Нашо вам оті мобільні процики з оціма встройками!??
- Осьо диви спойльора!
Я розумію що це маркетінгова маячня але для мене це звучить як:Графіка Panther Lake встановить новий стандарт
Усі старі застосунки та ігри стануть несумісними, матимуть артефакти та помилки або взагалі не працюватимуть. Розробникам треба буде підтримувати дві версії для звичайного та для нового стандарту. Перший час із-за невиликої поширеності нового стандарту оптимізації для нього будуть робитися у останній момент і будуть явно не в пріоритеті.
Ноут з дискреткою - це якраз тупикова гілка розвитку. Ні в економічність, ні в продуктивність. А гарні вбудовані рішення на всю пам'ять типу 8060с - це дуже цікаво.mrigi: ↑ 09.10.2025 10:49ноути з більш швидкою діскреткою
Це питання вирішили розпайкою пам'яті на платі, як на АМД 380-395, без використання слотів. 8050 та 8060 фактично знищують увесь лоу енд, та мають швидкість рівня RX7600.Alexx-wisa: ↑ 09.10.2025 11:00 Відчутне покращення продуктивності вбудованої графіки можливе тільки через перехід на швидшу пам'ять або якщо буде не 2 канали для ОЗП а 4. Тоді можна вже і графічний чіп встановити більший, який зможе задіяти збільшення ПСП. Цікаво дочекатись подробиці.
Було би - якби були лептопи. А так - дві з половиною моделі. Чого з ними намагатись конкурувати? )tornadox: ↑ 09.10.2025 11:508060s принципово новий гравець на ринку з потужністю на рівні дискреток, при тому ноут залишається тихим і енергоефективним. Висока ціна - єдина проблема.
А як встройки AMD працюють на ноутбуках? У мене на 7800X3D працює так: viewtopic.php?p=4041520#p4041520 і там нижче написали що це давній баг.alexeygalas: ↑ 09.10.2025 12:49А з поточними 880/890М встройки Xe та Xe2 конкурують і навіть обходять на поворотах
В цих встройки маленькі на мало блоків. Ті що в лептопах - пів кремнію займають (AMD Phoenix / Proenix 2 - теж по суті своїй мобільні монолітні чіпи для десктопів)Nikolay Yeryomenko: ↑ 09.10.2025 13:05У мене на 7800X3D
Ну так, але ж як тоді з драйверами? А то мені один набрихав у коментарях що все добре в нього було, а от тепер бачу як воно насправді.alexeygalas: ↑ 09.10.2025 13:08В цих встройки маленькі на мало блоків.
Рынок ноутбуков невероятное болото. Как и рынок материнских плат.mrigi: ↑ 09.10.2025 10:49 У AMD 8060s дійсно непогана річ. Якщо вбудовки будуть такого рівня та краще за розумні гроші, в добрий час. Але якщо ноути на їх базі будуть по ціні дорожче ніж ноути з більш швидкою діскреткою, тоді напрямок не дуже зрозумілий.
Ну до слова, я для тестів вмикав на свому 9800x3d інтешрашку, щоб потестити її в іграх і відео асік. Доречі допомогло знайти стабільну частоту пам*яті (6200 робила нормально без інтеграшки, врубив інтеграшку - одразу ребут. виявилось що 6200 не стальна. На 6000 працює нормально). Так тести провелись нормально, а от коли спробував просто посидіти посерфити на ній годинку - із хромом почалась якась дивина під час прогарвання відео. Через деякий час починалась така річ - звук продовжував йти а вікно Chrome завмирало все повністю (не лише контейнер із відео). І розвисав через 1-2хв.Nikolay Yeryomenko: ↑ 09.10.2025 13:12Ну так, але ж як тоді з драйверами?
Для робочих задач - дискретки ще довго ставитимуть. GDDR по швидкості все ще значно обходить LPDDR5X. Та й для ігор мобільні 5090/5080 теж немогано годяться (комусь, не мені. я перестав вірити в "ігрові" лептопи. Він має право лише як єдиний універсальний переносний комп*ютер, коли вимушений постійно змінювати місце дислокації. інакше - 9л SFF буде значно краще грати ніж лептоп).Ostin: ↑ 09.10.2025 11:16Ноут з дискреткою - це якраз тупикова гілка розвитку. Ні в економічність, ні в продуктивність. А гарні вбудовані рішення на всю пам'ять типу 8060с - це дуже цікаво.
Ну цеж не складно знайти в інтернетах.Alekss: ↑ 09.10.2025 13:18Как будет работать этот ноутбук с такой большой LLM самый интересный вопрос. Скорее всего надо будет ждать 5 минут, до генерации 1 токена и ответа модели 10 минут. Но главное - мы можем расширить видеопамять до 96Gb.
Не смешите меня этим видео. Вы или не понимаете о чем идет речь, или для вас квантизированная модель q4m на 18GB (которую использовали в этом видео) тоже самое, что и не квантизированная полно размерная LLM на 80GB. Об этом я и писал в своем посте. Такую модель (GGUF), а также другие, что и тестировал этот чувак на видео, можно запустить на любом пк, c GPU уровня RX 7600, или RTX 3060 и 32gb оперативной памяти. А не на ноутбуке стоимостью $3000.mrigi: ↑ 09.10.2025 14:07Ну цеж не складно знайти в інтернетах.Alekss: ↑ 09.10.2025 13:18Как будет работать этот ноутбук с такой большой LLM самый интересный вопрос. Скорее всего надо будет ждать 5 минут, до генерации 1 токена и ответа модели 10 минут. Но главное - мы можем расширить видеопамять до 96Gb.
бтв, воно швидше за M4 та M4 Pro![]()
Вас ніхто не збирається смішити. 70b квантизована вже значно краще ніж 7b квантизована. Також у відео по таймінгу використовується модель на 39ГБ, а не на 18ГБ, дивіться уважніше. Кто вам взагалі сказав що людей цікавить ВИКЛЮЧНО неквантизовані моделі?Alekss: ↑ 09.10.2025 14:36Не смешите меня этим видео. Вы или не понимаете о чем идет речь, или для вас квантизированная модель q4m на 18GB (которую использовали в этом видео) тоже самое, что и не квантизированная полно размерная LLM на 80GB
Вам не треба, гуляєте лісом і не берете. Які питання.mrigi: ↑ 09.10.2025 15:09Мне на ноутбуке за $3000 такой глупый чат бот не нужен.