но почему последний так просел по цветам , особенно в HDR ?