Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 18.10.2025 19:52Нещодавно підтвердилась в чергове банальна істина , шо не всі 12 вольтові готові «фірмові» ліфепо4 в корпусах однаково хороші, при простої за рік ( модель з блютузом) сіли до 7-9 вольт , а мої power queen втратили якісь там соті чи десяті вольта і топчуться в межах 13,2 і це типу фірмові замовлені на заводі оптом, а не на алі ))) бренд не сутєвий але ціна в районі 8тис грн за 100А.
ахахахахахаха боже. ну то самозбір наше все

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
1985god: 18.10.2025 19:52а мої power queen втратили якісь там соті чи десяті вольта і топчуться в межах 13,2
я на рік не залишав але шось там якийсь 2-3% було за 7-8 місяців в моїх самозбірних 280
_VlaD_
Member

Повідомлення

dimus8210: 18.10.2025 23:16 у мене стоять два АВР від Tomzn з грудня, один вже накрився пропрацювавши 4 місяці, але прикол в тому що стоять вони у мене після реле напруги в якому межа була виставлена 190В, а напруга в мережі скакала до 50+ раз на день і всі ці скачки відповідно відпрацьовував Tomzn
Окей. Щойно я дістав з коробки перший потрапивший під руку 6-діновий АВР.
В інструкції написано що він розрахований на 2000 перемикань в автоматичному режимі. Можу сфотаграфувати та викласти тут якщо не віриш.
Тепер ти пишеш що у тебе АВР відпрацював 4 місяці та перемикався 50 разів на день.
Припустимо що в місяці 30 діб. Тобто працював АВР 30*4=120 діб. І кожну добу спрацьовував по 50 разів. 120*50=6000.
Так це відмінний результат. Подивись що там в тебе в інструкції. Скоріше за все твій АВР відпрацював більше циклів ніж закладено виробником.
Так що ти хочеш? У тебе по суті АВР працював в аварійному режимі. Тобі не реле напруги ставити треба, а стабілізатор.
Може бути навіть таке, що напруга 190В може бути недостатньою для спрацьовування перемикання. Тобто напруга на катушку подалась, а контакти потужності перемкнути не вистачає. Катушка гріється і згорає. Там в інструкції повинен бути вказаний робочий діапазон вашої АВР. Я так підозрюю, що ви вийшли за мажі його робочої напруги. З іншого боку він і так скоріше за все відпрацював більше циклів ніж заявлено виробником. Тобто, мав повне право підти на пенсію.

Отправлено спустя 9 минут 7 секунд:
А от тобі і Tomzn:
https://androidmag.ru/ustrojstvo-avtoma ... -4/manual/

Що там написано????

"Количество циклов срабатывания реле: в автоматическом режиме: 2000 циклов в ручном режиме: 5000 циклов"

А у тебе відпрацювало 6000 циклів в автоматичному режимі. Тобто втричі більше заявленого.
Коротше, Томзону медаль героя та довічна пам'ять. :D
Ти хоча б поховай його пристойно в полісаднику. Родичів запроси. Промову сльозливу підготов.
dimus8210
Member

Повідомлення

_VlaD_: 18.10.2025 23:49
dimus8210: 18.10.2025 23:16 у мене стоять два АВР від Tomzn з грудня, один вже накрився пропрацювавши 4 місяці, але прикол в тому що стоять вони у мене після реле напруги в якому межа була виставлена 190В, а напруга в мережі скакала до 50+ раз на день і всі ці скачки відповідно відпрацьовував Tomzn
В інструкції написано що він розрахований на 2000 перемикань в автоматичному режимі. Можу сфотаграфувати та викласти тут якщо не віриш.
Тепер ти пишеш що у тебе АВР відпрацював 4 місяці та перемикався 50 разів на день.
Припустимо що в місяці 30 діб. Тобто працював АВР 30*4=120 діб. І кожну добу спрацьовував по 50 разів. 120*50=6000.
Так це відмінний результат. Подивись що там в тебе в інструкції. Скоріше за все твій АВР відпрацював більше циклів ніж закладено виробником.
Так що ти хочеш? У тебе по суті АВР працював в аварійному режимі. Тобі не реле напруги ставити треба, а стабілізатор.
Стаби вже взяв Volter 9пттм залишилось змонтувати.
По інструкції 2000 автоматичних спрацювань, або 5000 перемикань в ручну
Я ж і кажу що томзн не гімно
Ховати його рано, знайомий свій полагодив)
_VlaD_
Member

Повідомлення

dimus8210: 19.10.2025 00:03 Ховати його рано, знайомий свій полагодив)
Так ти можеш завести сторінку в інстаграмі та вести її від імені АВР Томзон. Багатьом буде цікаво спостерігати за його пригодами. :gigi:
dimus8210
Member

Повідомлення

_VlaD_: 19.10.2025 00:11
dimus8210: 19.10.2025 00:03 Ховати його рано, знайомий свій полагодив)
Так ти можеш завести сторінку в інстаграмі та вести її від імені АВР Томзон. Багатьом буде цікаво спостерігати за його пригодами. :gigi:
я не настільки його люблю :laugh:
1985god
Member

Повідомлення

Нагадую хто не може дочекатися біомів, дей та інших 5 кВт акб існує https://www.amazon.de/ECO-WORTHY-Protec ... VTXGW&th=1 Дорого але є :gigi:
_VlaD_
Member

Повідомлення

dimus8210: 19.10.2025 00:13 я не настільки його люблю :laugh:
Коли відпрацює мільйон циклів, то змінеш свою думку.
dimus8210
Member

Повідомлення

1985god: 19.10.2025 00:20 Нагадую хто не може дочекатися біомів, дей та інших 5 кВт акб існує https://www.amazon.de/ECO-WORTHY-Protec ... VTXGW&th=1 Дорого але є :gigi:
на нкон deye pro b є, навіть відправка доступна на 24.10.25 :)

Відправлено через 44 секунди:
_VlaD_: 19.10.2025 00:21
dimus8210: 19.10.2025 00:13 я не настільки його люблю :laugh:
Коли відпрацює мільйон циклів, то змінеш свою думку.
можливо, будеш єдиним підписником :)
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 19.10.2025 00:20Нагадую хто не може дочекатися біомів, дей та інших 5 кВт акб існує
тю. є чудові 314-320 по 41-42-49 доларів. нафіг ті фабричні :D
1985god
Member

Повідомлення

dimus8210
Hotspur
Цілком згоден! Тільки додавайте прямі посилання, для ленивих
tablestikus
Member

Повідомлення

1985god: 18.10.2025 19:52 А ось це пародія: Автомат введення резерву Tomzn TOQ5-125/2 - 125А / 100-240V - однофазний, змінного струму
Так оця пародія за 50 баксів умовно буде працювати якийсь час , але якщо вона кілька разів Переключиться автоматично під реальним навантаженням То їй через кілька таких циклів прийде гаплик,
Перемикає у мене 1,5 року при навантаженні у 1-2кВт і живіше всіх живих, ділером не поділишся?

Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
_VlaD_: 18.10.2025 23:58
Може бути навіть таке, що напруга 190В може бути недостатньою для спрацьовування перемикання. Тобто напруга на катушку подалась, а контакти потужності перемкнути не вистачає. Катушка гріється і згорає. Там в інструкції повинен бути вказаний робочий діапазон вашої АВР. Я так підозрюю, що ви вийшли за мажі його робочої напруги. З іншого боку він і так скоріше за все відпрацював більше циклів ніж заявлено виробником. Тобто, мав повне право підти на пенсію.

Отправлено спустя 9 минут 7 секунд:
А от тобі і Tomzn:
https://androidmag.ru/ustrojstvo-avtoma ... -4/manual/

Що там написано????

"Количество циклов срабатывания реле: в автоматическом режиме: 2000 циклов в ручном режиме: 5000 циклов"

А у тебе відпрацювало 6000 циклів в автоматичному режимі. Тобто втричі більше заявленого.
Коротше, Томзону медаль героя та довічна пам'ять. :D
Ти хоча б поховай його пристойно в полісаднику. Родичів запроси. Промову сльозливу підготов.
Дивно, воно в мене не спрацьовувало навіть при 181В, тобто нижче я не перевіряв, бо реле перед ним налаштоване на відсічку при 180В. А якщо стрибки нижче 180В постійні - то я просто вимикаю вхід на пів години.
Z440_User
Member

Повідомлення

1985god: 18.10.2025 19:52
спойлер
Z440_User На мою суб’єктивну думку в приватному будинку поставити панелі при наявності ( якщо вже є) інвертора і акумулятора — обов’язково, оскільки інвертор та акумулятор займають більшу частину бюджету, а панелі, якщо їх встановлювати самому, порівняно з вартістю нормального інвертора та акумулятора коштують відносно небагато, нехай по 100$ штука при тому що хороший інвертор deye коштує нехай ~900$ та акумулятор до нього ще нехай ~800 ( можна дешевше знайти), то вже на їх фоні добавити тих ~400$ на 4 панельки ( умовно) і отримати щось принципово інше , перейти на наступний вищий рівень, це не так багато. Тут питання Не в окупності, а В тому чи буде електроенергія взагалі, Тобто я би розглядав 2 варіанта 1) взагалі немає міської мережевої електроенергії і є хоч щось від сонця 2) Немає міської мережі немає нічого від сонця = немає електроенергії взагалі. А про те що електроенергія буде дорожчати в мене сумнівів нема.
І тому оце 7-8 років, це якщо у вас є можливість, або є бажання кудись переїхати —покинути Україну, А якщо ви цих 7-8 років плануєте залишатися і жити в Україні, то при наявності грошей чому ні? Ну хіба у вас споживання дійсно якихось там 100-200 кіловат/годин в міс, Так тоді взагалі краса — можна повністю автономним стати :up:
В тому то і справа, що станом на зараз у мене початок з чистого аркуша з невідомою перспективою лінії фронту у майбутньому. З одного боку кацапи 75-80км по прямій, з іншого боку десь 300-400км. Ну то таке...
Станом на зараз треба купити гібридник (тиша при роботі - один з основних параметрів на фоні інших), потім придумати де його прикинути та поковиряти стіни для інтеграції його в енергосистему будинку. Бо до цієї теми думав зніму стаб і замість нього повішаю гібридник, але ось дізнався що з таким :
спойлер
Вхідна напруга, особливо в сиру погоду
Вхідна напруга, особливо в сиру погоду
буду сидіти на АКБ і без стаба ніяк, а отже і колупати стіни для додаткової проводки доведеться і думати де його притнути в кутку із стабом, котлом, трубами, кабельним каналом в стіні.
А так як зараз у мене 2 автомобільних АКБ, тож під гібридник слідом треба буде і АКБ брати, в це знову по грошах десь як гібридник, мабуть.
Тож для того щоб почати - дуже багато вкладень треба, в в сьогоднішній реальності - дуже добре поміркувати треба.
Це я ще даху не торкнувся, ну там стропіла, дроти, металоконструкція. Це ще до панелей питання які потрібно буде вирішити.
В по кВт'ах, у мене десь 500-600 взимку, 200-400 влітку...
dimus8210
Member

Повідомлення

Z440_User: 19.10.2025 12:43
1985god: 18.10.2025 19:52
спойлер
Z440_User На мою суб’єктивну думку в приватному будинку поставити панелі при наявності ( якщо вже є) інвертора і акумулятора — обов’язково, оскільки інвертор та акумулятор займають більшу частину бюджету, а панелі, якщо їх встановлювати самому, порівняно з вартістю нормального інвертора та акумулятора коштують відносно небагато, нехай по 100$ штука при тому що хороший інвертор deye коштує нехай ~900$ та акумулятор до нього ще нехай ~800 ( можна дешевше знайти), то вже на їх фоні добавити тих ~400$ на 4 панельки ( умовно) і отримати щось принципово інше , перейти на наступний вищий рівень, це не так багато. Тут питання Не в окупності, а В тому чи буде електроенергія взагалі, Тобто я би розглядав 2 варіанта 1) взагалі немає міської мережевої електроенергії і є хоч щось від сонця 2) Немає міської мережі немає нічого від сонця = немає електроенергії взагалі. А про те що електроенергія буде дорожчати в мене сумнівів нема.
І тому оце 7-8 років, це якщо у вас є можливість, або є бажання кудись переїхати —покинути Україну, А якщо ви цих 7-8 років плануєте залишатися і жити в Україні, то при наявності грошей чому ні? Ну хіба у вас споживання дійсно якихось там 100-200 кіловат/годин в міс, Так тоді взагалі краса — можна повністю автономним стати :up:
В тому то і справа, що станом на зараз у мене початок з чистого аркуша з невідомою перспективою лінії фронту у майбутньому. З одного боку кацапи 75-80км по прямій, з іншого боку десь 300-400км. Ну то таке...
Станом на зараз треба купити гібридник (тиша при роботі - один з основних параметрів на фоні інших), потім придумати де його прикинути та поковиряти стіни для інтеграції його в енергосистему будинку. Бо до цієї теми думав зніму стаб і замість нього повішаю гібридник, але ось дізнався що з таким :
спойлер
IMG20251019114143.jpg
буду сидіти на АКБ і без стаба ніяк, а отже і колупати стіни для додаткової проводки доведеться і думати де його притнути в кутку із стабом, котлом, трубами, кабельним каналом в стіні.
А так як зараз у мене 2 автомобільних АКБ, тож під гібридник слідом треба буде і АКБ брати, в це знову по грошах десь як гібридник, мабуть.
Тож для того щоб почати - дуже багато вкладень треба, в в сьогоднішній реальності - дуже добре поміркувати треба.
Це я ще даху не торкнувся, ну там стропіла, дроти, металоконструкція. Це ще до панелей питання які потрібно буде вирішити.
В по кВт'ах, у мене десь 500-600 взимку, 200-400 влітку...
Якщо брати deye то інвертор можна на вулиці повісити десь під навісом, але акуми треба тримати в теплі, багато дірок стіні треба лупити
Z440_User
Member

Повідомлення

dimus8210
В тому то і справа, поколупати стіни треба добряче. Від стовпа до будинку йде підключення на вуличний ящик ДТЕКа з лічільником, автоматом (опломбований), з нього вихід на вуличну промислову розетку (ну там під зварювальний та таке інше) і 6мм.кв заходить в будинок, метрів 6-8 йде в стіні до кута де в будинку газовий ввід та водяний ввід, ну звісно що в той кут я звів всю проводку при ремонті в 2018р, щоб в одному місці висів і котел і стабілізатор і вмурований в стіну щиток з автоматами.
спойлер
IMG-2ff82482f11e155e3741be7c9c7df4e0-V.jpg
Звісно що в 2018-2019 роках, коли робив ремонт, я геть зовсім не розраховував на блекаути, тому і звів все в один "технічний куток" який закритий типу вбудованим шкафом купе, одна половина технічна зона, друга - верхній одяг.
Зараз в ось це все не так уж просто врізати непередбачений додатковий елемент
спойлер
IMG_20200831_214828.jpg
Як мінімум штробити стіну для дротів подачі в гібридник та вихід з гібридника, а також для АКБ та майбутніх панелей. Тобто перероблювати весь той "феншуйний" куток.
спойлер
IMG_20201110_214245.jpg
А виносити гібридник на зовні теж ще той момент, стіна 600мм, до неї прибудований димохід для колишнього котла КЧМ, тобто цей димохід треба зносити (я його використовую для вентиляції кухня+санвузол+технічний відсік цього "шкафу", тяга там добра), стіна зліва - це прохідна "тусовочна" сторона подвір'я+вікно+вхідні двері. тобто не варіант вішати щось в цій зоні, буде псувати та заважати. Залишається горище або десь інше місце, привіт довжині дротів до гібридника від 5 метрів... Тому і виходить оптимально його в той куток до інших, але виникає питання шуму, бо житлове приміщення.
Востаннє редагувалось 19.10.2025 14:40 користувачем Z440_User, всього редагувалось 4 разів.
dimus8210
Member

Повідомлення

Z440_User: 19.10.2025 14:25 dimus8210
В тому то і справа, поколупати стіни треба добряче. Від стовпа до будинку йде підключення на вуличний ящик ДТЕКа з лічільником, автоматом (опломбований), з нього вихід на вуличну промислову розетку (ну там під зварювальний та таке інше) і 6мм.кв заходить в будинок, метрів 6-8 йде в стіні до кута де в будинку газовий ввід та водяний ввід, ну звісно що в той кут я звів всю проводку при ремонті в 2018р, щоб в одному місці висів і котел і стабілізатор і вмурований в стіну щиток з автоматами.
спойлер
IMG-2ff82482f11e155e3741be7c9c7df4e0-V.jpg
Звісно що в 2018-2019 роках, коли робив ремонт, я геть зовсім не розраховував на блекаути, тому і звів все в один "технічний куток" який закритий типу вбудованим шкафом купе, одна половина технічна зона, друга - верхній одяг.
Зараз в ось це все не так уж просто врізати непередбачений додатковий елемент
спойлер
IMG_20200831_214828.jpg
Як мінімум штробити стіну для дротів подачі в гібридник та вихід з гібридника, а також для АКБ та майбутніх панелей. Тобто перероблювати весь той "феншуйний" куток.
А виносити гібридник на зовні теж ще той момент, стіна 600мм, до неї прибудований димохід для колишнього котла КЧМ, тобто цей димохід треба зносити (я його використовую для вентиляції кухня+санвузол+технічний відсік цього "шкафу", тяга там добра), стіна зліва - це прохідна "тусовочна" сторона подвір'я+вікно+вхідні двері. тобто не варіант вішати щось в цій зоні, буде псувати та заважати. Залишається горище або десь інше місце, привіт довжині дротів до гібридника від 5 метрів... Тому і виходить оптимально його в той куток до інших, але виникає питання шуму, бо житлове приміщення.
Deye 5-6кВт можна сказати що взагалі безшумні, якщо потрібно 3ф то відповідно треба брати 3шт, якщо 1ф і потужність більше ніж 6квт то можна від 2шт і більше підключати, але фінансові вкладення коли лінія фронту поряд дійсно під питанням
1985god
Member

Повідомлення

Z440_User :(
В такому випадку нічого не треба купувати , а переїзжати кудись за 1000 км від москалів і всі гроші на переїзд і влаштування на новому місці ( оренда покупка то вже інші питання)
nochnik89
Member

Повідомлення

Перешагнул уже 4мегаватта на своей станции
спойлер
Зображення

думаю до конца года добью до 5000 , 11 и 12й месяцы еще.
5000*4,32 = 21600 грн я не заплатил на электрику. Запустил я свою сэс 2января 2025го.
за свою сэс я давал 2700 долларов , инвертер сако 6кв + аккум сако 16с 48в 100а/ч + 10 панелей лонги 580ват. 2 месяца назад доставил еще 4 панельки по 590 ват лонги за 410 долларов.
Все вез с Китая.
Можете подсчитать реальную окупаемость. Но окупится конечно быстрее, если брать под какой-то бизнесок, магазин там какой-то. У меня в окружении полно магазинчиков с панелями, а там цена за киловатт уже другая. Там окупаемость вообще быстрая.
А про комфорт я вообще молчу ) летом кондер в принципе и не выключался
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 19.10.2025 12:43В тому то і справа, що станом на зараз у мене початок з чистого аркуша з невідомою перспективою лінії фронту у майбутньому. З одного боку кацапи 75-80км по прямій, з іншого боку десь 300-400км. Ну то таке...
дуже погано ... не витрачай гроші хай будуть на аварійний випадок. бпла літають вже на 50+ км масово

Відправлено через 6 хвилин 52 секунди:
1985god: 19.10.2025 10:37Цілком згоден! Тільки додавайте прямі посилання, для ленивих
в мене постачальники в Китаї. Це не Аліекспресс
Z440_User
Member

Повідомлення

Та норм. Поки ріку Дніпро не перелізли - норм. Ну БПЛА як маршрутки щоночі літають, вже навіть не реагуємо. Особливо після прильотів ракет та шахедів в радіусі 1км від будинку в 20022-2023рр.
От реактивні КАБи, ото стрьомна штука, поки спостерігаємо, намагаються кидати, але долетів лише один поки що. І то, бо шахедами ППО розрядили перед тим.
Коротше, поки відносно тихо та є стабільна робота у обох - можна жити. Але слідкуємо за обстановкою.
1985god
Member

Повідомлення

Z440_User: 19.10.2025 16:33 Та норм. Поки ріку Дніпро не перелізли - норм. Ну БПЛА як маршрутки щоночі літають, вже навіть не реагуємо. Особливо після прильотів ракет та шахедів в радіусі 1км від будинку в 20022-2023рр.
От реактивні КАБи, ото стрьомна штука, поки спостерігаємо, намагаються кидати, але долетів лише один поки що. І то, бо шахедами ППО розрядили перед тим.
Коротше, поки відносно тихо та є стабільна робота у обох - можна жити. Але слідкуємо за обстановкою.
То часом не херсон ?
Відповісти