Порадьте СЦ або майстра . Залитий ноутбук

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Fakestar
Junior

Повідомлення

Всім привіт. Ситуація така: у березні цього року вночі на ввімкнений ноутбук ASUS TUF A15 FA507NU випадково пролили сік, і він «варився» там усю ніч. Після цього я відніс його до сервісного центру у Запоріжжі. Ремонт тривав близько трьох місяців, і, здається, його таки полагодили — ноутбук працює, ігри запускає, особливо не гріється (але про це трохи далі).
Проте з’явилося кілька моментів, які мені особисто трохи заважають або неприємні:

1.Усі програми моніторингу бачать температури процесора, відеокарти, ядер тощо, але коли через GHelper/Armoury Crate або після відключення зарядного кабелю (тобто коли працює лише вбудована графіка) — кулери ноутбука перестають працювати. Точніше, як я зрозумів, у них немає «тригера» (?) на ввімкнення.
P.S. Якщо ввімкнена NVIDIA, то обидва кулери працюють — і той, що для відеокарти, і той, що для процесора. Але, здається, кулер процесора орієнтується на температуру відеокарти.
P.S. 2.0. Криві кулерів і сторонні програми — нічого не допомагає.

2.Під час роботи від батареї, якщо запустити будь-яку гру на дискретній відеокарті (NVIDIA), з’являється лаг клавіатури — тобто вона реагує на натискання через раз-два-п’ять.
P.S. У диспетчері пристроїв я вимикав усі енергозберігаючі параметри, але така проблема виникає лише під час роботи через дискретну відеокарту. На вбудованій такого немає.

3.Це знову трохи пов’язано з першим пунктом. У BIOS він не бачить температуру процесора, відповідно кулери не запускаються. Через це, як я думаю, коли вони (або я) перевстановлювали BIOS, температура підскочила настільки, що розплавила вихідні отвори для повітря збоку і трохи зверху!?!**!! Може, це сталося не в той момент, а через щось інше — помітив уже пізніше, коли забрав ноут із сервісу.

Може, хтось може допомогти з цим або порадити хороший сервісний центр чи щось інше.
Загалом ноутбук працює нормально, але іноді для мене критично важливі ситуації, у яких проявляються ці проблеми.
Дякую за увагу. :)

Додаю пару скрінів з відео що скинуло мені тоді СЦ
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
tolebamber
Member

Повідомлення

залитый = гемор, не кто браться за такое не будет а если и будет то без гарантий
Відповісти